גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שימוש במידע פנים: עבודות שירות לאלון וגנר ולא מאסר

פרשת ממורנד-פוקס: הופחת עונשו של מנהל התיקים - במקום 7 חודשי מאסר בפועל, ירצה 6 חודשי עבודות שירות

אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר
אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר

הופחת עונשו של מנהל תיקי ההשקעות, אלון וגנר, שהורשע בשימוש במידע פנים בפרשת פוקס-ממורנד - במקום 7 חודשי מאסר בפועל, ירצה וגנר 6 חודשי עבודות שירות - כך נקבע השבוע בתום דיון בערעור שהגיש וגנר על הרשעתו ועונשו במסגרת פרשת השימוש במידע פנים בעסקת פוקס-ממורנד.

עונשו של וגנר הופחת בהסכמה לאחר שהתקבלה המלצת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, לפיה וגנר יוותר על ערעורו על הרשעתו; והפרקליטות תסכים להמרת עונשו לעבודות שירות בלבד.

פרשת פוקס-ממורנד החלה בנובמבר 2004, אז פתחה רשת האופנה פוקס במשא-ומתן עם חברת האחזקות ממורנד של לב לבייב, להקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה ובמדינות חבר העמים. במשא-ומתן דובר על הקצאה ממניות פוקס לממורנד ומתן אופציה לרכישת מניות פוקס נוספות על-ידי ממורנד. בסוף אותו חודש דיווחה פוקס לראשונה לרשות ניירות ערך ולבורסה על המשא-ומתן. כשבועיים לאחר מכן דיווחה פוקס בדיווח מיידי נוסף, כי חתמה על מזכר הבנות עם ממורנד. בינואר 2005 חתמה פוקס על ההסכם להקצאת מניותיה לממורנד.

המשא-ומתן בין הצדדים הוביל לכתב אישום חמור בפרשת פוקס-ממורנד נגד מספר בכירים לשעבר בחברת ממורנד ואנשי שוק הון, שהואשמו בשימוש אסור במידע פנים, אליו נחשפו במסגרת המשא-ומתן.

מידע על המשא-ומתן

כתב האישום הוגש נגד מספר גורמים, ובהם נדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל ויד ימינו של לבייב, ששימש אז כסמנכ"ל ממורנד; רוית טל, העוזרת האישית של מנכ"ל פוקס, הראל ויזל; אלון וגנר, כלכלן ששימש באותה תקופה כמנהל תיקי השקעות ברישיון וניהל עבור גרינשפון ובני-משפחתו תיקי השקעות בניירות ערך; ודניאל ברכה, פעיל בשוק ההון, שעבד בחברת "רקיע שוקי הון", שניהלה תיקים.

בעוד טל זוכתה, וגרינשפון הגיע להסדר שמנע את הרשעתו, שלח בית משפט השלום בתל-אביב את וגנר - שהורשע בשימוש במידע פנים - ל-7 חודשי מאסר בפועל, 10 חודשי מאסר על-תנאי, וכן גזר עליו קנס בסך 120 אלף שקל; על ברכה, שהורשע בעבירה אחת של שימוש במידע פנים, הוטלו 4 חודשי עבודות שירות, 8 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בסך 15 אלף שקל.

וגנר הורשע בכך שקיבל מגרינשפון מידע פנים בנוגע למשא-ומתן לשיתוף הפעולה בין פוקס לבין ממורנד, שהתקיים בשלהי 2004. גרינשפון הודה שהעביר את המידע לוגנר, אך הוא עצמו לא הורשע. לפי הסדר הטיעון שנחתם בין פרקליטות מיסוי וכלכלה לגרינשפון, הודה האחרון בעבירות של מסירת מידע פנים, שילם "קנס" (שהוגדר כתרומה) בסך של כ-750 אלף שקל, וביצע עבודות שירות לתועלת הציבור - אך לא הורשע בפלילים. טל, העוזרת האישית של ויזל, זוכתה מכל האישומים שיוחסו לה.

בהכרעת הדין נקבע, כי מאז הדיווח הראשוני על עסקת ממורנד ועד לחתימה עליה, עלתה מניית פוקס בשיעור של כ-38%, וכי המידע אודות המשא-ומתן בין פוקס לממורנד - בעניין הקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה, הקצאת מניות פוקס לממורנד והמידע בדבר מתן אופציה לממורנד לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד - הועבר מגרינשפן ל-וגנר. בית המשפט קבע כי וגנר השתמש במידע הפנים שהועבר אליו, לצורך רכישת מניות פוקס במאות אלפי שקלים. את הרכישות ביצע וגנר בחשבונות לקוחותיו וכן בחשבון משותף שלו ושל אביו ובחשבונם של אחותו וגיסו.

וגנר יוצג בערעור למחוזי באמצעות עו"ד יעל גרוסמן.

עוד כתבות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?