גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שותפי אלונה בר און: פעלה להפקעת זכויותינו בחברת "בית וגג"

אייל גיצלטר ושגיא קליין, שותפים בעסקי הנדל"ן של אלונה בר און, מבקשים מביהמ"ש להורות על ביטול פעולות מקפחות שביצעה לכאורה כדי להוציאם מחברת "בית וגג" ■ "בית וגג" בתגובה: מטרת התביעה - לחץ וסחיטה

אלונה בר און / צילום: איל יצהר
אלונה בר און / צילום: איל יצהר

אייל גיצלטר ושגיא קליין, שני שותפים בעסקי הנדל"ן של אשת העסקים אלונה בר און, הגישו לאחרונה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב תביעה להורות על ביטול פעולות מקפחות שביצעה לפי הנטען בר און כדי להוציא את גיצלטר וקליין מחברת "בית וגג". 

"בית וגג" היא חברה שעוסקת בניהול קרנות נדל"ן שמתמחות בתוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, הידועה בשם תמ"א 38.

באמצעות עורכי הדין בעז בן-צור ודורון אפיק טוענים גיצלטר וקליין - בתביעה שהוגשה גם נגד "בית וגג" ונגד שותפיה של בר און, רון שחר וצביקה רובינשטיין - כי בר און "פעלה להפקעה אלימה וחד-צדדית של זכויותיהם של המבקשים בתאגיד בו היו משך שנים שותפים מהותיים, דירקטורים ומנהלים בכירים, והכול תוך נקיטת בריונות ניהולית, התעלמות מוחלטת מהדין ומהסכמים אשר הצדדים חתומים עליהם".

שני התובעים מבקשים מבית המשפט כי יורה על רכישת מניותיהם בחברה בעקבות הקיפוח הנטען, כמו גם על תשלום פיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם. לדבריהם, "כתוצאה מהתנהלות בר און, שחר ורובינשטיין נגרמו להם נזקים כספיים ניכרים, אשר מוערכים, לצורכי אגרה בלבד, בסכום של 6 מיליון שקל".

נזקים אלה כוללים בין היתר, לפי התביעה, "פיצוי על כ-4 שנות מתן שירותים לחברה ללא תמורה בשיעור דמי השירות ששולמו לגיצלטר וקליין החל מחודש אפריל 2014, בהתאם להסכמי השירותים שנחתמו..

לטענת גיצלטר וקליין, בר און - שאתמול זכתה בהתמודדות על רכישת עיתון "גלובס" והפכה לבעלת השליטה ב"גלובס" - ביצעה את המעשים לאחר שהם "התנגדו להשתלטות בר און על החברה והגיעו לכלל עימות עמה בנוגע לדיווחים לא מדויקים שדיווחה למשקיעים".

לטענת השניים בתביעה, הם שותפים של בר און בקרן "בית וגג" שהוקמה ב-2010 וכיהנו כנושאי משרה בכירים בה. החברה, נאמר בתביעה, הייתה עד לאחרונה אחת מהחברות המובילות בתחום ההתחדשות העירונית באזור המרכז וגייסה 250 מיליון שקל, רובם ממשקיעים מוסדיים המשקיעים כספי ציבור לעשרות פרויקטים בשלבים שונים של ביצוע. בין המשקיעים - חברת הפניקס, הפועלים השקעות, אקסלנס ועמיתים.

לפי הנטען על-ידי גיצלטר וקליין, באמצע שנת 2016 התברר להם כי בר און, רובינשטיין ושחר "פעלו כדי להסתיר מהמשקיעים מידע מהותי בנוגע למצבם של מספר פרויקטים, כדי למנוע פגיעה במוניטין החברה ולאפשר לה לגייס קרן המשך. בעקבות מחלוקות בין הצדדים ודרישות התובעים לחשיפת המידע, החליטה בר און חד-צדדית להדיחם מהחברה שהקימו, בניסיון לגזול את מניותיהם בחברה".

התובעים מעלים טענות בדבר התנהלות כושלת לכאורה של בר און, לרבות ניפוח הוצאות תוך כדי הסתרתה של מידע מהותה מהמשקיעים, ואף כדי הרחקת התובעים מהחברה באופן ברוטלי מהחברה.

לפי הנטען, "כיום, כך מתברר, אלונה בר און זנחה את החברה תוך התפנות לניהול מאבקי השליטה ב'גלובס' שהקימו, וקרן 'בית וגג', על כלל משקעיה, נותרה ללא ניהול בעת המשבר שנוצר לאור פעולותיה".

התובעים מציינים כי מאז תחילת שנת 2016 התנהלו דיונים בין הצדדים "על התאמת מבנה הממשל התאגידי בחברה לדרישות הדין, ולצורך כך החברה שכרה את שירותיהם של מספר יועצים ארגוניים. המלצות היועצים היו להסדיר את הממשל התאגידי בחברה על בסיס שוויוני ופונקציונלי. על רקע יישום המלצות היועצים שהביאה בר און לחברה, פרצה מחלוקת בין הצדדים, כשבר און מבקשת ליטול לעצמה סמכויות ניהול טוטליטריות ומסרבת ליישם כל עצה, המלצה או דרישה לפעול כמתבקש על-פי דין".

עוד טוענים שני התובעים כי כתוצאה מפעולות בר און הידרדרו פעילויות החברה, עד כדי כמעט הפסקה ואובדן של עסקים ופעילויות במקום לטפל בפרויקטים. "אלונה בר און נטלה על עצמה עבודות ומשימות מחוץ לעסקי החברה וכמעט שאיננה נוכחת בה, אנשי מפתח התפטרו ומתפטרים, ספקים וקבלנים מתמוטטים ומפסיקים לעבוד עם החברה, בעלי דירות בפרויקטים נוטשים את החברה ועוד, וכל זאת תוך הצגת מצגי-שווא למשקיעים בקרן", טוענים קליין וגיצלטר.

לפי הנטען, נוכח המחלוקת הציע היועץ הארגוני, עופר לוי, יו"ר חברת לוטם, שנשכר על-ידי בר און כדי לסייע לשותפים לגבש הסכמות משותפות, כי הצדדים יעלו על הכתב את עמדתם לגבי האופן הנכון להתנהלות החברה, והם אכן עשו כך.

התובעים הציגו תמלילי שיחה שלהם עם לוי, שבהם אמר לוי, לטענתם, כי "בר און לא מסוגלת לנהל שותפות ואינה יודעת לעשות הפרדה בינה לבין החברה".

מ"בית וגג" נמסר בתגובה כי "מדובר בשני נותני שירותים שנמצאו זה מכבר כלא מתאימים להמשיך ולספק שירותים עבור הקרן, ולא עובדים עבורה כבר קרוב לשנה. השניים כבר פנו לבית המשפט המחוזי בלוד לפני למעלה מחצי שנה בטענות דומות, בהליך שנדון בפני השופט עופר גרוסקופף, אשר מחק את ההליך ושלח את הצדדים לגישור".

עוד נמסר מ"בית וגג" כי "לצערנו, למרות מאמצינו להגיע עמם להבנות במסגרת הגישור, החליטו השניים לפנות שוב לבית המשפט המחוזי, כאשר כל תכלית מהלכם היא בצע-כסף באמצעות לחץ וסחיטה. זהו שימוש ציני חוזר במערכת המשפט הציבורית על-מנת להגיע לאמצעי התקשורת תוך הימנעות מתביעה על לשון הרע. למותר לציין כי פעילות הקרן ממשיכה בהובלת תחום ההתחדשות העירונית בישראל, תוך השאת מיטב התשואה למשקיעים ולחוסכים בקופות הגמל".

מלוטם אסטרטגיות נמסר בשמו של היועץ הארגוני עופר לוי כי "אלונה בר און פנתה לחברת לוטם בבקשה לסייע בתהליך גישור בין 'בית וגג' לבין התובעים. הליך זה מחייב בניית אמון, הבנה ואמפתיה לכל צד בתהליך. למרבה התדהמה, תוך כדי תהליך הגישור בחרו התובעים לעשות שימוש בשיחות לקידום מהלכיהם והקליטו ללא ידיעתנו את שיחות הגישור".

לדברי לוי, "יתרה מזו, הנתבעים עשו שימוש נלוז ומגמתי בנאמר, תוך הוצאתו מכל הקשר. שימוש זה הוא הפרה בוטה של כל כלל אתי מקובל, ובכוונתנו לנקוט בכל ההליכים הנדרשים כדי למצות עם התובעים כל דין.

"אלונה יזמה את תהליך הגישור מתוך מחויבותה להפוך כל אבן כדי להביא ל'שלום-בית'. מעשיהם של התובעים מעידים על יחסם וכוונותיהם - אל מול יוזמה כנה ומאמץ אמיתי למציאת פתרונות מיטביים שעשתה מנכ"לית 'בית וגג', אלונה.

"לגופו של עניין, כיועצים המלווים את 'בית וגג' ואת אלונה בשנים האחרונות, יכולות הניהול וההובלה של אלונה בתנאים מורכבים - מעוררות השראה. המחויבות שלה לניהול אנשים וכספי משקיעים מנחה את פעולותיה ובהן ההחלטה ליזום את תהליך הגישור. אנו עומדים מאחורי דברים אלה, הן כחברת לוטם והן כאנשים שמכירים היטב את אלונה וליוו אותה שנים, והן כתצהיר לבית משפט. אנו מצרים על השימוש שנעשה בדברים בכדי לנסות לפגוע באלונה, בקרן 'בית וגג' ובמשקיעי קופות הגמל".

בר און מיוצגת בידי עו"ד אליעד שרגא. 

* אלונה בר און זכתה אתמול בהתמודדות על רכישת "גלובס" והפכה לבעלת השליטה בעיתון. 

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות, בנימוק כי הבורר סבור כי הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד