גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הצרכן לא אלרגי לפרסומות. הוא אלרגי לפרסומות לא מעניינות"

AppsFlyer, שמנתחת יעילות של קמפיינים במובייל, גייסה 56 מיליון דולר והשלימה גיוס של 84 מיליון דולר מאז הקמתה ■ בשנת 2015 נמנתה עם חברות הטק המבטיחות של "גלובס"

הפרסום בוידאו /צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
הפרסום בוידאו /צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

נסו להיזכר איזו פעולה פיזית אתם עושים כמעט בכל שנייה. חישבו קצת... נכון: עוברים עם האגודל בין מסכי האפליקציות בסמארטפון שלכם כדי לאתר את האפליקציה הנדרשת. יותר מ-4 מיליון אפליקציות מובייל יש כיום בעולם, וסביר להניח שמספר זה רק יגדל.

כל מי שמפתח אפליקציה, רוצה לשווק אותה ביעילות כדי להגיע ללקוח, אבל הוא לא רוצה להשקיע במאמצי שיווק שלא יצרו לו מספיק לקוחות או לקוחות שלא יהיו מספיק רווחיים עבורו. לצורך כך, נולדו חברות שמנתחות קמפיינים שיווקיים במובייל במטרה לאפשר למפתחי האפליקציות להגדיל את רווחיהם.

בעולם יש 4 חברות כאלה. שתיים מהן אמריקאיות, אחת גרמנית, והאחרונה - איך לא - ישראלית, שסגרה כעת גיוס נאה של 56 מיליון דולר והשלימה מאז הקמתה גיוס של 84 מיליון דולר. AppsFlyer הוא שמה והיא נמנתה עם חברות הטק המבטיחות של "גלובס" ב-2015. "אנחנו החברה הכי גדולה בעולם בתחום", מתגאה אורן קניאל, מנכ"ל ואחד משני מייסדיה.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילה זרוע ההשקעות של גולדמן זאקס, זרוע ההשקעות של דויטשה טלקום, קרן קיומרה (qumra ) וקרן הצמיחה החדשה של פיטנגו הישראלית. AppsFlyer, כפי שנסביר בהרחבה בהמשך, מאפשרת למפתחי אפליקציות (נניח כמו גט) לנתח כלכלית את יעילות הקמפיינים שלהם במובייל. כלומר, החברה אינה מוכרת או קונה מדיה אלא מודדת את ה-Return Of Investment של רכישת/קניית מדיה. לפי החברה, שוק זה גלגל אשתקד 6 מיליארד דולר, רק על בסיס הפלטפורמה של החברה הישראלית, כלומר לא כל השוק.

סבב הגיוס הנוכחי מגיע לאחר צמיחה משמעותית של החברה, שטוענת כי הכנסותיה צמחו בשנתיים האחרונות פי 6 אך לא מסגירה את הנתון האבסולוטי. החברה מודדת 250 מיליארד פעולות בתוך יותר מ-10,000 אפליקציות בכל חודש. בין לקוחותיה המרכזיים: סמסונג, HBO, ווייז, פלייטיקה, עליבאבא, באידו, טריוואגו, מייסי'ס ואחרות והיא שותף מדידה רשמי של גוגל, פייסבוק, יאהו, אדובי וטוויטר ולמעלה מ-2,000 שותפים נוספים.

את ההון שגייסה כעת מתכננת החברה להשקיע בעיקר בהרחבת פעילותה בסין הכוללת את שותפותיה הסיניות Tencent Social Ads ו-Baidu. כמו כן, יישקלו רכישות.

- אורן קניאל, תסביר מה החברה עושה.

"אנחנו מודדים את כל פעולות השיווק, ולא רק הפרסום, של מפתח האפליקציה. מה שאנחנו עושים נקרא בעגה המקצועית Mobile Attribution Analytics, כלומר אנחנו בודקים חיבור של כל מיני נקודות מידע שלא היו מחוברות מקודם. Attribution פירושו שיוך, כלומר אם משתמש ראה משהו בפייסבוק ואחר-כך ראה משהו בגוגל וזה גרם לו לעשות פעולה מסוימת כמו להוריד/להפעיל אפליקציה או לקנות משהו, אנחנו נדע לאן לשייך את הפעילות הזו, למה שראה בפייסבוק או למה שראה בגוגל.

"לדוגמה, פלייטיקה, ענקית המשחקים החברתיים, מטמיעה את המערכת שלנו בתוך האפליקציה שלה, ומאותו רגע היא יכולה להתחיל את מאמצי השיווק שלה, כמו פרסומות בפייסבוק וברשתות חברתיות אחרות. ואז היא בודקת כמה משתמשים הגיעו מכל מקום ומה עשה כל משתמש. ואם נניח עלות גיוס המשתמש הייתה 1 דולר, ותוך שבועיים הוא הוציא באפליקציה 10 דולר, אז אין ספק שהמשתמש הזה מאוד רווחי עבור פלייטיקה והיא הייתה רוצה כמה שיותר כאלה.

על בסיס המידע שאנחנו מספקים לה, וזה מידע של אחד לאחד ולא הערכות, פלייטיקה תוכל להביא עוד משתמשים כאלה מאותם ערוצים ולפי אותן אסטרטגיות שיווק".

"למעשה, בלי המערכת שלנו, פלייטיקה ואחרים לא היו יודעים את המידע הזה. הם היו מוציאים הרבה מאוד כסף אבל ברובו זה כסף שנזרק מהחלון. המפרסמים וסוכנויות הפרסום שלהם מקווים שלכל דולר יש ROI (החזר על ההשקעה, ט.צ.) חיובי, אבל הם לא באמת יודעים את זה. ורק כשמכניסים כלי מדידה ניתן לדעת מה עשה כל דולר. ניתן אפילו לבדוק מה עשו הדולרים שהושקעו לפני חצי שנה ושנה".

- לא הלכת רחוק מדי? מדידת יעילות כלכלית של שיווק במדיה הדיגיטלית אינה תעשייה חדשה.

"אני מתכוון למובייל, אבל לא הלכתי רחוק מדי בכלל. כל תעשיית הפרסום מבוססת על סוכנויות שבאות ואומרות ללקוח 'תקשיב, פה צריך 10 מיליון דולר ופה צריך 50 מיליון דולר ופשוט תאמין לי שזה ישתלם לך'. כשאנחנו נכנסנו לשוק ב-2012 אף אחד לא קיבל אותנו בזרועות פתוחות. כולם אהבו לקבל כסף מבלי להבטיח דבר, חוץ מהמפרסמים עצמם שזה הכסף שלהם.

"למעשה, עד היום רוב התעשייה מתנהל כך, הן בווב (Web, אתרי אינטרנט ולא מובייל) וכמובן שבטלוויזיה, כלומר בלי מדידה. אז לא הלכנו רחוק. זה פשוט לא היה קיים. בווב עוד אפשר להתעמק ולהוציא כל מיני נקודות מידע אך זה עדיין דורש הרבה עבודה קשה של כל אחד מהמפרסמים. אנחנו יצרנו את הטכנולוגיה הזו עבור המובייל".

- מהו המודל העסקי שלכם?

"כל לקוח משלם לנו דמי רישוי לשימוש בתוכנה שלנו, מבוססת SAAS, ואין לנו איתו חלוקת הכנסות על בסיס ביצועים. סוכנויות פרסום בעצמן הן לקוחות שלנו".

"השוק של פלטפורמות פרסום כמו פייסבוק וגוגל זה שוק שמתחרה על אותו דולר, וזה לא שוק של תוכנה", אומר קניאל. "אין בו נאמנות. יום אחד אפשר לקנות מדיה מפלטפורמה אחת, ולמחרת מאחרת. השוק הזה הפך משוק של 'תן לי כסף ואני אפוצץ את האינטרנט עם המודעות שלך' לשוק של 'צריך לייצר ערך אמיתי מכל מודעה'. וזה השינוי שהתעשייה עברה.

"המפרסם כבר לא רוצה לעצבן חצי מאוכלוסיית העולם עם המודעה שלו. לצרכן אין אלרגיה לפרסומות. יש לו אלרגיה לפרסומות שלא מעניינות אותו. בסופו של דבר, התעשייה הזו שכחה שיש אנשים בצד השני של המסך. אני ואת".

- זרוע ההשקעות של גולדמן זאקס נכנסה להשקעה בחברה. זה אומר שבעתיד היא תדחוף חזק להנפקה?

"בעתיד הרחוק. יש לנו עדיין הרבה מה לעשות והרבה ערך לגלות כחברה פרטית".

צחי הלל מפיטנגו שהשקיעה ב-Appsflyer: "ישראל חריגה בהשקעות ההון סיכון"

הגיוס של Appsflyer רק ממחיש עד כמה ישראל היא עדיין אי בודד כשזה נוגע למגמת השקעות הון סיכון בחברות טק מקומיות בשנה האחרונה. כפי שכתבנו כאן השבוע, סך השקעות הון סיכון בעולם כולו עמד אשתקד על 100.8 מיליארד דולר, ירידה שנתית של 23% בעוד שבארה"ב לבדה מדובר היה על 58.6 מיליארד דולר, ירידה של 20%. לעומת זאת, בישראל נרשמה אשתקד עלייה של 11% לסך של 4.8 מיליארד דולר.

שאלנו על כך את צחי הלל, שותף-מנהל בקרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו, וממנהלי קרן הצמיחה שלה. פיטנגו לקחה חלק בגיוס של Appsflyer דרך קרן הצמיחה החדשה שלה.

"את מה שקורה בישראל צריך להשוות בעיקר למה שקורה בארה"ב. בשנתיים האחרונות נוצרה התפכחות בארה"ב באשר לשווי של חברות 'חדי קרן' (מעל 1 מיליארד דולר, ט.צ.). בארה"ב היו בתקופה זו סבבי גיוס של מאות מיליוני דולרים שהשפיעו על סך הגיוס, ולנו בישראל אין את זה בכלל. ועדיין, הסיבה העיקרית היא שאנחנו בישראל נמצאים במקום אחר יחסית לארה"ב בכל הקשור לחברות שנמצאות בשלבי צמיחה, כלומר יותר מתקדמות שכבר מוכרות את המוצר שלהן להרבה לקוחות.

"זו קבוצה של חברות שקיימת הרבה שנים בארה"ב, אבל עד לפני שנתיים היא לא הייתה קיימת כלל בארץ. ב-2013, לדוגמה, השקיעו בישראל בחברות בסיבובי צמיחה - סבב C ומעלה או סבבי גיוס של מעל 20 מיליון דולר - משהו כמו 600 מיליון דולר. השנה כנראה נגיע ל-2.5 מיליארד דולר. לעומת זאת, ההון שהושקע בחברות בשלבי סיד, A, ו-B בשנת 2014 ו-2015 היה 2 מיליארד דולר בכל שנה.

הלל מחדד את דבריו: "השוק הישראלי התפתח היכן שהיה בחסר לעומת האמריקאי. כלומר מספר ההזדמנויות של 'צמיחה' אצלנו יחסית לתעשייה העולמית והאמריקאית גדל. עכשיו יש בישראל הרבה יותר חברות שהתקדמו להגדרה של חברות צמיחה. אנחנו מזהים בכל רגע נתון משהו כמו 150 חברות שעונות להגדרה של סיבובי צמיחה. לדעתי, יש בארץ 5-10 חברות טק פרטיות שמוכרות במעל 100 מיליון דולר בשנה. זה טוב בהרבה מבעבר, וזו התחלה של בניית חברות גדולות".

- אבל כשארה"ב מתעטשת, שאר העולם חוטף שפעת.

"לא צריך לזלזל בהאטה שנרשמת בהשקעות הון סיכון בארה"ב. יש סיכוי שגם אצלנו תתרחש האטה, הן בשווי של חברות והן בגודל סבבי גיוס. צריך להיזהר ששווי של חברה לא יעלה יותר מדי ולהיות יותר מפוקחים ביכולת להשקיע ולהצמיח חברות של 1-2 מיליארד דולר".

המספרים מאחורי השוק אליו פונה AppsFlyer

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?