גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רן גוראון: "ביג דאטה יהיה חלק מהתכנון בעולם העסקי"

כך אמר רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, במפגש "IOT על הבר" ■ ד"ר אסף עדי, מנהל בכיר בתחום ה-IOT במעבדת המחקר של IBM, טען כי "האינטרנט של הדברים הוא לא דבר חדש; אנחנו מכירים אותו כבר כ-30 שנה"

רן גוראון / צילום: יונתן בלום
רן גוראון / צילום: יונתן בלום

היום כבר ידוע כי תחום ה"אינטרנט של הדברים" (IOT), דהיינו בין היתר חפצים פיזיים בהם משולבים חיישנים - הוא אחד התחומים החמים בעתיד הקרוב ואף בהווה. כפי הנראה, השילוב של פעילות זו עם נתוני הביג דאטה (Big Data) - מאגרים המכילים מידע בכמויות גדולות וממקורות שונים, ישנו את חיינו בצורה דרמטית.

במסגרת אירוע "IOT על הבר" של "גלובס" בשיתוף פלאפון, שהתקיים בשבוע שעבר ועסק בנושא ביג דאטה, התייחס מנכ"ל פלאפון, רן גוראון, להשפעת התפתחויות אלה על פעילות החברה ואמר כי "בעידן החדש יש זרם של מידע שנמצא בכל מקום והמקור העיקרי שלו הוא המכשירים הניידים. אם נוסיף לכך את עולם ה-IOT, הסיפור 'מסתבך' במובן החיובי. IOT זה מונח המשקף מציאות שמתהווה בימים אלה, ויאפשר לנו לדעת יותר על כל אחד, כי בנוסף למידע מהמכשיר הסלולרי, נתחיל לקבל מידע גם מחפצים - לדוגמה, מהרכב ומהרמזור, ממצלמת רחוב, מדלתות וכן הלאה".

לדברי גוראון, "היום מתחילים להבין בעולם את פוטנציאל המידע הגלום בביג דאטה, וה-IOT לוקח את עניין המידע הזה קומה אחת למעלה, כך שאנחנו עומדים בפני שתי מהפכות ענקיות שיתרחשו ביחד, ובסופו של דבר בעוד כמה שנים יובילו למפץ גדול. התסריטים בהם ניתן לעשות שימוש בשילוב המידע הזה הם אין סופיים".

גוראון הסביר כי "בעוד כמה שנים כל שירות שנקבל יהיה מבוסס על ביג דאטה, שמבוסס על נתונים, ומישהו יצטרך לספק את הנתונים האלה. לכן כל גוף עסקי יכלול נתוני ביג דאטה בקבלת ההחלטות שלו וזה יהיה חלק אינטגרלי מהתכנון בעולם העסקי", לדבריו, "המידע שנאסף היום הוא עדיין לא באמת מידע של IOT, אלא יותר נובע בעיקר מההתנהגות שלנו במכשיר הסלולרי, שבאמצעותו אפשר לדעת עלינו הכל - איפה אנחנו גרים, איפה אנחנו עובדים, המצב הסוציואקונומי שלנו, באיזה אפליקציות אנחנו משתמשים, באיזה אתרים חדשותיים וחברתיים אנחנו משתמשים ועוד".

"כ-90% מהמידע בביג דאטה נאסף בשנתיים האחרונות"

גוראון הציג את ההתפתחות המואצת של פעילות הביג דאטה בעת הנוכחית, ואמר כי "כ-90% מהמידע הקיים כיום בביג דאטה נאסף בשנתיים האחרונות. כיום אותו מידע מכפיל את עצמו פי 10 כל שנתיים והקצב הזה הולך וגדל.

לגבי המתרחש בעולם הסלולר אמר גוראון כי "התעשייה נמצאת בתחרות עצומה ומחפשת להביא יותר ערך. פלאפון עושה זאת באמצעות כניסה למנועי צמיחה חדשים, ובעולם הזה חברנו לענקית התקשורת העולמית טלפוניקה שמספקת לנו ידע, ובחודשים הקרובים נתחיל להציע שימושים על בסיס הביג דאטה שיש לנו היום. כך, בקרוב מספר ערים ומוסדות גדולים יתחילו לבסס את השימושים שלהם על מידע שמקבלים מתוך הרשת שלנו, המבוסס על דאטה של המשתמשים". אילן סיגל, סמנכ"ל שיווק פלאפון הוסיף בעניין פעילות החברה בתחום וסיפר כי "לפני כחודש וחצי השקנו מוצר חדש של ביג דאטה בשיתוף פעולה עם טלפוניקה העולמית שפועלת בתחום כבר כ-4 שנים, כעת אנחנו מתחילים לספק תוצרים באמצעות מספר שיתופי פעולה עם כמה גופים, שייצרו מוצר מצוין ויאפשר קבלת החלטות מצוינת וגיבוש פתרונות לבעיות שצצות באותם גופים".

בהמשך סיפר ד"ר אסף עדי, מנהל בכיר בתחום ה-IOT במעבדת המחקר של IBM, על פעילות חברת ענקית המחשבים בתחום, ואמר כי "האינטרנט של הדברים הוא לא דבר חדש ואנחנו מכירים אותו כבר כ-30 שנה".

לדבריו, "מה שהשתנה בתקופה הנוכחית זה שהחיישנים נעשו מספיק זולים כך שאפשר למצוא אותם בכל מקום, ובנוסף גם כמות וסוגי החיישנים גדלה, לכן אפשר להטמיע אותם במכשירים השונים. כך, עכשיו אפשר להבין יותר על אנשים מה הם עושים ואיך הם מרגישים וחברות וגופים שונים יכולים להשתמש באותו מידע כדי לספק להם שירותים".

כך לדוגמה, לדבריו, מה שמכונה "בית חכם", המרושת בחיישנים, "יכול לאפשר חיסכון בחשמל באמצעות שימוש בחיישנים, לסייע להתמודד עם נזילות, גילוי אש ועוד". עדי סיפק דוגמאות לשימושים הקשורים לעולם ה-IOT וסיפר כי "בארה"ב חברת קוקה קולה הכניסה לאחד ממכשירי השתייה שהיא מציעה למסעדות חיישנים שבודקים איזה משקאות שותים ומה מצב המכונה, וזאת משום שבארה"ב הלקוחות רוכשים לעצמם את הכוס ובוחרים בעצמם את המשקה מתוך המכונה".

לדבריו, "סיבה נוספת לכך שקוקה-קולה החליטה לשלב חיישנים באותן מכונות היא שבארה"ב נוהגים לערבב באותה כוס בין כמה סוגי משקאות, וכעת בקוקה קולה יכולים ללמוד על טעמי הקהל ולפתח מוצרים חדשים".

עוד ציין עדי כי "דוגמה נוספת היא השינוי הנעשה באמצעי התשלום שלנו, עולם שהולך להשתנות כי בעתיד יהיה אפשר לשלם באמצעות שעון חכם שיוכל לזהות אותנו וגם יהיה מאובטח, וגם למכשירים חכמים אחרים יוכנסו יכולות תשלום. IBM משתפת פעולה בתחום עם חברת ויזה".

שירותי מנוע למטוסים

הוא הוסיף כי "התפתחות תחום הIOT תאפשר פיתוח מוצרים חדשים, כמו לדוגמה להחליף את מכונת הכביסה בשירות כביסה שיכלול גם כבר את חומר הניקוי ויאפשר לנו לשלם בהתאם למספר הכביסות שנבצע. כבר היום בעולם התעופה החברות לא רוכשות מנועים למטוסים שלהן, אלא רוכשות שירות למנוע לפי טיסה, ומשלמות בהתאם לחברות המנועים". עידן רבי, עורך מדור ההיי-טק של "גלובס", שהנחה את הדיון, אמר כי כבר היום חלק מהמוצרים סביבנו אוספים מידע. הוא שאל איך עניין זה משפיע על החיים שלנו כבר היום, ואיך הוא צפוי להשפיע עליהם בעתיד.

לדברי עדי "בעולם הרפואה, היום יותר ויותר נכנסת היכולת לנטר את מצב החולה מהבית, וכבר מדברים על להתחיל לתת לחולים טיפול בייתי. כבר היום אפשר באמצעות שיחת וידאו לדבר עם הרופא. זה מהווה יתרון לבית החולים שמצמצם עומסים וגם לחולה שיותר נוח לו. בנוסף, זה מסייע לצמצום זיהומים וגם לצמצום עלויות. גם עולם הביטוח עומד להשתנות. לפני כמה שנים חברות הביטוח נתנו למבוטחים את האפשרות לשלם לפי נסיעה. היום, עם הרכבים האוטונומיים, אפשר לקבוע את היקף התשלום לפי צורת הנהיגה של הנהג, כך מי שנוהג בטוח יותר ישלם פחות. אותו הדבר לגבי ביטוח בריאות, בו יהיה אפשר לעקוב אחר אורח החיים של המבוטחים, ומבוטח החי אורח חיים בריא ישלם פחות".

עדי גם סיפק כמה נתונים על עולם ה-IOT ואמר כי בשנת 2020, בעוד כשלוש שנים, הצפי הוא שיהיו כ-30 מיליארד מכשירי IOT, שהחברות השונות ישקיעו במוצרים הקשורים לעולם ה-IOT כ-250-300 מיליארד דולר, ושהשוק שייווצר בעקבות כך יגיע לכ-4 טריליון דולר. כשמדברים על היקפים כאלה, המשמעות היא שכל החברות ירצו להיות בתוך העולם הזה. מחקר בישראל מלפני כשנתיים מצא כ-330 סטרטאפים הפועלים בתחום ה-IOT, ואני מניח שהיום המספר הזה כבר גדול יותר".

אינטראקציה עם מערכות מחשב

בנוסף למכשיר הסלולר, יש עוד התקנים שצפויים לשנות את ההתנהלות שלנו בעתיד. באיזה התקנים מדובר?

עדי: "צמידים ושעונים חכמים ובעצם כל פריט לבוש, החל במשקפיים, וגם כובע, אוזניות בלוטות', נעליים וכו'. כל דבר שנלבש הופך להיות חכם, וגם כל דבר סביבנו. זה לא נגמר בחיישנים, אלא גם קשור לאינטראקציה שלנו עם מערכות המחשוב שתשתנה, כי המצלמה תקלוט את התזוזות שלנו, המחשב יקשיב לנו, החיישן על היד יידע אם אני מתרגש וכו'. כבר היום אנחנו מתחילים לראות הרבה מכשירים שמאפשרים אינטראקציה עם מערכות מחשב".

התפתחות הנושא משפיעה כבר היום על תעשיות מסורתיות. איך זה בא לידי ביטוי?

עדי: "קודם כל בבטיחות במקומות עבודה. אנחנו כל הזמן שומעים על תאונות בענף הבניה. כמות הנפגעים בתאונות עבודה בארה"ב עומד על כ-4,000 בשנה ועוד מיליונים נפצעים. מעבר לסבל שנגרם למעורבים, העלויות של זה הן מדהימות ומגיעות למיליארדי דולרים. אבל באמצעות חיישנים אפשר לנטר את סביבת העובד, את פעילות העובד וגם להבין איך הסביבה משפיעה עליו ולהתריע על תאונות, החל מחשיפה לרעל, חום, קור וכו'".

עוד סיפר עדי כי "לצד הבטיחות, ה-IOT יכול לסייע באמצעות מערכות שמזהות שמכונה במפעל עומדת להתקלקל. דוגמה נוספת היא עזרה לטכנאי שמגיע הביתה. באמצעות חיישנים שיותקנו על החפצים והבנה של תלונת הצרכן, אפשר לעזור לטכנאי ולהגיד לו גם איזה חלקים להביא, וגם להדריך אותו לגבי תיקון התקלה. אלה דברים שכבר קורים היום בתעשייה".

הזדמנות להיות הפייסבוק והגוגל הבא

מה החידושים העיקריים היום ב-IOT?

"כל יום חברות מוציאות חיישנים זולים ומדויקים יותר שמסוגלים לספק מידע שלא היה אפשר לספק קודם. יש חדשנות בתקשורת - בפלטפורמות שלוקחות את המידע ומעבדות אותו מהר יותר והחדשנות מגיעה לכל מקום, כך שיש פה הזדמנויות גם לחברות גדולות וגם לסטארט-אפים להפוך את השוק ולהיות הפייסבוק והגוגל הבא".

לסיכום אמר עדי כי, "בסופו של דבר משתמש הקצה והערך שהפתרונות האלה יתנו לו זה מה שיכריע אם החיישנים האלה יצליחו. כי זו המטרה. חברות יוכלו לייצר מוצרים ושירותים מותאמים לכל אחד מאתנו, ותהליכי הייצור והשירות ישתנו בעקבות כך".

יותר סנסורים, יותר טוב

בהמשך התקיים פאנל סטארט-אפים בהנחיית אילן סיגל ובהשתתפות עמי גל, מנכ"ל Sqream, עדי עזריה, מייסד Sisense ואיתי רוזנצוויג, מנהל פיתוח עסקי BreezoMeter. אלה התייחסו לקשר לעולם הביג דאטה וה-IOT בפעילותם.

גל סיפר כי "אנחנו משרתים לקוחות עם כמויות גדולות של דאטה. אחד הדברים קשור למחקר הבודק די.אנ.איי, ומאפשר טיפול טוב יותר בחולי סרטן, המצליח להציל ממוות. יש מכונה שלוקחת דגימה מגוף האדם ומייצרת סדרה של מיליוני תווים, המגיעה לגודל של כ-200 ג'יגה". רוזנצוויג סיפר כי "אנחנו מספקים מידע על זיהום אוויר. יש סביבנו הרבה מקורות מידע סביבתיים זמינים שכל אחד יכול להגיע אלינו, אבל הבנו שאף אחד לא איגד את המידע הזה, וזה מה שעשינו. המידע נאסף בזמן אמת באלגוריתם בודד שמספק אינדיקציה ברמה גבוהה על רמת הזיהום באזור מסוים, על המזהמים שנמצאים באותו אזור, כשהכל יחד מצטבר לסדר גודל עצום של מידע. כך אפשר לתת אינדיקציה על הדרך הטובה ביותר לבצע אימון גופני, וחברות פארמה לדוגמה, יכולות לספק מידע זמין לחולי אסטמה. פריז בחרה בנו לספק ניטור של זיהום האוויר בעיר".

לדבריו "יש שני אפיקים מרכזיים מול חברות הטלקום - אפליקציה ספציפית על מזג אוויר, והחידוש הגדול המשמעותי הוא סנסור זעיר שיהיה בעתיד בתוך הטלפון ויוכל לתת אינדיקציה על רמת הזיהום". לדברי עזריה, "יותר סנסורים זה יותר טוב; אחד הדברים שקורים הוא שעד עכשיו מי שעשה כסף מביג דאטה זה פייסבוק וגוגל. עכשיו משתמשים בידע ובטכנולוגיות החדשות גם לטובת הציבור ולאו דווקא לטובת הרווחים של החברות הגדולות, אלא גם לטובת שימוש של משרד הבריאות לדוגמה שחוסך מזה כסף בזכות ריפוי מסרטן. כך, בעתיד נראה שירותים שיאפשרו יצירת חיים בריאים ואיכותיים יותר".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים