גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

TGI: "ידיעות" מגדיל מעט את הפער מ"ישראל היום" בסופי שבוע

"ישראל היום" מוסיף להוביל בשיעור החשיפה למרות ירידה קלה, "ידיעות אחרונות" במקום השני ■ בגזרת העיתונים הכלכליים, "גלובס" מזנק בחציון ועוקף את "דה מרקר" ■ רדיו: גל"צ מובילה באקטואליה, אקו 99FM מובילה ברדיו האזורי

עיתונים, TGI / צלם: תמר מצפי
עיתונים, TGI / צלם: תמר מצפי

שני העיתונים הגדולים, "ישראל היום" ו"ידיעות אחרונות", רושמים ירידה מסוימת בחשיפה אליהם, והפערים ביניהם ממשיכים להיות דומים - כך עולה מסקר TGI למחצית השנייה של שנת 2016, שפורסם היום (ד').

בגזרת החשיפה בסוף השבוע - שדה המערכה הקריטי ביותר עבור העיתונים - הפער בין שני המתחרים שוב נפתח מעט לטובת "ידיעות אחרונות", לאחר שבחציון הקודם "ישראל היום" כמעט סגר אותו לחלוטין.

כזכור, שלשום פורסם ב"גלובס" כי בשבועות האחרונים "ישראל היום" חדל לפרט על גבי עיתוניו את כמות העותקים שהוא מדפיס בסופי השבוע - עובדה שעשויה להעיד על כך כי צמצם את מספר העותקים שהוא מחלק, אך גם אם זה אכן המצב, הדבר יבוא לידי ביטוי רק בסקר הבא.

ולמספרים: בימי החול "ישראל היום" יורד בחציון הנסקר (יולי עד דצמבר 2016) לנתון חשיפה של 38.6%, לעומת 39.7% בחציון הקודם. בהשוואה שנתית העיתון יורד מ-39.5% ב-2015 ל-39.2% ב-2016. "ידיעות אחרונות" יורד בחציון מ-34.9% ל-33.9%, ובהשוואה השנתית מ-35.4% ל-34.4%.

בסוף השבוע "ישראל היום" יורד בחציון מ-37.6% ל-37.2%, בזמן ש"ידיעות" מצליח כאמור לעלות מעט בחציון, מ-37.7% ל-38%, וליצור לעצמו פער קטן. בהיבט שנתי "ישראל היום" דווקא מתחזק בסופי השבוע מ-36.7% ל-37.5%, בזמן ש"ידיעות" נחלש מ-39% ל-37.8% אך עדיין מצליח לשמר הובלה זעירה גם כאן.

בחברת קנטאר מדיה שעורכת את הסקר מציינים כי התנודות בנתוני שני העיתונים, בכל חתכי הזמן, אינן בעלות מובהקות סטטיסטית.

כל שאר העיתונים היומיים הכלליים, בתשלום ושאינם בתשלום, משתרכים הרחק מאחור. "מעריב הבוקר", החינמון של אלי עזור שנקרא בעבר "ישראל פוסט", רשם חשיפה של 6% בחציון לעומת 7.2% בחציון הקודם.

"הארץ" עולה בחציון לאחר נתון שפל של 3.9% ומתייצב על 4.6%, אך בהיבט שנתי הוא יורד מ-5.2% ל-4.3%. 4.3% הוא גם נתון החשיפה השני של "מעריב השבוע", שנמכר בתשלום.

גם בגזרת סוף השבוע "הארץ" רושם התחזקות משמעותית בחציון (מ-4.3% ל-6.4%) לצד ירידה בהסתכלות שנתית (מ-6.3% ל-5.3%), אך בגזרה זאת הוא מפגר אחרי "מעריב סופהשבוע", שמציג עלייה בנתונים ל-6.8% בחציון ו-6% בחישוב שנתי. 

"גלובס" מתחזק 

בגזרת העיתונים הכלכליים, "גלובס" רושם התחזקות ניכרת. בחציון האחרון עלה העיתון לשיעור חשיפה של 6% לעומת 4.6% בחציון הקודם, ובשנת 2016 כולה עלה העיתון מ-4.2% ל-5.3%. הנתונים בשני חתכי הזמן הללו מציבים אותו מעל "דה מרקר". זה האחרון ירד בחציון מ-5.4% ל-5.2%, ובהיבט שנתי רשם עלייה מ-4.9% ל-5.2%. "כלכליסט" מוסיף להיות העיתון הכלכלי המוביל בשיעורי החשיפה, וכמו שני מתחריו גם הוא התחזק בהיבט שנתי: מ-10.5% ל-11.1%. בחציון רושם העיתון ירידה מ-11.3% ל-10.7%.

בחברת קנטאר מדיה שעורכת כאמור את הסקר מציינים כי "המגמה העולמית המוכרת של ירידה בקריאת עיתונים מוצאת את ביטויה גם במשק הישראלי. למרות שהשינויים בין שני העיתונים המובילים מגל לגל אינם מובהקים, בניתוח המגמה של סך כל הקריאה לאורך 3 השנים האחרונות, ניתן לראות מגמה ברורה של ירידה כללית ומשמעותית בשיעור הקריאה לעיתונים (אחרי התאוששות בשיעור הקריאה שנצפה במהלך 2014 עד תחילת 2015)".

בחברה מציינים עוד כי בהשוואה של 3 שנים, הירידה בקריאת העיתונים היא בעלת מובהקות סטטיסטית וקיימת גם באמצע השבוע וגם בסופו. באמצע השבוע ירדה סך החשיפה לעיתונים ב-3 השנים האחרונות מ-59.9% ל-54.9%. בסוף השבוע נרשמה באותה תקופה ירידה מ-61.3% ל-58.4%. 

שיעורי החשיפה

רדיו: גלי צה"ל מובילה באקטואליה, אקו 99FM המובילה ברדיו האזורי

גלי צה"ל מוסיפה להיות תחנת הרדיו החדשותית המאוזנת ביותר למרות ירידה בנתוניה בחציון האחרון (יולי עד דצמבר 2016). בתקופה זו רשמה התחנה ירידה מחשיפה של 25% ל-22.5%, אך בסיכום כלל שנת 2016 שומרת התחנה על יציבות עם חשיפה של 24% לעומת 23.8% אשתקד.

רשת ב', שכחלק מרשות השידור שרויה כידוע כבר זמן רב בחוסר ודאות וממתינה להליך הסגירה והפתיחה מחדש, רושמת גם היא ירידה בחציון האחרון, מ-23.5% ל-22%, ויורדת קלות גם בשנת 2016 כולה: מ-23.3% ל-22.9%.

התחנה החזקה ביותר בפער גדול מוסיפה להיות גלגלצ למרות ירידה די משמעותית בחציון האחרון: מ-37.6% ל-33%. בשנת 2016 כולה התחנה מתחזקת מ-34.9% ל-35.4%.

בתחום הרדיו האזורי נתונים נאים לשתי תחנות הרדיו שבבעלות אלי עזור, 103FM ו-99FM. זו האחרונה הופכת להיות תחנת הרדיו האזורי בעלת שיעור החשיפה הגבוה ביותר ב-2016 עם 9.9%. במקום השני 103FM שעולה ל-9.6%, ושתיהן יחד מותירות מאחור את רדיוס של דוד בן-בסט, שהייתה התחנה בעלת החשיפה הגבוהה ביותר ב-2015 ויורדת כעת למקום השלישי עם חשיפה של 8.4%.

עוד תחנות עם נתונים בולטים: רדיו לב המדינה (91FM) עולה ב-2016 ל-6.1%. רדיו קול חי יורדת מעט ל-5.3% אך דווקא מגדילה את הפער מהיריבה הגדולה, רדיו קול ברמה שיורדת ל-3.8%. 

רדיו גלי ישראל, הרדיו האזורי של יהודה ושומרון, עלה מ-2.1% ב-2015 ל-2.3% ב-2016. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל