גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עלות שכר מנכ"ל של 3.8 מיליון שקל לשנה היא סבירה"

בדוניץ מגיבים להתנגדות לשכר שהשמיע מחזיק מניות לקראת האסיפה ביום רביעי: "בביצועי החברה יש הצדקה מלאה לתשלומים ליו"ר ולמנכ"ל"

ניסים אחיעזרא / צילום: איל יצהר
ניסים אחיעזרא / צילום: איל יצהר

"חבילת התגמולים שהחברה מבקשת לאשר ליו"ר ולמנכ"ל שלה סבירה בהחלט". כך אומרים בדירקטוריון חברת הבנייה האחים דוניץ בתגובה להודעת העמדה של אחד מבעלי המניות שלה, יורם קוסובר, המתנגד לחבילת השכר שהחברה מעוניינת לשלם לבכיריה.

ביום רביעי הקרוב (ה-21 בדצמבר) צפויה להתכנס אסיפת בעלי המניות של דוניץ כדי להחליט בנוגע לתשלומים לשניים ב-3 השנים הקרובות. לטענת קוסובר (שאף הגיש תביעה נגזרת נגד החברה בנוגע למדיניות התגמול שלה), מבקשת דוניץ לאשר את תנאי העסקתם של יו"ר החברה, יעקב (יקי) דוניץ; והמנכ"ל שלה, נסים אחיעזרא, למרות שהם "חורגים מכל סטנדרט סביר".

בדירקטוריון דוניץ מגיבים לקוסובר ואומרים כי "הנתונים שקוסובר פרסם, נוגעים לכל החברות שאינן במדד ת"א 100, קטנות וגדולות ומכל התחומים, ואילו החברות שיש להתייחס אליהן לצורך ההשוואה, הינן חברות מתחום פעילות דומה לזה של דוניץ - נדל"ן למגורים".

החברה מבקשת לאשר ליו"ר עבור 50% משרה שכר בהיקף של כ-1.9 מיליון שקל לשנה ל-3 השנים הקרובות, למרות שלטענת קוסובר השכר הממוצע של יו"ר חברה שאינה נמנית על החברות הנסחרות במדד ת"א 100, עמד על 900 אלף שקל בשנה עבור 100% משרה בשנים 2011-2014. קוסובר מבסס את טענותיו על מסמך שפרסמה רשות ני"ע בנובמבר 2015, בנוגע לתנאי השכר הממוצעים באותן שלוש שנים.

למנכ"ל אחיעזרא מבקשת דוניץ לאשר חבילת תגמול בעלות כוללת של כ-11.3 מיליון שקל ל-3 שנים (3.8 מיליון שקל לשנה), בדומה לשכרו בשלוש השנים הקודמות. זאת לעומת שכר שנתי ממוצע בעלות של 1.6 מיליון שקל בחברה בורסאית, שאינה נכללת במדד ת"א 100 לפי אותו מחקר של הרשות.

כלומר, טוען קוסובר, מדובר בחריגה כוללת של כ-9.5 מיליון שקל מהממוצע המקובל בשוק (לכל התקופה) ולכן הוא קורא לבעלי המניות ולהצביע נגד ההצעה.

"תפוחים ישנים, תפוזים חדשים"

בדירקטוריון דוניץ דוחים כאמור את טענותיו של קוסובר ומוסיפים כי "ההשוואה שמר קוסובר מציע, הינה בין תפוחים ישנים משנים קודמות לתפוזים חדשים, שחלקם טרם הבשילו וטרם נקטפו... הדירקטוריון סבור כי מבנה התגמול המוצע הינו סביר ואינו חורג מסדרי הגודל בחברות מקבילות לחברה".

עוד מציינים בדוניץ כי "בביצועי החברה יש הצדקה מלאה לתשלומים ליו"ר ולמנכ"ל. ב-2015 למשל היה הרווח הנקי של החברה מעל 48 מיליון שקל, עם תשואה להון של 41.9%".

זינוק במניה והמלצת קנייה

במקביל לתגובה של החברה לטענות קוסובר, דיווחה דוניץ כי נחתם הסכם מול בנק לליווי פרויקט בגני תקווה, בהיקף של כ-185 מיליון שקל, כשמתוך סכום זה תינתן לחברה מסגרת אשראי בהיקף של 25 מיליון שקל.

האחים דוניץ פעילה בייזום נדל"ן למגורים בישראל. החברה נהנתה בשנים האחרונות מהגאות המתמשכת בענף ומהזינוק במחירי הקרקעות והדירות ומניית החברה זינקה ב-160% בשנה האחרונה ושוויה הגיע ל-340 מיליון שקל.

למרות הזינוק במניה, זכתה החברה בתחילת החודש להמלצת "קנייה" במחיר יעד של 93 שקל למניה (גבוה ב-40% ממחירה בבורסה) של האנליסט שי ליפמן מחברת ווליו בייס.

ליפמן מציין כי עד שנת 2018 צפויה דוניץ להשלים ולהכיר בהכנסות של מעל ל-800 מיליון שקל מהפרויקטים שבביצוע (40% מתוכם כבר מכורים), מה שצפוי להניב לה רווח גולמי שטרם הוכר בהיקף של כ-168 מיליון שקל. הפרויקטים בתכנון, שיסתיימו בין השנים 2018 ל-2022, צפויים להניב הכנסה של כ-1.5 מיליארד שקל, ורווח גולמי של כ-360 מיליון שקל.

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.8% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.14 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לאפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד עבריין המין המורשע אפשטיין

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר