גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארקין מוביל עוד הנפקה בנאסד"ק: יורוג'ן תנסה לגייס 50 מ' ד'

החברה פיתחה שיטה לשחרור מושהה של תרופות בתוך שלפוחית השתן, שמיועדת בין היתר לטיפול בסרטן, והיא גייסה עד כה 36.3 מיליון דולר

מורי ארקין / צילום: תמר מצפי
מורי ארקין / צילום: תמר מצפי

חברת יורוג'ן (Urogen) הישראלית (לשעבר Theracoat) פרסמה טיוטת תשקיף לגיוס של עד 50 מיליון דולר במסגרת הנפקה ראשונית בנאסד"ק. שווי החברה עדיין לא נקבע. בנקי ההשקעות ג'פריס ו-Cowen ישמשו כחתמי ההנפקה.

יורוג'ן פיתחה שיטה לשחרור מושהה של תרופות בתוך שלפוחית השתן. השיטה מתאימה לתרופות לטיפול בסרטן שלפוחית השתן, בעיקר למניעת חזרה של הסרטן, וזה המוצר המוביל שהחברה מפתחת באופן עצמאי, אולם הוא מתאים גם ליישומים נוספים כמו טיפול בשלפוחית רגיזה, תחום שבו יורוג'ן משתפת פעולה עם ענקית התרופות אלרגן.

יורוג'ן מגיעה להנפקה כשהיא מצוידת בשני שמות מוכרים בוול סטריט: המנכ"ל הוא רון בנצור, שניהל בעבר את חברת קיריקס ואת חברת XTL, ששתיהן רכבו על רכבת הרים במהלך תקופת כהונתו. יו"ר יורוג'ן הוא פרופסור אריה בלדגרין, מייסד ומנכ"ל חברת התרופות לסרטן קייט פארמה , הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 4.3 מיליארד דולר. קייט עוסקת בתחום החם של תרופות אימונותרפיות לסרטן.

בלדגרין הוא במקור אורולוג, ואף הקים חברה מצליחה נוספת לטיפול בסרטן הערמונית. תמיכתו בחברה בתחום שלפוחית השתן נותנת לה גושפנקא משמעותית. בדירקטוריון החברה מכהן חיים הורביץ שמנהל כיום את קרן CHealth להשקעות במדעי החיים, שהשקיעה ביורוג'ן בתחילת דרכה.

יורוג'ן הוקמה על ידי פרופסור אשר הולצר שהיה ממייסדיה של חברת InspireMD הישראלית הנסחרת היום בבורסת ניו יורק לפי שווי של מיליון דולר בלבד.

בעלי המניות הישראלים המובילים ביורוג'ן הם קרן פונטיפקס (16.7%) וארקין אחזקות בבעלות מורי ארקין (21%). קרן פונטיפקס הייתה מאוד פעילה בגל הנפקות הביומד הקודם בנאסד"ק בשנים 2014-2015. חברות הפורטפוליו שלה שהונפקו הן מקרוקיור, ביובלאסט, רי-ווק וקייט פארמה. שלוש הראשונות נחשבות לאכזבה מבחינת המשקיעים, אולם ההצלחה של קייט יכולה לפצות את משקיעי פונטיפקס.

בעלי המניות הלא-ישראלים המובילים בחברה הם קרן Proquest (10.2%), קרן אמריקאית שמתמחה במדעי החיים; Telormedix (8.4%), חברת פארמה שוויצרית שמתמחה בסרטן ו-Tatham Investments (5.1%), חברת השקעות אוסטרלית.

כאמור, המוצר המוביל של יורוג'ן נועד לטפל בסרטן שלפוחית השתן, שוק המוערך על ידי החברה בכ-4 מיליארד דולר. בתחום זה לא יצאו לשוק תרופות חדשות כבר כ-15 שנה, אולם ישנן תרופות בהן משתמשים הרופאים באופן לא רשמי. יורוג'ן משתמשת בטכנולוגיה ייחודית של תרכובת רגישה לחום, שמוזרקת לשלפוחית השתן כנוזל, ובתוכה הופכת לג'ל בתגובה לחום הגוף (הפוך מהכיוון המקובל בטבע). הג'ל משחרר את התרופה בשחרור מושהה וכך צפוי להיות יעיל יותר נגד גידולים המתפתחים בשלפוחית.

החברה דיווחה לפני כשבוע על גיוס החולה הראשון לניסוי שלב III במוצר זה, ותחילת ניסוי זה כנראה הייתה אירוע לו ציפתה החברה כדי לצאת רשמית להנפקה בנאסד"ק. במקביל היא עורכת ניסוי שלב IIa בגרסת מינון גבוה של המוצר וכן נמצאת בשלב Ib של הניסויים בשילוב של פורמולציה של עם תרופה חדש לגמרי לטיפול בסרטן.

ההסכם של החברה עם אלרגן הוא סביב שחרור מושהה של בוטוקס (החומר המוכר מתחום הטיפולים האסתטיים והשפעתו היא הרפיית שרירים), בתוך שלפוחית השתן כדי להרגיע שלפוחית רגיזה. ליורוג'ן יש 21.4 מיליון דולר בקופה לאחר חתימת הסכם שת"פ עם אלרגן, ממנו קיבלה 17 מיליון דולר. היא הפסידה 1.9 מיליון דולר ב-2016. החברה מעריכה כי 21 מיליון הדולר שנותרו לה יספיקו לה לפחות לשנה.

UroGen Pharma

שנת הקמה: 2004

מה החברה עושה: טיפול במחלות אורולוגיות

מנכ"ל: רון בנצור

יו"ר: אריה בלדגרין

סך גיוסי הון עד כה: 36.3 מיליון דולר

סך מזומן בקופה: 21.4 מיליון דולר

מספר עובדים: 33

הכנסות שנתיות: אין עדיין

סך גיוס מתוכנן: 50 מיליון דולר (השווי לא נקבע)

בעלי מניות עיקריים: קבוצת ארקין (21%); קרן פונטיפקס (16.7%); קרן ProQuest (10.2%)

מתחילת השנה: 7 הנפקות ביומד בוול סטריט

על רקע טיוטת התשקיף שהגישה UroGen Pharma, חברת ביומד נוספת מקבוצת מורי ארקין (ראו ידיעה נפרדת), החלטנו לבדוק מה התרחש במהלך הרבעון הראשון בגזרה הישראלית בשוק הראשוני והמשני שבוול סטריט. והמסקנה: ביומד - In בעוד שההיי-טק - Out - אבל יש אבל די משמעותי.

כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת, רוב ההנפקות שבוצעו, חוץ מאחת, הן של הנפקות משניות - כלומר של חברות שכבר היו ציבוריות. ועדיין קשה להתעלם מהדומיננטיות של סקטור ביומד הישראלי בשוק הראשוני והמשני האמריקאי מתחילת השנה, דומיננטיות שבאה לידי ביטוי כבר בשנה שעברה. אפשר להבין למה: חברות ביומד צעירות זקוקות להון כמו אוויר לנשימה, וכשהן כבר ציבוריות, מקור המימון העיקרי שלהן הוא השוק המשני, אך זה לא ממש ממהר לתת להן צ'קים שמנים.

מלבד קייט פארמה, שהיא חברה סמי ישראלית, וצמחה לשווי של 4.3 מיליארד דולר, היתר הן חברות קטנות עד בינוניות שגייסו עד 30 מיליון דולר בסך הכול. התשואות של חלק מהנפקות אלו ממש לא רעות, כפי שעולה מבדיקת "גלובס". עכשיו נחכה ונראה כיצד, ואם בכלל, תתבצע הנפקת UroGen Pharma של ארקין. שוק ההנפקות התעורר לתחייה על רקע הגאות הבלתי פוסקת בשוקי ההון.

ביומד-In הייטק-Out

עוד כתבות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?