גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פירמת רוה"ח זיו-האפט מיזגה לתוכה את משרד דיביני הערבי

המשרד בראשות רוה"ח אסעד טאנוס ועימאד קאסם פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי ■ ב-2008 פירמת BDO זיו-האפט זיהתה את הפוטנציאל בכוח העבודה החרדי ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק

קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר
קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר

במדינת ישראל חיים כ-1.78 מיליון ערבים, שהם 20.8% מכלל האוכלוסייה. שילובו של המגזר הערבי בכלכלה, בחברה ובחינוך עדיין לוקה בחסר, ורבות כבר נאמר ונכתב על אי-השוויון בחלוקת המשאבים ועל ההפליה של המגזר בתחומים שונים. אולם בשנים האחרונות נראה כי חל שינוי לטובה במצב. בין היתר נרשמה עלייה בייצוג של החברה הערבית באקדמיה ובמקומות עבודה פרטיים וממשלתיים (גם לאור ייעוד משרות למגזר במסגרת מדיניות "האפליה המתקנת").

ולא מדובר רק במגזר הערבי. נראה כי גלגלי השינוי בשילובם של כלל המגזרים במשק - חרדים ומיעוטים נוספים - החלו לנוע. במסגרת מגמה זו, החברה והמדינה החלו להפנים את כוח העבודה האיכותי שאינו מנוצל גם בתוך המגזר הערבי.

גם בפירמת רואי החשבון BDO זיו-האפט, הנמנית עם 5 הפירמות המובילות בישראל, זיהו את הפוטנציאל במגזר הערבי והחלו לקדם יוזמות לשילוב ולהרחבת העסקת רואי חשבון ערבים בפירמה. במסגרת זו הוחלט לאחרונה למזג אל תוך הפירמה את משרד רואי החשבון הערבי דיביני ושות', בראשות רואי החשבון אסעד טאנוס ועימאד קאסם. המשרד פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי.

לדברי רו"ח שחר זיו, שותף-מנהל בקבוצת BDO זיו-האפט, לא מדובר ביוזמה חדשה אלא בהרחבת תוכניות קיימות של הפירמה לשילובם של מגזרים שונים בפעילותה. "מצד אחד, התפיסה הרחבה שלנו היא לקיים פעילות עם הרבה ענפים ומגזרים, ומצד שני, להתחבר לאותם מגזרים וגם לתרום להם. אנחנו רוצים להתערות בכלל המגזרים ולצמוח ביחד עם מגזרים שונים - וכעת אנחנו שמים דגש על המגזר הערבי.

"כבר ב-2008 הייתה BDO זיו-האפט החלוצה בקרב הפירמות הגדולות שזיהתה את הפוטנציאל הטמון בכוח העבודה החרדי בישראל, ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק שבה מועסקות רואות חשבון חרדיות בלבד. כעת מקדמת הפירמה מהלך דומה במגזר הערבי, עם מיזוגו של משרד דביני לתוכה והפיכתו לשלוחה מקצועית של הפירמה בנצרת".

- מה הניע אתכם לעשות זאת עכשיו?

רו"ח זיו: "המגזר הערבי, שמהווה כ-20% מאוכלוסיית ישראל, מאוד צומח, ולהערכתנו גם פוטנציאל הצמיחה שלו העתידי הוא מאוד-מאוד גבוה. המדינה זיהתה שיש מקום לצמיחה גבוהה במגזר והקדישה תוכנית שלמה על-מנת לתמוך בו - ברמת התעסוקה, ברמת התשתיות, ברמות השכלה ועוד. אנחנו זיהינו את המגמה הזאת כבר מזמן בתחום ראיית החשבון, ועכשיו אנחנו מעצימים את הנוכחות שלנו במגזר.

"בשנים הקרובות נראה גידול במספר העסקים במגזר וגידול בגודל העסק הממוצע. חלק לא מבוטל מהעסקים הם עסקים משפחתיים, שעוברים התבגרות והחלפת דורות וגידול; ותוך כדי כך הם צריכים לקבל החלטות שמאפשרות לעסק לקפוץ את המדרגה הבאה, אם בתוך המסגרת המשפחתית או בשינוי במודל העבודה, וזה עוד משהו שאנחנו נשים עליו דגש".

רו"ח זיו מציין כי "למיטב ידיעתי, אנחנו המשרד היחיד שהחליט לעשות פעולה כזאת, לרכוש ולהקים סניף במגזר הערבי, וגם למקם אותו פיזית במקומו בנצרת, ולא לחתור ליעילות תפעולית על-חשבון המיקום".

בשנים האחרונות הושם זרקור על המגזר הערבי גם על-ידי לשכת רואי החשבון בישראל, שהעמיקה את פעילותה בחברה הערבית, והשנה היא אף מקיימת לראשונה כנס שנתי מקצועי בנצרת. מטרת נשיא הלשכה, רו"ח יזהר קנה, היא להפוך את המפגש למסורת, אשר בה חברי הלשכה ממרכז ומדרום הארץ יצפינו לנצרת לקראת תום השנה האזרחית למספר ימים. זאת, הן כדי שהם ישתתפו בכנס מקצועי וגם ישהו בעיר כתיירים, וכצרכני תיירות יעמיקו את הקשר המקצועי והחברתי עם הקולגות במגזר הערבי.

לדברי נשיא הלשכה, רו"ח קנה, "הכנס מציין את שיתוף-הפעולה של לשכת רואי חשבון עם כל קבוצות האוכלוסייה החברים בלשכה, לרבות החברה הערבית. נצרת היא עיר ערבית גדולה המשמשת גם כמרכז כלכלי ותרבותי של החברה הערבית בישראל. נוסף לנצרת, בכוונתנו להעמיק את הקשר המקצועי באמצעות פעילות הלשכה בכל רחבי הארץ, ומול מגזרים וקהלים המייצגים את כלל החברה הישראלית".

רו"ח טאנוס: "משרדי ראיית החשבון במגזר הערבי הם one man show"

רואי החשבון עימאד קאסם ואסעד טאנוס, מנהלי סניף נצרת של BDO זיו-האפט,מתמחים בביקורת דוחות כספיים, הנהלת חשבונות, שירותי מסים וליווי בדיוני שומות, והעניקו גם שירותי חשבות, ליווי בנקאי וייעוץ עסקי. המשרד נתן שירותים לעסקים בנצרת ולכל אזור הצפון, הן למגזר הערבי והן למגזר היהודי. המשרד התבסס על מומחיותם של השניים ושל 8 עובדים שכירים שעבדו תחתם. כעת הפכו השניים לחלק ממערכת ענק.

את הוויתור על משרד הבוטיק העצמאי שלהם והפיכתו לשלוחה של משרד ענק, מסבירים השניים במציאות המודרנית ובצורכי הלקוחות, המחייבים תשתית מקצועית ויכולות שרק משרד גדול יכול לספק.

לדברי רו"ח טאנוס, "החלטנו להיכנס למיזוג, כי העסקים במגזר מתפתחים, ומשרד מקומי לא יכול לתת את כל השירותים ללקוחות הגדולים. חייבות להיות מחלקות מקצועיות עם התמחות של כל אחת מהן. התנהלות כזו לא יכולה להתבצע על-ידי רואה חשבון אחד. לפעמים מגיע אליך מפעל, שהופך עם הזמן להיות מפעל מאושר ו/או מפעל שמייצא, וכדי לתת לו את השירות המלא, יש צורך בידע רחב יותר ובהיכרות עם כל הרגולציות שמשתנות בקצב מהיר בישראל".

רו"ח טאנוס מציין כי "הסקטור העסקי במגזר הערבי צומח בקצב מהיר, ובהתאם גדלים גם צרכיו בשירותים עסקיים. בשנים האחרונות רואים בקרב העסקים במגזר יותר ויותר דרישה לסל שירותים מקיף בתחומי הביקורת והייעוץ. המיזוג של דיביני ושות' עם BDO הוא הזדמנות עבורנו למנף את המוניטין והקשרים של דיביני ושות' במגזר לטובת הענקת שירות מקיף, תוך שימוש בניסיון הרב של BDO והידע הרב-לאומי שלה, שיתרמו לצמיחת העסקים במגזר".

רו"ח קאסם מוסיף כי "שיקול נוסף לגבי המיזוג היה גם השינוי שהתחולל מבחינה עסקית במגזר, העסקים במגזר הערבי השתדרגו. זה לא כמו שהיה פעם - עסקים סגורים שמעדיפים לעבוד רק עם המגזר. בין הלקוחות שלנו יש מפעלים מאושרים, חברות היי-טק, עסקים שהמוצרים שלהם משווקים בכל העולם, וזה מצריך היערכות בהתאם. כיום משרדי ראיית החשבון בנצרת מבוססים על אדם אחד או שניים, והם לא יכולים להיות בקיאים בכל הנושאים וההתמחויות".

- מה מאפיין את משרדי רואי החשבון במגזר הערבי? האם הם פונים בעיקר למגזר?

רו"ח טאנוס: "אחד המאפיינים המרכזיים של המשרדים במגזר הערבי הוא שהם ONE MAN SHOW. רוב המשרדים בנויים על דמות אחת שהיא בקיאה בכל הנושאים. זה מאוד קשה כשאדם אחד מטפל בכל השירותים בקרב כל לקוחותיו. הרעיון שלנו הוא לבנות מחלקות ולשדרג את השירותים. זאת, לאור השדרוג שמתחולל בעסקים במגזר הערבי".

עוד כתבות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?