גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חובת המכירה של שידורי הספורט: מי ירוויח ומי יפסיד?

חוק חובת המכירה של זכויות השידור בספורט הפך למוקד ללחצים מצד גורמים שונים ומסעיר בשבועיים האחרונים את ועדת הכלכלה ■ מיהם השחקנים הראשיים במהלך, ומהם הסיכויים שהוא אכן יעבור? "גלובס" עושה סדר

מהו חוק חובת המכירה בספורט?

מדובר ביוזמה שנכללה בהמלצות ועדת פילבר להסדרת הרגולציה בשוק התקשורת, והוכנסה בהמשך לפרק התקשורת בחוק ההסדרים, שמטרתה להגדיל את התחרות בהוט וב-yes ולהביא להורדת המחירים לצרכן. הנחת המוצא של החוק היא ששידורי הספורט מאופיינים בבלעדיות על זכויות שידור ובביקוש קשיח מצד חובבי הספורט, ולכן מהווים חסם כניסה לשוק עבור שחקנים חדשים.

הצעת החוק קובעת חובת מכירה בשני רבדים: ראשית, הבעלים של ערוצי הספורט יחויבו למכור את הערוצים שלהם לכל פלטפורמה רב-ערוצית שתיכנס כדי להתחרות בהוט וב-yes, לפי מחיר אחיד ללקוח, כך שכל פלטפורמה תשלם בהתאם לגודלה בשוק. שנית, בעלי ערוצי הספורט יחויבו למכור את זכויות השידור שלהם למפעלים מרכזיים (ליגת העל בכדורגל, ליגת האלופות וכו') לכל ערוץ ספורט, במחיר שמהווה "רווח סביר".

למה להחיל חובה כזאת דווקא על זכויות הספורט ולא על זכויות שידור אחרות?

ועדת פילבר מצאה כי תחום שידורי ספורט מהווה את אחד משני חסמי המעבר המרכזיים בין הפלטפורמות. התחום השני הוא שידורי הילדים, שלגביו הוחלט בסופו של דבר לא להחיל חובת מכירה. במילים פשוטות, הוועדה קבעה כי כדי להחליש את כוחן של הוט ו-yes, הדואופול ששולט כבר זמן רב בשוק הפלטפורמות הרב-ערוציות, ולאפשר כניסת תחרות של ממש לתחום שתביא להורדת המחירים בו, יש לנתק את הקשר הגורדי בין שתי החברות הוותיקות ובין ערוצי הספורט.

ממה נובע הקשר הזה? האם לערוצי הספורט אינטרס להפיץ את שידוריהם על גבי כמה שיותר פלטפורמות?

בתיאוריה מובן שיש להם. בפועל, בשל מארג האינטרסים הסבוך של שוק התקשורת הישראלי, זה לא קרה. כניסתה של סלקום TV לשוק ב-2014 סיפקה דוגמה מובהקת לכך, לאחר שבתחילה היא הציעה רק תוכן מוגבל מתוך שלל ערוצי ספורט 5, שבבעלות RGE, ורק לאחר שהצליחה לחתום על הסכם נרחב יותר, רשמה גם זינוק במספר לקוחותיה.

כיום מציעה סלקום TV גם את ערוצי הפרימיום של RGE (ספורט 5 לייב וספורט 5 גולד) במסגרת חבילת הבסיס שלה לתקופה מוגבלת, מה שהופך את העסקה שהיא מציעה לצרכן, 99 שקל בחודש עבור טלוויזיה רב-ערוצית, למשתלמת יותר.

עם זאת, עד לרגע זה סלקום לא יכולה להציע למנויה את ערוצי ספורט 1 וספורט 2 של צ'רלטון, שבהם משודרים, בין היתר, חלק ממשחקי ליגת העל בכדורגל והליגה האנגלית. השבוע, על רקע הצעת החוק, שתי החברות ככל הנראה הגיעו לסיכום. מי שרוצה לצפות במשחקי הליגות הללו, ובליגות נוספות, נאלץ להמשיך לשלם סכומים גבוהים עבור מנוי ל-yes או להוט רק כדי שתהיה לו אפשרות להוסיף סכום נוסף - 67 שקל בחודש, ולרכוש את שני הערוצים הללו.

מי הן RGE וצ'רלטון? האם חוץ מהן יש עוד שחקניות בתחום?

RGE - שבבעלות לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי - היא השחקנית הוותיקה בתחום ובעלת המותג ספורט 5, שכיום פועלים תחתיו כמה ערוצים. בין היתר היא מחזיקה בזכויות השידור לליגת האלופות, למשחק המרכזי מליגת העל ולתוכנית סיכום המחזור של הליגה, שרכשה מצ'לרטון, משחקי מכבי ת"א ביורוליג ועוד. RGE היא גם בעלת השליטה בערוץ 10, והיא מחזיקה גם בערוץ הילדים ובערוץ לוגי.

צ'רלטון, שבבעלות אלי עזור ופיני זהבי, היא בעלת הערוצים ספורט 1 וספורט 2. בסוף 2015 זכתה במכרז על זכויות השידור של ליגת העל הישראלית, לאחר שהציעה סכום עתק של כ-127 מיליון שקל בשנה למשך 4 שנים (כמעט פי 3 מעלותן קודם לכן). מול צ'רלטון התמודדה פרטנר שמעוניינת זה זמן להיכנס לשוק הטלוויזיה הרב-ערוצי.

בעוד שהוט ו-yes כפופות לרגולציה שאוסרת עליהם להחזיק בזכויות למפעלי ספורט, פרטנר (וגם סלקום) אינה כפופה לרגולציה בתחום הזה. לאור זאת, צ'רלטון למעשה ייצגה במכרז - לא באופן רשמי, כמובן - את הוט ו-yes, וזכייתה הסירה את האיום עליהן מצדה של פרטנר. על-פי חלק מההערכות בשוק, צ'רלטון זכתה לגיבוי, בצורה כזאת או אחרת, מהוט ומ-yes, והדבר אפשר לה להתחייב לסכומי העתק הללו. המהלך חיזק אף יותר את הקשר שקיים לכאורה בינה ובין שתי הפלטפורמות הוותיקות.

הגוף השלישי שפועל בשוק הוא ערוץ ONE, שבשליטת נוני מוזס, בעל השליטה ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet, שמחזיק בזכויות השידור של הליגה הספרדית.

איך בדיוק החקיקה החדשה אמורה לשפר את המצב?

ברובד הראשון שלה, החקיקה תיצור מצב שבו ערוצי הספורט לא יוכלו ליצור אפליה בין הפלטפורמות השונות. כל ערוץ עדיין יוכל לקבוע מהו המחיר שהוא מעוניין לדרוש מפלטפורמה רב-ערוצית, אך המחיר הזה יהיה אחיד פר-לקוח. כלומר, כל חברה תשלם לפי מספר הלקוחות שיש לה. החוק כן קובע מספר מינימום של לקוחות, כך שחברה בעלת כמות נמוכה במיוחד של מנויים תצטרך לשלם יותר פר-לקוח.

כך, חברות חדשות וקטנות, שמציעות "טלוויזיה רזה" במחיר בסיס נמוך בהרבה מזה של הוט ושל yes, יוכלו להלביש על החבילות שיציעו את תוכני הספורט - במחיר שבמקרה הגרוע ביותר יהיה זהה לזה שגובות הפלטפורמות הוותיקות - וליצור חבילה כוללת זולה בהרבה.

אם נחזור לדוגמה של סלקום TV, שכיום גובה כאמור 99 שקל בחודש על חבילת הטלוויזיה שלה, גם אם היא תדרוש עבור ערוצי צ'רלטון מחיר זהה לזה שגובות הוט ו-yes, היא עדיין תוכל להציע ללקוחותיה את כל שידורי הספורט במחיר שנמוך מחבילת הבסיס של שתי הפלטפורמות הוותיקות.

הרובד השני של החוק מורכב יותר, ונועד להתמודד עם מצב שבו הערוצים יגבו מחיר גבוה מאוד פר-לקוח, כך שהם עדיין יקשו על פלטפורמות חדשות להציע מודל בעל היתכנות כלכלית של טלוויזיה "רזה" וזולה. כאן מציע החוק ליצור תחרות בין ערוצי הספורט עצמם, כך שכל ערוץ המחזיק בזכויות לאחד משבעת המפעלים המרכזיים יהיה מחויב למכור את הזכויות הללו לכל ערוץ אחר (אך לא לפלטפורמות, כלומר לא לסלקום או פרטנר). המכירה תיעשה לפי נוסחה של "קוסט פלוס". כלומר, מחיר עלות הזכויות בתוספת "רווח סביר", שאינו מוגדר במפורש בחוק.

כך, ערוצי הספורט יאבדו למעשה את המונופול שיש לכל אחד מהם על מפעלים אטרקטיביים, ואם פלטפורמה מסוימת לא תצליח להגיע להסכמות עם ערוץ שמחזיק בזכויות על ליגת העל הישראלית, היא תוכל לנסות לסגור עסקה עם ערוץ אחר למכירת הזכויות הללו.

מהן נקודות התורפה של החוק?

בעלי הזכויות מצביעים כמובן על לא מעט קשיים ובעיות, אבל מנקודת מבט צרכנית הבעיה נוגעת דווקא לכך שחובת המכירה של המפעלים לא חלה באופן רטרואקטיבי. הזכויות של הערוצים המקומיים על רוב מפעלי הספורט המרכזיים - ליגת העל הישראלית, הליגה האנגלית, הליגה הספרדית - כבר חתומות בהסכמים ארוכי טווח לשנים הבאות, ורק כשתוקף ההסכמים הנוכחיים יפוג, 3-4 שנים לפחות, החקיקה החדשה תוכל להתחיל לתת את אותותיה.

במי החוק צפוי לפגוע?

הרובד הראשון של החוק צפוי לפגוע ללא ספק ב-yes ובהוט. כיום נאלצים חובבי הספורט שמעוניינים לצפות בערוצי הפרימיום של RGE או צ'רלטון קודם כול לשלם "מס" לשתי הפלטפורמות הוותיקות בדמות עלות חבילת הבסיס שלהן, ועליו להוסיף עשרות רבות של שקלים מדי חודש תמורת הערוצים עצמם (רוב התמורה מועברת לבעלי הערוצים, ולא נשארת אצל הפלטפורמות). כניסה של פלטפורמות שיוכלו להציע חבילות זולות שכוללות את כל תוכני הספורט המרכזיים, אמורה לבטל את אחד מחסמי התחרות העיקריים.

הרובד השני אמור לפגוע בערוצי הספורט, אך כאן התמונה מורכבת יותר. זכויות בלעדיות של ערוצים על מפעלי ספורט היא ההתנהלות המקובלת בעולם, וספק אם קיימת דוגמה לחובת מכירה מן הסוג הזה שממנה ניתן ללמוד - בניגוד לחובת מכירה של ערוצים שאכן קיימת.

אפשר לטעון שבמצב שבו אין זכויות בלעדיות על תוכן הספורט עצמו, תהיה עדיפות למי שיודע לארוז אותו טוב יותר, כמו שעושים בערוץ הספורט עם אולפן ליגת האלופות. מצד שני, אולי פשוט יותר להסתכל על מי שמתנגד לחוק ומכך להסיק מי עומד להיפגע ממנו, ואין ספק שהערוצים הם אלה שמובילים את ההתנגדות לו.

מי שעוד עלולים להיפגע הם ענפי הספורט המקומיים, ובראשם הכדורגל הישראלי. קבוצות ליגת העל ייהנו ב-4 השנים הקרובות מהכנסות עתק בזכות התחרות האגרסיבית אשתקד בין צ'רלטון לפרטנר. בעולם שבו אין בלעדיות על מפעלי ספורט, המוטיבציה לשלם סכומים גבוהים עבור הזכויות תפחת.

מה קורה סביב החוק בשבועיים האחרונים בוועדת הכלכלה של הכנסת?

שלשום (ד') הסתיים בוועדה דיון נוסף ללא תוצאות, וכעת ההכרעה אמורה להתקבל ביום ראשון. כמה מהדיונים שהתקיימו בוועדה בנושא היו סוערים מאוד, ומי שהוביל את ההתנגדות היו דווקא חברי כנסת מטעם הליכוד - דוד ביטן, דוד אמסלם ומיקי זוהר (שני האחרונים אינם חברים בוועדה) - אף שההצעה נכללת כאמור בחוק ההסדרים, שאושר על-ידי הממשלה.

גורמים המעורבים בדיוני הוועדה מספרים כי מאחורי הקלעים מופעלים לחצים כבדים מאוד מצד הגורמים שצפויים להיפגע, אם כי באופן רשמי נציגי yes והוט בוועדה הודיעו כי הם אינם מתנגדים למהלך (עם סייגים). את צ'רלטון מייצג בוועדה מנכ"ל הערוץ, אדר זהבי, ואילו את RGE מייצג הממונה לשעבר על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום.

מול הלחצים עומדים אנשי האוצר ויו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), אלא שהשבוע נראה היה כי גם הסכר של האוצר נפרץ, ובתוך המשרד עצמו התגלעה מחלוקת. באגף התקציבים הביעו התנגדות להצעת פשרה של מנכ"ל האוצר, שי באב"ד. היו"ר כבל הפסיק את הישיבה זמן קצר לאחר שהחלה, והכריז כי "מה שהולך פה זה מטורף לגמרי".

שלשום, בישיבה שבה נכחו גם באב"ד וגם ראש אגף התקציבים אמיר לוי, הצהיר כבל כי הוא נחוש להעביר את החוק, ואם הדבר לא ייעשה במסגרת חוק ההסדרים הוא יפצל אותו ויעביר אותו במהלך ינואר.

כרגע אפשר להעריך בזהירות כי החוק אמנם צפוי לעבור בסופו של דבר, אך סביר מאוד להניח כי בעקבות הלחצים יוכנסו בו שינוים מסוגים שונים. השאלה שנותרת פתוחה היא עד כמה השינויים הללו יעקרו את כוונתו המקורית.

זכויות השידור

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים