גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד עוה"ד מ. פירון "בולע" את משרד תמר גולן המתמחה בדיני עבודה

על רקע השינויים בתחום משפט העבודה החליטו במשרד עוה"ד מ. פירון להעמיק את פעילותם בזירה הגועשת ומיזגו לתוכם את משרדה של תמר גולן, מעורכות הדין המובילות בתחום ■ עם המיזוג הצטרפו למ. פירון 10 עורכי דין ממשרד גולן, בהם 4 שותפים

צבי פירון ותמר גולן / צילום: תמר מצפי
צבי פירון ותמר גולן / צילום: תמר מצפי

שנת 2016 סימנה שינויים מעניינים בתחום דיני העבודה. שינויי חקיקה, פסיקה והסכמים קיבוציים הסעירו את הזירות והעסיקו את עורכי הדין המתמחים ביחסי עבודה. כך לדברי עו"ד תמר גולן, מעורכות הדין המובילות בתחום משפט העבודה בארץ.

"בשנת 2016 נרשמו מספר אירועים ושינויים מרתקים בתחום משפט העבודה", מציינת גולן ומביאה דוגמאות לשינויים: "העיקרים והמדוברים שבהם היו הגדלת שיעורי התשלומים הפנסיוניים במסגרת הסכם קיבוצי, הנחלת דוקטרינת ההתעמרות בעבודה מכוח 'חקיקה שיפוטית' וכן שאלת אכיפתו של חוק שעות עבודה ומנוחה בכל הקשור לאיסור עבודה בשבת על משחקי כדורגל.

"בפברואר 2016 הוגדלו ההפקדות הפנסיוניות לביטוח הפנסיוני במשק במסגרת הסכם קיבוצי אשר הורחב בצו הרחבה. עיקרו של ההסכם, למעשה, הוא הגדלה הדרגתית של שיעורי ההפקדות לביטוח פנסיוני וכן שינוי הגדרת השכר הקובע שממנו מחויב המעסיק לבצע את התשלומים הפנסיוניים, כך שהחובה אינה מוגבלת אך ורק לשכר עד לגובה השכר הממוצע במשק, וחלה גם על עובדים ששכרם גבוה יותר".

באותו חודש אף ניתן פסק הדין בתביעתו של אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, מני נפתלי, נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, שבמסגרתו הכיר בית הדין לעבודה בהתעמרות תעסוקתית כעוולה בת-פיצוי.

לדברי גולן, "בית הדין לעבודה פסק כי הגם שהצעת החוק למניעת התעמרות בעבודה טרם הבשילה לכדי חקיקה, הרי שניתן 'לקרוא' את עוולת ההתעמרות התעסוקתית לתוך עילת 'עוגמת-הנפש' הכללית, ולהעניק לעובד פיצוי מכוחה. פסק דין זה סלל את הדרך לפסקי דין נוספים, שבמסגרתם פוצו עובדים שבית הדין קבע כי סבלו מהתעמרות תעסוקתית".

בנוסף, בימים אלה, במסגרת חוק התקציבים, התקבלה הצעת החוק שלפיה ימוסו תשלומי מעסיק בגין פיצויי הפיטורים לעובדים שמשכורתם החודשית עולה על 32 אלף שקל, ולדעת גולן: "אין ספק, שחוק זה צפוי לעורר גלים, התנגדויות, ואולי אף עתירות".

על הרקע הזה הוחלט לאחרונה במשרד עורכי הדין מ. פירון להעמיק את פעילות המשרד בתחום משפט העבודה, והם בחרו בעו"ד גולן כשותפה למהלך - שני המשרדים הודיעו לאחרונה לעובדיהם כי משרד גולן יתמזג אל תוך משרד פירון. משרדה של גולן, הממוקם בבית גיבור ספורט ברמת-גן, צפוי לעבור בתקופה הקרובה למשכנו החדש של משרד מ. פירון בבית אדגר 360,שברחוב השלושה בתל-אביב.

לדברי עו"ד צבי פירון, ראש משרד פירון, המיזוג הוא מהלך טבעי ומתבקש נוכח המרכזיות של תחום דיני העבודה. "תחום דיני העבודה מתפתח מאוד בשנים האחרונות ותופס מקום מרכזי יותר בצרכים המשפטיים של לקוחותינו - זאת, בין היתר, בשל מודעות הולכת וגוברת של עובדים לזכויותיהם. בעניין זה נציין בין השאר את נושאי התאגדויות העובדים, שעות עבודה ומנוחה ובעיקר עבודה בשבתות ובחגים, שוויון הזדמנויות, הטרדות מיניות ועוד.

"תמר גולן ואנשי צוותה הם אנשי מקצוע מהדרגה הראשונה, ויכולותיהם המשפטיות מכסות את כל תחומי משפט העבודה - הקיבוצי והפרטי. הצטרפותם אלינו תאפשר לנו להעניק מענה מלא לצורכי לקוחותינו".

משרד עורכי הדין תמר גולן, שהוקם ב-1984, הוא אחד המובילים במשפט ובדיני העבודה זה שנים. המשרד הוא "בוטיק" מוביל לתחום ומדורג זה שנים בדרגת האיכות הגבוהה ביותר בתחום. בשנים האחרונות מייצג המשרד בעיקר מעסיקים וגופים מהגדולים ומהמובילים במגזר הציבורי והעסקי בישראל, ובהם שירותי בריאות כללית, עמותת עזר מציון, הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית (לשעבר "המדען הראשי"), איגוד חברות ההסעה, קרן רש"י, פירמת ברייטמן-אלמגור זהר, מטבחי רגבה ואחרים.

בין התיקים הבולטים שבהם מטפל המשרד בימים אלה: ייצוג שירותי בריאות כללית בבג"ץ המתמחים ברפואה; ייצוג ארגון חברות ההסעה במשא-ומתן מול ההסתדרות לקראת ההסכם הקיבוצי הענפי הראשוני בתחום ועוד.

משרד עורכי הדין מ. פירון נוסד בשנת 1950 והוא אחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל. המשרד, בראשות עו"ד צבי פירון, נמנה זה שנים ארוכות עם צמרת משרדי עורכי הדין ומדורג באופן עקבי על-ידי חברות דירוג ישראליות ובינלאומיות, בהן דן אנד ברדסטריט Legal 500, IFLR ,Chambers and Partners ו-BDI Code, כאחד מהמשרדים הגדולים והבולטים בישראל.

עם לקוחותיו הבולטים של מ. פירון נמנים גופים כמו אלביט מערכות, דיפלומט מפיצים , M3, Pfizer, מלונות דן, GlaxoSmithKline, קבוצת אשטרום, סולל בונה, IBM, Comverse (Xura), שירותי בריאות כללית, בנק לאומי וחברות ביטוח רבות.

עם המיזוג בין שני המשרדים הצטרפו למ. פירון עשרה עורכי דין ממשרד גולן, מהם 4 שותפים, אשר יהוו את מחלקת דיני העבודה של המשרד המאוחד.

- מה הן להערכתכם המגמות שיתרחשו בשנת 2017 בתחום דיני העבודה?

עו"ד פירון: "בשנה הקרובה נראה המשך של מגמת התאגדויות העובדים אצל מעסיקים פרטיים, ובמקביל הסדרה נוספת ומעמיקה יותר של נושא זה בפסיקת בתי הדין לעבודה. עוד נראה את התוצאות המשפטיות של הקונפליקט המובנה בין זכויות הפרט של העובד, למשל הזכות לפרטיות, לבין השימוש על-ידי המעבידים בטכנולוגיות חדשות לצורך ניהול, ופיקוח על תהליכי העבודה. בתי הדין יידרשו שוב ושוב לעסוק בקביעת קו הגבול בין האינטרסים הלגיטימיים של המעבידים מול זכויותיהם של עובדים בהקשר זה".

עו"ד גולן: "בשלהי שנת 2015 עתרו מספר שחקני כדורגל בליגה הלאומית לבית הדין לעבודה בדרישה שלא לשחק בשבת. במסגרת הדיונים בבית הדין לעבודה הבהירה השופטת אריאלה גילצר-כץ, כי על-מנת לקיים משחקי כדורגל נדרשת המנהלת להיתר עבודה בשבת, ובהיעדר היתר - קיומם של המשחקים מהווה עבירה על חוק שעות עבודה ומנוחה.

"בכך העבירה השופטת את 'תפוח-האדמה הלוהט' אל המערכת הפוליטית. בעוד שההליכים המשפטיים הסתיימו בהסכמות, בימים אלה הונחה בפני בג"ץ עתירה נגד קיום משחקי כדורגל בשבת, גם לגבי ליגת העל. הדיון בנושא יתקיים ככל הנראה השנה, ב-2017, כך שצפויות בשנה זו הכרעות מרתקות וכבדות-משקל בכל הנוגע לתרבות הספורט והפנאי בשבת".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

אינטל חיפה. / צילום: Shutterstock

גל הפיטורים באינטל ישראל החל: מאות עובדים יזומנו לשימוע בימים הקרובים

עשרות עובדי אינטל ישראל קיבלו במהלך היום הזמנות לשימוע ● לפי ההערכה אינטל צפויה לפטר בין 15% ל-20% מעובדי חטיבת הייצור שלה בעולם ועוד אלפים רבים של עובדי מחקר ופיתוח ● אינטל מציעה חבילות פרישה מוגדלות לפורשים מרצון