גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פירמת רוה"ח זיו-האפט מיזגה לתוכה את משרד דיביני הערבי

המשרד בראשות רוה"ח אסעד טאנוס ועימאד קאסם פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי ■ ב-2008 פירמת BDO זיו-האפט זיהתה את הפוטנציאל בכוח העבודה החרדי ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק

קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר
קאסם (מימין), זיו וטאנוס. "שמים דגש על המגזר הערבי" / צילום: איל יצהר

במדינת ישראל חיים כ-1.78 מיליון ערבים, שהם 20.8% מכלל האוכלוסייה. שילובו של המגזר הערבי בכלכלה, בחברה ובחינוך עדיין לוקה בחסר, ורבות כבר נאמר ונכתב על אי-השוויון בחלוקת המשאבים ועל ההפליה של המגזר בתחומים שונים. אולם בשנים האחרונות נראה כי חל שינוי לטובה במצב. בין היתר נרשמה עלייה בייצוג של החברה הערבית באקדמיה ובמקומות עבודה פרטיים וממשלתיים (גם לאור ייעוד משרות למגזר במסגרת מדיניות "האפליה המתקנת").

ולא מדובר רק במגזר הערבי. נראה כי גלגלי השינוי בשילובם של כלל המגזרים במשק - חרדים ומיעוטים נוספים - החלו לנוע. במסגרת מגמה זו, החברה והמדינה החלו להפנים את כוח העבודה האיכותי שאינו מנוצל גם בתוך המגזר הערבי.

גם בפירמת רואי החשבון BDO זיו-האפט, הנמנית עם 5 הפירמות המובילות בישראל, זיהו את הפוטנציאל במגזר הערבי והחלו לקדם יוזמות לשילוב ולהרחבת העסקת רואי חשבון ערבים בפירמה. במסגרת זו הוחלט לאחרונה למזג אל תוך הפירמה את משרד רואי החשבון הערבי דיביני ושות', בראשות רואי החשבון אסעד טאנוס ועימאד קאסם. המשרד פועל בנצרת ובצפון ומונה 10 עובדים, כולם מהמגזר הערבי.

לדברי רו"ח שחר זיו, שותף-מנהל בקבוצת BDO זיו-האפט, לא מדובר ביוזמה חדשה אלא בהרחבת תוכניות קיימות של הפירמה לשילובם של מגזרים שונים בפעילותה. "מצד אחד, התפיסה הרחבה שלנו היא לקיים פעילות עם הרבה ענפים ומגזרים, ומצד שני, להתחבר לאותם מגזרים וגם לתרום להם. אנחנו רוצים להתערות בכלל המגזרים ולצמוח ביחד עם מגזרים שונים - וכעת אנחנו שמים דגש על המגזר הערבי.

"כבר ב-2008 הייתה BDO זיו-האפט החלוצה בקרב הפירמות הגדולות שזיהתה את הפוטנציאל הטמון בכוח העבודה החרדי בישראל, ופתחה שלוחה מקצועית בבני-ברק שבה מועסקות רואות חשבון חרדיות בלבד. כעת מקדמת הפירמה מהלך דומה במגזר הערבי, עם מיזוגו של משרד דביני לתוכה והפיכתו לשלוחה מקצועית של הפירמה בנצרת".

- מה הניע אתכם לעשות זאת עכשיו?

רו"ח זיו: "המגזר הערבי, שמהווה כ-20% מאוכלוסיית ישראל, מאוד צומח, ולהערכתנו גם פוטנציאל הצמיחה שלו העתידי הוא מאוד-מאוד גבוה. המדינה זיהתה שיש מקום לצמיחה גבוהה במגזר והקדישה תוכנית שלמה על-מנת לתמוך בו - ברמת התעסוקה, ברמת התשתיות, ברמות השכלה ועוד. אנחנו זיהינו את המגמה הזאת כבר מזמן בתחום ראיית החשבון, ועכשיו אנחנו מעצימים את הנוכחות שלנו במגזר.

"בשנים הקרובות נראה גידול במספר העסקים במגזר וגידול בגודל העסק הממוצע. חלק לא מבוטל מהעסקים הם עסקים משפחתיים, שעוברים התבגרות והחלפת דורות וגידול; ותוך כדי כך הם צריכים לקבל החלטות שמאפשרות לעסק לקפוץ את המדרגה הבאה, אם בתוך המסגרת המשפחתית או בשינוי במודל העבודה, וזה עוד משהו שאנחנו נשים עליו דגש".

רו"ח זיו מציין כי "למיטב ידיעתי, אנחנו המשרד היחיד שהחליט לעשות פעולה כזאת, לרכוש ולהקים סניף במגזר הערבי, וגם למקם אותו פיזית במקומו בנצרת, ולא לחתור ליעילות תפעולית על-חשבון המיקום".

בשנים האחרונות הושם זרקור על המגזר הערבי גם על-ידי לשכת רואי החשבון בישראל, שהעמיקה את פעילותה בחברה הערבית, והשנה היא אף מקיימת לראשונה כנס שנתי מקצועי בנצרת. מטרת נשיא הלשכה, רו"ח יזהר קנה, היא להפוך את המפגש למסורת, אשר בה חברי הלשכה ממרכז ומדרום הארץ יצפינו לנצרת לקראת תום השנה האזרחית למספר ימים. זאת, הן כדי שהם ישתתפו בכנס מקצועי וגם ישהו בעיר כתיירים, וכצרכני תיירות יעמיקו את הקשר המקצועי והחברתי עם הקולגות במגזר הערבי.

לדברי נשיא הלשכה, רו"ח קנה, "הכנס מציין את שיתוף-הפעולה של לשכת רואי חשבון עם כל קבוצות האוכלוסייה החברים בלשכה, לרבות החברה הערבית. נצרת היא עיר ערבית גדולה המשמשת גם כמרכז כלכלי ותרבותי של החברה הערבית בישראל. נוסף לנצרת, בכוונתנו להעמיק את הקשר המקצועי באמצעות פעילות הלשכה בכל רחבי הארץ, ומול מגזרים וקהלים המייצגים את כלל החברה הישראלית".

רו"ח טאנוס: "משרדי ראיית החשבון במגזר הערבי הם one man show"

רואי החשבון עימאד קאסם ואסעד טאנוס, מנהלי סניף נצרת של BDO זיו-האפט,מתמחים בביקורת דוחות כספיים, הנהלת חשבונות, שירותי מסים וליווי בדיוני שומות, והעניקו גם שירותי חשבות, ליווי בנקאי וייעוץ עסקי. המשרד נתן שירותים לעסקים בנצרת ולכל אזור הצפון, הן למגזר הערבי והן למגזר היהודי. המשרד התבסס על מומחיותם של השניים ושל 8 עובדים שכירים שעבדו תחתם. כעת הפכו השניים לחלק ממערכת ענק.

את הוויתור על משרד הבוטיק העצמאי שלהם והפיכתו לשלוחה של משרד ענק, מסבירים השניים במציאות המודרנית ובצורכי הלקוחות, המחייבים תשתית מקצועית ויכולות שרק משרד גדול יכול לספק.

לדברי רו"ח טאנוס, "החלטנו להיכנס למיזוג, כי העסקים במגזר מתפתחים, ומשרד מקומי לא יכול לתת את כל השירותים ללקוחות הגדולים. חייבות להיות מחלקות מקצועיות עם התמחות של כל אחת מהן. התנהלות כזו לא יכולה להתבצע על-ידי רואה חשבון אחד. לפעמים מגיע אליך מפעל, שהופך עם הזמן להיות מפעל מאושר ו/או מפעל שמייצא, וכדי לתת לו את השירות המלא, יש צורך בידע רחב יותר ובהיכרות עם כל הרגולציות שמשתנות בקצב מהיר בישראל".

רו"ח טאנוס מציין כי "הסקטור העסקי במגזר הערבי צומח בקצב מהיר, ובהתאם גדלים גם צרכיו בשירותים עסקיים. בשנים האחרונות רואים בקרב העסקים במגזר יותר ויותר דרישה לסל שירותים מקיף בתחומי הביקורת והייעוץ. המיזוג של דיביני ושות' עם BDO הוא הזדמנות עבורנו למנף את המוניטין והקשרים של דיביני ושות' במגזר לטובת הענקת שירות מקיף, תוך שימוש בניסיון הרב של BDO והידע הרב-לאומי שלה, שיתרמו לצמיחת העסקים במגזר".

רו"ח קאסם מוסיף כי "שיקול נוסף לגבי המיזוג היה גם השינוי שהתחולל מבחינה עסקית במגזר, העסקים במגזר הערבי השתדרגו. זה לא כמו שהיה פעם - עסקים סגורים שמעדיפים לעבוד רק עם המגזר. בין הלקוחות שלנו יש מפעלים מאושרים, חברות היי-טק, עסקים שהמוצרים שלהם משווקים בכל העולם, וזה מצריך היערכות בהתאם. כיום משרדי ראיית החשבון בנצרת מבוססים על אדם אחד או שניים, והם לא יכולים להיות בקיאים בכל הנושאים וההתמחויות".

- מה מאפיין את משרדי רואי החשבון במגזר הערבי? האם הם פונים בעיקר למגזר?

רו"ח טאנוס: "אחד המאפיינים המרכזיים של המשרדים במגזר הערבי הוא שהם ONE MAN SHOW. רוב המשרדים בנויים על דמות אחת שהיא בקיאה בכל הנושאים. זה מאוד קשה כשאדם אחד מטפל בכל השירותים בקרב כל לקוחותיו. הרעיון שלנו הוא לבנות מחלקות ולשדרג את השירותים. זאת, לאור השדרוג שמתחולל בעסקים במגזר הערבי".

עוד כתבות

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

וויז אייר והגדלת הפטור על חבילות: הניסוי הכלכלי הגדול יוצא לדרך

בכנסת מפילים את הגזירות על הרשויות המקומיות ● הציבור ממהר למשוך כספים מהפנסיה ● והצעדים הכלכליים משחקים לטובת המתחרים מחו"ל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח: איראן העבירה סכומי עתק לחיזבאללה במהלך השנה דרך דובאי

הוול סטריט ג'ורנל חושף את מנגנון העברת הכספים מאיראן לחיזבאללה בשנה האחרונה ● דיווחים בלבנון: צה"ל ממשיך את התקיפות ● כוח של צה"ל ומג"ב ירה בשני מבוקשים במהלך מעצר - האירוע תחת חקירה ● דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל וויזאייר ג'וזף וראדי ומירי רגב / צילום: צילום מסך

מנכ"ל וויזאייר בפגישה עם שרת התחבורה: "מתכננים להקים בסיס בישראל באפריל"

בפגישה בין מנכ"ל חברת התעופה ההונגרית ג'וזף וראדי ושרת התחבורה מירי רגב, הודיע המנכ"ל שוויזאייר מתכוונת להקים בסיס כבר באפריל הקרוב ● עם זאת, לא כל הפערים נפתרו והתנגדות ועדי העובדים הישראליים וההסתדרות עשויים להרים קשיים

שר האוצר יורם ארידור. פעולותיו חקקו בתודעה את המושג ''כלכלת בחירות'' / צילום: נתי הרניק, לע''מ

לתשומת ליבו של סמוטריץ': מה קרה לשר האוצר שהציף את המדינה ביבוא לפני הבחירות?

הפחתת מכסים סיטונאית, הקלה על נוטלי משכנתאות ושורה ארוכה של מענקים ● הגדלת הפטור ממע"מ בשנת בחירות החזירה אותנו לצעדים הבולטים שביקשו להקל על הציבור - דווקא לפני פתיחת הקלפיות ● איך נראתה כלכלת הבחירות בעבר, והאם היא בכלל נשאה פרי?

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

פיצה / צילום: איל כהן

מהלול המשפחתי לפיצרייה מצליחה: מסעדה שהיא סיפור אהבה לאדמה

הפיצות הן הלב של העסק הנעים והטעים הזה במודיעין, ומלבדן יש פה ביסים פשוטים וטובים שמגיעים בעיקר מחומרי הגלם של האזור

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

כשהמטפלת הופכת ליורשת: שני פסקי דין חדשים חושפים טפח מתופעת ניצול הקשישים

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

אירופה מזנקת, בעוד אמריקה יורדת: רבעון שיא לרפאל

צמיחה של 14.5% במכירות לכ־1.59 מיליארד דולר מתחילת השנה, וצמיחה של 17.6% לכ־4.46 מיליארד דולר, כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של רפאל ● זהו רבעון שיא בהיבט הרווח הנקי: 95.23 מיליארד דולר, זינוק של 39.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

רנו 5 2025 קומפורט / צילום: יח''צ

מכונית רטרו צרפתית החל מ-169 אלף שקל. למי היא מתאימה?

הגלגול החשמלי המודרני של רנו 5, רנו 5 2025 קומפורט, אינו זול, ופונה בעיקר למי ששומר פינה חמה בלב לדגם ההיסטורי ● אבל מאחורי העיצוב זו חשמלית עירונית שימושית, מודרנית ונעימה לנהיגה נמרצת

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן

דוחות שיכון ובינוי: מספר העסקאות של מכירות דירות צנח, אך הרווח זינק

למרות צניחה חדה במכירות הדירות, שיכון ובינוי מציגה זינוק ברווח הנקי - שהגיע ל־55 מיליון שקל ברבעון ו־325 מיליון שקל מתחילת השנה ● העלייה מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי התשתיות והנדל”ן בחו”ל ● בחברה מעריכים כי אי־הוודאות בענף תתמתן ותחזיר את הביקושים ב־2026

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

חברת בנייה חדשה בדרך לבורסה: עומר הנדסה תנסה לגייס לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל

חברת הבנייה צפויה להצטרף בקרוב לבורסה עם השלמת ההנפקה, שתכלול הנפקת מכר בהיקף של 120 מיליון שקל ● בין הפרויקטים שהוקמו על ידיה: מגדלי בסר ברמת גן, מגדל ART בבני ברק וקניון רמות בירושלים

עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד / צילום: זוהר שטרית, עמית פרבר דניאל לילה סטיילינג

דוח ראשון למחלבות גד לאחר ההנפקה: עלייה במכירות לצד ירידה ברווחים

מחלבות גד החלה להסחר בבורסה בת"א בספטמבר 2025 ● המכירות ברבעון השלישי גדלו בכ-4.2% והסתכמו בכ-185 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי ירד והסתכם בכ-49.7 מיליון שקל, ואילו הרווח הנקי הסתכם ב-11.3 מיליון שקל לעומת כ-13 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

לב לבייב / צילום: תמר מצפי

המחוזי קבע: חברת היהלומים של לבייב תשלם עשרות מיליונים במס

שנים לאחר שחברת היהלומים ארגנה מחדש את פעילותה בחו"ל ומכרה את חלקה בחברות בארה"ב, קובע המחוזי כי העסקאות ההן יובילו כעת לחיוב מס בישראל

איראן מנסה לשכנע את המדינה הגרעינית: תתמכי בנו מול ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בעולם חושבים שהפסקות האש בלבנון ועזה עלולות לקרוס, איראן רוצה להבטיח שפקיסטן תפעל איתה נגד ישראל אבל לא בטוח שזה יקרה, מה ישראל רוצה בסוריה, ואיך נשיא סוריה עוזר לסכל הברחות נשק של חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם

חיילי מילואים בחוף עזה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

רגע לפני מועד התשלום, מאות קצינים עלולים לאבד מענק של אלפי שקלים

כחלק ממתווה הסיוע למשרתי המילואים, הממשלה הבטיחה לפני כחצי שנה מענקים מיוחדים למפקדים לוחמים עבור שירותם במלחמה ● המענקים, בגובה של עד 20 אלף שקל אמורים לעבור ללוחמים ב-1 בדצמבר, אולם כעת מתברר שעשרות עד מאות מפקדים נשמטו מהרשימה למרות זכאותם ● היום יתכנסו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון בניסיון לפתור את הסוגייה