גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החיים הטובים של פושטי הרגל: חייב מיליונים - וחי כמו מלך

נושיו של היהלומן גיא כהן טוענים כי הוא מנהל אורח חיים בזבזני, נמנע מחיפוש עבודה ומתלבט על הכביש בין פורשה לאלפא רומאו ■ פשיטת רגל מוסרית

כהן נוסע באלפא רומאו
כהן נוסע באלפא רומאו

בדצמבר 2015 הוצא צו לכינוס נכסיו של היהלומן גיא כהן במסגרת הליכי הכרזה עליו כפושט רגל. במסגרת הליכי הכינוס הוחלט, כי עקב חובות עתק של עשרות מיליוני שקלים לחברי הבורסה ליהלומים, בנקים ועוד, וחוסר היכולת של כהן להשיבם לכאורה, ישלם כהן 1,000 שקל מדי חודש לטובת החזר חובותיו. זאת, עד לבירור הליכי פשיטת הרגל נגדו.

שנה חלפה והחודש הוגשו לביהמ"ש מספר בקשות לבטל את הליך פשיטת הרגל נגד כהן. מדוע? מתברר ש"פושט הרגל" מנהל אורח חיים בזבזני, המשיך להתגורר בדירת פאר, לנסוע ברכבי יוקרה מדגם פורש ואלפא רומאו, נמנע מלחפש עבודה, וטס 17 פעם לחו"ל בחצי השנה האחרונה. זאת, בתואנה כי הוא נשלח מטעם עבודתו, אך בדיעבד התברר כי מעולם לא עבד בחברה, שלטענתו שלחה אותו.

התיק מספק הצצה מאלפת לחייהם של פושטי הרגל בישראל, שכנגד חלקם נטען לא אחת כי הם מנצלים את המערכת כדי להתחמק מחובות ומקבלים פטור מהחזר הכספים לנושים, אך בפועל מנהלים אורח חיים ראוותני. פרטים אלה עלו במסגרת דיון שהתקיים לפני מספר ימים בביהמ"ש המחוזי בת"א, ושבמהלכו נטען, כי כהן, בנו של סגן ראש המוסד לשעבר ואחיו של מנהל משרד רה"מ בתקופת ראש הממשלה אריאל שרון, חייב לנושיו עשרות מיליוני שקלים וחי מקצבת אבטלה וממשכורת של אשתו. אולם, מנגד מתגורר בדירה יוקרתית בשווי של כ-8 מיליון שקל - שהועברה לאשתו במסגרת הליך פשיטת הרגל תמורת סך של פחות מ-700 אלף שקל - משלם הוצאות חודשיות גבוהות, טס לחו"ל בתדירות גבוהה ומנהל אורח חיים שאינו מתאים לפושט רגל.

אבטלה בדירת פאר

הפרשה נפתחה בבקשת פירוק שהוגשה לפני כשנה נגד חברת "פוס יהלומים" עקב חובות של מעל 16 מיליון דולר לחברים בבורסת היהלומים ברמת-גן. בבקשה נטען, כי בעלי השליטה בחברה - לאון פוס, יוסי פוס וגיא כהן - הודיעו להנהלת הבורסה, כי אין ביכולת החברה לשלם את חובותיה, והם הושעו מחברותם בבורסה. בהמשך לכך, נפתחו הליכי פשיטת רגל נגד השלושה. בנובמבר השנה, מונו לחברה מפרקים זמניים וכונסי נכסים - עוה"ד עמית פינס ואורי גיל. כנגד יוסי פוס ונגד כהן ניתנו צווי כינוס ומונו מנהלים מיוחדים לנכסים, במסגרת בירור מצבם הכלכלי, אך טרם הוחלט אם יוכרזו כפושטי רגל. במקרה של כהן, נקבע כי ישלם 500 שקל בחודש לקופת הכינוס, ובהמשך הועלה הסכום ל-1,000 שקל.

החודש הוגש לביהמ"ש תסקיר שהעלה סימני שאלה באשר למצבו הכלכלי האמיתי של כהן. בתסקיר, אותו הגיש המנהל המיוחד שמונה לנכסיו של כהן, עו"ד רן עמרם, מציין המנהל המיוחד כי לכהן חובות של כ-42 מיליון שקל, אליהם נקלע, לטענתו, עקב חילופי השלטון בזימבבואה, שבעקבותיה הוקפא לחברת "פוס יהלומים" פיקדון שהפקידה בחברה ממשלתית במדינה, ואף נשללה ממנה הזכות לרכוש יהלומים; וכן עקב סכסוך עם שותף עסקי. לטענת כהן, עובדות אלה הובילו למצוקת מזומנים בחברה ולהידרדרותו הכלכלית (ראו מסגרת).

החוב הגבוה ביותר של כהן, על-פי התסקיר, הוא לחברת "יהלומי גפני", הנושה שפתח נגדו בהליכי פשיטת הרגל - חוב בסך כ-8.7 מיליון שקל. עוד מוזכרים בתסקיר חובות בהיקפים של 2-6 מיליון שקל לחברים נוספים בבורסה ליהלומים וחובות נוספים בהיקפים נמוכים יותר.

המנהל המיוחד קבע בתסקיר כי "לא מצא חוסר תום לב בשלב היווצרות החובות". עוד מציין עו"ד עמרם, כי כהן אינו עובד ובמהלך ספטמבר קיבל סך של 1,514 שקל כדמי אבטלה; רעייתו עובדת ומשתכרת סך של כ-10,500 שקל לחודש ומקבלת בנוסף תשלום חודשי בגין הסדר פיצויי פיטורין מהמעביד הקודם שלה בסך 4,542 שקל לחודש; ושניהם מקבלים קצבת ילדים בסך של 338 שקל לחודש. בתסקיר צוין, כי "כהן מתגורר עם משפחתו בדירה יוקרתית ובהתאם, הוצאותיה החודשיות של הדירה יקרות, ואינן הולמות הוצאות סבירות התואמות את מצבו הכלכלי של החייב".

דבר נוסף שעולה מהתסקיר, הוא הסדר שנערך בין המנהל המיוחד לרעייתו של כהן, במסגרתו פדתה האישה את זכותו של בעלה בדירה המגורים, תמורת סך של 649,885 שקל. זאת, באמצעות הלוואה שהעמיד לה אביה. מדובר בדירה שאוחדה משתי דירות גג ברחוב לוי אשכול בת"א, המוערכת בשווי של לפחות 8 מיליון שקל.

התסקיר לא התקבל באהדה רבה בקרב חלק מנושיו של כהן, שהגישו בתגובה בקשות לדחות את ההכרזה על כהן כפושט רגל. כך, בבקשה שהגיש בנק אגוד, שלו חייב כהן כחצי מיליון שקל, נטען כי "רב הנסתר על הגלוי" בעניינו של כהן. לטענת הבנק - באמצעות עו"ד קרן רייכבך-סגל ממשרד איתן מהולל & שדות - מעיון בתסקיר עולה כי חובותיו של כהן מסתכמים בכ-42 מיליון שקל, "אך עם זאת, החייב ממשיך לחיות את חייו באיכות חיים גבוהה, מתגורר בדירת יוקרה ואף נמנע מהשתלבות במעגל העבודה, על-אף גילו הצעיר".

עוד צוין בבקשת הבנק, כי כהן שיקר במסגרת ההליך עצמו, כשביקש לאפשר לו לצאת לחו"ל לצורך עבודה, אך בפועל התברר כי לא עבד בחו"ל, וההיתר בוטל. "לא ברור כיצד מימן החייב את נסיעותיו לחו"ל, ואת הוצאות השהייה. אין המדובר בדבר של מה מכך, והדבר מעורר ספקות ותמיהות משמעותיות, אותן יש לברר בטרם בחינה האם יש מקום להכרזה (על כהן כפושט רגל - א' ל"ו)", נטען בבקשת הבנק.

בבקשה צוין גם כי בהתאם לתסקיר, הכספים המשמעותיים היחידים שהתקבלו בקופת המנהל המיוחד הם פדיון זכויות החייב בדירת מגוריו, ו"המדובר בסכום נמוך משמעותית משווי הדירה, לפי הערכת השמאי... גם כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) והמנהל המיוחד ציינו כי מדובר בדירת פאר שאינה הולמת חייב בהליכי פשיטת רגל".

ניצול לרעה

כך, לטענת הבנק, "נוצר מצב אבסורדי, לפיו מחד, הבנק מנוע מלהמשיך בתובענה עצמאית אשר הגיש כנגד החייב לפני מתן צו הכינוס, ומנגד, שקוע בערפל בכל הנוגע למצבו הפיננסי האמיתי של החייב ולאפשרויות הקיימות לפירעון חובותיו. הבנק סבור כי בנסיבות אלו אין מקום להמשיך בהליכי פשיטת הרגל, שמטרתם, בין היתר, להעניק לחייב הגנות ופריווילגיות, להן ממלא אינו ראוי". בנוסף, ציין הבנק כי הוא חולק על עמדת המנהל המיוחד, לפיה כהן פעל בתום לב בשלב היווצרות החובות ו"נדמה", נכתב בבקשה לביטול הליכי פשיטת הרגל, "כי בכוונתו לנצל את ההליכים לרעה".

גם עוה"ד עמית פינס ואורי גיל, המפרקים הזמניים של חברת "פוס יהלומים", הגישו התנגדות לבקשת ההכרזה עליו כפושט רגל, וכן בקשת דחייה להכרזתו של יוסי פוס כפושט רגל, במסגרתה נרמז גם כן, כי כהן ופוס מנצלים את הליכי פשיטת הרגל לרעה. בין היתר, צוין בבקשה, כי כהן טס לחו"ל מספר פעמים השנה, תוך שהוא מטעה את המנהל המיוחד על נכסיו, כי מדובר בנסיעת עבודה מטעם חברת "אוניל" בה הוא מועסק, אך התברר כי כלל לא הועסק על-ידה. בבקשה צוין כי ברור לשם מה נסע כהן לחו"ל וכיצד מומנו הוצאות הנסיעה.

באשר לחברת "פוס יהלומים", נטען בבקשת המפרקים הזמניים, כי בדוחות הכספיים של החברה צוין, כי בסוף שנת 2014 עמד מלאי היהלומים של החברה על סך של 2,250 קרט יהלומים מלוטשים ו-900 קרט גלם - שהשווי הכולל שלהם עמד על כ-10 מיליון שקל. אולם לדברי המפרקים, מלאי זה נעלם. "לא ניתן כל הסבר עד כה להיכן נעלם מלאי היהלומים", כותבים המפרקים הזמניים, ומוסיפים כי בפועל הצליחו לשים ידם על חבילת גלם אחת שיובאה מזימבבואה לפני קריסת החברה.

טענות אלה עלו, כאמור, לפני מספר ימים בדיון שהתקיים בתיק בפני השופטת איריס לושי-עבודי, שקבעה כי ההכרזה על כהן כפושט רגל תידחה ויוגש דוח מעדכן של המנהל המיוחד, לאחר שיתקבלו מלוא תביעות החוב ותתקיים חקירה מקיפה. "יש מקום שהחייב יעשה מאמץ להתאים את תנאי מגוריו ומחייתו לכך שהוא מצוי בהליכי פשיטת רגל, ובכלל זה יעשה מאמץ למצות את כושר השתכרותו ויפעל בשקיפות, על-מנת למסור את מלוא הפרטים הנוגעים למעסיק או ליכולת ההשתכרות שלו", קבעה השופטת והוסיפה כי לאחר שנשמע כי כהן אינו יכול לעמוד בתשלומי המשכנתא על הדירה בה הוא מתגורר, וכי אביו עתיד לשאת בתשלומים עד ינואר הקרוב, מצופה שהדירה תימכר או תושכר ושכהן יעבור לדירה התואמת את מצבו הכלכלי.

השופטת אף התייחסה לנתונים שהעלתה באת-כוחו של הכנ"ר, עו"ד נעמה גור מס, בדיון, מהם עלה כי הוצאות החייב בדירת מגוריו עומדות על סכומים גבוהים ביותר ובכללם: ועד בית על-סך 1,200 שקל, חשמל על-סך 1,600 שקל, ומיסי עירייה על-סך 4,400 שקל. עוד נטען בדיון כי כהן זוכה לתמיכה של בני-משפחה וחברים בשיעור של 32 אלף שקל בחודש ולסיוע נוסף בדמות העמדת רכב לשימושו האישי, באמצעות אמו (בין היתר, רכב מדגם פורשה יוקרתי ורכב מדגם אלפא רומאו). "כל אלה יבואו בחשבון לעניין הגדלת צו התשלומים", נקבע.

ביהמ"ש ציין כי "בעבר הותר לחייב לצאת מהארץ על-מנת לממש את כושר השתכרותו, לאחר שצבר ניסיון בענף היהלומים כ-28 שנה, אלא שניסיון זה לא צלח. החייב יצא כ-17 פעמים מהארץ בחצי השנה האחרונה ללא תוצאות נראות לעין. עניין זה צריך להיבדק בחקירה מקיפה בזמן הקרוב, לאחר שתושלם הגשת הוכחות החוב". בעניין ההסתייגויות שעלו ביחס לפדיון חלקו של כהן בדירת מגוריו - ציינה השופטת כי הנושא יישקל בהמשך.

"כהן נוהג ברכב של אמו - ואביו משלם לו את תשלומי המשכנתא"

בא-כוחו של גיא כהן, עו"ד משה תורג'מן, מסר: "כהן גדל בבית ערכי, שתרם רבות למדינה ומנהל את הליך פשיטת הרגל אל מול הכנ"ר והנאמן בשקיפות מלאה ובשיתוף פעולה. הוא אף עזר למפרקים למכור סחורות בשווי של כחצי מיליון דולר, והכסף בגין התמורה נכנס לקופת הפירוק של חברת 'פוס יהלומים' לטובת הנושים. בעברו הוא הרוויח הרבה כספים, ולכן, מן הסתם, צבר ממון. כיום הוא לא משתכר כלל וחי מקצבת אבטלה, אך מנסה לשקם את מצבו הכלכלי לטובת נושיו".

באשר לטענה כי כהן נוהג ברכבי יוקרה, נמסר: "כהן לא נוהג ברכבי יוקרה אלא באלפא רומאו ששייכת לאמו ומושאלת לו. הוא נהג ברכב יוקרה לפני הקריסה הכלכלית, והרכב הוחזר כשהקריסה הכלכלית החלה. גם רכב זה לא היה שלו, והושכר בליסינג".

באשר לטענות כי הוא מתגורר בדירת פאר, אומר עוה"ד: "המשכנתא על-סך של מעל 4 מיליון שקל על הבית שהמשפחה מתגוררת בו, משולמת ע"י אביו של כהן, וכהן ומשפחתו יודעים שלאחר שהאב יפסיק לשלם את המשכנתא, הם לא יוכלו לעמוד בהוצאות מימון הבית".

בנוגע לטיסותיו של כהן לחו"ל נמסר: "בשנה האחרונה, במסגרת שיקום הכלכלי והעסקי שלו, יצא כהן לחו"ל מספר פעמים כדי לנסות ולחדש קשרים, כדי להכניס כספים לטובת נושיו. רוב הנסיעות מומנו הן ע"י משפחתו והן ע"י נקודות הנוסע המתמיד שצבר במהלך 30 שנותיו כיהלומן מצליח שטס מדי שבוע".

תסקיר שהגיש המנהל המיוחד לנכסיו של כהן מתאר שלב אחר שלב - מנקודת מבטו של כהן - את הידרדרותו הכלכלית. לפי גרסת כהן, במסגרת פעילות "פוס יהלומים" בזימבבואה שהחלה ב-2013, התקשרה החברה עם חברה ממשלתית במדינה האחראית על מסחר ביהלומים. לפי ההסכם, ל"פוס יהלומים" הייתה הזכות להשתתף במכרזים של החברה הממשלתית לרכישת יהלומים, ובמסגרת זו נדרשה "פוס יהלומים" להפקיד פיקדון בסך של 5.5 מיליון דולר באותה חברה. לצורך מימון עסקאות רכישת יהלומים, התקשרה "פוס יהלומים" מפעם לפעם עם גורמים שונים - רבים מהם חברי הבורסה ליהלומים - שהיו מממנים את הרכישות ומשתתפים ברווחי המכירות.

לימים, טען כהן, נוכח חילופי השלטון בזימבבואה, הוקפא ל"פוס יהלומים" הפיקדון שהפקידה בחברה הממשלתית ואף נשללה ממנה הזכות לרכוש יהלומים. עובדה זו, לדבריו, גרמה לירידה בהיקף הפעילות ולמצוקת מזומנים. לטענתו, לאחר מו"מ ממושך עם החברה הממשלתית, חודשו הרכישות. לדבריו, בעת קריסת "פוס יהלומים" נותר בקופת החברה הממשלתית סך של 2.8 מיליון דולר.

בנוסף טען כהן כי שותף עסקי של "פוס יהלומים", פעל באופן חד-צדדי נגד החברה והקפיא 1.5 מיליון דולר. זאת, בטענה כי הוא זכאי לסכום זה. לדברי כהן, קשיי הנזילות גררו את החברה ללקיחת הלוואות חוץ-בנקאיות בריביות גבוהות ביותר וכך נוצר "בור תזרימי", שהביא להיעדר יכולתה של החברה לעמוד בהתחייבויותיה.

עוד כתבות

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית