גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא ייתכן שג'נט מפנסילבניה תרוויח ממובילאיי יותר מריקי כהן מחדרה"

במפגש "כלכלה על הבר" שנערך בשבוע שעבר השתתפו היזם ומשקיע ההיי-טק יזהר שי ולילך בר-דוד, מנכ"לית הבנק הדיגיטלי PEPPER מקבוצת לאומי ■ במפגש ניסו השניים להסביר לאן צועדת תעשיית ההיי-טק הישראלית, ובתוכה עולם הבנקאות והפינטק

לילך בר דוד ויזהר שי / צילום: שלומי יוסף
לילך בר דוד ויזהר שי / צילום: שלומי יוסף

"אקזיט זה דבר נפלא ודבר חשוב, וזה מה שמניע את כלכלת ההיי-טק. משקיעים לא נותנים כסף ליזמים מטעמי ציונות, אלא כדי לעשות עוד כסף. זו החלטה של בעלי המניות ולכן החלטה כזו היא מבורכת". כך, אמר יזהר שי, שותף מנהל בקיינן פרטנרס ישראל ויזם היי-טק, במסגרת ערב כלכלה על הבר של "גלובס", בשיתוף בנק לאומי.

שי השיב לשאלתה של כתבת "גלובס" עירית אבישר, שהתייחסה לחלום האקזיט של היזמים העומד מנגד לשאיפה לייצר חברות טכנולוגיה עצמאיות וגדולות בישראל. בפאנל השתתפה גם לילך בר-דוד, מנכ"לית הבנק הדיגיטלי PEPPER מקבוצת לאומי.

הגודל כן קובע

שי הסביר כי "באקזיטים רבים אפשר לשמוע איזה פוליטיקאי שקם וזועק על כך שהטכנולוגיה שפותחה יוצאת מישראל, אבל כשהאקזיט הוא בממדים גדולים, כמו לדוגמה מכירת מובילאיי, זה לא קורה. לכן, אפשר להניח שדווקא פה הגודל כן קובע. בקונטקסט הישראלי, פה יש הרבה אקזיטים לא גדולים, זה גם טוב כי זה כידוע בישראל קשה לחיות, והוא נותן הזדמנות ליזמים לסגור פערים כלכליים. מלבד רווח של כמה מיליונים אותם יזמים גם משלמים מסים על האקזיט. אני לא זוכר שראיתי אקזיט שחשבתי שהוא לא טוב למדינה".

- מהם הטרנדים שמעניינים היום את המשקיעים?

"על טרנדים אנחנו לומדים מהיזמים שמגיעים אלינו, ובמקרים רבים זה קורה כשמתחילים להיתקל בסיפורים דומים שמגיעים מכמה יזמים שונים", אמר שי, "לדוגמה עולם הרחפנים. אם לפני 6-7 שנים היו אומרים לנו שזה עולם מעניין, כנראה לא היינו משקיעים בו. אבל פתאום, לפני 3-4 שנים התעורר הטרנד הזה, בזכות תנאים שאפשרו זאת והקרנות התחילו להשקיע בו, ולכן אפשר לדעת שזה טרנד. טרנד נוסף הוא הפינטק, למרות שקצת קשה לקרוא לו טרנד, כי תחום הפינטק הוא כבר עולם ומלואו. אבל בתוכו אפשר לזהות טרנדים כמו שירותי מובייל, דוגמה. טרנד נוסף הוא ה-IOT - האינטרנט של הדברים, שזה כבר הגל השני או השלישי בתוך העולם הזה, שעכשיו מתרחשים בו הרבה דברים מעניינים".

- ובמקרה של לאומי, מהו PEPPER ומה הופך אותו להיות הבנקאות החדשה ומבדיל אותו מיתר הבנקאות הדיגיטלית שאנחנו מכירים היום?

בר-דוד: "PEPPER הוא בנק חדש שקם אחרי כ-40 שנה שלא הוקם בארץ בנק חדש. בנק לאומי עומד מאחוריו, מה שנותן לו את הביטחון והתשתית, אבל זו פעם ראשונה שיש בנק שמבוסס כולו על טכנולוגיה, וללא סניפים, המכוון לדור ה-Y מבחינת חוויית משתמש ושירות, ומגדיר מחדש את חוויית הבנקאות. ב-PEPPER אנחנו מפתחים 3 מוצרים שונים - מוצר העו"ש שנמצא כרגע בגרסת הבטא ובתקופת ההרצה שלו, בו אנחנו משלבים בהדרגה לקוחות. מוצר שני הוא מוצר תשלומים הפתוח ללקוחות כל הבנקים, חינם ועם שפה של גיפים שמייצרים חוויית תקשורת בין אנשים שעוזרת לפתור את אי-הנעימות המתלווה לשיחה על כסף; והמוצר השלישי הוא עולם ההשקעות המהווה אלטרנטיבה לחיסכון ארוך טווח. בעולם ההשקעות של היום אפשר לראות הרבה חסמים, והרבה אנשים שנמנעים וחוששים ממנו. התכנית שלנו היא להנגיש אותו ולהקל על חסמים משמעותיים הקיימים בעולם זה, ולייצר אלטרנטיבה אמתית לכסף".

עוד ציינה בר-דוד כי "הצעד של לאומי להקים את PEPPER הוא אמיץ, מאמץ גישה דיסטרפטיבית לתעשייה, ומאפשר להמציא משהו חדש בעולם הבנקאות שמשופע בחסמים רגולטוריים - בין אם של הון ובין אם של צרכנים שאדישים לתעשייה אבל לא אוהבים שינויים. לכן הגיבוי של הרגולציה והאמון מצדו של לאומי סייע לתת לנו להמציא משהו מאפס, מהאנשים ודרך הטכנולוגיה, החזון, השיווק, השירות, המותג והכל בעצם, והכל נעשה בגיבוי מלא".

הבנקים יוצאים מאזור הנוחות

גם שי התייחס לשינוי שמנסה PEPPER לייצר ואמר כי "כשגדלתי, ההורים שלי היו הולכים לבנק כחלק מהסידורים שלהם; את הילדים שלי עדיין הכרחתי לבוא אתי לבנק. אבל הילדים שלהם בכלל לא יבינו שהיה פעם סניף בנק. העולם הולך ומשתנה והבנקים מבינים את זה ועושים את השינוי בהתאם. אני לא חושב שהבנקים ייעלמו מהר, אבל יהיו גופים פיננסיים חדשים, והבנקים - במקום להילחם בהם - התחילו לאמץ חברות בתחום בישראל ובחו"ל. לכל בנק גדול בארץ ובעולם יש תכניות של שיתוף ותמיכה שמחייבים את הבנק לצאת מאזור הנוחות שלו ולעבוד עם קהילת היזמים, לכן ניתן להניח שבעתיד נראה עולם מעורב של בנקים ענקיים שיותר משתפים פעולה עם חברות סטארט-אפ שבאות משום מקום ותוך כמה שנים בודדות שוות כמה מיליארדי דולרים, ואותם גופים יחיו זה לצד זה".

- בנקים מסורתיים יוכלו להתחרות בגופי ענק כמו פייסבוק ואמזון שלא מן הנמנע שיהפכו גם הם לגופים פיננסיים?

בר-דוד: "זה כנראה יקרה במודל אחר מהיום, כי פייסבוק היא חברת טכנולוגיה שמייצרת את המוצרים הכי טובים בהרבה תחומים. בסופו של דבר בנקים רוצים להתחרות בחברות כאלה, וזה לא פשוט, לכן כל המודלים שהבנקים אימצו, דוגמת מעבדות חדשנות, תכניות יזמות, ועוד, עושים שינוי".

שי: "השאלה היא לא האם הם יהפכו לגופים פיננסים, אלא מתי זה יקרה". לדבריו, יש להם את כל הנתונים הכי חשובים על הלקוחות שיאפשרו להם לתת את השירות הזה. לכשגופי הענק הטכנולוגים יחליטו ללכת על הכיוון הפיננסי, תהיה פה מלחמה קשה בין החברות לרגולטורים.

- PEPPER פונה לדור ה-Y. למה החלטתם להתמקד דווקא בו, ולמה המוצר הזה מתאים דווקא להם?

בר-דוד: "רוב חברות הטכנולוגיה ממוקדות בדור הזה כי הוא הכי צומח. זה דור שמניע את הכלכלה, לא רגיל למצב הדברים הקיים והוא הדור שמניע שינוי. יש הרבה קטגוריות בולטות שהדור הזה אימץ, פייסבוק, חברות תעופה, תיירות וכו'. הדור הזה הוא מניע לשינוי, והדורות האחרים מאמצים את אותם שינויים בהתאמות הנדרשות. אבל בסופו של דבר Pepper מתאים לכולם, כי אם הוא מתאים לדור ה-Y, אז בגרסה אחרת הוא יכול להתאים גם לאחרים. דור ה-Y הוא קהל היעד המרכזי, אבל אנחנו לא מתכננים את PEPPER ספציפית להתנהגויות הספציפיות שלהם, אלא לתפיסת העולם שלהם, לאהבה שלהם לטכנולוגיה ולמובייל ולתפיסת שירות אחרת שיש להם. כך לדוגמה, הבנקאים שלנו עובדים ונותנים שירות 24 שעות ביממה, כי התפיסה היא שאם ללקוח מתחשק להתקשר לבנק ב-2 לפנות בוקר, אז אנחנו צריכים להיות זמינים בשבילו. זה מניע עבורנו חשיבה אחרת לקהל הזה".

- יותר סטארט-אפים פונים היום לדור ה-Y?

שי: "התחזיות הן שבעשור הקרוב כ-75% מדור העבודה בארה"ב יהיו ה-Y. זה הדור ששוטף היום את העולם והוא זה שיקבע את העתיד. זה דור מאוד גדול שפתוח לשינויים, ושכל העולם הטכנולוגי נראה לו טריוויאלי. יש הרבה דברים שמאפיינים אותו, כמו תפיסת המוביליות, תפיסה שחפצים גשמיים פחות חשובים לו ויותר להיות מאושר ועוד כל מיני דברים טובים. כך נוצרים גם הרבה רעיונות טובים". שי סיפק כמה דוגמאות - "כבר יש שירות שמאפשר לקחת חדר בדירה בפריז במקום חדר במלון, לא רק בגלל שזה יותר זול אלא גם בגלל שזה יותר נחמד - זה הרעיון שיצר את Air bnb - שירות שנולד בשביל דור ה-Y. גם Uber זו חברה של אנשי דור ה-Y וזו עוד חברה נוספת ששווה כיום כמה עשרות מיליארדי דולרים, וגם חברת Wework, שמתחברת לצעירים שפחות מתחברים למשרדים מפוארים, אלא מעדיפים לשבת במתחם אחד יחד. עכשיו גם רעיון זה ייסד את Welive, ואפשר להמשיך עוד ולעבור על כל תחום בחיים ולזהות את ההשפעה של דור ה-Y. ההזדמנויות הם אינסופיות, ואנחנו כמשקיעים מקשיבים ומשתדלים לפעול בהתאם".

הקשר שבין סנאפצ'ט לבין בנקאות

אבישר הציגה את הקשר בין אפליקציית החוויות סנאפצ'ט ל-PEPPER משום שהוא בא לידי ביטוי בקונספט של לקחת מוצרים פונקציונליים ולהפוך אותם לחווייתיים. בר-דוד הסבירה: "סנאפצ'ט הפכו עולם שלם לחוויה, ואנחנו רצינו להפוך את כל עולם התשלומים לחוויה. היום האפליקציות של הבנקים לא מספקות חוויה ללקוח, אבל אין סיבה שבנקאות לא תהיה חווייתית. יש לנו עולם שלם של גיפים שאנחנו מעצבים בעצמנו לפי קטגוריות ותחומים, וכך אנחנו הופכים את תחום התשלומים הזה לחווייתי יותר, כדי לנסות לייצר אינטראקציה מתמשכת ויומיומית עם הלקוח, שתייצר עבורו פאן. בכך קיבלנו השראה מסנאפצ'ט וגם מחברות נוספות".

שי הוסיף כי "אחד המשקיעים בחברה חזר ערב אחד הביתה וראה את הבת שלו מתעסקת באפליקציה חדשה. הוא הסתכל על הדבר הזה שנראה לו מטופש ושאל אותה כמה פעמים ביום היא נכנסת לאותה אפליקציה. הוא בדק את העניין גם עם יתר הצעירים בסביבה, וכך קיבל החלטה כי הוא הבין שיש פה תופעה סוחפת". כדי להמחיש את הפוטנציאל שהוא מזהה בסנאפצ'ט הוסיף שי כי "באירוע הסופרבול בארה"ב, שהוא אירוע מדהים מבחינת פוטנציאל הפרסום שיש לו, צפו השנה בערך 111 מיליון איש, ובסנאפצ'ט יש כל יום כ-160 מיליון צופים. כך שאפשר להגיד שבסנאפצ'ט יש כל יום סופרבול. בניגוד לטלוויזיה, סנאפצ'ט יודעת על האנשים שצופים בה כל דבר, בין אם זה גיל, תחביבים, עם הם מי מתקשרים וכו'. לכן זה לא פלא שהרבה אנשים מאמינים שיש לדבר הזה ערך כלכלי משמעותי. היא אמנם עם הפסדים מטורפים, אבל יש לה פלטפורמת פרסום שדור ה-Y וה-X מוכן לצרוך יותר מהכל המוצרים האחרים. וזו הסיבה לכך שאחרי הדוחות הכספיים שהיא פרסמה רוב האנליסטים העלו את הדירוג שלה".

- האם אין בהיי-טק היום בועה ויותר מדי כסף חם שמחפש השקעות?

שי: "יש יותר מדי כסף שמחפש השקעות, אבל זה טוב ליזמים, כי כשיש פחות כסף תהליך הבחירה של השקעות הקרנות יותר אכזרי, ויש סטרטאפים שמגיע להם שישקיעו בהם אבל אין לכך כסף. בסופו של דבר, תמיד מגיעים לאיזון מסוים, והיום המצב בסך הכול טוב. אפשר לזהות אומץ גדל בקרב היזמים שמגבשים רעיונות מדהימים ומקדמים מה שהם רוצים לעשות ולא מעניין אותם המצב. בעוד 50 שנה העולם יהיה שונה בזכות העובדה שהמון אנשים יקומו עם רעיונות חדשים ויקבלו לכך מימון ממשקיעים".

- הגופים המוסדיים בישראל לא מספיק משקיעים בהיי-טק המקומי?

"יש פה כשל שוק שצריך לתקן", הסביר שי. לדבריו, "תעשיית ההיי-טק הישראלית ממומנת בשנים האחרונות בהיקף שנתי בטווח של 5-3 מיליארד דולר, ובשנה שעברה היקף המימון עמד על כ-4.5 מיליארד, כשהמקורות הישראלים למימון זה היוו 4% בלבד, ו-96% הגיעו מחו"ל. לא ייתכן שהעולם משלם ואנחנו עומדים בצד. הסיבה שזרים משקיעים בהיי-טק ישראלי זה שהם חושבים שהם יראו מכך תוצאות. הם לא מבצעים השקעות מטעמים ציוניים. הגופים המוסדיים צודקים שהם רוצים לשמור על הפנסיה שלנו, אבל חלק גדול מההשקעות הזרות פה נעשה מכספי פנסיה של גופים זרים. גם בארה"ב, חשוב לאנשים לפרוש בשקט, והם אלה שמשקיעים פה. אני מקווה שיימצא לכך פתרון, משום שלא ייתכן שג'נט סמית מפנסילבניה תרוויח מוויז, ויקס, מובילאיי ויתר ההצלחות הישראליות יותר מריקי כהן מחדרה. לא ייתכן שהציבור הישראלי לא יהיה שותף לחגיגה הישראלית הזו, כי זה הדבר הכי גדול שקורה פה".

בהמשך הערב סיפרה בר-דוד על העתיד של PEPPER ואמרה כי "כשאנחנו מסתכלים אל האופק אנחנו רואים אותו לא רק בישראל. אם בעבר לא היה יתרון לבנקים ישראלים בחו"ל, בעולם הדיגיטל אין סיבה שמה שבנינו יישאר בישראל, כי הוא מבוסס על טכנולוגיה, על ממשק וחוויה, ואין הרבה הבדלים ממה שרואים פה לבין מה שיש באירופה וארה"ב. לכן, בהנחה שהמודל יצליח, אין סיבה לא לקחת אותו מחוץ לגבולות הארץ ולהביא בשורה למדינות אחרות".

לסיום, כשהתבקשו שי ובר-דוד להעניק טיפ ליזמים, המליצה בר-דוד "להאמין ולהיות חזקים בדרך, כי היא ארוכה ומורכבת, עם עליות וירידות והסברים מהסביבה לכך שהרעיון לא נכון". שי הוסיף כי "צריך לדעת שאם יש לכם חלום מטורף, אף פעם לא יהיה לו זמן טוב יותר. הזמן הוא עכשיו, ואין מועד אחר". הוא סיכם בסיפור: "בשנת 1997 קמה חברת אקמאי", הוא הזכיר, "היא הוקמה על-ידי שלושה יזמים שאחד מהם ישראלי. החברה מאוד הצליחה, אבל בתאריך 11.9.2001 היזם דניאל לוין המריא על הטיסה הראשונה שנחטפה והתרסקה על המגדל בניו-יורק. הדיילות דיווחו שיש מישהו שנאבק עם המחבלים. זה היה לוין. בהמשך יצא ספר על התרבות שהוא הנחיל באקמאי; הוא היה אומר לאנשים להגשים חלומות כי אין מועד אחר".

"הזמן הוא עכשיו. אם יש לכם חלום מטורף, אף פעם לא יהיה לו זמן טוב יותר", חתם שי.

מוצרים על מדדי כל שוק המניות

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור של חיזבאללה ● פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים ובת"א להחזרת החטופים • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"