גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורניום מעשיר: החומר הרדיואקטיבי מהווה הזדמנות השקעה?

מחיר האורניום ירד ב-12 השנים האחרונות בעקביות והגיע בנובמבר האחרון לשפל היסטורי ■ מתחילת 2017 המחיר מתחיל להראות סימני התאוששות, ומגמות הביקוש וההיצע בענף מצביעות על היתכנות של שינוי מגמה ארוך-טווח

מפעל לייצור אנרגיה גרעינית של קמקו בקנדה / צילומים: בלומברג
מפעל לייצור אנרגיה גרעינית של קמקו בקנדה / צילומים: בלומברג

היסוד הכימי אורניום הוא חומר רדיואקטיבי, ואיזוטופים מסוימים שלו משמשים לייצור אנרגיה גרעינית. יצואניות האורניום הגדולות בעולם הן קזחסטן, אוסטרליה וקנדה. מלבד השימוש המוכר של ייצור נשק גרעיני, נחשב האורניום למקור אנרגיה נקייה יעילה ובעלת עלויות תפעול נמוכות משמעותית ממקורות אנרגיה אחרים כמו דלק ופחמן. עם זאת, עלות ההקמה של כור גרעיני נחשבת לגבוהה בהשוואה למקורות אנרגיה אחרים.

מחיר האורניום, שירד באופן חד לאחר אסון צ'רנוביל בשנות ה-80 המאוחרות, התאושש בתחילת שנות ה-2000, כשבנייה של כורים באסיה הניעה את המחירים כלפי מעלה. מחיר האורניום הגיע ב-2007 לשיא של 152 דולר לפאונד (יחידת משקל השווה כ-454 גרם) והתחיל לרדת יחד עם שאר הסחורות עם פרוץ המשבר הפיננסי העולמי ב-2008.

לאחר המשבר, מחיר האורניום חזר לעלות, אבל אסון פוקושימה שהתרחש ביפן ב-2011 הנחית מכת מוות על האורניום, שמחירו ירד בחדות מאז ועד סוף שנה שעברה.

ברור אם כן כי אסון פוקושימה היווה אבן דרך משמעותית בדינמיקת הביקוש לסחורה, כשראש ממשלת יפן הורה להפסיק את הפעלתם של יותר מ-40 כורים גרעיניים - מה שהשפיע על הסנטימנט העולמי כלפי אפיק אנרגיה זה, ואף הוביל את קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, להכריז על השבתת 17 הכורים שהיו ברשות גרמניה באותן שנים.

חשוב לומר כי השימוש בכורים גרעיניים אזרחיים כמקור אנרגיה אינו זניח כלל - ולראיה, האנרגיה הגרעינית מהווה כ-11% מסך תפוקת האנרגיה בעולם, ובכמה מהמדינות תרומתה מרכזית ביותר. כך למשל, כ-70% מהאנרגיה בצרפת מסופקת על ידי כורים גרעיניים, באוקראינה כ-56%, בבלגיה כ-37%, בשבדיה כ-34%, בשווייץ כ-33%, בדרום קוריאה כ-30%, בספרד, בארה"ב, ברוסיה ובבריטניה כ-20%, ובגרמניה 14%.

בסין ובהודו, לעומת זאת, מדובר בכ-3% בלבד מסך האנרגיה המיוצר על ידי כורים גרעיניים, אבל במהלך השנים הקרובות, שתי מדינות אלו צפויות להיות מרכזיות בהגדלת חלקה של האנרגיה הגרעינית. אגב, עד לאסון פוקושימה, כ-30% מהאנרגיה ביפן סופקה על ידי כורים גרעיניים, אבל כיום מדובר ב-0.5% בלבד.

אף שאיננו נוהגים לתת תחזיות עבור סחורות, אורניום אינו סחורה רגילה, ומגמות הביקוש וההיצע צפויות, להערכתנו, לתמוך בהתאוששות מחירו במהלך השנים הקרובות. למעשה, ייתכן כי תהליך זה כבר התחיל. כדי לנמק הערכה זו, נתייחס להתפתחויות בצד ההיצע והביקוש.

השוק סובל עדיין מעודף היצע

המכה שאסון פוקושימה הנחית על הביקוש לאורניום היתה כה קשה, כך שגם כיום, 6 שנים לאחר האסון, שוק האורניום עדיין סובל מעודף היצע (הרי לא סתם המחיר ירד ב-75% מאז האסון), אבל כנראה שלא לעוד הרבה זמן.

2016 תיזכר, בין השאר, כאחת השנים הקשות ביותר לתעשיית האורניום, כשמחירו הגיע בנובמבר 2016 לשפל של 17.75 דולר לפאונד - הרמה הנמוכה ביותר ב-12 השנים האחרונות. על פי ההערכות, אין ולו מכרה אחד שיכול לייצר אורניום ברמת מחירים הנמוכה מ-20-21 דולר לפאונד, שכן מחיר זה נחשב ללא כלכלי לייצור.

לכן, הירידה החדה במחיר האורניום גרמה לעצירת השקעות במכרות, כשבינואר השנה קזטופרום - חברת ייצור האורניום של קזחסטן - הודיעה על קיצוץ של 10% בתפוקה. גם קמקו (CCJ), חברת האורניום הגדולה בעולם, הודיעה על הגדרת יעדי יצוא נמוכים בהשוואה לשנים קודמות.

כתוצאה מכך, המלאים מתרוקנים ועודף כושר הייצור צפוי להיעלם במהלך השנתיים הקרובות. חשוב לציין כי כדי להגדיל את כושר הייצור, במקרה שבו הביקוש עולה, נדרש זמן רב. השקעה במכרה והגדלת כושר הייצור שלו עשויות לקחת 7-10 שנים. העניין הוא שבמהלך השנתיים הקרובות הביקוש לאורניום צפוי לעלות באופן משמעותי, ונכון להיום, נראה כי לצד ההיצע ייקח זמן רב להגיב - וזהו מתכון בטוח לעליית מחירים משמעותית.

הביקוש העיקרי יגיע מסין

המודעות העולמית הגוברת למניעת פליטות גזי החממה, ובעיקר למניעת פליטת פחמן דו-חמצני, מהווה רוח גבית לצריכת מקור אנרגיה תחליפי כדוגמת אורניום, שלא יהיה כרוך במחיר כבד לסביבה. כאמור, לפני אסון פוקושימה שליש מצריכת החשמל ביפן הגיע מכורים גרעיניים, ולאחר האסון התוודעה יפן לעלויות הכרוכות בשימוש באנרגיה מסוג אחר - מה שהוביל אותה להכריז על הפעלה מחדש של הכורים הגרעיניים בצורה הדרגתית. צעד זה צפוי, כמובן, להגדיל את הביקוש.

ואולם יפן היא רק חלק קטן מהסיפור של צד הביקוש, שעיקרו צפוי להגיע מכיוון השווקים המתעוררים - ובעיקר דרך סין, שעובדת במרץ על בניית כורים חדשים, שמטרתם לספק את צורכי האנרגיה של סין על ידי שימוש באנרגיה נקייה (כידוע, זיהום האוויר בסין הוא מהגבוהים בעולם).

על פי הסוכנות לאנרגיה אטומית, קיימים כיום 449 כורים גרעיניים פעילים בעולם ועוד 60 כורים שנמצאים כעת בבנייה וצפויים להיכנס לפעילות בשלוש השנים הקרובות.

מתוכם, 22 כורים נבנים בסין, שבעה ברוסיה, חמישה בהודו וארבעה בארה"ב. נוסף על כך, 164 כורים נוספים נמצאים בשלבי הזמנה או תכנון מתקדם, מתוכם 40 כורים בסין, 25 ברוסיה, 20 בהודו ו-18 בארה"ב. ואם זה לא מספיק, קיים תכנון לבנייה של עוד 347 כורים - כך שעל פי ההערכות, עד 2030 מספר הכורים בעולם יגיע ל-1020 - 127% יותר ממספרם כיום.

כל זאת, ועוד לא הזכרנו את התוכניות של ממשל טראמפ להארכת חייהם של 10-20 כורים גרעיניים בארה"ב ותמיכה באופן כללי מצד הממשל החדש בוושינגטון באנרגיה גרעינית. המשמעות: צפויה עלייה משמעותית בביקוש לאורניום במהלך השנים הקרובות.

לבסוף, בצד ההשקעות, המקום שבו נקבע המחיר, רוב המסחר באורניום (כ-75%) נעשה דרך חוזים ישירים בין הספק ללקוח לטווחים שבין 3-15 שנים, ולרוב חוזים אלה נקובים במחיר הספוט של האורניום במועד המכירה. עם זאת, במצב הנוכחי, שבו המחיר כל כך נמוך וברור שאינו מייצג מחיר של שווי משקל, נכתבים פחות ופחות חוזים ארוכי-טווח, שכן היצרן אינו מוכן להתחייב על מחיר כה נמוך לאורך זמן רב. למעשה, אלה שכן נחתמים לטווח ארוך, נחתמים במחיר גבוה משמעותית ממחירו הנוכחי בשוק.

בשורה התחתונה, בשלוש השנים הקרובות היצע האורניום צפוי להישאר בעינו, והחל ב-2020 הוא אף צפוי לרדת. הביקוש צפוי לצאת מהתרדמת שבה היה מצוי שנים רבות ולעלות באופן משמעותי. הסיפור די פשוט: היצע יציב עם נטייה לרדת וביקוש עולה, יחד עם העובדה שמחירי האורניום נמצאים כיום בשפל, תומכים במסקנה מעניינת במיוחד - מחיר האורניום צפוי לעלות באופן משמעותי במהלך השנים הקרובות.

המניה המומלצת: Cameco

אז אם כבר רוצים להשקיע באורניום, נראה כי אחת החברות המעניינות בתחום היא חברת קמקו (Cameco Corp ) הקנדית. החברה נחשבת לגדולה בעולם בתחום כריית האורניום ואחראית על כ-17% מייצור האורניום בעולם. לחברה מכרות בקנדה, בארה"ב ובקזחסטן, ואחד היתרונות הבולטים שלה נובע מעתודות האורניום שבהן היא מחזיקה, שמסתכמות בכ-187 אלף טון.

ירידת מחירי האורניום בשנים האחרונות הובילו גם לירידה בביצועי החברה ובערך המניה. הירידה בפעילות החברה בעשור האחרון לא הייתה אחידה לאורך השנים, למרות ירידה ממושכת במחירי האורניום בתקופה המדוברת. עם זאת, המגמה ברורה מאוד, ואף שהחברה הצליחה לשמור על יציבות יחסית בהכנסות בשנים האחרונות, נרשמה ירידה בשיעור הרווחיות התפעולית מ-40% ל-37.5%, כאשר ההוצאות התפעוליות לחצו חזק יותר.

הגידול בהוצאות התפעול נרשם בעיקר נוכח הגידול בהשקעות, שהובילו לגידול בהוצאות הפחת של החברה, כשב-2016 אף הגדילה החברה לעשות ומחקה השקעה שביצעה במכרה אורניום באוסטרליה. הירידה בביקוש לצד הירידה במחיר הובילו את החברה לעצור את הפיתוח של הפרויקט ולהכיר בהפסד של כ-230 מיליון דולר קנדי. גם לאחר נטרול המחיקה בגין מכרה זה (הוצאה חד-פעמית שאינה תזרימית) ב-2016 נרשמה מגמת שחיקה ברווחיות התפעולית, ושיעור הרווחיות התפעולית היה 12%, בהשוואה ל-16% בשנתיים שלפני כן, נוכח המשך הירידה בביקושים ובמחירי האורניום.

קושי ברכישת חוזים עתידיים

קמקו צמצמה את היקף השקעותיה בפיתוח מכרות בשנים האחרונות נוכח הירידה בביקוש ובמחירי האורניום. הדבר יוביל בעתיד גם לחיזוק התזרים וה-EBITDA שלה (נוכח ירידה גם בהוצאות הפחת וההפחתות), שיאפשר לה להמשיך לחלק דיבידנד קבוע לבעלי המניות.

מנגד, למרות התכווצות היקף ההשקעות והירידה בתזרים התפעולי, החברה לא מיהרה להקטין את המינוף שלה, בעיקר נוכח מבנה פיננסי יציב מאוד וחוסן פיננסי. יחס החוב נטו למאזן של החברה בסוף 2016 היה כ-36%, ויחס החוב נטו ל-EBITDA 1.7 בלבד. שני אלה מעידים על החוסן הפיננסי של החברה, בעיקר כשמשווים אותה לחברות כרייה אחרות בעולם.

נוכח הקושי ברכישת חוזים עתידיים, ובמקרה הזה גם נוכח הנזילות הנמוכה הקיימת בחוזה על האורניום, אנו ממליצים על חשיפה לתחום דרך מניות של החברות, שעשויות ליהנות משינוי מגמה בשוק. קמקו נסחרת לפי שווי של 4.2 מיליארד דולר אמריקאי, לאחר שמחקה כ-55% מהשווי שלה ב-5 השנים האחרונות. השווי של החברה קרוב מאוד להון העצמי של שלה.

בהסתכלות על המכפילים מול הביצועים ב-12 החודשים האחרונים, נראה כי המניה משקפת מחיר גבוה באופן יחסי (מכפיל רווח נקי ומכפיל EV/EBITDA ל-2016: 12.7 ו-7.9, בהתאמה). עלייה בביקוש או במחירי האורניום מתואמים לאורך זמן עם מחיר המניה, וצפויים להוביל לירידה במכפילים שבהם היא נסחרת (אם השווי נותר ללא שינוי, או לחילופין רוכשים את המניה היום).

■ הכותבים הם מנהל מחלקת מאקרו, מערך המחקר והאסטרטגיה בפסגות ומנהלת מחלקת מחקר ברוקראז' בבית ההשקעות. אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים של כל אדם ו/או תחליף לשיקול דעתו של הקורא ואינו מהווה הצעה לרכישת ני"ע. 

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח"

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; נובו נורדיסק צוללת בכ-15%

ה-S&P 500 יורד בכ-0.4% ● וול סטריט מגיבה היום לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● מגמה מעורבת באירופה ● הביטקוין נסחר סביב 66 אלף דולר, לאחר ירידה של 47% מהשיא שנרשם באוקטובר ● מחירי המתכות היקרות עולים ● הביטקוין יורד ומחירו נע סביב 65 אלף דולר

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

15 מיליון דולר על ראשו: ברון הסמים הכי חזק במקסיקו חוסל, והמדינה בוערת

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות: המספרים נחשפים

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים