גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בן-חי-שגב: "ערוץ 2 מתנהג כמו תינוק שלקחו לו את הצעצוע"

יו"רית מועצת הכבלים והלוויין התייחסה לביקורת על הבחירה בערוץ 20 להפעלת ערוץ הכנסת ■ גורם באחת הקבוצות: "יפעת בן-חי-שגב עובדת בשביל התפקיד הבא שלה"

יו"רית מועצת הכבלים והלוויין יפעת בן חי שגב / צלם: תמר מצפי
יו"רית מועצת הכבלים והלוויין יפעת בן חי שגב / צלם: תמר מצפי

זכייתו של ערוץ 20 במכרז להפעלת ערוץ הכנסת ביום חמישי, כשהוא מותיר מאחור את שני הגופים החזקים שהתמודדו בו, המשיכה לעורר הדים גם היום והפכה לקרב של האשמות.

מצד אחד, מדובר בזכייה מפתיעה על רקע העובדה שהגוף הצעיר וחסר הניסיון בשידורי חדשות גבר על חדשות 2, שהפעילה עד כה את הערוץ, ועל RGE, בעלת השליטה בערוץ 10.

מצד שני, כפי שפורסם ב"גלובס", עוד לפני הזכייה העלו גורמים המעורבים במכרז חששות כי לתוך השיקולים המקצועיים של מועצת הכבלים והלוויין חדרו גם שיקולים פוליטיים, על רקע רצונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, השולט במשרד התקשורת, לפגוע בחדשות 2 ובחדשות 10 ולחזק את ערוץ 20 בעל האופי הימני.

בינתיים הדיון עצמו הוא מעט עקר, על רקע העובדה כי ההצעות השונות - ההצעה הזוכה ו-3 ההצעות המפסידות - לא נחשפו. למעשה, בערוצים 2 ו-10 טוענים כי עד כה הם לא קיבלו כלל הודעה על כך שנוצחו במכרז.

על-פי ההודעה שהוציאה מועצת הכבלים והלוויין ביום חמישי, ההצעה הזוכה של ערוץ 20 זכתה ל-930 נקודות (מתוך 1,000 אפשריות), הצעת RGE הגיעה למקום השני עם 822 נקודות, הצעת חברת החדשות של ערוץ 2 זכתה ל-814 נקודות, ו"שידורי העם" (הקבוצה של תיא תקשורת ויסמין TV) זכתה ל-751 נקודות.

ערוץ 20, בראשות המנכ"ל מוטי שקלאר והעורך הראשי חגי גולן, אמור להתחיל להפעיל את הערוץ בחודש יולי, כשבינתיים על-פי הערכות, גם בחדשות 2 וגם ב-RGE בוחנים אפשרות לערער על התוצאות.

הזכייה במכרז היא ל-10 שנים, והתקציב שתעמיד המדינה לזכות ערוץ 20 יעמוד על 25.2 מיליון שקל לשנה.

על רקע הלך הרוח הביקורתי ששורר בשוק בכל הנוגע לזכייה של ערוץ 20, יצאה היום (א') יו"רית מועצת הכבלים והלוויין, ד"ר יפעת בן-חי-שגב, להגנת ההליך שבראשו עמדה.

לדבריה, "כל ההצעות שהוגשו היו הצעות טובות, שלוש הצעות היו מצוינות, ובתוכן אלה של ערוץ 10 וחדשות 2. בסוף יש לך מכרז, יש מישהו שמקבל יותר נקודות, והוא הזוכה. בעיניי, התגובות שאנחנו שומעים הן מאוד ילדותיות. אנחנו הרי מנסים לחנך ילדים להפסיד בכבוד, וערוץ 2 מתנהג כמו תינוק שלקחו לו את הצעצוע. חדשות 2 עשו עבודה מצוינת ב-12 השנים האחרונות, הם הקימו ערוץ יש מאין, והוא היה מצוין, אבל זה ערוץ של המדינה, והיא המוסמכת לקבוע, על-פי קריטריונים, מי יפעיל אותו".

- מה את יכולה לומר בתגובה לטענות שלפיהן המועצה היא יחידת סמך במשרד שנשלט על-ידי נתניהו, וחברים בה אנשים שפעלו או היו עשויים לפעול בשמו ובשם האינטרסים הצרים שלו?

"אני לא מוניתי על-ידי ראש הממשלה לתפקיד שלי, ואין לי שום מחויבות אליו. יש לי מחויבות לאינטגריטי שלי. האם ראש הממשלה נפגש אתי או דיבר אתי בעניין? לא. לא הוא ולא אנשיו. אני חרדה לשלטון החוק ולחופש העיתונות לא פחות מארבעת הגופים המסחריים שניגשו למכרז הזה".

מה יעלה בגורל העובדים?

באופן רשמי בחדשות 2 ובערוץ 10 לא מתייחסים בינתיים להליך הבחירה, על רקע העובדה שכאמור התוצאות המפורטות והפרוטוקולים של ההליך לא פורסמו באופן רשמי. בחדשות 2 מסרו ביום חמישי כי "לאור פרסומים על זכיית ערוץ 20 במכרז להפעלת ערוץ הכנסת, אנו ממתינים לקבלת ההודעה הרשמית. עם קבלתה, בכוונתנו לבחון את ההצעה הזוכה ואת כל הליכי המכרז שהתקיימו ולשקול את צעדינו. אנו גאים בערוץ הכנסת המצטיין שהפעלנו ב-12 השנים האחרונות ובעובדיו המסורים".

ואכן, אחת הסוגיות שעולות כעת על הפרק היא עתידם של עובדי הערוץ. מדובר בכ-100 עובדים, כשעל-פי הערכות כ-70 עד 80 מהם הם שכירים. בערוץ 20 סירבו להתייחס רשמית לעתידם של העובדים, אך על-פי הערכות הם עשויים להעסיק חלק גדול מהעובדים הנוכחיים בערוץ, כמובן תוך מחויבות למה שהציעו במכרז ותוך שינוי באופי התוכניות ובטאלנטים שיגישו אותן.

גורם בכיר בערוץ 20 אמר ל"גלובס" כי החברה תעמוד במכסות כוח-האדם אליהן התחייבה במכרז, וכי אין שום אג׳נדה שלא להעסיק עובדים טובים מתוך מצבת כוח-האדם הקיימת.

מי שכן מתח ביקורת באופן רשמי על ההחלטה היא התנועה הרפורמית, שנלחמת כבר זמן על אופי התכנים שמשודרים בערוץ 20, שכזכור אמור לשמש קודם כל כערוץ מורשת. "ערוץ 20 מפר ברגל גסה את תנאי הזיכיון שלו בכל הנוגע לייצוג המתבקש של מגוון הזרמים, הקהילות והחוגים בעם היהודי ובציבור הישראלי", נמסר מהתנועה. "במצב העניינים הזה, לא ברור כיצד מעניקה מועצת הכבלים והלוויין פרס לערוץ בדמות שידורי ערוץ הכנסת, שחייבים להתבסס על פלורליזם, ריבוי דעות וטיפוח סובלנות. בנוסף, מאכזב לראות כיצד המועצה אינה מכבדת את דרישותיה והחלטותיה שלה עצמה, ושמה אותן לצחוק". 

גורם באחת הקבוצות המתמודדות הגיב היום לדברים בחריפות: "מי שמקשיב לבן-חי-שגב בראיונות שהיא מעניקה ביממה האחרונה ומביט על התנהלותה בשבועות האחרונים, למד שהגברת עובדת בשביל התפקיד הבא שלה. היא תעשה הכול כדי להיות יושבת-ראש 'ברית-המועצות', גם במחיר של הענקת שידור ציבורי לערוץ שבמשך שנים לא עומד במחויבויות שלו ומקבל קנסות על הפרות בוטות בשידוריו, שלא בחל בקמפיינים נגד נשיא המדינה ואושיות שלטוניות נוספות, ערוץ צעקני ומקטב".

עוד כתבות

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר