גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה נפגשו חמי פרס, עו"ד רוית דום עיני ואלונה ברקת?

מנהלי חברות היי-טק ואנשי עסקים וממשל באו לעשות כבוד ליזמים צעירים באירוע של רשת עמל ■ וגם: נגה קנז נפרדת מרוסאריו קפיטל - אבל לא משוק ההון  

מי עושה שינוי - ומי שותה שמפניה?

מנהלי חברות היי-טק ואנשי עסקים וממשל באו לעשות כבוד ליזמים צעירים באירוע של רשת עמל

אתמול (א') נערך במרכז פרס לשלום ביפו אירוע היזמות והחדשנות של קבוצת עמל, שכלל בשיאו את גמר תחרות היזמות הארצית למען אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.

עו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית רשת עמל, הכריזה בפתח האירוע כי מעתה תיקרא התחרות על שמו של הנשיא התשיעי שמעון פרס. באירוע גם נכח בנו של פרס, חמי פרס - שותף מייסד של קרן ההון סיכון פיטנגו, המכהן גם כיו"ר מרכז פרס.

העיתונאית אורלי וילנאי, שהנחתה את האירוע, אמרה כי "זה כיף שילדים הם שעושים את השינוי - במקום אלה שצריכים לעשות את זה, אבל שותים שמפניה ומעשנים סיגרים במקום".

עוד השתתפו באירוע שערכה קבוצת עמל: אלישע ינאי, יו"ר איגוד תעשיית האלקטרוניקה והתוכנה; יוסי מיוחס, סגן נשיא ומנכ"ל מארוול ישראל; אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות; עימאד תלחמי, יו"ר באבקום סנטרס; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; אורן הלמן, סמנכ"ל רגולציה, קשרי ממשל ותקשורת בחברת החשמל; ד"ר נורית הראל, יו"רית משותפת בקבוצת ד"ר פישר; אלונה ברקת, בעלת מועדון הכדורגל הפועל באר-שבע; רונה רמון; פרופ' דינה לבל; ד"ר גיא רוטקופף, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; יונה ברטל, מנכ"לית חוג ידידי פרס לחדשנות ויזמות; אפרת דודבני, מנכ"לית בית פרס לחדשנות ויזמות; מיכל כהן, מנכ"לית משרד החינוך; ואורחים נוספים.

אלונה ברקת רוית דום עיני וחמי פרס / צילום: רפי דלויה

רוני בר-און שולח עקיצה לרשות ניירות ערך

בכנס לפתיחת שנת המשפט הפגין שר האוצר לשעבר, בין השאר, את בקיאותו במשנה אבות

בשבוע שעבר ערך משרד עורכי הדין אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', יחד עם ארגון היועצים המשפטיים, כנס שהוקדש לפתיחת שנת המשפט.

אחד האורחים בכנס, שהתקיים בבורסה לניירות ערך, היה עו"ד רוני בר-און, שר האוצר לשעבר. כשעו"ד צבי אגמון דיבר על הגידול בהגשת תביעות נגזרות, לא יכול היה בר-און שלא להתייחס לדברים. "מה שקורה היום בשוק ההון מזכיר לי את הבדיחה על אחד שנשר מקורס טייס והלך לנ"מ ואמר: 'אם אני לא טס, אף אחד לא יטוס'", אמר בר-און, והסביר את הנמשל בכך ש"זה אולי מה שעושה הרגולציה היום לשוק ההון".

הוא הוסיף כי "שוק ההון לא יכול להיות ג'ונגל", ואף גילה בקיאות במשנה אבות כשאמר: "אלמלא מוראה של מלכות, איש את רעהו חיים בלעהו". והדרש, לדברי בר-און: "צריך רגולציה. אבל מי שמנסה לפעול באינקובטור שהרגולציה מנסה לייצר -המציאות טופחת על פניו".

"הייתי בסך-הכול עשור בכנסת", אמר בר-און למשתתפי הכנס. "אולי זה נראה לכם יותר, כי עשיתי רעש, אבל זה הכול".

בחטיבה העסקית של בנק הפועלים מחליפים כובעים

הנהלת הבנק אישרה השבוע סבב מינויים באגף המסחרי של החטיבה העסקית

הנהלת בנק הפועלים אישרה השבוע סבב מינויים באגף המסחרי של החטיבה העסקית בבנק. לפי הודעת הבנק, המינויים מתבצעים "במסגרת התוכנית האסטרטגית של הבנק להעמיק את פעילותו בקרב לקוחות מסחריים שנמצאים בשלבי צמיחה ולהגדיל את מעטפת השירותים המוצעת ללקוחות אלה".

במסגרת סבב המינויים, מונה אריק כהן למנהל המרכזים החדשים ללקוחות בצמיחה באגף המסחרי. כהן (52) שימש בשנתיים האחרונות מנהל מרכז עסקים דרום באגף המסחרי, והוא עובד בבנק הפועלים 26 שנים.

מיכל דן (43) מונתה למנהלת מרכז עסקים תל-אביב. דן תחליף בתפקיד את אילן פרץ, שמונה למנהל אגף אשראי קמעוני ומשכנתאות בחטיבה הקמעונאית. דן עובדת בבנק הפועלים 18 שנה, ובתפקידה האחרון ניהלה את מרכז עסקים המרכז.

רועי חיינר (46) ימונה למנהל מרכז עסקים השרון. הוא יחליף בתפקיד זה את בועז דן (54), שימונה למנהל מרכז עסקים דרום במקום אריק כהן. חיינר ניהל בתפקידו האחרון את מרכז עסקים ירושלים, ודן ניהל בתפקידו האחרון את מרכז עסקים השרון.

יגאל בינדס (54) ימונה למנהל מרכז עסקים ירושלים במקום חיינר. בינדס שימש בתפקידו האחרון כעוזר אישי למנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו. 

אריק כהן/ צילום: בנק הפועלים

נגה קנז נפרדת מרוסאריו קפיטל - אבל לא משוק ההון

אחרי 10 שנים כשותפה וסגנית יו"ר, עוזבת קנז את חברת החיתום וההשקעות - ומוכרת את מניותיה לשותפיה בחברה

נגה קנז, שותפה וסגנית יו"ר בחברת החיתום וההשקעות רוסאריו קפיטל, הודיעה שלשום על פרישתה מהחברה ויציאתה לדרך עצמאית. עם סיום העסקתה, קנז תמכור את מניותיה ברוסאריו (12%) לבעל השליטה ויו"ר החברה, ראובן אבלגון (52%), ולמנכ"ל החברה, ליאור פייס, שמחזיק אף הוא בכ-12% מהחברה באמצעות החברה הפרטית OIP ייעוץ.

רוסאריו קפיטל הוקמה על-ידי אבלגון ב-2003, וב-2007 הצטרפה אליו קנז כמנכ"לית ושותפה. קנז כיהנה במשך 6 שנים כמנכ"לית רוסאריו, ולאחריהן מונתה לסגנית יו"ר.

קנז (50), ילידת קיבוץ גן שמואל, היא בעלת ניסיון של יותר מ-20 שנה בשוק ההון המקומי. היא התחילה את פעילותה בתחום בניהול השקעות ושיווק מוצרים פיננסיים במגדל שוקי הון. ממגדל עברה קנז לבית ההשקעות דש - ולאחר מכן הצטרפה לחברה של אבלגון. בראיון למגזין G לפני כשבועיים אמרה קנז, בין השאר: "יש לי תיק הישרדות על הגב, שמוכן לכל צרה".

קנז לא נפרדת באופן מוחלט משוק ההון, ותמשיך לכהן כדירקטורית חיצונית בחברת הנדל"ן המניב גזית גלוב - תפקיד שאליו מונתה במהלך 2008. ב-2015 נהנתה קנז מתגמולים בהיקף של 463 אלף שקל עבור תפקיד זה.

רוסאריו קפיטל, הפועלת בתחום ההנפקות הציבוריות והפרטיות, נחשבת לחברת בוטיק ואינה חלק מקבוצת פיננסים גדולה, אבל בנק מזרחי-טפחות שותף בהחזקות בה (כ-20%). בסיכום 2016 הובילה רוסאריו הנפקות בהיקף של 7.5 מיליארד שקל - והיא חברת החיתום השלישית בגודלה בשוק המקומי, אחרי פועלים אי.בי.אי ולאומי פרטנרס.

קנז מסרה: "רוסאריו קפיטל היא משפחה עבורי. זכיתי לשותפים מדהימים, ואני גאה על ההישגים שלנו בעשור האחרון. בעקבות תחושת מיצוי מתחום שוק ההון החלטתי לפנות לאתגרים חדשים ולהמשיך לשתף פעולה עם חבריי מבחוץ".

אבלגון מסר: "אני מודה לנגה על שותפות וחברות ארוכה ופורייה, ומעריך את תרומתה להתפתחותה של החברה. אני מאמין ביכולותיה ומשוכנע שנשתף פעולה בדרכה החדשה".

נגה קנז/ צילום: תמר מצפי

עוד כתבות

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום