גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פקקים חכמים ידווחו מתי אוזל הנוזל או התרופה שבבקבוק

הסטארט-אפ Water.io חתם על הסכם לשיתוף-פעולה אסטרטגי עם ענקית האריזה האוסטרלית VISY ■ פקקי הבקבוקים יתקשרו באמצעות חיישן ואפליקציית מובייל הן עם הצרכן והן עם היצרן, לצורך הזמנה נוספת

אחת מחברות האריזה המובילות באוסטרליה ובניו-זילנד, VISY, חתמה על הסכם לשיתוף-פעולה אסטרטגי עם חברת הסטארט-אפ הישראלית Water.io, שעוסקת בפיתוח של אריזות ופקקים חכמים. במסגרתו, החברה האוסטרלית, שמספקת שירותי אריזה לחברות מוצרי צריכה רבות, תשלב באריזותיה את הרכיבים החכמים שפותחו בחברה הישראלית.

הפיתוח המרכזי של Water.io הוא פקק חכם לבקבוקי תרופות או לבקבוקי משקה שמספק למשתמשים התרעות שונות, כמו מתי לצרוך תרופה, מתי לשתות מים ומתי תכולת הבקבוק אזלה - ויש להצטייד בחדש.

ההתרעות מועברות מן הפקק באמצעות יישומון ייעודי אל הטלפון הנייד או למחשב הלוח של המשתמש, ובמקרים אחרים, גם באמצעות הבהוב של הפקק.

"זה הדור הבא של האריזות", אומר אחד היזמים שמובילים את Water.io, יואב חושן, בשיחה עם "גלובס". "אם עד כה למדנו את המושג 'אינטרנט של הדברים', אנו מביאים את המושג 'אינטרנט של האריזות': הפקק החכם שפיתחנו מתחבר לפקק הקיים של בקבוק המשקה או בקבוק התרופה, והטכנולוגיה שמוטמעת בו מודדת את גובה הנוזל, את האופן ואת תדירות השימוש בו, ומספקת דיווחים שונים למשתמש על צריכת המוצר. השימוש השוטף במוצר הופך באמצעות הפקק החכם למידע שניתן לפלח ולנתח".

באופן זה, אומר חושן, גם היצרנים ילמדו להכיר את דפוסי השימוש של הצרכנים בזמן, לתקשר איתם ישירות ולאפשר הזמנה מראש של מוצר מסוים ברגע שאזל: "חברות שיידעו לקרוא את השוק נכון ולהיערך לשינוי המתהווה, יוכלו לשפר את חוויית המשתמש של לקוחותיהם ולהציע להם מוצרים משלימים. הפתרונות שלנו נמצאים במימוש מסחרי בקרב כמה מהיצרנים המובילים בעולם, ובקרוב הם יגיעו גם לשוק הישראלי".

לדברי חושן, כבר נעשתה התקשרות עם חברה ישראלית ידועה, שעתידה להשיק בקרוב קו מוצרים שצוידו בפקק החכם, אך הוא מסרב לגלות את שמה. לדבריו, "מדובר בסנסציה של ממש, שתלווה בקמפיין גדול".

כך, לקראת הרחבת הפעילות שלה בתחום ובניסיון להגדיל את מעגל לקוחותיה ואת היקף המכירות שלה, Water.io נמצאת בעיצומו של גיוס בהיקף של 2.5 מיליון דולר. עם הרחבת פעילותה, החברה מתכוונת להטמיע את הפקקים החכמים שלה גם בתכשירי קוסמטיקה ובחומרי ניקוי, כך שהמשתמשים יידעו באמצעות התרעה שיקבלו לטלפון הנייד שלהם מתי האקונומיקה או מרכך הכביסה עומדים להיגמר.

חושן משמש בתפקיד סמנכ"ל לפיתוח עסקי ואסטרטגיה ב-Water.io, קובי בנטקובסקי משמש בתפקיד מנכ"ל החברה, ונמרוד קפלן משמש כמדען הראשי שלה. השלושה ייסדו את החברה לפני כשנתיים, הפעילו אותה בשנה הראשונה בהון עצמי, ובשנה השנייה גייסו ממשקיעים פרטיים כ-650 אלף דולר.

לדברי חושן, החזון של החברה הוא "להיות הגוגל או הפייסבוק של מוצרי הצריכה": "בתחום המוצרים והאריזות אין דאטה, ואנחנו רוצים לעשות אותה. שוק האריזות, כמו גם הבקבוקים, לא השתנה מאות שנים ונשאר מאוד מסורתי. אין לנו ספק שהשינוי הבא יקרה בתחום הזה", אמר.

הסטארט-אפ עצמו מעסיק כ-15 אנשי פיתוח, והייצור של הפקקים החכמים נעשה על-ידי יצרניות בסין.

חושן לא הסגיר נתונים אודות היקפי המכירות של החברה הצעירה: "כיום אנחנו יודעים לספק הזמנות בהיקף של מאות אלפים ואף מיליוני פקקים חכמים - בהתאם לדרישת הלקוחות. שיתוף-הפעולה שלנו עם VISY מהווה מבחינתנו דחיפה משמעותית, שכן מדובר בחברה שמוכרת מדי שנה אריזות בהיקף כ-5 מיליארד דולר. יש לנו פיילוטים גם עם חברות נוספות בעוד שווקים בעולם".

הקשר בין Water.io לבין ענקית האריזות מאוסטרליה נוצר בעקבות מפגש עסקי שיזמו מכון היצוא והנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה באוסטרליה. לדברי מנהלת ענף המים במכון היצוא, גל ג'וס, VISY האוסטרלית חיפשה בישראל דווקא מוצר אחר, לטיפול ולמחזור בשפכים תעשייתיים שנוצרים במסגרת תהליכי היצור שלה: "הפגשנו את נציגי החברה עם חברות מים ישראליות שיכולות להציע לה פתרונות מתאימים, והצענו לאנשיה להיפגש גם עם אנשי Water.io, שנמצאת גם היא בפורטפוליו חברות המים של מכון היצוא. אמרנו לעצמנו שאם הם ירצו - ייקחו, ואם לא - אז לא. אנחנו מאוד שמחים מהכיוון שאליו התקדמו הדברים", אמרה.

ג'וס מסרבת לומר אם VISY התקשרה בסופו של דבר עם חברה ישראלית שעוסקת בטיפול בשפכים תעשייתיים, אך מנהלי החברה הצעירה מישראל מרוצים.

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בכ-13% במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; ארית יורדת בעקבות חקירת רשות ני"ע

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, ת"א 90 יורד בכ-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש