גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ההשתלטות" של אפרת פלד על בנק הפועלים

ההצלחה של מקורבת לשרי אריסון לצבור כוח רב בבנק - ולא בטוח שזה לטובתו

אפרת פלד / צילום: רון קדמי
אפרת פלד / צילום: רון קדמי

1. כמה מחזיקה שרי אריסון בבנק הפועלים, כחלק מגרעין השליטה, המעניק לה בפועל שליטה על ההחלטות בתאגיד הפיננסי הגדול במשק? 20%.

כמה מחזיק הציבור, באמצעות הגופים המוסדיים (בין שהם מקומיים ובין שהם זרים) בבנק הפועלים? טוב, זו כבר שאלה קלה בחשבון: 80%.

מי בעל הבית בבנק הפועלים? התשובה היא לכאורה טריוויאלית: בעל המאה הוא בעל הדעה, לכן שרי אריסון היא בעלת הבית בבנק הפועלים, עם 20% בלבד מהמניות בבנק.

מי בעל הבית האמיתי בבנק הפועלים? מה זאת אומרת, ענינו כבר על השאלה: שרי אריסון! לא, אז זה לא ממש נכון, אפילו די מטעה. בעלת הבית האמיתית, זו שההשפעה שלה הכי גדולה על דירקטוריון הבנק, זו שמכהנת בעצמה כדירקטורית בבנק, זו שמקורבת מאוד לשרי אריסון ולוחשת על אוזנה היא אפרת פלד, ששמה אולי מוכר בברנז'ה העסקית בכלל והפיננסית בפרט, אבל מחוצה לה, לציבור הרחב, היא כלל לא מוכרת.

2. השם המוכר יותר הוא רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי, שאוהבים להכתיר אותה כאישה החזקה והמשפיעה במערכת הבנקאות. אז לא. רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי בחמש השנים האחרונות, אכן מנהלת את הבנק השני בגודלו בישראל, ובנק לאומי, בניגוד לפועלים, הוא ללא גרעין שליטה, מה שמאפשר שלטון מנהלים, כלומר שלטונה של רוסק עמינח. אבל, בניגוד לרוסק עמינח, פלד לא עושה את זה מכיסא המנכ"לית, ולא בראש חוצות, אלא מתחת לרדאר, ובעוצמה לא פחותה מרוסק עמינח, ויש שאף יגידו בעוצמה גדולה יותר.

נא להכיר, אפרת פלד (42): מנכ"לית אריסון החזקות, חברת ההחזקות שבשליטת שרי אריסון, מכהנת כדירקטורית, לכאורה עוד דירקטורית בין 12 הדירקטורים של הבנק, אבל היא ללא ספק הכי דומיננטית והכי משפיעה. הדרך של פלד לצמרת הייתה מהירה מאוד, כחלק מהיכרותה המוקדמת עם אריסון. היא החלה את דרכה כרואת חשבון במשרד סומך חייקין - בית הגידול של רוסק עמינח ומנהלים רבים במשק, כמו ארז ויגודמן. לפני כ-15 שנה התמזל מזלה של פלד לפגוש את אריסון, ובין השתיים נוצרה כימיה מיידית, שהקפיצה אותה קדימה (מזכיר במשהו את ההיכרות של שלמה נחמה עם תד אריסון ז"ל, אביה של שרי). כבר בגיל 26 מונתה פלד לסמנכ"לית הכספים בחברת מובנפיק (חברה שהחזיקה ברשת מסעדות ובתי הארחה), שהייתה בבעלות אריסון, וגם הייתה במשבר. לאחר מכן, פלד מונתה לנהל את הקרן המשפחתית של משפחת אריסון, ואף עברה עם המשפחה לתקופה מסוימת לפלורידה (כחלק מתכנון המס שתווה עו"ד פיני רובין לשרי אריסון). בשנת 2006, בת 31 בלבד, מונתה פלד לתפקיד מנכ"לית אריסון החזקות במקום שלמה נחמה, ופחות משנה לאחר מכן נכנסה לבנק הפועלים כדירקטורית, בתקופה שבה כיהן דני דנקנר כיו"ר הבנק.

בתחילת דרכה של פלד בבנק, היא שמרה על פרופיל נמוך. אז היה דנקנר האיש החזק בו, אך היא למדה אט-אט את נבכי עולם הבנקאות. כאשר החל המאבק של אריסון עם בנק ישראל על הדחת דנקנר, פלד הובילה את הקו המיליטנטי של אריסון בהגנה על דנקנר, כנגד בנק ישראל והנגיד אז סטנלי פישר, שהגיע עד לפנייה למבקר המדינה. בסופו של דבר דנקנר הודח, ובדיעבד זה שירת את פלד. היא ידעה היטב כיצד להיכנס לוואקום שנוצר, והיא עשתה זאת בחוכמה: כמעט בלי שכתבו על כך, דיברו על כך או הרגישו בכך, מעמדה וכוחה בבנק הלכו והתעצמו. אם לפני 10 שנים הייתה פלד הדירקטורית הצעירה וחסרת הניסיון ביותר בבנק, היום היא כבר הדירקטורית הוותיקה ביותר (למעט משה קורן, המכהן בתפקיד יותר מ-20 שנה) ובעלת ההשפעה הגדולה ביותר.

בשקט, לאט ובאלגנטיות הצליחה פלד לסלק או להרחיק מקורבים נוספים שהיו לאריסון מהבנק ולהפוך לאשת אמונה. אפשר להגדיר זאת כך: פלד היא למעשה בעלת "ייפוי כוח" מאריסון לנהל כראות עיניה את העסקים השונים של הקבוצה. כל אחד בבנק יודע זאת, ואפשר להניח שהוא גם "מתנהג" בהתאם. גורמים בבנק מתארים את פלד כחריפה וחכמה, אך גם ככוחנית ובעלת כישורים פוליטיים. היא אמנם יודעת לתמוך בהנהלת הבנק ולתת לה חופש פעולה, אבל יש לכך גבולות. מי שחווה את הגבולות הללו על בשרו הוא יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר הבנק. סרוסי לא עדכן את פלד בפרשת התלונה על תקיפה מינית שהגישה עובדת לשעבר בבנק נגד המנכ"ל לשעבר ציון קינן, ופלד לא ראתה זאת בעין יפה. השורה התחתונה היא שסרוסי מצא את עצמו בתוך זמן קצר מחוץ לבנק ושילם על פרשת קינן בכיסאו, אף שחלקו בפרשה היה מזערי. גורמים במערכת הבנקאית אף מספרים שפלד תמכה לאורך השנים במדיניות השכר הנדיבה בבנק ודחפה אותו לצאת למאבק נגד חוק שכר הבכירים. בכל מקרה, לכל בר-בי-רב בבנק ולכל מי שעובד איתו זה ברור: עמדתה של פלד היא המכריעה בכל ההחלטות המהותיות והאסטרטגיות בבנק הפועלים.

3. הנה השאלה הטבעית והמתבקשת: אם פלד כה משפיעה וכה דומיננטית, מדוע היא לא מונתה ליו"רית הבנק, במקום סרוסי? ראשית, לא בטוח שבנק ישראל היה מאשר זאת, אבל זו לא הסיבה היחידה. יש עוד כמה סיבות: א. הרבה יותר נוח להיות דומיננטי בלי לעמוד באור הזרקורים. לפעול מאחורי הקלעים ולהמשיך לשמור על פרופיל תקשורתי נמוך; ב. כסף. למה אנחנו מתכוונים? אם הייתה ממונה ליו"ר, היו חלות עליה מגבלות שכר הבכירים (עלות שכר מרבית של 2.5 מיליון שקל בשנה). סביר מאוד להניח שבקבוצת אריסון התגמול שלה נדיב יותר, ולכן נוצרה פה סיטואציה המשרתת לחלוטין את פלד: גם יותר כסף, גם השפעה וגם פרופיל תקשורתי מאוד נמוך.

4. הדומיננטיות של פלד יכולה להתקבל בהבנה אם היא מתיישרת או מצטלבת עם האינטרס של בעלי המניות והנהלת הבנק להשביח את ערכו. אבל זה לא תמיד קורה, והשבוע ראינו זאת באופן מובהק.

לפני שלושה שבועות פרסם הבנק שהוא בוחן כמה אפשרויות של היפרדות מחברת כרטיסי האשראי ישראכרט (הפרדה שהוא מחויב לה מתוקף חוק שטרום). האפשרויות הן מכירה, הנפקה או חלוקת המניות דיבידנד בעין (כלומר, חלוקה של מניות ישראכרט לבעלי המניות של הבנק). מדובר היה לכאורה בהודעה טכנית, סתמית וחסרת משמעות, אבל לא כך הדבר. לחלוקת דיבידנד בעין אין יתרון מבחינת הבנק עצמו. המניות של ישראכרט יחולקו ישירות לבעלי המניות בבנק ובנק הפועלים לא ייהנה מרווחי הון, בניגוד למהלך של מכירה או הנפקה.

לא רק שפועלים לא ירוויח ממהלך כזה, גם יחס הלימות ההון (יחס ההון העצמי לנכסי הסיכון של הבנק ובראשם תיק האשראי) שלו ייפגע כתוצאה מירידה בהון העצמי. הירידה בהון העצמי תביא לכך שהפער בין הפועלים ולאומי יצטמצם באופן מהותי, ובטווח הארוך אף להביא לכך שלאומי יעקוף את הפועלים.

למי בכל זאת הפתרון הזה טוב? כמובן, לבעלי המניות ובראשם קבוצת אריסון המחזיקה ב-20% ממניות הבנק, שמקבלים לרשותם, ובאופן מלא, נכס בשווי בסדר גודל של כ-3 מיליארד שקל. כמו כן, היתרון במהלך של דיבידנד בעין הוא שהדבר מאפשר הפרדה מהירה של ישראכרט מהבנק, בלי להיות תלוי ברוכשים או במחיר, אך זהו פתרון שמתאים יותר לדקה ה-90, כשאין אלטרנטיבות טובות יותר.

אלא שהשבוע נודע שחלוקת הדיבידנד בעין היא כבר קצת יותר מאופציה תיאורטית או פתרון של הרגע האחרון. הבנק פרסם השבוע הודעה שממנה עולה שכבר החלו מהלכים לקידום הצעד, וכי קבוצת אריסון כבר הצהירה שבמקרה כזה, שבו היא אמורה לקבל 20% ממניות ישראכרט, היא לא תישאר בעלת השליטה בחברת כרטיסי האשראי ולא תמנה דירקטורים, כדי למנוע מצב שבו יש עקיפה של חוק שטרום.

פלד, יוזמת המהלך, מקדמת צעד שישרת את שרי אריסון הרבה יותר מאשר את הבנק עצמו.

5. וזה לא המקרה הראשון שבו המהלכים של פלד מתנגשים עם טובת הבנק: בנק הפועלים הופך באחרונה אגרסיבי למדי במדיניות הדיבידנד שלו והשבוע הודיע כי קיבל אישור להגדיל את הדיבידנד ל-40% מהרווח. זה לא ייעצר שם. הבנק מתכוון להגיע לדיבידנד של 50% מהרווח. זו מדיניות הדיבידנדים האגרסיבית ביותר בין הבנקים. שיעורי הדיבידנד האלה מזכירה את תקופות טרום המשבר של 2008.

למען ההגינות, אנחנו חייבים לומר: לבנק יש עודפי הון משמעותיים וכריות ביטחון, וחלוקת דיבידנד בהיקף כזה לא אמורה לערער את יציבותו. אבל מנגד עולה שאלת הצמיחה - עם חלוקת דיבידנד בהיקף אגרסיבי כזה, ואופציה של חלוקת ישראכרט כדיבידנד בעין, האם לבנק יהיו מנועי צמיחה לעתיד? האם יוכל להגשים את חלומו להתרחב בחו"ל? או שיהפוך לבנק מדשדש בצמיחה, שמשרת בעיקר את בעלי המניות שלו בחלוקת דיבידנד?

הרצון של פלד-אריסון למקסם את הדיבידנדים מבנק הפועלים איננו מקרי. לאריסון החזקות חוב של יותר מ-2 מיליארד שקל לבעלי האג"ח, חוב שאינו דבר של מה בכך. בעבר התוכנית הייתה להישען על חלוקת דיבידנד מבנק הפועלים כמקור מרכזי להחזר החוב, אלא שחלוקת הדיבידנד בבנק נעצרה לכמה שנים (בדומה לשאר הבנקים), עד שהם הגיעו ליעדי ההון החדשים.

כבר לפני שנתיים כמעט פורסם ב"גלובס" שאריסון מחפשת אפשרות לממש חלק מההחזקה ולהכניס שותף לבנק, אלא שנראה שבינתיים לא נמצא משקיע כזה, וכנראה עד שלא תסתיים חקירת הבנק בארה"ב, גם לא יימצא. לכן כעת, כאשר ברז הדיבידנד חודש, ומכירת ישראכרט על הפרק, נראה שבקבוצת רוצים למקסם את התמורה להשקעתם בבנק ובמלוא העוצמה. האם זה טוב לבנק עצמו? לא בטוח בכלל.

6. שורות תחתונות: שרי אריסון נתנה סוג של "ייפויי כוח" לאפרת פלד לקבל החלטות מהותיות בכל הקבוצה, כולל בנק הפועלים. רשמית, יש אמנם מנכ"ל ויו"ר לבנק, אבל לא רשמית, אפרת פלד היא זו שעל פיה יישק דבר, לכל הפחות בהכרעות המהותיות.

פלד, אשת אמונה של אריסון, מובילה את המהלכים הדומיננטיים בבנק ונראה שהדירקטוריון מתיישר בעיקר על פי קו המחשבה שלה.

העובדה שפלד היא אשת אמונה של אריסון מתנגשת לעתים עם חובת האמון של פלד כלפי האינטרסים של הבנק עצמו, וראינו את זה במקרה של חלוקת הדיבידנדים ואולי גם בישראכרט.

המסקנה: למה צריך בכלל גרעין שליטה של 20% בלבד בבנק הפועלים? כיצד נוצר מצב שבו כוח רב כל כך ניתן למי שנמצאת לחלוטין הרחק מהעין הציבורית? סוגיית גרעין השליטה בבנקים אינה חד-משמעית - יש יתרונות וחסרונות לבנק עם גרעין שליטה, ויתרונות וחסרונות לבנק בלי גרעין שליטה ועם שלטון מנהלים. אבל במקרה של אריסון והפועלים, מדובר בייצור כלאיים: גרעין שליטה לא דומיננטי בהיקפו כמו במזרחי טפחות (שם בעלי השליטה מחזיקים ב-44% מהמניות), ושלטון של מנהלת בשמה של בעלת השליטה.

לכן ייטב לכולנו אם ההמלצה הבאה של פלד לאריסון תהיה להתחיל למכור את מניותיה בבנק בהפצה בבורסה ולהיפרד מגרעין השליטה ומהכוח שניתן לה. האם היא מסוגלת לכך?

eli@globes.co.il

irit-av@globes.co.il

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים