גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איך אני יודע שיהיו בחירות השנה? פנו אליי מכל המפלגות"

צביקה נווה, בעלי חברת המודיעין העסקי CGI, מזהה תהליכים ומגמות ומזהיר ארגונים מפני עובדיהם ■ "אם טבע הייתה בודקת טוב יותר את עסקת RIMSA, היא הייתה יכולה למנוע שגיאות"

אפי נווה / צילום: איל יצהר
אפי נווה / צילום: איל יצהר

בראיון האחרון שנתן צביקה נווה, הבעלים של חברת המודיעין העסקי CGI גרופ, בשנת 2009, הוא דיבר על ההשקה המקבילה של האייפון, שנכנס לראשונה לישראל דרך פרטנר ופלאפון. שתי החברות הודיעו במקביל על השקת המכשיר. הדבר יצר חרושת של שמועות והערכות בדבר קיומו של מידע שדלף או חפרפרות שפעלו באותה עת והביאו להעברת המידע בין החברות, ושבעקבותיו שתיהן יצאו בהודעות מקבילות על ההשקה בהפרשים של חצי שעה.

מאז הספיק נווה ללוות "השקות מקבילות" רבות וכשאני מבקש ממנו היום הסברים האם ואיך דלף המידע והאם הוא היה "באזור" הוא מחייך חיוך רחב ומציע עוד כוסית יין.

בעבר כתב נווה מאמרים ב"גלובס" בנושא תחרות ומודיעין עסקי, תוך שהוא מספק הצצה לעולמות שבהם פועלות חברות המודיעין העסקי. הוא תיאר כיצד תהליכים של גיוס עובדים שמתרחשים לעתים בחברה יכולים להעיד על תוכניות לפעולה. כיצד משתקמות חברות ממשברים וכיצד רוכשות חברות טכנולוגיה את מתחרותיהן כדי לקצר זמן בדרך לפיתוח מוצר והשקתו. נווה הוא אחיו הבכור של יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה ("הוא כותב נוה עם וו אחת"), ויש לו היכרות אדוקה עם המשרדים הגדולים בארץ.

- מ-2009 השתנו הרבה דברים, ובטח גם בעולמות של המודיעין העסקי? אייפונים ומכשירים חדשים מושקים כל כמה חודשים.

"ב-8 שנים האחרונות עסקתי בעיקר בפיתוח שווקים חדשים. להעצים את מה שאנחנו עושים. זאת אומרת, לקחת את השירותים ללקוחות למקומות יותר טובים, הרי העולם של לפני 8 שנים הוא לא דומה לעולם העכשווי, ההתפתחות הטכנולוגית. כמובן שכל הפעילות שלנו חוקית, אז אתה אמור מצד אחד להיות חדשני ולהמציא את עצמך מחדש, אבל מצד שני אתה מתמודד עם טכנולוגיות ועם מציאות שהיא משתנה מיום ליום".

- המודיעין העסקי של היום נשען גם על סייבר?

"כמובן שגם על סייבר. העמקנו את הנוכחות של CGI בתחום ההיי-טק והטכנולוגיה. בעיקר בשווקים הבינלאומיים. זהו עולם של אינסוף וכפול. חדשני ומרתק. אנחנו מלווים ומעורבים בחברות סייבר. עצם הזהות שלנו כישראלים, שנחשבים למומחים בעולם בתחום המודיעין והביטחון, ולמעצמת היי-טק, נותנת לנו רוח גבית חזקה".העולם נעשה יותר טכנולוגי, ומבחינתכם הפעולה היא בצד ההתקפי של איסוף מידע או גם בצד ההגנתי של הגנה מדליפת מידע למתחרים?

"גם וגם. המטרה היא כמובן להשיג מידע עבור הלקוחות אבל גם להבטיח שהמידע של הלקוחות שלך לא יזלוג החוצה".

- אתם מצליחים לאתר זליגה של מידע מחברות?

"המומחיות שלנו היא באיסוף וניתוח מידע. עם השנים הקמנו חברה שמתמחה בייעוץ ביטחוני, שבעצם אחד מהשירותים העיקריים שלה זה מתן שירותים של אבטחת מידע והיא נותנת מיפוי יומי לסיכונים שהפירמה נמצאת בה".

- איך בדרך כלל עוצרים הדלפות מידע לחברות מתחרות?

"זו תורה בפני עצמה, אבל הכל מתחיל ונגמר בעובדים עצמם, בגורם האנושי. זאת אומרת, זה לא משנה כמה אמצעי אבטחה וביטחון יהיו, אין לנו מונופול על השכל. מה שיש לעובד או למנהל בראש הוא ייקח את זה אתו הביתה, ייקח את זה אתו למסעדה, ייקח את זה אתו לכל מקום. זה בעצם אבן הנגף בכל ארגון".

- הדיבור הגלוי של העובדים והמנהלים מחוץ לעבודה?

"כן, אבן הנגף של כל ארגון, מבחינת זליגת מידע זה הגורם האנושי".

- מי יותר בעייתי - עובדים או מנהלים?

"גם וגם. אתה יודע, כל מילה שיצאה מהפה אי אפשר להחזיר אותה, דהיינו שאם מישהו נמצא במקום הנכון, בזמן הנכון ויודע בעצם איך לדבר, איך לתשאל ואיך להשיג את המידע, הוא שווה הון".

- אז בעיקר מדובר בחינוך וביצירת מודעות אצל העובדים?

"למשל, כן".

- השתתפת בקמפיין של ראש הממשלה לשעבר אריק שרון ז"ל. איך זה היה?

"הקמפיין האחרון של שרון לראשות הממשלה היה בעצם קמפיין הבחירות הפוליטי האחרון שנטלתי בו חלק. ב-10 ימים האחרונים, מאז החקירה של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מפלגות מהימין, מהשמאל או מהמרכז ביקשו לבחון את האפשרות שנשתתף בעשייה ובעזרה לקמפיין הבחירות שלהן".

- המפלגות כבר נערכות לבחירות בפועל, לא רק במשתמע?

"נערכות השנה. אין לי שום צל צילו של ספק שהשנה יהיו בחירות. הממשלה לא תוציא את ימיה. מבחינתי האג'נדה שלי, אם אני אטול חלק בעשייה בקמפיין בחירות, אז בראש ובראשונה השיקול שלי יהיה שיקול אידיאולוגי וערכי, ולא כספי. זה בעצם מה שינחה אותי".

- מה אתם עושים בקמפיין בחירות? איך אתם עוזרים ללקוחות?

"שותפים לגיבוש האסטרטגיה. בראש ובראשונה להציב את היעדים. אם אתה מלווה מועמד שהולך להיות ראש המפלגה שעליה הוא מתמודד, אז בראש ובראשונה האסטרטגיה שלו זה בעצם לנצח את היריבים - יריביו לראשות המפלגה. בשלב הבא, אחרי שהוא התמודד, השאלה תהיה לאיזה קהל בוחרים פונים.מי קהל היעד. ורק אז בעצם לנווט - מה האסטרטגיות של המתחרים, לאיזה קהל הם פונים, מי היועצים שיגוייסו לעבוד במטה ועוד הרבה".

- מה מביא אותך להיות כל כך בטוח שיהיו בחירות בישראל?

"אני אגיד לך משהו, אני לא חושב שאני נביא או נביא זעם, אבל ברגע שבפרק זמן כל כך קצר, מאז שהתחילה פרשיות החקירה של נתניהו קיבלנו הצעות ליטול חלק בייעוץ ובסיוע למפלגות מהימין-מרכז ושמאל-מרכז, אתה מבין שמשהו עומד לקרות. המציאות מתגבשת בכיוון מסוים".

- מניעת חפרפרות שנכנסותם למטה, זה גם כן עניין שלכם?

"זה עניין שנקרא לו 'שגרה'. יש לך פעילים, יש גורמים רבים שנכנסים למטות הבחירות, לצורך העניין אנשים לא מוכרים, מתנדבים כאלה ואחרים, אנחנו צריכים להיות ערים שבעתיים".

- האם בחירות בישראל מאופיינות באיסוף מודיעין מסיבי?

"מערכות הבחירות בישראל הופכות להיות יותר ייצריות ומושקעים בה משאבים רבים. ראה את הבחירות בארה"ב. זה מקרין על הבחירות בכל העולם וגם בישראל. אם אתה מביא מידע איכותי למתמודד שלך - אתה מייצר יתרון על פני המתחרים. אני מדגיש שתמיד צריך לשמור על כללי אתיקה ולפעול במסגרת החוק".

- שיטות האיסוף בעידן המידע השתכללו.

"אנחנו חייבים להיות כפי שאמרתי חדשניים ועדכניים ולזהות את הבטן הרכה של היעדים והגורמים שאנו אוספים בסביבתם מידע. אני רוצה להגיד לך שאין לנו מונופול על השכל. הגורם האנושי היה ונשאר הבטן הרכה של כל ארגון. ראה את פרשת אדוארד סנודן, מה עשתה וכיצד זעזעה את העולם".

- האם אתה יכול לדבר על שווקים מסויימים שבהם ניכר שחברות המודיעין העסקי פעילות יותר?

"כל שוק הוא מרתק בפני עצמו, עם האתגרים והתמודדויות שבו. אני יכול לציין שני שווקים - שוק התקשורת ושוק התרופות והפארמה כשווקים שבהם יש אגו מפוצץ למנהלים ולבעלי המניות".

- למה הכוונה?

"מניסיון שלי לא תמיד תהליך קבלת ההחלטות הינו הגיוני ורציונלי לעתים מהול באגו רב".

- יש הסבר לזה?

"אלה שווקים שמגלגלים כסף גדול. החשיבות והנוכחות שלהם בחיי היומיום שלנו היא גדולה. בעולם התקשורת אתה צורך תקשורת סלולרית וממשיך לעולמות הדאטה וממשיך בטלוויזיה".

- מצליחים להפתיע אותך עדיין? יש מהלכים דרמטיים שמתרחשים מתחת לאפם של חברות המודיעין העסקי?

"אני יכול להגיד לך שסלקום טי וי לא הפתיעה והמהלך שלה היה ידוע כשנתיים לפני ההשקה. לדעתי האישית הכניסה של פרטנר לעולם הטלוויזיה הוא זה שיעשה את השינוי ופרטנר תהפוך לילד הרע בשוק".

- כלומר, אתה חושב שפרטנר תהיה זו שתיצור את המפץ הגדול בשוק הטלוויזיה ולא סלקום?

"לדעתי כן. אחד הסימפטומים הראשונים שהיו - ראה התחרות על זכויות השידור של ליגת הכדורגל ותכני ספורט בעולם בכלל. הסכומים אשר שולמו עבור רכישת זכויות השידור כתוצאה מהשתתפותה של פרטנר במכרז, גרמה לכך שהסכומים היו גבוהים משמעותית. להערכתי האישית עצם הכניסה שלה לטלוויזיה יכול להפוך אותה לקבוצת תקשורת לכל עניין ודבר, בהנחה שלא יגבילו אותה מבחינה רגולטורית".

- דיברנו על תקשורת ומה לגבי הפארמה. למשל איך אתה רואה את הרכישות שבצעה טבע ושזוכות לביקורת?

"חברת טבע הינה חברה מהמובילות והגדולות בעולם, כאשר רכשה את החברה המקסיקנית RIMSA, אם הייתה מסתכלת מעבר לפנס ואם היו מנתחים את העסקה והמידע אשר היה קיים וידוע היו בורחים מהעסקה".

- אתה אומר בעצם, שטבע לא בדקו כמו שצריך?

"לא אמרתי את זה, אני אומר שבסיס המידע שהיה קיים הדליק נורות אדומות. אני מזכיר לך שמדובר בעסקה של 2.5 מיליארד דולר, שלימים התבררה כלא מוצלחת".

- אתם משתתפים בתהליכים של מיזוגים ורכישות?

"אנחנו משתתפים ופועלים במסגרת של מיזוגים ורכישות. עובדים ופועלים לצידם של רואי החשבון ועורכי הדין, אשר מלווים את בדיקת הנאותות. החומר הכתוב במאזנים ובניירות לא תמיד מצביע על המניע למכירה ולמה העסקה בעצם הופכת להיות אטרקטיבית".

- השאלה היא בעצם איך קורה שחברות ענק, שמעסיקות חברות ייעוץ ופירמות מובילות בעולם כיועצות, בסוף נכשלות בהשגת מידע כל כך קריטי. זה עניין של אגו או פשוט טעות?

"אני נותן כבוד רב לרואי החשבון ועורכי הדין. כמו שאמרתי, לא תמיד הצד שרוצה למכור מספר הכול. ייתכן שלקוח גדול שלו עתיד לעזוב אותו. ייתכן שיש מערכות יחסים לא טובות. ערפל. יש דברים שלא קוראים אותם בין המספרים ומידע שאנו אוספים ומנתחים הינו מידע משלים לצד הבחינה של רואי החשבון ועורכי הדין. אני יכול להגיד לך שלא פעם נתקלתי במצב שחברה שרוצה להימכר וחברה שרוצה לרכוש פשוט מתאהבות בעסקה. זה בסדר, אבל במקרה כזה לא תמיד ההסתכלות היא רציונלית".

- היית מסתכן ואומר שהעסקה של טבע נבעה משיקולי אגו?

"אני לא רוצה להתייחס. התפקיד שלי זה לדעת לסנן את המידע הנחוץ והרלוונטי ללקוח שלי. יש לי כאלה שהם מעשירי העולם, שאני רואה שמאוהבים בעסקאות. היו לא מעט מקרים שממש אמרתי ללקוח שהוא כנראה צריך רק לחתום כי הוא כבר החליט. אח"כ כשמתיישבים ומקשיבים אפשר לנתח בצורה רציונלית, אבל האגו לרוב הוא שמכריע בקיום עיסקאות ולא תמיד הכדאיות הכלכלית".

צביקה נווה

בעלים של CGI גרופ

גיל: 54

נשוי לעירית נווה, מעצבת פנים, 3 ילדים

חבר בארגון הבינלאומי למודיעין תחרותי סקיפ

תחביבים: ספורט ונהיגה במסלולי מירוצים של פורמולה 1

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים