גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי עידן פוגל: LEAD חתם על הסכם ייצוג עם אוגילבי

סוכנות אוגילבי היא חלק מקבוצת WPP, המיוצגת בין היתר ע"י אדלר-חומסקי, שהוא בעל השליטה ב-LEAD ■ הסוכנות ניהלה הליך בדיקה ארוך מול LEAD כדי לוודא כי המשרד עומד בסטנדרטים הנדרשים

רמי יהודיחה / צילום: איל יצהר
רמי יהודיחה / צילום: איל יצהר

הפרסומאי רמי יהודיחה, מבעלי משרד הפרסום LEAD, סוגר מעגל: 15 שנה לאחר שפרש ממשרד הפרסום פוגל-אוגילבי ויצא לדרך עצמאית, חותם LEAD - המשרד שהקים - הסכם ייצוג (אפיליאיישן) עם סוכנות הפרסום הבינלאומית אוגילבי, שהייתה מחוברת לפוגל במשך שנים ארוכות.

החיבור נעשה בעקבות היעלמותו של פוגל ממפת משרדי הפרסום בישראל, לאחר שפשט רגל ופעילותו הועברה לקבוצת אדלר-חומסקי. LEAD נמצא בשליטת אדלר-חומסקי, המייצג בישראל את סוכנות הפרסום העולמית גריי, השייכת לקבוצת הפרסום WPP. גם סוכנות אוגילבי היא חלק מקבוצת WPP, ולכן החיבור ל-LEAD היה מתבקש - מה שלא מנע מהקבוצה לנהל תהליך ארוך של בדיקה מול LEAD כדי לוודא שהמשרד אכן עומד בסטנדרטים הנדרשים.

רמי יהודיחה פועל בענף הפרסום כבר שנים ארוכות. חלק משמעותי מהקריירה שלו כשכיר היה במשרד הפרסום פוגל-אוגילבי כשזה היה בשיא זוהרו. יהודיחה שימש כמנכ"ל סוכנות הדיירקט OgilvyOne ישראל וסמנכ"ל במשרד הפרסום במשך 6 שנים.

בתחילת שנות האלפיים הוא פרש מפוגל והקים את LEAD, שהתמחתה בתחילת הדרך בשיווק ישיר - נישה שהייתה ייחודית אז. תוך תקופה קצרה נהנה המשרד החדש מגידולים בהיקפיו, ושנה וחצי לאחר הקמתו זיהו באדלר-חומסקי, שעסקו באותה תקופה ברכישת משרדים, את הפוטנציאל ורכשו 70% ממנו. העסקה הוכיחה את עצמה, LEAD צמח והפך למשרד פרסום כללי מהשורה.

עם הזמן ומתוך מטרה לגדול ולהשתפר מקצועית, חיפש יהודיחה חיבורים אסטרטגיים שיבואו לידי ביטוי וגם טאלנט קריאטיבי שיביא ערך מוסף או מיזוג שייתן מענה לצורך זה. כפועל יוצא מזה, לפני כשנתיים מוזג למתוכו משרד המיתוג אדלר ברנדס.

אדלר ברנדס הוקם על ידי ראובן אדלר ובהמשך הצטרף אליו אריאל ברנסון, שפעל עד אז כאיש קריאייטיב באדלר-חומסקי והפך באדלר ברנדס למנכ"ל ושותף. חיבור זה אמור היה לסגור את עניין המקצועיות המקומית, אך יהודיחה ואנשי אדלר-חומסקי שאפו לייצר גם חיבור בינלאומי.

פרט לאדלר-חומסקי מונה קבוצת WPP בישראל גם את JWT ישראל ו-y&r ישראל. בשנה האחרונה התברר כי גם קיומו של y&r ישראל מצוי בסימן שאלה, לאחר שכל הבכירים שניהלו אותו פרשו תוך זמן קצר מתפקידם והיה צורך למצוא פתרון ניהולי במשרד. באדלר-חומסקי קיוו כי מושכות ההובלה יינתנו ל-LEAD שבשליטתם, אבל בקבוצה העדיפו להפקיד את ניהול המשרד בידי מנכ"ל JWT ישראל, יורם דמבינסקי. לכן נמשך התהליך מול אוגילבי - שנושא עתה פירות.

קריאטיבית ואפקטיבית

הסכם ייצוג הוא בעיקר הסכם ידע, אך במקרים מסוימים הוא עשוי להביא גם העברה של תקציבים. כידוע, גופים בינלאומיים גדולים מפקידים את תקציבי הפרסום שלהם בסוכנויות בינלאומיות שאמורות לדאוג לתקציב בארצות השונות. האם זה מתרחש בפועל? תלוי במשרד ותלוי בלקוחות. יש סוכנויות בינלאומיות המחזיקות בבעלות על משרדים מקומיים ולא בהכרח מביאות להעברת תקציב, ויש כאלה שרק סביב הסכמי ייצוג מתעקשות שהנציג המקומי יטפל בתקציב הבינלאומי.

קבוצת אוגילבי (בשמה המלא Ogilvy & Mather) מונה כיום למעלה מ-500 סניפים בעולם. היא נחשבת לאחת הסוכנויות הקריאטיביות המצליחות ונבחרה לסוכנות הפרסום המובילה בעולם לשנת 2016 על ידי מגזין ADWEEK. היא גם זכתה בפרסים רבים בפסטיבל קאן ונבחרה כסוכנות האפקטיבית ביותר בעולם בתחרות ה-Effie. עם לקוחותיה הבינלאומיים הקבוצה נמנים קוקה-קולה, יוניליוור, נסטלה, פייזר, קימברלי קלארק, LG, פיליפס, יב"מ, לנובו ואמריקן אקספרס.

יהודיחה אישר את הידיעה ואמר בתגובה: "בתקופה כה חשובה שבה משתנים סדרי עולם בתחום השיווק והפרסום, החיבור לאוגילבי ייתן למשרד הזדמנות ליהנות מעוצמה בינלאומית, ידע נרחב, מתודולוגיות עבודה וטכנולוגיות חדשות, ויאפשר לנו להמשיך ולהוביל את לקוחותינו לחדשנות פורצת דרך ולניצחונות שיווקיים".

*** LEAD הוא משרד הפרסום של "גלובס"

עוד כתבות

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

דירה במגדל המלך דוד בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

בכמה נמכרה דירה עם 7 חדרים במגדל המלך דוד בתל אביב?

הדירה במגדל המלך דוד בתל אביב, בת 7 חדרים, נמכרה במחיר נמוך מהמקובל בשוק ● מגדל המלך דוד צמוד למלון דן, ושייך למשפחת מגדלי יוקרה ראשונים שהוקמו בעיר - ביניהם גם גן העיר ובזל ● בעבר נרשמו במגדל עסקאות במחירים של 100 אלף שקל למ"ר ויותר

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אם ערכה חמש צוואות שונות. איזו מהן תקפה בביהמ"ש?

יורשי חוכר מקרקעין נאלצו לפנות נכס אחרי 20 שנה ו-200 אלף שקל שקיבלו מדי חודש ● ביהמ"ש ביטל שתי צוואות שבני משפחת המנוחה ביקשו לקיים, וקבע כי דווקא הצוואה שאף אחד לא רוצה לקיימה - היא זו שתהיה בתוקף ● והאם המונח "פרידה" כולל גם את המוות? ● 3 פסקי דין בשבוע

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל