גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גל"צ: המאבק על ההגמוניה והשליטה הגיע גם לתחנה הצבאית

על רקע פיטוריו של ראש מחלקת התחקירים בגל"צ, אבנר הופשטיין, התחנה הגיעה לנקודת פיצוץ

היחסים העכורים במחלקת החדשות של גלי צה"ל הגיעו אתמול (ד') לנקודת רתיחה. ראש מחלקת התחקירים בתחנה, אבנר הופשטיין, קיבל זימון לשימוע לקראת פיטורים, ופגישה של עובדי התחנה עם המפקד, ירון דקל, בוטלה. בלב היחסים הללו עומד מי שמונה לפני קצת יותר משנה לראש חטיבת החדשות והאקטואליה בתחנה, אבי ברזילי.

שורה ארוכה של עובדים - מטאלנטים בכירים ועד עובדים בדרגות הנמוכות יותר - מעלים סדרה של טענות קשות גם על ההתנהלות האישית שלו ויחסי האנוש שלו, וגם על החלטותיו המקצועיות והתבטלותו בפני לחצים שונים, הפוגעת בתפקוד העיתונאי של התחנה.

כל הטענות הללו מתערבבות בתהליכים אחרים, מורכבים יותר, שעוברים על התחנה: שינויים בעמדות ההגשה ומעבר להגשה זוגית בחלק מהתוכניות, במטרה מוצהרת להכניס גיוון ופלורליזם לשידור, וגם קיצוצים כספיים המתחייבים מתוקף התהליכים שעוברים על צה"ל, שאליו שייכת התחנה.

העימותים האחרונים בתחנה נוגעים כאמור קודם כל לתפקודו של ברזילי, שמונה בפברואר 2016. עוד לפני ההיבטים העקרוניים של הקו שמוביל ברזילי בגיבויו של דקל, נדמה שכדאי להתעכב על ההתנהלות האישית, כפי שהיא עולה משיחות עם גורמים רבים בתחנה, שמתוקף הנסיבות מבקשים כולם לשמור, לפחות בשלב זה, על עילום-שמם.

"לדעתי, 90% מהאזרחים בתחנה כבר לא מדברים אתו", אומר גורם במחלקת החדשות. "אי-אפשר לנהל אתו שיחה או ויכוח, הוא צורח. את ההוראות שלו הוא מנחית בצרחות. אם יש לו איזושהי השגה לגבי אייטם, זה בדרך-כלל בצעקות, ואם זה בטלפון, זאת לרוב שיחה שנגמרת בטריקה".

"הבן אדם לא יכול לפקד על חיילים", אומר גורם אחר מדרג זוטר יותר בתחנה, "זה לא עניין של חוסר נחמדות, זה עניין של התעמרות, זה עניין של איומים. אתה צריך כל הזמן לשמוע דברים כמו 'יש עוד אלף כמוך', 'אני יכול להעיף אותך'".

לזכותו של ברזילי - אם אפשר לומר זאת בהקשר הזה - יחסי האנוש הקשים שלו אינם שמורים רק לדרגים הזוטרים או לדרגי הביניים. "הדיון אתו הוא בצרחות גם מול האנשים במעמד הבכיר ביותר, רק שאלה לא חוששים להתעמת אתו", מציינים בתחנה.

"הדיבור הוא דיבור מאוד כוחני", מציין גורם שלישי, "ובסוף זה משפיע גם על העיתונות. בטח כשזה נוגע לחיילים שהם חבר'ה צעירים שצריכים לספוג דיבור מאוד כוחני ומאוד פוגעני, וכל הרצון לעבוד ולייצר נפגע מזה. אבל הפגיעה היא גם מכך שקבוצה מאוד בכירה של עיתונאים מתעסקת בדבר הזה, וזה גוזל ממנה זמן ומשאבים".

בהנהלת התחנה טוענים מנגד כי מה שמרגיז את העובדים הוא השינויים שנכפו עליהם לאחר שנים של קיפאון, וכי ברזילי - בין אם ההתנהגות הבין-אישית שלו היא אכן קשה ובין אם לאו - שיפר אותה והפך אותה להרבה יותר רלוונטית.

בקרוב תמלא שנה לשינויים המרכזיים האחרונים שהתבצעו בתחנה, בהם: שילובו של יעקב ברדוגו כמגיש 4 ימים בשבוע לצדו של ירון וילנסקי ב"יומן הערב" והעלאת התוכנית החדשה של אראל סג"ל 4 ימים בשבוע ב-11 בבוקר (וגם העברת התוכנית "המילה האחרונה" לשעה שש בערב). שינוי נוסף שבוצע בחודשים האחרונים נוגע לשילוב של מגישים אורחים לצדו של רזי ברקאי, מה שכבר הסתיים בפיצוץ משנה קטן לפני כמה ימים כשהשתתפותה של נועה ירון הופסקה, לבקשתו של ברקאי.

את עיקר הזעם בתחנה מפנים לכיוון שילובו של ברדוגו כמגיש. "מה הבעיה עם ברדוגו?", שואל ומסביר אחד הגורמים, "ברור שלטאלנטים יש אמירה לגבי התוכן בתוכניות שהם מגישים, וזה בסדר, אבל כאן יש מצב של בן אדם שהוא לא עיתונאי, שמקבל כוח כמעט בלתי מוגבל בידיים שלו. הוא מסתובב במסדרון ואומר 'אני מחליט הכול, אני זה שקובע' - ומקבל לזה גיבוי".

ההתנהלות הזאת הגיעה לפיצוץ לאחרונה לאחר ויכוח על שידור ראיון עם נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאותו ביקש ברדוגו לקיים, תוך הסכמה שאשל לא יישאל על הפרשה שהביאה להתפטרותו ממשרד ראש הממשלה. האירוע, שעליו פורסם ב"דה מרקר", הסתיים בחילופי צעקות עם מי שערך באותו יום את התוכנית, ובהמשך הוזזו מהתוכנית העורך הקבוע שלה עד אז, דן דובין, והמפיקה (שבהמשך חזרה לתפקידה).

זה כאמור היה הפיצוץ האחרון, אך לעובדים יש בטן מלאה על כל ההתנהלות של ברדוגו, שמואשם בחוסר אתיקה עיתונאית. גם וילנסקי, כך נראה, לא רווה לאחרונה נחת מהשילוב, ובמהלך התוכנית ששודרה ביום שני השבוע השניים אף נקלעו למעין עימות קטן בשידור חי, כשברדוגו ניסה לבטל טענה של עמיתו, ווילנסקי לא התאפק והשיב לו.

"וילנסקי המציא במידה מסוימת את ברדוגו, הוא היה מעלה אותו כפרשן פוליטי, ועכשיו זה קצת מתנקם בו", אמר אחד הגורמים שעמם שוחחנו. "אני יודע שהבהירו לו שברדוגו הוא הכוכב".

בתחנה מבקרים כאמור גם את יתר השינויים שהוכנסו לפני כשנה, ובכללם התוכנית של סג"ל. "אין שום בעיה, תביא ימניים אם אתה חושב שהתחנה היא שמאלנית", אומר אחד הגורמים. "קלמן ליבסקינד, למשל - עם כל כמה שקשה לי להגיד את זה אחרי שהוא כל-כך יורד עלינו וכל-כך שונא את גלי צה"ל - הוא בכל זאת עיתונאי שעשה דברים ותחקירים. אבל לא הביאו את קלמן, הביאו את ברדוגו. וגם סג"ל, מעבר לזה שהוא ימני, יש לו סגנון מסוים, למה צריך להביא דווקא מישהו בסגנון כזה לתחנה, שכותב על סגן הרמטכ"ל וורמאכט?"

- הסגנון של רינו צרור למשל פחות בוטה? אולי ההבדל הוא שהוא בוטה לכיוון השמאלי?

"לרינו יש הבלחות כאלה, אבל זה לא הדבר שבו הוא מאופיין, הוא מתאפיין בהרבה דברים שהם ממש לא סגנון אלים".

אבנר הופשטיין, ראש מחלקת התחקירים בגלי צה"ל בשנתיים האחרונות, העדיף שלא לדבר היום. בפוסט שכתב בעמוד הפייסבוק שלו, הוא ציין כי המשכורת שלו בגלי צה"ל עומדת על 7,000 שקל ברוטו עבור חצי משרה. "זה פחות מחצי ממה שהרווחתי ב'ידיעות' לפני 16 שנה למשל, פחות מחצי ממה שהרווחתי בערוץ 10 לפני 5 שנים", כתב (הכוונה היא כנראה למה שהרוויח שם במשרה מלאה). "מה אני נותן בשביל 7,000 שקל? ובכן, סיפורים בלעדיים, תחקירים... וגם: לילות בלי שינה, איומים משפטיים והצקות אללה-יוסטור מלמעלה".

אחד התחקירים של הופשטיין שכן שודר ברדיו הורד מהאתר של התחנה, ולטענת הופשטיין, כפי שפורסמה בעבר, תחקירים אחרים שלו צונזרו.

אבל העובדים בתחנה כועסים גם על העניין הכלכלי. לדבריהם, אמנם יש צורך לקצץ בתחנה בהתאם לתוכנית הכלל-צה"לית "תר"ש גדעון", אבל קשה לקבל את ההסבר שהקיצוץ הזה צריך להגיע דווקא על-ידי ביטול התחקירים, כשלתחנה מובאים טאלנטים אחרים בשכר שאינו נמוך.

כאן צריך להבין כי מה שנדרשים לקצץ בתחנה הוא תקנים ולא שכר באופן ישיר. אחד הפתרונות שנמצאו לכך הוא שכירת אנשים שמגיעים על תקן "יועצים". שכרם של "היועצים" מגיע מההכנסות שמתקבלות מפרסומות וחסויות שמשודרות בתחנה, ועמם נמנים למשל המגישים האורחים שמשדרים עם ברקאי או סג"ל. בתחנה טוענים כי כל אורח כזה מקבל 700-1,000 שקל לתוכנית, ועל-פי אחת הטענות, גורי אלפי, שצוות להגשה יום בשבוע עם ברקאי, נהנה משכר גבוה אף יותר.

"פעם הכסף של החסויות היה הולך למשל לעורכים בכירים של תוכניות, כדי שחיילים לא יערכו אותן כפי שמתחיל לקרות כיום", אומר אחד הגורמים. "למה אי-אפשר לדאוג לכך שהופשטיין יוגדר כיועץ, וכך תימשך העסקתו?", תוהה אחר.

בהנהלת התחנה מבהירים כי אין דרך להכניס את הופשטיין כראש דסק לתקן של "יועץ", וכי באותה מידה הם נאלצו להיפרד מעובדים אחרים שאינם עיתונאים, מה שכמובן לא מעורר התעניינות תקשורתית. לטענתם, הזימון לשימוע שקיבל הופשטיין אינו שונה, ואין לייחס לו כל משמעות מעבר להליך הקיצוצים שנכפה על התחנה על-ידי צה"ל.

כל הטענות הללו אמורות להתנקז אל מפקד התחנה ב-5 השנים האחרונות, ירון דקל. לאחר סדרה של מגעים, העובדים היו אמורים להיפגש אתו היום. בשעת כתיבת הידיעה העובדים מובילי המאבק נועדו כדי לבחון את המשך צעדיהם.

חלק מהעובדים מסבירים את ההתנהלות של דקל, שמסרב לבלום את ברזילי, בכך שהוא כבר עסוק בתפקידו הבא. אחרים מסבירים שאם ייאלץ לפטר כעת את ברזילי, או יגרום לו ללכת, זה יהפוך לכישלון ברזומה שלו.

"הגולם קצת קם על יוצרו כאן", מסביר אחד הגורמים, "ירון לא התכוון שיהיה לו כזה ברדק במחלקת החדשות. זה גם פדיחה מבחינתו עכשיו, זו הרי לא תעודת כבוד שהמינויים הכי בולטים שלו הולכים פייפן".

מגלי צה"ל נמסר בתגובה: "ההחלטה לצאת לתהליך הקשה והכואב של קיצוץ כוח-האדם של התחנה היא של הצבא. כשהצבא מקצץ בטייסות ובגדודי שריון, גם גלי צה"ל נדרשת לקצץ בכוח-אדם, ועל כן נשקלת סגירת דסק התחקירים, שהוקם לפני כשנתיים בלבד. זאת לצד תקנים נוספים שלצערנו עלינו להמשיך ולקצץ. זהו תהליך כואב, אך אנו מחויבים לעמוד בדרישות הצבא, וכך גם נעשה. בכפוף לשימוע שיתקיים, נעביר המלצתנו למרכז תע"צ, אשר הוא הגוף המאשר".

"הימים בהם עובדים או גורמים מחוץ לתחנה, שלא נושאים בשום אחריות שהיא, ושחשבו שהם מנהלים את התחנה נגמרו מבלי שוב. נמשיך לפעול לטובת התחנה ומאזיניה, למורת רוחם של אלו שחושבים שיש לשמור רק על האינטרס האישי שלהם. עובדי התחנה, בכירים ככל שיהיו, לא ינהלו אותה".

עוד כתבות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תנודתיות בת"א; הבנקים עולים ב-1%, מניית משק אנרגיה מזנקת ב-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● איי.בי.איי: אפסייד של 56% למניית הכשרת היישוב ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים