גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניות במקום דירות: מה ביקשו המנכ"לים ממשה אשר?

וגם: איפה נפגשו נסיך ליכטנשטיין ואיש העסקים ליאון רקנאטי? 

אילן פלטו (משמאל) ומשה אשר / צילום: ניר קדר
אילן פלטו (משמאל) ומשה אשר / צילום: ניר קדר

מניות במקום דירות

מה ביקשו המנכ"לים ממשה אשר?

מאות בכירים בשוק ההון הישראלי השתתפו ביום חמישי בכנס "מניות במקום דירות - מס הבורסה על שולחן הניתוחים" של איגוד החברות הציבוריות והבורסה לניירות ערך, בשיתוף עם משרד עורכי הדין גולדפרב-זליגמן ופירמת רואי החשבון BDO זיו-האפט.

במהלך הכנס קראו מנכ"ל הבורסה, איתי בן-זאב, ומנכ"ל איגוד החברות הציבוריות, אילן פלטו, לרשות המסים להוריד את המס על רווחי הון, במטרה להוביל לשיקום הפעילות בבורסה הישראלית.  

לאכזבתם של המשתתפים, מנהל רשות המסים, משה אשר, הצהיר כי אין בכוונת הרשות לפעול בשלב זה להורדת המס.

אילן פלטו (משמאל) ומשה אשר / צילום: ניר קדר

מי רוצה להשקיע באפגניסטן?

השקעות נדל"ן? לא רק בארה"ב ובריטניה

פירמת עורכי הדין הגלובלית DLA PIPER ערכה בשבוע שעבר בפעם החמישית את כנס הנדל"ן הגלובלי השנתי. במסגרת הכנס, שנערך על-ידי השלוחה הישראלית בראשות עורכי הדין ג'רמי לוסטמן ונעמי מרילס, נערכו רבי-שיח בנושא השקעות עתק של גופים מוסדיים בנדל"ן; זעזועים פוליטיים והשפעותיהם על שוק הנדל"ן הגלובלי; וטכנולוגיות ואפליקציות בעולם הנדל"ן (Real-Estate-Tech).

בתחילת הכנס ערכו המארגנים סקר בקרב באי הכנס, בו שאלו: "באיזו מדינה תבחרו להשקיע הכי הרבה במהלך 12 החודשים הקרובים?". מרבית המשתתפים אמרו כי יעד ההשקעות שלהם יהיה ארה"ב ובריטניה. תשובות נוספות היו גרמניה, אוסטרליה, שווייץ ואפילו אפגניסטן. האם משקיעי הנדל"ן יודעים משהו שאנחנו לא?

אלכס פושאיי, שותף מנהל בכיר ב-Newmark Grubb Knight Frank (NGKF), בחור צעיר האחראי לעסקאות נדל"ן בהיקף של 9 מיליארד דולר, דיבר על שוק הנדל"ן האמריקאי ואמר כי "43% מעסקאות הענק בניו-יורק בוצעו על-ידי זרים, ו-4% מתוך העסקאות בארה"ב בוצעו על-ידי משקיעים ישראלים, אשר הביאו לשוק הנדל"ן האמריקאי כ-2.7 מיליארד דולר".

פיל לוינסון, שותף מנהל בקרן פנמאונט פרטנרס מסינגפור, נשאל על השקעותיו באסיה ואמר כי "הייתי נזהר מאוד מהשקעות בנדל"ן בסין. אני מציע להיכנס לשם בזהירות ועם ראייה ארוכת-טווח מאוד. כנ"ל בהודו, גם שם אפשר להיפגע די בקלות. מצד שני, ביפן המצב הרבה יותר נוח והחוק יותר בהיר. גם אוסטרליה היא שוק נהדר. אמנם לא ניבאתי את הברקזיט או את עליית טראמפ, אבל עכשיו מדברים על היתכנות למיתון ראשון באוסטרליה זה 26 שנה. ברגע שהשוק הזה יצלול, אנו נראה שם הזדמנויות משמעותיות מאוד".

בין המשתתפים שהתקבצו מ-10 מדינות שונות, בהן גרמניה, איטליה, הונג-קונג, סינגפור, ארה"ב ובריטניה, היו גם: מודי כידון, מבעלי קרן ALTO; בנג'י סינגר, מנכ"ל WeWork ישראל; אלי רזין, מנכ"ל Credifi; רחל קיזלר, יזמית טכנולוגיה, ומייסדת Kensee - פלטפורמה שאוספת ומנתחת מידע מאתרי חדשות ואתרים פיננסים ומזהה סנטימנט ומגמות הקיימות בשוק הנדל"ן; מנהלי קרן KBS, פיטר מקמילן וקית' הול, שגייסו בשנה שעברה כ-950 מיליון שקל בבורסה הישראלית; אנדראה הארדט, מנהל שלוחת גרמניה של קרן השקעות הגדולה בעולם, בלקסטון; ג'י צביבל, מנכ"ל חברת הנדל"ן הארבור גרופ ישראל-ארה"ב; ואחרים. 

נעמי מרילס, פיטר מקמילן, קית' הול וג'רמי לוסטמן  / צילום: ישראל הדרי

נשיא עם לב

פרופ' דורון זגר - נשיא האיגוד הקרדיולוגי

פרופ' דורון זגר, סגן דיקן לקידום אקדמי בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בבאר-שבע, נבחר לנשיא הבא של האיגוד הקרדיולוגי בישראל. פרופ' זגר יתחיל את כהונתו בשנת 2019 ויחליף את פרופ' רן קורנובסקי, שייכנס לתפקידו בעוד חודשיים.

האיגוד נוסד בשנת 1952 ומונה כ-680 חברים. לאיגוד יש 11 חוגים - Working Groups - הכפופים לו. יושבי-ראש החוגים וחברי ועד האיגוד מהווים את מועצת האיגוד, הדואגת לקיים פעילות מדעית, חינוכית, מקצועית ומחקרית ענפה, במטרה לקדם את הידע המקצועי והמדעי של כלל הקרדיולוגים בישראל, למנוע מחלות לב בישראל, לטפח את היחסים בין אנשי המקצוע בארץ ולשמור על קשר וייצוג האיגוד באגודות קרדיולוגיות בחו"ל.

דורון זגר / צילום: האיגוד הקרדיולוגי

אירוע חינוכי עם נסיך

מקדמים את הטכנולוגיה ביפו

ערב חגיגי עם ארומה מלכותית נערך ביום חמישי בבית על הים ביפו, לכבוד שיתוף-פעולה לקידום החינוך הטכנולוגי בישראל עם מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה, בהשתתפות מקס, נסיך ליכטנשטיין, וליאון רקנאטי, יו"ר מדעטק.

את החסות נתנה קרן LGT, שגם תרמה את האירוע, ונכחו בו: מודי כידון, גליה אלבין, אלי שרמייסטר, מנכ"ל מדעטק, גד ואתי פרופר, דוריס ומורי ארקין, ג. יפית, עמי אפלבאום מנכ"ל KLA, רותי ומאיר שטרית, דן וילנסקי, רפי גמזו, אדיב ברוך- הנציג בארץ של LGT, יוסי מטיאס מגוגל, רבקה וסידני בוקריס, יהודית יובל ודוד שמחה.

קונצרט חגיגי של LGT YOUNG SOLOISTS חתם את הערב.

ליאון רקנאטי (מימין) עם נסיך ליכטנשטיין /  צילום: פביאן קולדרף

ההמונים התגייסו וגייסו

ג'ון מדבד, מייסד מועדון OurCrowd, מכנס משקיעים בבנייני האומה

"לכו אנשים, תתערבבו, תקיימו פגישות ותעזרו לחברות לצמוח ולגדול", קרא ג'ון מדבד, מייסד מועדון OurCrowd, קרן השקעות ההמונים הגדולה בעולם, למשתתפים באירוע במרכז הקונגרסים הבינלאומי - בנייני האומה בירושלים בחמישי האחרון. 

מדבד אירח קרוב ל-3,000 משקיעים, פעילים בשוק ההון, יזמים בחברות סטארט-אפ וגם נציגי חברות בשלות, מעשרות רבות של מדינות בעולם.

מדבד הנרגש סיפר לאורחיו - ביניהם ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ומנכ"לית מרכז הקונגרסים, מירה אלטמן - כי לפני 4 שנים, כשפתח את הקרן שמיועדת למשקיעים בינוניים וקטנים, אף אחד לא האמין שכך היא תצמח ותצליח. לקרן יש כבר 17,000 משקיעים, שלא חייבים להיות בעלי הון, מ-110 מדינות בעולם, אשר השקיעו בשנת 2016 כ-400 מיליון שקל.

ואכן, מיד אחרי מליאת הפתיחה של הכנס השנתי הרביעי של הקרן, הוחלפו באולמות ובמסדרונות מרכז הקונגרסים אלפי כרטיסי ביקור, ולמשקיעים ניתנה הזדמנות לפגוש ולהתרשם פנים אל פנים מנציגי חברות שהם מאמינים בהן.

מירה אלטמן וג'ון מדבד / צילום: מיכל פתאל

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים