גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

70 מיליארד שקל גויסו בשוק הקונצרני ב-2016 - שיא של 9 שנים

הסכום מהווה זינוק של כ-30% לעומת כל אחת מהשנתיים הקודמות, ורחוק רק כ-10% מהשיא שנרשם ב-2007 ■ עפ"י נתוני מידרוג, הנדל"ן והפיננסים המשיכו להוביל

ערן היימר / צילום: תמר מצפי
ערן היימר / צילום: תמר מצפי

תנאי השוק הקורצים, שבבסיסם הריבית הנמוכה, וזאת על רקע הציפייה הגוברת לעלייתה, לאחר שבימים האחרונים עדכן הבנק הפדרלי האמריקאי את שיעור הריבית בארה"ב כלפי מעלה אחרי שנים ארוכות, היוו קרקע פורייה במהלך השנה החולפת לגיוסי חוב של החברות הבורסאיות. אלו מסכמות שנת שיא שאותה לא חווה השוק המקומי שנים ארוכות, וגם השנה היו אלה הסקטור הפיננסי והנדל"ן שהובילו את הפעילות. אלה הנתונים הבולטים לסיכום פעילות שוק האג"ח הקונצרני לשנת 2016, לפי חברת מידרוג, בניהולו של ערן היימר.

70 מיליארד שקל - זהו היקף גיוסי האג"ח הקונצרניות השנתי בשוק ההון המקומי (לרבות הנפקות אג"ח פרטיות והנפקות אג"ח לא סחירות), לפי נתונים שריכז האנליסט יונתן אוחנה. סכום זה מהווה זינוק של כ-30% ביחס להיקף החוב שגויס בכל אחת מהשנתיים הקודמות (2014-2015), ושיא של תשע שנים בפעילות. הוא רחוק כ-10% בלבד משיא כל הזמנים, שנרשם ב-2007, אז גויסו בשוק האג"ח הקונצרני כ-77 מיליארד שקל.

במידרוג מייחסים את הצמיחה הניכרת בפעילות לשילוב של כמה גורמים, ובהם, "המשך סביבת הריבית הנמוכה ורמת הביקושים הגבוהה מצד המשקיעים המוסדיים, נוכח היעדר אפיקי השקעה חלופיים, רצון מצד החברות להנפיק אג"ח במטרה לנצל את סביבת הריבית הנמוכה על-מנת להאריך מח"מ ולחסוך בעלויות המימון, והציפייה להעלאת ריבית בארה"ב, לצד האי-ודאות לגבי תוצאות הבחירות שם - אשר הובילו חברות להקדים גיוסים או מיחזורי חוב".

נוסף על כך, מציינים במידרוג, עוד עניין שתמך בפעילות ב-2016 היה "התמקדות המערכת הבנקאית, בדגש על הבנקים הגדולים, בעמידה ביעדי ההון הרגולטוריים, לצד התקרבות חלק מהבנקים למגבלת החשיפה הענפית לענף הנדל"ן, כפי שנקבעה על-ידי בנק ישראל, אשר הובילו לצמצום היצע האשראי הבנקאי למגזר העסקי ולחברות הנדל"ן בפרט, שמצדן הגדילו את פעילותן בשוק החוב הקונצרני. הגידול בהיקף ההנפקות נובע מעלייה בהיקף ההנפקות של מגזר הנדל"ן והסקטור העסקי, בניגוד לשנת 2015, אז עיקר הצמיחה בשוק איגרות החוב הקונצרניות נבעה מהנפקות של הסקטור הפיננסי".

בחברת הדירוג מציינים גם, כי "הפעילות הערה בשוק החוב הקונצרני משתקפת בגידול בחלקן של האג"ח הסחירות בתיק האשראי של הסקטור הלא-פיננסי (ללא בנקים)", ומציינים על בסיס נתוני בנק ישראל כי חלק הבנקים בסך האשראי העסקי במשק נשחק וירד בקרוב ל-5% בחמש השנים האחרונות. בסוף חודש ספטמבר האחרון הוא עמד על קצת יותר מ-47%, לעומת קרוב ל-52% בסוף שנת 2011.

29 מיליארד שקל - היה חלקם של עשרת המנפיקים הגדולים מסך הנפקות החוב הקונצרניות שבוצעו במהלך השנה החולפת, סכום המהווה 42% מסך הפעילות, ומשקף ירידה בריכוזיות המנפיקים ביחס ל-2015, אז עשרת המגייסות הגדולות הנפיקו אג"ח בהיקף של כ-30 מיליארד שקל, שהיווה 51% מסך גיוסי החוב הקונצרניים.

במידרוג מסבירים, כי "הירידה בריכוזיות המנפיקים נובעת מירידה בחלקם של המגזר הפיננסי וענף הנדל"ן בסך ההנפקות, ועלייה בחלקו של הסקטור העסקי (ללא חברות הנדל"ן), המאופיין, לפי רוב, בהנפקות קטנות יותר".

בחברת הדירוג מסבירים, כי "הירידה בריכוזיות המנפיקים הולמת גם את הגידול במספר המנפיקים בשוק החוב. כך, בשנת 2016 הנפיקו בשוק החוב הקונצרני 142 מנפיקים, בהשוואה ל-108 מנפיקים בשנת 2015 ו-110 מנפיקים בשנת 2014".

במידרוג סבורים כי "הירידה בריכוזיות המנפיקים, והעלייה במספר המנפיקים, מצביעות על היצע האשראי הגבוה בשוק החוב הקונצרני, אשר הוביל לנגישות טובה יותר לשוק החוב גם עבור מנפיקים קטנים, המאופיינים בדירוגים נמוכים יותר".

"עם זאת", מוסיפים שם, "יש לציין כי שוק החוב עודנו סלקטיבי במידה רבה, ונגיש במידה רבה יותר עבור מנפיקים איכותיים בדירוגים גבוהים (כפי שבא לידי ביטוי בביקושים הגבוהים להנפקות איגרות החוב של הבנקים ושל חברות בדירוגים גבוהים מהמגזר הלא-פיננסי)".

6.6 מיליארד שקל - זהו הגיוס הגדול ביותר שנעשה בשוק ההון המקומי ב-2016, על-ידי בנק מזרחי-טפחות, והוא משקף את הדומיננטיות של הבנקים בכל הנוגע להנפקות ענק. לצד מזרחי-טפחות, גם לאומי והפועלים ביצעו הנפקות חוב ענקיות, בהיקף של 4.4 מיליארד שקל ו-3 מיליארד שקל, בהתאמה.

גיוסי הענק של הבנקים המשיכו את המגמה שאפיינה את המגזר ב-2015, אז ביצע מזרחי-טפחות גיוס חוב של יותר מ-7, הפועלים הנפיק אג"ח בהיקף של 5.4 מיליארד שקל ולאומי גייס קרוב ל-3 מיליארד שקל.

למרות הסכומים המרשימים, סך היקף גיוסי חברות הפיננסים משקף ירידה של כ-4% ביחס ל-2015, אז הן הנפיקו אג"ח בסכום שיא של 21 מיליארד שקל. במידרוג מציינים בעניין זה כי "למעשה, בנק הפועלים הודיע בחודש נובמבר על כוונה לגייס איגרות חוב וכתבי התחייבות בעלי מנגנון לספיגת הפסדים בסכום של כ-3.2 מיליארד שקל, שלא יצאה לבסוף לפועל, כך ששיא הגיוסים של המגזר הפיננסי היה צפוי להישבר זו השנה השנייה ברציפות".

עוד עולה מנתוני מידרוג, כי סך גיוסי החוב של הסקטור הפיננסי בשנה החולפת מסך ההנפקות בשוק ירד משמעותית ביחס ל-2015, והיווה 29% מהן, לעומת 40% ב-2015. במידרוג מדגישים כי "הירידה בחלקו של המגזר הפיננסי אינה נובעת מירידה בהיקף ההנפקות של המגזר הפיננסי (שכאמור, דווקא ממשיכה לשבור שיאים), אלא מעלייה בהיקף הגיוסים של הסקטור הלא-פיננסי והחברות הממשלתיות".

במידרוג מייחסים את רמת הפעילות הגבוהה בענף הפיננסים לכך ש"הבנקים (וגופים פיננסיים נוספים) מנצלים את סביבת הריבית הנמוכה על מנת להאריך מקורות בשוק ההון", ומזכירים כי "במהלך 2016, הבנקים (לאומי, מזרחי-טפחות, ירושלים, הבינלאומי ואגוד) ביצעו לראשונה הנפקה של איגרות חוב בעלות מנגנון חוזי לספיגת הפסדים המוכרות כהון רובד 2 ("קוקו") בסכום של כ-2.3 מיליארד שקל".

23 מיליארד שקל - זהו היקף החוב שגייסו חברות הנדל"ן בשנה החולפת - סכום המשקף צמיחה של 20% ביחס להיקפי פעילות ענף הנדל"ן ב-2015 (כ-19 מיליארד שקל), וזינוק של 55% לעומת נתוני 2014 (כ-15 מיליארד שקל).

מבין חברות הנדל"ן בלט גיוס של 2.2 מיליארד שקל שביצעה עזריאלי, ולצדה שני גיוסים בהיקף של 1.3 מיליארד שקל כל אחד, שביצעו המתחרה מליסרון ואיירפורט סיטי.

במידרוג מציינים לגבי מגמת העלייה המתמשכת בהנפקות ענף הנדל"ן, כי היא "מצביעה להערכתנו על היקף פעילות גבוה של חברות הנדל"ן המקומיות ועלייה בהיקף הביקושים נוכח סביבת הריביות הנמוכה, וכן נוכח ירידה בהיצע האשראי הבנקאי בשל מאמצי הבנקים לעמוד ביעדי ההון הרגולטוריים ובמגבלת החשיפה הענפית".

עוד מדגישים שם, כי הצמיחה בהיקף הגיוסים בענף הנדל"ן בולטת במיוחד נוכח העובדה כי במחצית השנייה של שנת 2016 "התאדו" כמעט לגמרי גיוסי החוב של חברות הנדל"ן האמריקאיות, שנפגעו מקריסתה של חברת אורבנקורפ זמן קצר אחרי שהצטרפה לזירת המסחר המקומית, "מה שמצביע על גידול גבוה עוד יותר בהיקף הנפקת החוב של חברות הנדל"ן המקומיות". בפילוח פעילות החברות הזרות עולה כי ב-2016 חלקן בשוק החוב המקומי הגיע ל-3.5 מיליארד שקל - סכום המשקף צניחה של 30% ביחס להיקפי הגיוסים שביצעו ב-2015, ושעמד על 5 מיליארד שקל.

13.9% - זה היה חלקן של ההנפקות בדירוגים נמוכים (Baa1 ומטה) וללא דירוג כלל בסיכום שנתי, לעומת 9.2% ב-2015. ובמספרים, היקף הנפקות אלה הסתכם השנה ביותר מ-9 מיליארד שקל, לעומת כ-5 מיליארד שקל אשתקד - זינוק של קרוב ל-90%. במידרוג מציינים כי אכן "איכות האשראי של החוב המונפק בשנת 2016 נשחקה בהשוואה לשנת 2015", ומייחסים מגמה זו בין היתר "לגידול בחלקו של הסקטור העסקי בסך ההנפקות".

ניתוח פרופיל הבטוחות של אותן הנפקות מצביע על מגמה מעורבת, שלפי מידרוג, במסגרתה נרשמה עלייה בהיקף החוב המובטח בשעבוד מטריאלי, לצד ירידה בהיקף החוב המובטח בשעבוד שלילי ועלייה בהיקף החוב הלא מובטח".

בעניין זה מוסיפים במידרוג, כי בשל ההיקף הנמוך יחסית של הנפקות בדירוגים נמוכים או ללא דירוג, הרי שהנפקות מסוימות יכולות לשנות את התמונה בצורה ניכרת". 57% מסכום החוב שגויס במהלך השנה, המהווה כ-38 מיליארד שקל, דורג בקבוצת הדירוגים הגבוהים של Aa3 ומעלה, כ-19% מתוכו (קרוב ל-13 מיליארד שקל) דורג בדירוג הגבוה ביותר Aaa, ובמידרוג מסבירים, כי "איכות האשראי של החוב הקונצרני מוטה לחיוב, בשל חלקם המשמעותי של הבנקים בהנפקות, וכן בשל חלקן המשמעותי של חברות נדל"ן בדירוגים גבוהים".

ובינתיים נמשך הדשדוש באקוויטי: רק שלוש חברות הצטרפו לשוק

במקביל לפריחת גיוסי החוב, נמשך הדשדוש בשוק הראשוני של הנפקות האקוויטי - ובסיכום שנתי רק שלוש חברות חדשות הצטרפו לזירת המסחר המקומי באמצעות הנפקות ראשוניות (IPO) - מגוריט, וונטייז ואוברסיז קומרס (שהצטרפה לבורסה באמצעות הצעת מכר), שגייסו יחד כ-260 מיליון שקל - עיקר הסכום (כ-70% ממנו) גייסה אוברסיז בימים האחרונים.

לשם השוואה, מנתוני לידר הנפקות עולה כי ב-2015 גויסו כ-150 מיליון שקל באמצעות שתי הנפקות ראשוניות (ויתניה וקבוצת אורון) וב-2014 גויסו קרוב ל-1.4 מיליארד שקל באמצעות חמש הנפקות ראשוניות, כולן של חברות מתחומי הנדל"ן והבנייה.

לצד הדשדוש בגזרת ה-IPO והיעלמות כמעט לחלוטין של חברות חדשות שמצטרפות בדרך זו למסחר, בלידר מציינים כי בסך הכול השוק המנייתי פעיל, עם גיוסים בהיקף של 2.7 מיליארד שקל, והפצות והקצאות בהיקף של יותר מ-5 מיליארד שקל.

המון פוטנציאל למרות המכות שהיו

רנן כהן אורגד, מנכ"ל לידר הנפקות אומר, כי "אין ספק שהשוק הראשוני המנייתי עדיין חלש, אבל יחד עם זאת אפשר היה לראות שכאשר מגיעה לשוק חברה איכותית, אז יש מי שיודע להעריך אותה, וראינו דוגמה כזו בשבועות האחרונים עם חברת אוברסיז של קרן פימי, שהעבירה לידי הציבור קצת פחות ממחצית החברה".

עוד הוסיף כהן אורגד, כי לעומת שוק הגיוסים הראשוני, "גיוסי ההון במניות הוכיחו עוצמה בסיכום שנתי, והבורסה הוכיחה בשנה האחרונה שלמרות כל הביקורת שהיא ספגה על כך שהיא מתייבשת, היא עדיין מקום רלוונטי להעברת שליטה או למכירת נתחים גדולים מחברות לציבור. כך במכירת מניות הבנק הבינלאומי שהחזיק בנק דיסקונט, בהצעת המכר של חברת אוברסיז של קרן פימי, במכירת מניות שביצעו בעלי השליטה בשפיר ועוד".

לדבריו, "העובדה כי לא הגיעו הרבה חברות חדשות לבורסה היא קודם כל בגלל ההיצע, לא הביקוש. בעלי חברות נמנעים מלהיכנס לשוק, והסיבה לכך היא ההתייחסות לבעלי שליטה בחברות. ככל שההתייחסות הזו, גם מצד הרגולטור, גם מצד התקשורת וגם מצד המשקיעים, תהיה פחות שלילית, יהיה יותר קל לבעלי חברות להצטרף לשוק. רשות ני"ע נקטה כמה מהלכים לעודד חברות להגיע לשוק ההון, ואני מקווה שבסופו של דברים מהלכים אלה, יחד עם העובדה שיש המון פוטנציאל בשוק ההון המקומי, יוציאו אותנו מנקודת התחתית שבה נמצא שוק האקוויטי הראשוני אחרי כמה מכות שקיבל בשנים האחרונות".

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת