גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעה: מורי ארקין רימה את בעלי מניות המיעוט בחברת סיקאם

גפן השקעות ביומד ומיט"ב יזמות טכנולוגית טוענות כי ארקין, רן נוסבאום ופנחס אורבך גרמו להם למכור את מניותיהם תמורת סכום זעום, תוך הסתרת אקזיט ענק שבוצע שנה מאוחר יותר ■ נוסבאום: "מדובר בעבריינים מורשעים"

אנשי העסקים משה (מורי) ארקין, רן נוסבאום ופנחס אורבך הטעו - או חמור מכך: רימו - את בעלי מניות המיעוט בחברת הביומד סיקאם ביות'רפיוטיקס וגרמו להם למכור את מניותיהם תמורת סכום זעום, תוך הסתרת אקזיט ענק שהחברה ביצעה שנה מאוחר יותר וכן פרטים מהותיים נוספים שהשפיעו על שווי המניה - כך נטען בתביעה בסך כ-60 מיליון שקל שהוגשה אתמול (א') למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב כנגד ארקין ונוסבאום, מבעלי השליטה בסיקאם ודירקטורים בחברה; וכן נגד פנחס אורבך, ששימש כראש חטיבת הפארמה בקרן ארקין (קרן להשקעות בניהולו ובבעלותו של מורי ארקין) וכדירקטור בסיקאם עד לביצועה של עסקת האקזיט בחודש יולי 2015.

עוד נתבעים: החברות פונטיפקס ואורבימד שבשליטת ארקין ונוסבאום; ועו"ד יובל הורן, אשר נטען בתביעה כי ייצג את סיקאם.

ביולי 2015 נמכרה חברת הביומד סיקאם ביות'רפיוטיקס, העוסקת בפיתוח נוגדן לטיפול בסוגים שונים של סרטן, לענקית הפארמה האמריקאית לפי שווי של 625 מיליון דולר. 95 מיליון דולר שולמו במזומן בעת חתימת העסקה, והיתרה, כך הוסכם, תשולם בעתיד, בכפוף לעמידת סיקאם באבני-דרך שנקבעו. בסמוך לכך, החברה אף הצליחה להשיג פריצת דרך בכל הנוגע להכרה של רשות ה-FDA האמריקאית במוצר הדגל שלה, באופן שהשליך על שוויה הפוטנציאלי של העסקה.

התובעות, החברות גפן השקעות ביומד ומיט"ב יזמות טכנולוגית, טוענות כי ארקין, נוסבאום והנתבעים הנוספים הטעו אותן במזיד וגרמו להן להיפטר ממניותיהן בחברה כשנה לפני האקזיט, תוך הסתרת המשא-ומתן המתקדם עם ענקית התרופות Merck האמריקאית האמריקאית וכן הסתרת העובדה כי מוצר הדגל של החברה צפוי לקבל את אישור ה-FDA.

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עורכי הדין גיא גיסין, יואל פרייליך וגדי קיי, נטען כי ארקין ובעלי השליטה הנוספים הציגו בפני בעלי מניות המיעוט מצג-שווא בדבר שוויה של סיקאם, הפעילו עליהם לחץ באמצעות יוזמות חוזרות ונשנות לגיוסי הון ואגב איום בדילול; כאשר תחת רושם מוטעה זה, נטען, הסכימו גפן ומיט"ב למכור את אחזקותיהם בחברה תמורת הסך המצרפי של 780 אלף דולר בלבד - בשעה שעל-פי עסקת האקזיט, שווי החזקות אלה עשוי היה אף להגיע לשווי של כ-100 מיליון דולר.

"עניינה של תביעה זו במקרה הטוב בהטעיה, ובמקרה הגרוע בתרמית מתוכננת מראש של הנתבעים או מי מהם, לגזול מהתובעות את זכויותיהן, תוך ניצול של המידע העודף שהיה לנתבעים או למי מהם ביחס לפוטנציאל העסקי של חברת סיקאם ביות'רפיוטיקס, ובאשר לשווי של מניות שהחזיקו התובעות בסיקאם", נכתב בתביעה.

לטענת החברות התובעות, ארקין והאחרים ניצלו שלא כדין את הידע והניסיון העודף שהיה להם, על-מנת ליצור מצגי-שווא בדבר הפוטנציאל העסקי והמדעי של סיקאם; למנוע מידע מהותי מהתובעות ובניגוד לחובות האמונים והזהירות שהם חבים - למנוע מידע גם מחברי דירקטוריון סיקאם עצמה; ולהציג תמונה מטרידה בדבר צורכי הגיוס הצפויים של סיקאם, במטרה ליצור לחץ מדומה אצל בעלי מניות המיעוט כי הם צפויים להידרש להזרים לסיקאם כספים בהיקף אדיר (שלא היה בידיהם), אם ירצו לשמור על זכויותיהן בה.

לטענת גפן ומיט"ב בתביעה, "מהלכים ומחדלים אלה של הנתבעים או מי מהם נועדו לגרום לכך שהתובעות יסכימו להיקשר בעסקה למכירת מלוא החזקות התובעות בסיקאם תמורת סכום זעום... אלמלא פעולותיהם ומחדליהם המכוונים של הנתבעים או מי מהם, ואילו היו העובדות בדבר הפוטנציאל העסקי, מצב אישורי ה-FDA למוצרים של סיקאם והמגעים המתקדמים לביצוע עסקת אקזיט היו ידועות לנתבעים, כמו גם פוטנציאל ה exit שעמד בפני החברה ובעלי המניות שלה - לא היו התובעות נותנות הסכמתן לביצועה של העסקה".

גפן ומיט"ב החזיקו ב-17.02% מהון המניות המונפק והנפרע של סיקאם עד לחודש אוגוסט 2014. בחודש אוגוסט 2014, נערך הסכם בדבר רכישת מניותיה של גפן ומיט"ב בסיקאם לידי החברות שבבעלות ארקין והאחרים, באופן שממועד המכירה, הן החזיקו יחדיו במלוא הון מניותיה המונפק והנפרע של סיקאם.

בתביעה נטען כי ארקין והאחרים הסתירו מבעלות מניות המיעוט ונציגיהן את ההזדמנויות והפוטנציאל העסקי המלא של סיקאם, "על-מנת להתעשר על חשבונן של התובעות, והחלו להוביל מהלכים אשר נועדו להביא לנישול התובעות מאחזקותיהן בחברה בתמורה ל'נזיד עדשים'".

עוד נטען כי במקום לנהוג כפי המצופה משותף אסטרטגי, ארקין והנתבעים הנוספים החליטו, לעשות שימוש חסר תום-לב בידע העודף שהיה להם, תוך שהם ממדרים את התובעות ונציגיהן בדירקטוריון סיקאם. כך, נטען, חזרו ופנו נציגים מטעם הנתבעים פעם אחר פעם בהצעות אל נציגי גפן ומיט"ב על-מנת שאלה ימכרו להם את אחזקותיהם בסיקאם תמורת סכומים אשר התבררו, לאור הפוטנציאל העסקי האמתי שהתגלה לתובעות בדיעבד - כמגוחכים.

הצעה לרכישת האחזקות בסיקאם הועלתה, בין היתר, בארוחת בוקר משותפת שהתקיימה בקפה "טורקיז" בהרצליה, בתחילת הרבעון השלישי של שנת 2013, בהשתתפותם של בני סידון, לימור כהן - דירקטורים בסיקאם מטעם גפן ומיט"ב, ורן נוסבאום - דירקטור בסיקאם ונציג הנתבעים.

במעמד זה, נטען, ובתשובה לשאלת כהן וסידון בדבר מצב המזומנים של סיקאם ומשך הזמן שביכולתה להמשיך להחזיק את עצמה בכוחות עצמה, נאלץ נוסבאום לאשר כי ביכולתה של סיקאם להחזיק עצמה, ללא צורך בגיוסי הון נוספים, עד סוף שנת 2015. לאור זאת נענה נוסבאום כי משכך, לעת עתה אין לתובעות כל עניין למכור את החזקותיהן בסיקאם.

ואולם, נטען בתביעה, "משלב זה החלו להתבצע פעולות המכוונות לקפח את זכויותיהן של התובעות, למדר אותן ממידע חיוני, להטעותן, להפעיל עליהם מכבש של לחצים, אשר סופן- נישולן מאחזקותיהן בסיקאם".

בין היתר, נטען, הוצגו בפני גפן ומיט"ב שוב ושוב מצגים שונים מהמצג שהוצג על-ידי נוסבאום בפגישה, לפיהם נדרשת הזרמת הון בשיעור ניכר ובאופן דחוף על-ידי כלל בעלי המניות של סיקאם, שאם לא כן, בהיעדר יכולת להשתתף בהזרמת ההון, ידוללו החזקותיהם של בעלי המניות שלא ישתתפו בהזרמת ההון בצורה משמעותית ביותר, והלכה למעשה הם יידחקו מחוץ לסיקאם ללא כל תמורה.

הלחץ, נטען, עשה את שלו, ובעלות מניות המיעוט אכן מכרו את אחזקותיהן לידי בעלי השליטה במחיר נמוך משוויין - כפי שהתברר להן בדיעבד.

"למרבה התדהמה, בחודש יולי 2015, פחות משנה ממועד המכירה, נודע לתובעות כי סיקאם נמכרה במסגרת עסקת ענק לענקית הפארמה Merck האמריקאית האמריקאית", נכתב בתביעה, וכן התברר כי החברה הצליחה להשיג את פריצת הדרך בכל הנוגע להכרה של רשות ה-FDA.

"העניין לא דווח כראוי לדירקטוריון החברה, אלא באמצעות סקירה כללית ולאקונית (כי החברה נמצאת בהליכים מול ה-FDA), באופן שהטעה את הדירקטורים שלא היו בסוד העניין, הרדים אותם ולא אפשר לדירקטורים להבין את החשיבות ומשמעות ההתקדמות שביצעה החברה", נטען בתביעת הענק.

לטענת התובעות, ממידע שהצטבר בידיהן עולה חשד כבד ומוחשי כי קיום המגעים מול Merck האמריקאית לביצוע עסקת האקזיט החלו לפחות כשנתיים קודם לביצועה - וכשנה קודם לחתימתה והשלמתה של עסקת מכירת מניותיהן - אך הוסתר מהן ומנציגיהן בדירקטוריון סיקאם.

"הנתבעים הסתירו בכוונת מכוון מידע מהותי מהתובעות ומנציגיהן בדירקטוריון סיקאם, מידע אשר בהתאם להוראות הדין הן היו מחויבות לחשוף בפני התובעות והדירקטורים מטעמן, ואשר אילו היו עושות כן, הפוטנציאל והערך האמיתיים של סיקאם היו בידיעתן של התובעות, והן לעולם לא היו נותנות את הסכמתן לביצועה של עסקת המכירה תמורת הסך המצרפי של 780,000 דולר בלבד, שבדיעבד מתברר כי הוא שווה בערכו לנזיד עדשים", נכתב בתביעה.

לתביעה צורף דוח חקירה של חברת המודיעין העסקי Black Cube, שנשכרה על-ידי התובעות ותיעדה ראיונות מוקלטים שקיימה עם אנשי מפתח בסיקאם, שהיו בסוד המגעים מול Merck האמריקאית וה-FDA.

לטענת התובעות, מראיונות אלה ניתן לעמוד על ההסתרה המכוונת והשיטתית של המגעים מול מרק. "דבריהם המתועדים של הגורמים הנזכרים אינם מותירים מקום לספק בדבר המגעים שקיימה סיקאם מול מרק לאורך זמן, מגעים אשר הוסתרו כאמור מדירקטוריון סיקאם, לרבות הדירקטורים מטעם התובעות", נטען בתביעה.

כך, נטען, במסגרת ראיון שניתן על-ידי ד"ר תהילה בן-משה, סמנכ"ל תפעול וסגנית-נשיא לפיתוח בסיקאם מיום היווסדה, אמרה בן-משה כי "היו לנו הרבה מאד קונים פוטנציאליים או שיתופי-פעולה, חברות שונות עם גישות שונות ודרכים שונות לאיך שהם מתכוונים לקדם את המוצר... ועם Merck האמריקאית זה היה מאד ברור שהם מאד מחויבים לתוכנית, הם האמינו במדע ובתרופה החדשה"; וכן: "...היו לנו הרבה התקשרויות דרך מיילים, כל בדיקות הנאותות. הם עשו תהליך בדיקות מאד יסודי ומקצועי. והם שלחו לנו הרבה שאלות, והיו לנו הרבה תשובות, היו לנו הרבה שיחות ועידה על אספקטים שונים בפרויקט, וזה לקח זמן".

ראיון זה ואחרים מוכיחים, לטענת התובעות, כי "העסקה עם מרק לא נכרתה בין לילה, אלא קדמו לה מגעים ארוכים ויסודיים".

רן נוסבאום, שותף בקרן פונטיפקס, אמר היום: "בעלי השליטה בתקופת העסקה היו מוטי מנשה ובני סידון. שניהם ביקשו למכור את האחזקה שלהם בסיקאם בגלל היעדר מזומנים בחברה. עברו של סידון כולל הסדר טיעון מ-2005 שבמסגרתו נגזרו עליו תשעה חודשי מאסר וקנס כספי של 24 אלף שקל. הסכם הטיעון סגר את כתב האישום שחקר את סידון ושותפיו בחברהת אסטרטגיה ייעוץ פיננסי וכלכלי בגין הרצת מניותשבה נחשדו בשנת 1995ץ יצא לי לדבר עם מוטי מנשה שותפו של סידון אשר ריצה על לאחרונה מאסר בפועל בגין עבירה אחרת ואשר שוחרר לפני שבועות ספורים. הלה כבר אינו מעורב בגפן אשר בעל השליטה בה הוא ניסים דגלדטי שהורשע על ידי בית המשפט המחוזי ונגזרו עליו 30 חודשי מאסר. כרגע הוא מחכה לערעור על עונשו בבית המשפט העליוןץ לאחרונה הורה גם בעבירות מס.

  "בקיצור אלה לא ל"ו צדיקים" . 

עוד כתבות

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות