גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פירמת רוה"ח זיו-האפט מיזגה לתוכה את משרד דיביני הערבי

המשרד בראשות רוה"ח אסעד טאנוס ועימאד קאסם פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי ■ ב-2008 פירמת BDO זיו-האפט זיהתה את הפוטנציאל בכוח העבודה החרדי ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק

קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר
קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר

במדינת ישראל חיים כ-1.78 מיליון ערבים, שהם 20.8% מכלל האוכלוסייה. שילובו של המגזר הערבי בכלכלה, בחברה ובחינוך עדיין לוקה בחסר, ורבות כבר נאמר ונכתב על אי-השוויון בחלוקת המשאבים ועל ההפליה של המגזר בתחומים שונים. אולם בשנים האחרונות נראה כי חל שינוי לטובה במצב. בין היתר נרשמה עלייה בייצוג של החברה הערבית באקדמיה ובמקומות עבודה פרטיים וממשלתיים (גם לאור ייעוד משרות למגזר במסגרת מדיניות "האפליה המתקנת").

ולא מדובר רק במגזר הערבי. נראה כי גלגלי השינוי בשילובם של כלל המגזרים במשק - חרדים ומיעוטים נוספים - החלו לנוע. במסגרת מגמה זו, החברה והמדינה החלו להפנים את כוח העבודה האיכותי שאינו מנוצל גם בתוך המגזר הערבי.

גם בפירמת רואי החשבון BDO זיו-האפט, הנמנית עם 5 הפירמות המובילות בישראל, זיהו את הפוטנציאל במגזר הערבי והחלו לקדם יוזמות לשילוב ולהרחבת העסקת רואי חשבון ערבים בפירמה. במסגרת זו הוחלט לאחרונה למזג אל תוך הפירמה את משרד רואי החשבון הערבי דיביני ושות', בראשות רואי החשבון אסעד טאנוס ועימאד קאסם. המשרד פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי.

לדברי רו"ח שחר זיו, שותף-מנהל בקבוצת BDO זיו-האפט, לא מדובר ביוזמה חדשה אלא בהרחבת תוכניות קיימות של הפירמה לשילובם של מגזרים שונים בפעילותה. "מצד אחד, התפיסה הרחבה שלנו היא לקיים פעילות עם הרבה ענפים ומגזרים, ומצד שני, להתחבר לאותם מגזרים וגם לתרום להם. אנחנו רוצים להתערות בכלל המגזרים ולצמוח ביחד עם מגזרים שונים - וכעת אנחנו שמים דגש על המגזר הערבי.

"כבר ב-2008 הייתה BDO זיו-האפט החלוצה בקרב הפירמות הגדולות שזיהתה את הפוטנציאל הטמון בכוח העבודה החרדי בישראל, ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק שבה מועסקות רואות חשבון חרדיות בלבד. כעת מקדמת הפירמה מהלך דומה במגזר הערבי, עם מיזוגו של משרד דביני לתוכה והפיכתו לשלוחה מקצועית של הפירמה בנצרת".

- מה הניע אתכם לעשות זאת עכשיו?

רו"ח זיו: "המגזר הערבי, שמהווה כ-20% מאוכלוסיית ישראל, מאוד צומח, ולהערכתנו גם פוטנציאל הצמיחה שלו העתידי הוא מאוד-מאוד גבוה. המדינה זיהתה שיש מקום לצמיחה גבוהה במגזר והקדישה תוכנית שלמה על-מנת לתמוך בו - ברמת התעסוקה, ברמת התשתיות, ברמות השכלה ועוד. אנחנו זיהינו את המגמה הזאת כבר מזמן בתחום ראיית החשבון, ועכשיו אנחנו מעצימים את הנוכחות שלנו במגזר.

"בשנים הקרובות נראה גידול במספר העסקים במגזר וגידול בגודל העסק הממוצע. חלק לא מבוטל מהעסקים הם עסקים משפחתיים, שעוברים התבגרות והחלפת דורות וגידול; ותוך כדי כך הם צריכים לקבל החלטות שמאפשרות לעסק לקפוץ את המדרגה הבאה, אם בתוך המסגרת המשפחתית או בשינוי במודל העבודה, וזה עוד משהו שאנחנו נשים עליו דגש".

רו"ח זיו מציין כי "למיטב ידיעתי, אנחנו המשרד היחיד שהחליט לעשות פעולה כזאת, לרכוש ולהקים סניף במגזר הערבי, וגם למקם אותו פיזית במקומו בנצרת, ולא לחתור ליעילות תפעולית על-חשבון המיקום".

בשנים האחרונות הושם זרקור על המגזר הערבי גם על-ידי לשכת רואי החשבון בישראל, שהעמיקה את פעילותה בחברה הערבית, והשנה היא אף מקיימת לראשונה כנס שנתי מקצועי בנצרת. מטרת נשיא הלשכה, רו"ח יזהר קנה, היא להפוך את המפגש למסורת, אשר בה חברי הלשכה ממרכז ומדרום הארץ יצפינו לנצרת לקראת תום השנה האזרחית למספר ימים. זאת, הן כדי שהם ישתתפו בכנס מקצועי וגם ישהו בעיר כתיירים, וכצרכני תיירות יעמיקו את הקשר המקצועי והחברתי עם הקולגות במגזר הערבי.

לדברי נשיא הלשכה, רו"ח קנה, "הכנס מציין את שיתוף-הפעולה של לשכת רואי חשבון עם כל קבוצות האוכלוסייה החברים בלשכה, לרבות החברה הערבית. נצרת היא עיר ערבית גדולה המשמשת גם כמרכז כלכלי ותרבותי של החברה הערבית בישראל. נוסף לנצרת, בכוונתנו להעמיק את הקשר המקצועי באמצעות פעילות הלשכה בכל רחבי הארץ, ומול מגזרים וקהלים המייצגים את כלל החברה הישראלית".

רו"ח טאנוס: "משרדי ראיית החשבון במגזר הערבי הם one man show"

רואי החשבון עימאד קאסם ואסעד טאנוס, מנהלי סניף נצרת של BDO זיו-האפט,מתמחים בביקורת דוחות כספיים, הנהלת חשבונות, שירותי מסים וליווי בדיוני שומות, והעניקו גם שירותי חשבות, ליווי בנקאי וייעוץ עסקי. המשרד נתן שירותים לעסקים בנצרת ולכל אזור הצפון, הן למגזר הערבי והן למגזר היהודי. המשרד התבסס על מומחיותם של השניים ושל 8 עובדים שכירים שעבדו תחתם. כעת הפכו השניים לחלק ממערכת ענק.

את הוויתור על משרד הבוטיק העצמאי שלהם והפיכתו לשלוחה של משרד ענק, מסבירים השניים במציאות המודרנית ובצורכי הלקוחות, המחייבים תשתית מקצועית ויכולות שרק משרד גדול יכול לספק.

לדברי רו"ח טאנוס, "החלטנו להיכנס למיזוג, כי העסקים במגזר מתפתחים, ומשרד מקומי לא יכול לתת את כל השירותים ללקוחות הגדולים. חייבות להיות מחלקות מקצועיות עם התמחות של כל אחת מהן. התנהלות כזו לא יכולה להתבצע על-ידי רואה חשבון אחד. לפעמים מגיע אליך מפעל, שהופך עם הזמן להיות מפעל מאושר ו/או מפעל שמייצא, וכדי לתת לו את השירות המלא, יש צורך בידע רחב יותר ובהיכרות עם כל הרגולציות שמשתנות בקצב מהיר בישראל".

רו"ח טאנוס מציין כי "הסקטור העסקי במגזר הערבי צומח בקצב מהיר, ובהתאם גדלים גם צרכיו בשירותים עסקיים. בשנים האחרונות רואים בקרב העסקים במגזר יותר ויותר דרישה לסל שירותים מקיף בתחומי הביקורת והייעוץ. המיזוג של דיביני ושות' עם BDO הוא הזדמנות עבורנו למנף את המוניטין והקשרים של דיביני ושות' במגזר לטובת הענקת שירות מקיף, תוך שימוש בניסיון הרב של BDO והידע הרב-לאומי שלה, שיתרמו לצמיחת העסקים במגזר".

רו"ח קאסם מוסיף כי "שיקול נוסף לגבי המיזוג היה גם השינוי שהתחולל מבחינה עסקית במגזר, העסקים במגזר הערבי השתדרגו. זה לא כמו שהיה פעם - עסקים סגורים שמעדיפים לעבוד רק עם המגזר. בין הלקוחות שלנו יש מפעלים מאושרים, חברות היי-טק, עסקים שהמוצרים שלהם משווקים בכל העולם, וזה מצריך היערכות בהתאם. כיום משרדי ראיית החשבון בנצרת מבוססים על אדם אחד או שניים, והם לא יכולים להיות בקיאים בכל הנושאים וההתמחויות".

- מה מאפיין את משרדי רואי החשבון במגזר הערבי? האם הם פונים בעיקר למגזר?

רו"ח טאנוס: "אחד המאפיינים המרכזיים של המשרדים במגזר הערבי הוא שהם ONE MAN SHOW. רוב המשרדים בנויים על דמות אחת שהיא בקיאה בכל הנושאים. זה מאוד קשה כשאדם אחד מטפל בכל השירותים בקרב כל לקוחותיו. הרעיון שלנו הוא לבנות מחלקות ולשדרג את השירותים. זאת, לאור השדרוג שמתחולל בעסקים במגזר הערבי".

עוד כתבות

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

פרסומים לדירות חדשות כשהמחיר המצוין הוא למ''ר / צילום: צילומי מסך

במקום סכום כולל לדירה, מפרסמים מחיר למ"ר: מה עומד מאחורי השינוי השיווקי

עוד ועוד חברות שמוכרות דירות נוקבות במחיר למ"ר, ולא במחיר של הדירה ● המספרים האלה היו בדרך כלל שמורים לשמאים ולאנשי מקצוע, ולא לקהל הרחב ● המטרה: לעשות סטנדריטזציה למחירים ● מומחים: "המגמה כבר חורגת מתחום תל אביב"

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

ביטקוין / צילום: Shutterstock

שוק הקריפטו איבד 2.2 טריליון דולר משוויו, מה אומרת ההיסטוריה ומה צפוי בהמשך?

חורף הקריפטו חוזר: הביטקוין קרס ב-48% משיאו לרמה של 65 אלף דולר למטבע ● בשוק נותנים שלל הסברים מדוע המטבעות הדיגיטליים מתמוטטים עכשיו, ומנסים להעריך האם מדובר בהזדמנות קנייה או בתחילתה של תקופה ארוכה של חולשה. ומה קרה בפעמים הקודמות שהביטקוין קרס? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

BYD ATTO 2

ישאיר לכם עודף מ-150 אלף שקל: קרוס-אובר חשמלי מאובזר במיוחד

BYD ATTO 2, הקרוס־אובר הקומפקטי החשמלי החדש של BYD, שומר על ממדים חיצוניים מותאמים היטב לעיר ● יש לו תא נוסעים מרווח ומאובזר, נוחות נסיעה טובה וטווח חשמלי מכובד ● המחיר נגיש אבל הפלח צפוף