גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

DUN'S 100: דירוג הנישות השנתי של משרדי עוה"ד

לדירוג, המתפרסם זו השנה ה-13, נוספו תחומי התחדשות עירונית, מיסוי מוניציפלי ומלונאות ■ לראשונה אף דורגו 11 משרדים בקבוצת האיכות DUNS STARS בדיני משפחה וירושה ■ צפו בטבלאות הדירוג

יעקב וינרוט / צילום: יונתן בלום
יעקב וינרוט / צילום: יונתן בלום

את "שנת המשפט" שחלפה ניתן לכנות בקלות גם "שנת הנדל"ן במשפט". לרוב, לא במובן הטוב. תחום הנדל"ן העסיק השנה את המשפטנים בזירות שונות, וחצה תחומי משפט. בין היתר, רחשה-געשה הזירה המיסויית-נדל"נית, עם חקיקתו של חוק מס דירה שלישית, שמעורר ביקורת ציבורית, אך מקודם במרץ על-ידי שר האוצר משה כחלון. במסגרת זו, אתמול (ד') הודיעה רשות המסים, בין היתר, על דחיית החלתו של חוק מיסוי דירה שלישית, בעוד בג"ץ ממשיך לדון בששת העתירות שהוגשו לו, נגד החוק.

גם מאבקה של רשות המסים במעלימי מסים בתחום הנדל"ן, נמשך ביתר שאת, והוביל בין היתר למעצרים של משכירי דירות, שלא דיווחו על הכנסות וכן מעלימי מסים נוספים בתחום.

במקביל, רחשה זירת ניירות הערך הנדל"נית, עם מעצרם חדשות לבקרים של יזמי נדל"ן החשודים בהונאות בתחום השקעות הנדל"ן; וכן הזירה הפלילית-נדל"נית "הקלאסית" - שהמשיכה לספק השנה שורת חשודים בכירים, בהם ראשי ערים, החשודים ונאשמים בעבירות שחיתות שלטונית סביב קרקעות.

כך, בחודש שעבר חשפה רשות ניירות ערך חשד לתרמית של משקיעים לכאורה, בתחום השקעות הנדל"ן בחברת היזמות האמריקאית-ישראלית "CityR GROUP". במסגרת זו נחקרו שני ישראלים שגייסו על-פי החשד יותר מ-100 מיליון דולר במשך כארבע שנים, ממאות משקיעים בארץ לטובת השקעות בחו"ל, אך בפועל השתמשו בכספים לצרכיהם הפרטיים, לכאורה.

במקביל, נחשפנו בחודשים האחרונים לשתי פרשיות שחיתות שלטונית לכאורה סביב עסקי נדל"ן, שהובילו למעצרם של שני ראשי ערים: הראשון, ראש עיריית כפר-סבא, יהודה בן-חמו, שנעצר בחשד כי נטל חלק "בתעשיית שוחד בעיר כפר-סבא", יחד עם עוזרו האישי, דותן חנסנסון, עם הקבלן רמי שבירו, עם קבלן עבודות העפר מאהר ג'אעבר, ועם אנשי העסקים מאיר איתן ורפאל כחלון.

השני הוא ראש עיריית צפת, אילן שוחט. יחד עם שוחט נעצרו גם עוזרו גלעד אדלר, הקבלן רונן מכלוף ואיש העסקים ראובן שדה. שתי הפרשיות הללו כוללות חשדות לקידום מיזמי נדל"ן בתמורה לשוחד ולטובות הנאה.

בנוסף, נודע כי חקירת אחת הפרשיות המרכזיות שנחשפו לאחרונה בתחום השחיתות השלטונית - פרשת החשדות נגד ראשת העיר נתניה, מרים פיירברג - עומדת להסתיים. פיירברג נעצרה בספטמבר אשתקד בחשד לקבלת שוחד וטובות הנאה מקבלנים ומאנשי עסקים בתמורה לקידום עניינם בפרויקטים בעיר. יחד איתה הסתבכו בפרשה גם הגרוש שלה, בנה, ובכירים אחרים בעירייה, ובהם שמעון שר, שהיה סגנה ויו"ר ועדת התכנון והבנייה בעיר.

לאחרונה הצטרפו אל מצעד הנחקרים בפרשה גם אברהם נוסבאום, יו"ר דירקטוריון ומבעלי-השליטה בחברת אשטרום, מחברות הבנייה והתשתיות הוותיקות והמובילות בארץ; עמרם (עמי) פרץ, מנכ"ל ובעלי חברת בוני התיכון הנדסה; שמואל אנצ'ל, לשעבר מנכ"ל דלק; ויונה פוגל, מנכ"ל פז חברת נפט.

בנוסף, נמשך השנה - בדומה לשנים האחרונות - הרחש סביב זירת הפירוקים והקפאות ההליכים. בין היתר נקלעו לזירה הזו מועדון הכדורגל של הפועל תל-אביב, וגם כמה וכמה חברות בתחום הנדל"ן והשקעות בנדל"ן, בהן חברת יובל בנייה וחברת אקסיום, אשר גד שתיהן מעלים הנושים גם טענות לתרמית ולהונאה.

וכך, ידם של עורכי הדין המתמחים בנדל"ן הייתה עמוסת עבודה. גם למומחי הבגצ"ים, הפליליסטים, עבירות הצווארון הלבן ולמומחי ניירות ערך, סיפק התחום עבודה רבה.

כמדי שנה, מדרג "DUN'S 100" את "התותחים הכבדים" בכל תחום משפט - עורכי הדין המובילים, שמנווטים את הדרך עבור לקוחותיהם בזירה המשפטית הסוערת.

חדש בדירוג: התחדשות עירונית

שנת 2017 היא השנה ה-13 שבה מתפרסם הדירוג. השנה מדורגים משרדי עורכי הדין ב-33 תחומי פעילות ("נישות"), לאחר שהשנה נוספו לדירוג תחומי ההתחדשות העירונית; מיסוי מוניציפלי; ומלונאות. 

לטבלאות הדירוג המלאות - לחצו כאן

בכל שנה מדורגים המשרדים המובילים בכל נישה, בשלוש קבוצות איכות: המשרדים המובילים, המשרדים הבולטים והמשרדים הידועים (סדר המשרדים בתוך כל קבוצת איכות הוא לפי א"ב). הדירוג נערך על-סמך חומרים שמתקבלים מן המשרדים, לרבות רשימת הלקוחות, עורכי הדין העוסקים בכל תחום, ותק השותפים המובילים, מידע על פסקי דין תקדימיים, פגישות עם בכירים במשרדים, ראיונות עם לקוחות בולטים ועוד. במהלך בחינת החומרים ניתן דגש רב לאופי לקוחות המשרד, למהות התיקים המטופלים ולהיקפם, ובאיזה אופן המשרד היה מעורב בנושאי הליבה הרלבנטיים לאותה נישה. בנוסף, נערכות פגישות עם השותפים הבכירים במשרדים; והמוניטין של כל פירמה נבדק על-ידי ראיונות עם גורמים מובילים בענף והמלצות מלקוחות בולטים.

יצוין, כי הדירוג הוא יחסי, והוא נעשה אל מול פעילות שאר המשרדים בתחום, כאשר פעילותם נבחנת בכל שנה מחדש, בהתאם להיקפה ולאיכותה.

לדירוג השנה האחרונה נוספה קבוצת דירוג חדשה, דירוג Dun's Stars בתחום דיני המשפחה ובתחום הנדל"ן, המציג את המשרדים המצטיינים בתחומים אלה (ראו מסגרת). בין התחומים הנוספים שדורגו: הגבלים עסקיים, בנקאות, חדלות פירעון, דיני עבודה, ליטיגציה מסחרית, מיסוי ושוק ההון.

מי הם המשרדים המובילים - בדרגת האיכות הראשונה - שכיכבו השנה בתחומי המשפט הסוערים? בחרנו להתמקד השנה באחד התחומים החדשים שצורפו לדירוג - תחום ההתחדשות העירונית - שבו מככבים כוכבי נדל"ן ותיקים לצד כוכבים חדשים.

ההתחדשות העירונית היא אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של שוק הנדל"ן המקומי היום, ובהתאמה נרשמה צמיחה של מחלקות ייעודיות ומשרדים ייעודיים שנותנים מענה ליזמים ולדיירים. רבים מההליכים בתחום סובבים בשנים האחרונות סביב תוכניות "תמ"א 38" - תוכנית-מתאר-ארצית המעניקה זכויות בנייה נוספות תמורת חיזוק מבנים מפני סכנת רעידות-אדמה.

בתחום זה, קיימות אפשרויות של חיזוק המבנה הקיים, או אפיק של הריסת הבניין הישן ובנייה מחדש. על-פי הנתונים, בשנה החולפת האפיק של הריסה ובנייה הופך לפופולרי יותר ויותר. לצד פרויקטי תמ"א 38, עוסקים חלק מעורכי הדין גם בתוכניות של פינוי-בינוי, ובליווי פרויקטים בכל שלביהם, החל משלב ההתקשרות ועד סיום רישום זכויות הדיירים. רוב פעילות ההתחדשות העירונית מבוצעת במרכז הארץ, אך קיימת גם פעילות ענפה בחיפה, בבאר-שבע, באשקלון ובירושלים.

המשרדים המדורגים נמצאים בחוד החנית של ההליכים התכנוניים והמשפטיים בתחום ההתחדשות העירונית. כחלק מהבנת השוק בשנים האחרונות ובעקבות צמיחה משמעותי בהיקף העסקאות בתחום ההתחדשות העירונית, קמו משרדים אשר מתמקדים בפעילות בתחום ההתחדשות העירונית, ובמקביל משרדי עורכי דין אשר עסקו בתחום הנדל"ן עוד קודם לכן, הקימו מחלקות ייעודיות אשר מתמחות בעסקאות מסוג התחדשות עירונית.

חלק ממשרדי עורכי הדין ברשימה עוסקים בתחום כבר יותר מ-10 שנים. בתחום פעילות זה, דורגו השנה, לראשונה, 47 משרדי עורכי דין. חלקם מייצגים דיירים בלבד, חלקם יזמים בלבד, וחלקם מייצגים את שני צדי המתרס. כשליש מהמשרדים ברשימה זו, מדורגים ועוסקים בתחום ההתחדשות העירונית בלבד, ואינם עוסקים בפרקטיקות משפטיות נוספות.

בדרגת האיכות הראשונה בדירוג ניתן למצוא כמה משרדי בוטיק בינוניים וקטנים, בהם רז-כהן, פרשקר; אברהם ללום, אלדר אדטו, גיא פרבמן, גינדי-כספי, הרטבי-בורנשטיין-בסון, יהב; יריב בר-דיין, מיכה גדרון, מינצר-כרמון-ניסים, קרן-כהן-בלחרסקי, רייסמן-גור, שובל-יושע. לצדם נמצאים המשרדים הגדולים והמובילים במשק, בהם גולדפרב-זליגמן, הרצוג-פוקס-נאמן, יגאל ארנון, מ. פירון ושטיינמץ-הרינג.

הלהיטים: פטנטים, קניין רוחני, טכנולוגיה

תחום נוסף שהעסיק השנה את עורכי הדין הוא קניין רוחני וטכנולוגיה - אחד התחומים הדינמיים והמתפתחים בעולם המשפט, המושפע מהשינויים הטכנולוגיים המהירים. ההתפתחויות טכנולוגיות והתפתחות האינטרנט הפכו את הקניין הרוחני לבעל חשיבות כלכלית אדירה.

לצד פעילות הליטיגציה והפטנטים, בולטת מאוד בשנים האחרונות מגמה של מחלקות קניין רוחני, המתמחות בליווי חברות היי-טק בשלבים שונים של מחזור חייהן, בדגש על חברות עתירות טכנולוגיה. הקניין הרוחני הוא הנכס העיקרי של חברות הטכנולוגיה, כאשר הגנה ופיקוח על הקניין הרוחני של חברות אלו דורשים ידע והבנה בתחום.

חלק ניכר מהמשרדים בתחום הטכנולוגי הם בעלי התמחות רב-תחומית, ומסוגלים להעניק שירותים במגוון סוגיות, בהן בתחום הפטנטים, רישום סימני-מסחר ומדגמים, זכויות יוצרים, בדיקות נאותות, אכיפה, ליטיגציה, רישוי ומסחור של זכויות הקניין הרוחני ועוד. עם לקוחות מחלקות הקניין הרוחני נמנים יזמים, חברות ענק בינלאומיות, חממות טכנולוגיות, ואקסלרטורים (מאיצים טכנולוגיים) ממגוון תעשיות וטכנולוגיות.

גם בתחום זה, לצד המשרדים הגדולים, מופיעים בדירוג משרדי בוטיק, המלווים חברות היי-טק. למרות היותם משרדים קטנים, הם מצליחים למשוך אליהם חברות היי-טק גדולות וותיקות בעקבות התמחותם הספציפית.

בדרגת האיכות הראשונה בתחום מככבים המשרדים: גילת, ברקת, מקבוצת ריינהולד-כהן, הרצוג-פוקס-נאמן, לוטי, ליעד וטשטיין, מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל, פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ וש. הורוביץ.

ליטיגציה - ההצגה הכי טובה בעיר

כאשר צוללים לשמות של עורכי הדין הבולטים בארץ בתחומים המשפטיים השונים, ניתן לציין למשל בתחום המיסוי את עו"ד מאיר לינזן ממשרד הרצוג, פוקס, נאמן; ואת עוה"ד פנחס רובין מגורניצקי, טל עצמון מגולדפרב-זליגמן, ואלדר בן-רובי ממיתר.

בתחום ההגבלים העסקיים המשיכו לבלוט השנה עוה"ד דודי תדמור, שבעבר שימש כראש רשות הגבלים עסקיים; טל אייל-בוגר מפישר בכר, חן; ניב זקלר מוינשטוק-זקלר, וצבי אגמון מאגמון.

בתחום של שוק ההון ניתן לציין למשל את ישראל שמעונוב ממשרד שמעונוב.

העיסוק הקלאסי של עורכי דין הוא ייצוג בבתי משפט - כלומר, ליטיגציה. סרטים וסדרות טלוויזיה רבים עוסקים בליטיגציה, שהיא לפעמים "ההצגה הכי טובה בעיר". זהו תחום שדורש מעוה"ד, בין היתר, יכולת עבודה תחת לחץ, יכולת ורבאלית מפותחת, מהירות מחשבה, יכולת משחק ועוד. בתחום הליטיגציה המשיכו גם השנה להוביל עורכי דין ותיקים ומנוסים, בהם אביגדור (דורי) קלגסבלד, אייל רוזובסקי, רלי לשם ונדב וייסמן ממשרד מיתר, ניר כהן מניר כהן, לשם, בעז בן-צור, ואלקס הרטמן ממשרד ש. הורביץ.

בתחום של דיני העבודה, ניתן לציין השנה את עוה"ד אורלי ג'רבי מהרצוג, פוקס, נאמן; ואת נחום פיינברג, אשר חלד, אריאל שמר, וארנה לין, שלהם משרדים בבעלותם.

בתחום של חדלות פירעון בלטו השנה, בין היתר, עו"ד ליפא מאיר ממשרד ליפא מאיר; אהוד גינדס, ממשרד גולדבלט, גינדס, יריב, גיא גיסין מגיסין ונוספים. אחד התחומים המשפטיים שזוכים לאחרונה לסיקור תקשורתי נרחב הוא לשון הרע. זאת, בין היתר, על רקע החלטתו של ראש-הממשלה, בנימין נתניהו, להגיש תביעת לשון הרע בסך 280 אלף שקל נגד העיתונאי יגאל סרנה, בשל פוסט שכתב בפייסבוק.

סרנה תיאר מקרה שלטענתו קרה במציאות, שבו נאלץ נתניהו לצאת מרכבו באמצע כביש 1 בשל ריב עם רעייתו. שלשום (ג') העידו בנימין ושרה נתניהו בתביעה הזו בבית משפט השלום בתל-אביב, וכינו את דברי סרנה, "הכפשות מטורללות". לדברי רה"מ, "לומר שרעייתי שולטת באבטחת המדינה, לוקחת לידיה את אגף האבטחה? היא שולטת בו? זה אבסורד כפול שלא רק פוגע בי, ברעייתי ובמשפחתי, זה מייצר הזיה לגבי סדרי הממשלה והביטחון במדינת ישראל". כך העיד נתניהו שמיוצג על-ידי עו"ד יוסי כהן.

דירוג הנישות של "DUN'S 100" מעלה, כי כמה מעורכי הדין הבולטים בארץ בתחום לשון הרע, הם טל ליבליך ופז מוזר ממשרד ליבליך-מוזר; עו"ד יורם מושקט (שהוא גם היועץ המשפטי של "גלובס"), עוה"ד זאב ליאונד, אמיר טיטונוביץ (בעל טור קבוע ב"גלובס"), וכן מי שעוסקים בתחום לשון הרע במשרד פישר, בכר, חן, וול, אוריון.

בתחום הצווארון הלבן בולטים השנה בדירוג, בין היתר, עוה"ד יעקב וינרוט ועמית חדד, המייצגים את ראש-הממשלה בחקירותיו במשטרה; עוה"ד אלי זהר ורועי בלכר, עו"ד גיורא אדרת, שמייצג בין היתר את נוחי דנקנר שהורשע בהרצת מניות, ועירער לביהמ"ש העליון; עוה"ד ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב-סבאג; עוה"ד רם כספי ונבות תל-צור (שמושעה מעריכת דין בימים אלה בשל התנהלותו מול שולה זקן במשפט פרשת הולילנד), עו"ד יעל גרוסמן, ונוספים.

חשיבות ההתמקצעות באה לביטוי בעסקת אינטל-מובילאיי

"תחום עריכת הדין עבר בעשר השנים האחרונות שינוי משמעותי שמעצים והולך בכל הקשור להתמקצעות עורכי דין בתחומי עיסוק ייחודיים.

כיום, עוד בתחילת דרכו, חייב עורך הדין לבחור בנוסף לתחום העיסוק המעניין אותו, גם את ההיבטים המקצועיים והקונקרטיים באותו התחום, שבהם ירצה להעמיק לאורך שנות עיסוקו, ויפה שעה אחת קודם". כך אומר עו"ד יודי לוי, שותף-מנהל ויו"ר הוועדה האקזקוטיבית, בפירמת גולדפרב-זליגמן.

לוי אומר כי "כחלק מהאסטרטגיה של הפירמה אנו שואפים כל העת להרחיב את תחומי העיסוק והמומחיות שאנו מעמידים לרשות לקוחותינו. פועל יוצא של אסטרטגיה זו היא גיוס מתמיד של כוח-אדם איכותי ומגוון שהוא, בין היתר, בעל מומחיות בתחומי משפט ייחודיים. תחומים אשר בעבר הלא רחוק לא היו מנת חלקם של פירמות הענק בישראל".

- דוגמה טרייה נמצאת בדרך שבה ייצגתם את חברת מובילאיי בעסקת הענק שבה היא נרכשה השבוע על-ידי אינטל, תמורת יותר מ-15 מיליארד דולר.

"נכון. כאשר אנו עובדים על עסקת ענק, כמו עסקת מובילאיי-אינטל, שבה ייצגנו את החברה הנרכשת, אנו מעמידים לרשות לקוחותינו צוותי עבודה מגוונים, המונים מומחים בתחומים משפטיים רבים - דיני חברות, שוקי ההון, מיסים, הגבלים עסקיים, דיני עבודה ועוד, שבהם לכל חבר צוות מומחיות משפטית והתמקצעות ייחודית.

"צוותים רב-תחומיים אלו מאפשרים לנו, להעניק שירות מקיף ללקוחות תחת קורת-גג אחת, וגם מאפשרים לנו גמישות מרבית ומהירות תגובה גבוהה, כדי לעמוד במטרות העסקיות של הלקוחות. אנו קשובים לצורכי השוק ולצורכי הלקוחות שלנו, אנו בוחנים באופן מתמיד את צמיחתן של זירות עסקיות חדשות ואת הצורך המשפטי שמתעורר בעקבותיהן, ודואגים להתאים את הפרקטיקה המקצועית והאנושית שלנו אליהן".

DUN'S STARS בדיני משפחה ונדל"ן

השנה, לראשונה, דורגו 11 משרדים בקבוצת האיכות DUN'S STARS בתחום דיני המשפחה והירושה. המשרדים המדורגים בולטים באופן מיוחד בפעילותם בתחום, בסוג הלקוחות, במגוון התחומים ובטיפול בתיקים מורכבים המעידים על מובילות המשרדים בענפי דיני המשפחה והירושה.

המשרדים שדורגו השנה בקטגוריית ה-DUN'S STARS הם: א. זינגר; א. טירר; אפי פרי; בעז קראוס; יוסף מנדלסון; משרד עו"ד פיני אביב; משרד עו"ד סידי; משרד עו"ד סמוכה; משרד קניר; משרד רות דיין; ומשרד עו"ד שמואל מורן.

הזירה רחשה השנה סביב תיקון חקיקה ששינה את המציאות של סכסוכי המשפחה באורח דרמטי - חוק גישור חובה. ביולי אשתקד נכנסו לתוקף החוק והתקנות ליישוב סכסוכים במשפחה באמצעות גישור, שיזמה שרת המשפטים איילת שקד. על-פי החוק, זוגות לפני גירושים צריכים לעבור ארבעה מפגשי גישור בטרם יחל ההליך המשפטי של הגירושים. תביעה בין בני-זוג לא תתקבל, אם לא עברה דרך יחידות הסיוע המנהלות את הליכי הגישור.

הרעיון שעמד בבסיס החוק היה לחסוך למתדיינים בענייני משפחה, זמן וכסף, ולצמצם ככל האפשר את הפגיעה בילדים שנקלעים בעל כורחם לסכסוכים אמוציונליים בין הוריהם. יוזמי החוק קיוו, שאולי כך הצדדים יגיעו להסכם מהיר יותר, והסכסוך יסתיים ללא קרבות קשים בביהמ"ש. ויתרון נוסף, כל סכסוך שמסתיים ללא תביעה, חוסך זמן שיפוטי יקר, ומוריד מעט מהנטל של שופטי בתי המשפט לענייני משפחה, הקורסים מעומס.

אולם, מאז הוחל, עולות טענות קשות נגד החוק, והמציאות בשטח מלמדת על פספוס של המטרה וגרימת עינוי דין לחלק מהמתדיינים.

עוד השנה - וזו השנה השנייה - דורגו הכוכבים גם בתחום הנדל"ן. על-פי הדירוג, ה-DUN'S STARS של התחום הם: משרדי ברקמן וקסלר בלום, גולדפרב- זליגמן; גורניצקי; המבורגר-עברון, הרצוג-פוקס-נאמן; וקסלר ברגמן, יגאל ארנון, מ. פירון, מיתר-ליקוורניק, עמית-פולק-מטלון, פישר-בכר-חן-וול-אוריון, ש. בירן ומשרד שוב.

דירוג הנישות השנתי של "גלובס DUN'S 100"

עוד כתבות

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

שיתוף הפעולה החדש של איראן שמדאיג את ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

בלבנון מדווחים על עשרות מטרות שהותקפו בבת-אחת בדרום המדינה

פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף • צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח • פגיעה ישירה בלול במרגליות; חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • תיעוד מהתקיפה הלילית בלבנון: מחבל ירד מאופנוע, נכנס למבנה וחוסל מהאוויר • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • עדכונים שוטפים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק