גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2016: ירידות הפארמה הפילו את מדד גלובס פרומתאוס

המדד ירד בשנה שחלפה ב-8.9%, לעומת מדד הנאסד"ק שעלה ב-7.5% ומדד ת"א 100 שירד רק ב-2.5% ■ תת-מדד מדעי החיים צנח ב-2016 ב-25.2%, ולעומת זאת זינקו החברות ראדא, מזור ו-Wix

וול סטריט / צילום: יוסי ניסן
וול סטריט / צילום: יוסי ניסן

בזמן שבבורסה בת"א מנסים למשוך חברות שונות לבצע הנפקות בארץ, רבות מהן מכוונות דווקא לעבר הבורסות באירופה ובעיקר לארה"ב. עבור לא מעט חברות, ההנפקה בארה"ב מקרבת אותן אל הגשמת החלום, ונכון לסוף שנת 2016, לא פחות מ-120 חברות ישראליות נסחרות בנאסד"ק.

נתון זה הוביל לכך שבתחילת 2015 השיקו "גלובס" וחברת פרומתאוס ייעוץ כלכלי את מדד החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, אשר פותח על-ידי מחלקת הייעוץ הכלכלי של פרומתאוס בהובלת אינג' אייל שבח, שותף מייסד ומנהל מחלקת טכנולוגיה והיי-טק בפירמה. מלבד המספרים היבשים, סיכום השנתיים האחרונות מוביל ללא מעט מגמות שעולות מהמדד.

כאשר בוחנים את הנושא, ניתן לראות כי בדומה לשנת 2015, גם בשנה שחלפה התנודתיות של הישראליות בנאסד"ק הייתה חדה ביותר. כמעט מחצית מחברות המדד סיימו את שנת 2016 עם עליות או ירידות של יותר מ-30% בשווי השוק שלהן. הסיבה העיקרית לכך היא שחלק ניכר מהחברות הללו הן חברות אשר חשופות לתנודתיות רבה מפאת גילן הצעיר.

במבט כללי, מדד גלובס פרומתאוס ירד ב-2016 ב-8.9%, בעוד מדד הנאסד"ק עלה ב-7.5% ומדד ת"א 100 ירד ב-2.5%.

הטלטלות של טבע

תת המדד גלובס פרומתאוס מדעי החיים צנח בשנה שחלפה ב-25.2%, כאשר יחד איתו גם מדד הנאסד"ק ביומד ירד ב-21.7%. בשוק הישראלי, המגמה הייתה מתונה יותר ומדד ת"א ביומד ירד ב-12.1% "בלבד". הרקע לקריסה הכללית בשוק הפארמה, הוא העיסוק הרב במחירי התרופות במסגרת קמפיין הבחירות לנשיאות ארה"ב של שני המתמודדים, וחשש המשקיעים מפעולות אפשריות של מי שסומנה כמועמדת המובילה לנשיאות, הילארי קלינטון.

שיאנית המדד השנה היא יצרנית האלקטרוניקה הצבאית ראדא , שהוסיפה לערכה 298% והגדילה את שוויה מ-5.6 ל-22.4 מיליון דולר. הנסיקה הזו נרשמה, בין היתר, על רקע שילוב מערכת הרדאר שלה בפרויקט "אגרוף הברזל" של תע"ש. בפרומתאוס מציינים לחיוב גם את חברת המכשור הרפואי ויצרנית מערכת הנחייה לניתוחי עמוד שדרה, מזור רובוטיקה , שהוסיפה 134% ונסחרת בשווי של 530 מיליון דולר. גם מפתחת פלטפורמת פיתוח האתרים Wix  בלטה בשנה שחלפה, כשכמעט הכפילה את שוויה לכ-1.9 מיליארד דולר.

בצידו השלילי של המדד ישנן חברות רבות השנה. אחת הבולטות מתחום הפארמה היא חברת פריגו , שירדה ב-42% וכעת נסחרת בשווי של 12 מיליארד דולר. מתחום הטכנולוגיה, חברת אבטחת המידע אימפרבה ירדה ב-2016 ב-39% משווי של 2 מיליארד דולר ל-1.2 מיליארד דולר.

ללא ספק, המניה הישראלית הבולטת בשנה האחרונה היא טבע , שירדה ב-45% משווי של 60 מיליארד דולר ל-37 מיליארד דולר בלבד. חברת טבע עברה שנה מלאה בטלטלות רבות, כאשר מבין הבולטות שבהן ראוי לציין את הרכישה הכושלת של רימסה המקסיקנית, פקיעת הפטנט על מוצר הדגל, הקופקסון, והרכישה במחיר גבוה מדי של חטיבת המחקר של אלרגן, אקטביס.

במבט שנתי, מעניין לבחון גם את החברות שמרכיבות את מדד גלובס פרומתאוס. בניגוד לשנת 2015, שבה 8 חברות ישראליות החלו להיסחר בנאסד"ק, בשנת 2016 לא הצטרפו חברות רבות למדד, כאשר היחידה שזכתה להצטרף לנבחרת הישראליות בארה"ב, היא חברת סלקט ביוטכנולוגיה , שהונפקה ביולי.

לעומת זאת, במהלך השנה היו שלוש חברות שנמחקו מהמסחר: חברת אלון רבוע כחול, שאת רוב שוויה איבדה על רקע קריסת רשת מגה ומכירת הרשת במסגרת הסדר חוב ליינות ביתן; חברת איזיצ'יפ, שנרכשה על-ידי מלאנוקס ב-811 מיליון דולר; וחברת RR מדיה שנמכרה לעמיתתה הגרמנית SES תמורת 242 מיליון דולר.

נוירודרם - נקודת אור בפארמה

על רקע הירידות החדות שספגו חברות הפארמה, ובפרט חברות גנריקה בולטות כגון טבע, פריגו ומיילן, בולטת לטובה חברת נוירודרם . לדברי כלכלני פרומתאוס, החברה שמפתחת תרופות לפרקינסון, מיצבה את עצמה מאז הנפקתה ובחודש האחרון בפרט, כאחת החברות המבטיחות ביותר במגזר הפארמה הישראלי.

בשלושת סבבי הגיוס מאז הנפקתה בנאסד"ק בנובמבר 2014 גייסה החברה כ-200 מיליון דולר בסך-הכול, והמניה השלימה עלייה של לא פחות מ-142%. בסוף 2016 הגיעה החברה לשווי שוק של 577 מיליון דולר. לשם השוואה, באותה תקופה ספגו טבע, פריגו ומיילן ירידות של 37%, 28% ו-46% בהתאמה.

לדברי אייל שבח, שותף מייסד בפרומתאוס ייעוץ כלכלי וראש תחום הטכנולוגיה בפירמה, הצלחת נוירודרם נעוצה במודל העסקי שלה, שעד כה פעל לטובתה. "נוירודרם היא אחת משורה ארוכה של חברות ישראליות, פרטיות וציבוריות, אשר פועלות באופן דומה: במקום לפתח תרופות המבוססות על מולקולות חדשות, הן מתמקדות בתרופות קיימות, גנריות, אשר איבדו את הגנת הפטנט, ופועלות לשפרן באופן שיאפשר להן להשיג עליונות על התרופה הקיימת ולהוציא פטנט מחודש".

שבח מוסיף כי במקרה של נוירודרם, מדובר בתרופה למחלת הפרקינסון: נוירודרם ביצעה שיפורים מרחיקי לכת בתרופות הסטנדרטיות שקיימות בשוק עשרות שנים. לדברי שבח, הבעיה העיקרית של התרופות הוותיקות הייתה שהשפעתן התפוגגה במהירות לאור אורך חייהן הקצר בגוף החולה והקושי לשמור על ריכוז גבוה דיו של התרופות בדם. היתרון של נוירודרם הוא בכך שהחברה הצליחה לרקוח מחדש את התרופה בנוזל יציב, אשר אותו היא ארזה במשאבה המחדירה אותו לדם של החולה באופן מבוקר ורציף דרך מדבקה על העור.

מתן התרופה בשיטה של נוירודרם, מאפשר לחולים ליהנות מרמות גבוהות ורציפות של התרופה בדמם, ובכך צפויה לשפר את איכות חייהם לאין ערוך. יש לציין כי נוירודרם נמצאת עדיין בשלבי הפיתוח ולא צפויה למסחר מוצר לפני שנת 2018, וזאת כמובן בהנחה שהניסויים הדרושים עדיין לקבלת אישור השיווק יראו על הצלחה. עם זאת, נראה כי לנוירודרם יש הרבה מהמרכיבים החיוניים להצלחה.

מניתוח פרומתאוס עולה כי במישור הפיננסי, יש בקופתה מספיק מזומנים לסיים אם מסלול הפיתוח והרגולציה בשוק האמריקאי, שהינו השוק הגדול והרווחי בעולם בתחום התרופות. במישור הקליני, הודיעה החברה בחודש דצמבר כי היא קיבלה הקלות מרחיקות לכת מה-FDA לגבי אופן ביצוע הניסויים הקליניים. הקלות אלה הורידו את מחירם של הניסויים וככל הנראה גם העלו את ההסתברות שהם יוכתרו בהצלחה לאור תוצאות חיוביות קודמות שהציגה החברה בניסויים דומים.

במישור השיווקי, החברה פונה לשוק גדול שיש בו צורך אמיתי: לפי הערכות, ישנם כ-5 מיליון חולי פרקינסון בעולם, וכמעט כולם לוקחים תרופות באופן קבוע וחיים שנים רבות עם המחלה, כך שהשוק נאמד כיום בכ-4-5 מיליארד דולר לשנה - והוא צומח עם עליית תוחלת החיים.

"בהקשר לכך, חשוב להוסיף כי למרות גודל השוק ושכיחות המחלה, הפתרונות הקיימים לוקים בחסר ומשאירים חלון הזדמנויות גדול לנוירודרם", מציין שבח, "יתרון נוסף של נוירודרם, הינו שהטכנולוגיה שלה מאפשרת לטפל בכל שלבי מחלת הפרקינסון, גורם שמשמעו שהשוק שהיא פועלת בו הוא גדול. כמו-כן, החברה מאמינה שהמוצר שלה יהיה קו ראשון לטיפול במחלת הפרקינסון - כלומר התרופה הראשונה שהרופא רושם למטופל (בניגוד לתרופות שנרשמות למטופלים, אשר הטיפול בהם בתרופות אחרות נכשל או צפוי להיות לא יעיל)".

לדברי שבח, האתגרים העיקריים העומדים בפני נוירודרם, הם השלמה מוצלחת של הניסויים הנחוצים לקבלת אישור רגולטורי, ולאחר מכן הצלחה מסחרית בשיווק התרופה או במכירה לאחת מחברות הענק הגלובליות בתחום הפארמה.

סיום חיובי לשנה

בבחינה חודשית, בדומה לחודש נובמבר, גם בדצמבר נרשמו עליות בשווקים העולמיים. אולם בניגוד לנובמבר, מדד גלובס פרומתאוס הצליח לעקוף החודש את מדדי ההשוואה עם תשואה של 1.9%. לעומתו, מדד הנאסד"ק רשם תשואה חיובית של 1.1% ומדד ת"א 100 רשם תשואה חיובית של 1.5%.

גם שוק הטכנולוגיה חווה חודש חיובי, במיוחד החברות הישראליות בנאסד"ק, כאשר תת-מדד גלובס פרומתאוס טכנולוגיה עקף גם הוא את מדדי ההשוואה עם עלייה חודשית של 2.7%. לעומת זאת, מדד הנאסד"ק טכנולוגיה עלה רק ב-1% ומדד ת"א טכנולוגיה רשם תשואה חיובית של 1.8%. אחת הבולטות מבין חברות תת המדד היא מניית נייס, שעלתה ב-8% לאחר שסגרה רבעון שלישי מוצלח מבחינתה והעלתה את תחזיותיה לשנת 2016. בניגוד אליה, מניית סייברארק איבדה בדצמבר 6% לאחר ירידה בתחזיות על הכנסותיה.

בדומה לשאר חודשי שנת 2016, גם בדצמבר מדדי הביוטכנולוגיה הציגו תוצאות חלשות לעומת מדדי הטכנולוגיה, כאשר מדד הנאסד"ק ביוטכנולוגיה צלל ב-3.2% ותת-מדד גלובס פרומתאוס מדעי החיים רשם עלייה אפסית של 0.4%. לעומתם, מדד ת"א ביומד רשם עלייה של 1.4%. מבין היורדות הבולטות בתת המדד, ניתן למצוא את רוזטה ג'נומיקס, שצנחה בחודש שעבר ב-31% על רקע גיוס הון של 5 מיליון דולר בהנפקת מניות ואג"ח המירות. גם בדצמבר החברה הבולטת לטובה במדד היא נוירודרם, שעלתה החודש ב-43%.

מתודולוגיה

ניירות ערך הנסחרים בבורסות שונות בעולם נכללים במקרים רבים במדדים המשקפים את רמת המחירים הממוצעת של הניירות המשתייכים אליהם. מדדים מרכזים עניין רב מצד משקיעים, מהווים בנצ'מרק לביצוע השקעות ומשמשים בסיס למעקב על-ידי תעודות סל וקרנות מחקות. העניין הרב, והעובדה שהמדדים השונים משמשים כלי חשוב למשקיעים, הם שעומדים מאחורי מדד גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי לחברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות בארה"ב.

בדומה למקובל במדד ת"א 100, משקלי החברות מעודכנים ב-1 בכל חודש. במועד העדכון, נגרעות מהמדד חברות שאינן עומדות בתנאי הסף ומניות שנמחקו ממסחר, ומתווספות חברות שעומדות בתנאי הסף. אחת לרבעון מבוצע עדכון לכמות המניות הצפה, והוא משקף הן את השינוי בכמות המניות המוחזקת בידי הציבור והן את ההשפעה שחלה על כמות המניות בעקבות הנפקות משניות והצעות מכר. יש לציין שהשפעות על מחיר המניה כתוצאה מהנפקת זכויות או הנפקה משנית, מתואמות בהתאם למדיניות הנהוגה בזירת המסחר של כל מניה.

ב-1 בינואר 2015 נקבעו המשקלים של חברות המדד, בהתאם לשווי השוק של החברות באותו יום. נציין כי שווי השוק מורכב מהכמות הצפה של המניות כפול מחיר עסקה אחרונה שנצפתה עד ליום זה.

פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד .העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות.

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2016

עוד כתבות

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

יום קרב בצפון: כטבמ"ים יורטו מעל נהריה ועכו, צה"ל תקף בדרום לבנון

דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "למען ביטחונכם - עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● מקור בחמאס: הארגון מחויב לתיווך הקטארי ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קופצות

הנאסד"ק עולה ב-1.3% ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

מניה בשפל ושלל צרות: מה צפוי בדוחות הענקית "שנתקעה מאחור"

טסלה, שצפויה להציג את תוצאותיה הכספיות הערב, איבדה כ-40% ממחיר המניה שלה מתחילת השנה ● האנליסטים בוול סטריט חוזים כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס