גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גאדג'טים: לוג'יטק Spotlight - שלט מצגות יוקרתי וחכם

אם אתם מעבירים מצגות מדי יום, השלט הזה הוא הדובדבן שבקצפת ■ אמנם מדובר במוצר פרימיום ויקר, אבל מי  שצריך את זה לא יצטער על השדרוג

אם אתם עורכים מצגות בארגון שאתם עובדים בו, אתם בוודאי נוהגים להשתמש בשלט מצגות עם ציין לייזר. זה אמנם מאפשר למקד את הקהל במסך, אבל הוא לא באמת עוזר שרוצים לשלוט במצגת. בלוג'יטק הבינו שהתחום הזה זקוק לרענון וה-Spotlight הוא הפתרון שלהם לאנשים שמצגות הוא חלק בלתי נפרד מהעבודה שלהם.

התקנה: ההתקנה של Spotlight פשוטה ולוקחת דקות ספורות, אבל היא גם נקודת התורפה של המכשיר הזה. צריך להתקין תוכנה על המחשב, עבור הגדרות ותאימות. בכל פעם שמגיעים למקום בו רוצים לבצע מצגת, צריך להתקין תוכנה, אלא אם כן מבצעים אותה באמצעות הלפטופ האישי. את החיבור מבצעים בעזרת תקשורת בלוטות' או דרך המחבר האלחוטי המשולב במכשיר. היתרון בבלוטות' הוא כמובן שלא צריך לחבר שום אביזר. החיסרון בבלוטות', בכל הזמן שהיינו מקושרים למחשב האישי שלנו, השלט לא רצה להתנתק. הוא לא הפריע, אבל יכול להיות שהוא בזבז סוללה.

תכונות: הספוטלייט הוא הדור הבא של שלטי המצגות, ככזה הוא עושה הרבה יותר ממה ששלט לייזר מסוגל או שלט אחר המאפשר להעביר עמודים במצגת. נתחיל בזה שהוא מאפשר כמו כל שלט מצגות להעביר עמודים קדימה ואחורה, נמשיך בזה שניתן באמצעותו למקד את הקהל על-ידי עיגול גדול אותו מעבירים על החלקים החשובים בשקופית. ברגע שמפעילים את הסמן המעוגל, הרקע של המצגת מעומעם והתאורה מתמקדת בחלק המסומן. ניתן אפילו לבצע הגדלה לאזור מסוים במסך. כמו כן, ניתן ללחוץ על לינקים ולהפעיל קטעי וידיאו בקלות.

החוויה עצמה מהספוטלייט נוחה מאוד. השלט יושב טוב ביד וקל להתמצא בו. אמנם שליטה בסמן באוויר דורשת טיפה מיקוד, אבל זה עובר טוב. היכולת להתרחק מהמחשב ולדעת שהכל בשליטה, תהיה שווה לאנשים שמעבירים מצגות וצריכים את השליטה הזו.

ניהול מצגת מול קהל מכריח מדי פעם גם מבט על השעון, על מנת להבין כמה זמן נשאר. לוג'יטק פתרו את הבעיה הזו באמצעות מנגנון הרטט בשלט. זה יודיע 5 דקות לפני סיום המצגת וגם בסיומה.

בלוג'יטק מבטיחים תמיכה במק ובווינדוס וגם בתוכנות המצגות: Power Point של מיקרוסופט, Slides של גוגל, Keynote של אפל, PDF ו-Prezi. בבדיקה שלנו, ב-Power Point זה עבד מצוין, אבל משום מה בסליידס כפתור המעבר קדימה ואחורה התהפכו. זה לא קריטי, אבל סתם מוזר. ניתן לפתור את זה באמצעות התוכנה של לוג'יטק.

עיצוב: ספוטלייט הוא שלט המצגות היוקרתי ביותר שפגשנו. הדגם שהגיע אלינו לסקירה היה בצבע אפור עכבר (יש גם צבע שמפנייה), הוא קומפקטי ויושב בצורה נוחה ביד, ועשוי כולו ממתכת. זהו לא שלט שייהרס בקלות. המשקל של הספוטלייט עומד על קצת פחות מ-50 גרם, לא כולל המקלט הזעיר. לוג'יטק גם מצרפת לערכה נרתיק לאחסון הספולייט.

סוללה: בלוג'יטק מבטיחים כ-3 חודשי עבודה באמצעות הסוללה, אמנם היה קשה לנו לאמת את הזמן הזה, אבל בכל מקרה טעינה של דקה בודדת מספקת כ-3 שעות עבודה. מחבר הטעינה הוא מהסוג החדש יותר - USB-C. טוב שלוג'יטק עברו אליו, כך שניתן להשתמש בקלות במטען של הסמארטפון. בערכת המוצר מגיע כבל USB-C, אבל אין מיקום נוח לשילוב שלו בערכת הנשיאה.

בשורה התחתונה, אם אתם מעבירים מצגות, השלט הזה הוא הדובדבן שבקצפת. אמנם מדובר במוצר פרימיום ויקר, אבל מי שגם ככה מעביר מצגות ומרוויח מזה כסף, לא יצטער על השדרוג.

מחיר: 700 שקל

ציון: 9

צחי הופמן היה כתב הטכנולוגיה והגאדג'טים של "גלובס". כיום הוא מנהל בלוג ביקורות פרטי ("the gadget reviews") ועובד בחברת בלונד 2.0, המתמקדת ביח"צ לחברות סטארט-אפ.

עוד כתבות

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

רכש כרטיס להגרלת לוטו בארה"ב ב-2 דולר, וזכה ב-1.8 מיליארד דולר

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

הרכישה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר עבור סטארט־אפ AI

אנבידיה רוכשת את הסטארט־אפ גרוק בעסקת מזומן של כ־20 מיליארד דולר - כך דווח ב־CNBC ● מדובר ברכישה הגדולה בתולדות החברה ובהימור על שבבי היסק לבינה מלאכותית ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות באנבידיה עצמה, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

המדינה שמבקרת את ישראל וגם מטמיעה מערכות נשק כחול־לבן

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה חיובית בוול סטריט; S&P 500 שבר שיא בפעם ה-39 השנה

S&P 500 עלה ב-0.3%, ונאסד"ק הוסיף ● מניית נייקי קפצה לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת-ימי", צוין

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

הלם באירופה: האמריקאים מטילים סנקציות על בכירים באיחוד

הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על בכירים באיחוד האירופי שפעלו כדי לחייב רשתות חברתיות לנטר שיח מסית ואלים ● בין הסנקציות שהוטלו: איסור כניסה לארה"ב ● באיחוד האירופי הגיבו בתדהמה, האמריקאים טוענים כי מדובר ב"צנזורה"

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

צ'ארלי ג'ביס

סוכריות גומי במאות דולרים: איך זינק שכר־הטרחה של היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל־7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

שבבים

לא רק אנבידיה: המניות שעשויות להוביל את שוק השבבים ב-2026

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

משדר המתקפה האיראנית בערוץ 12 בחודש יוני / צילום: צילום מסך יוטיוב

המערכה האיראנית, גמר הגביע וערן זהבי: המשדרים הנצפים של השנה

שעות הצפייה בטלוויזה בישראל 2025 חזרו לרמות דומות לאלו שלפני המלחמה; תחילת המלחמה עם איראן הוכתרה כאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר השנה ● בכנס בתל אביב הזהירו רגולטורים ונציגי תעשייה מהיעדר תכנון לאומי לחוות שרתים לבינה מלאכותית ● למרות האתגרים בענף התיירות, רשת מלונות חדשה מושקת בישראל עם ארבעה נכסים בתל אביב ובאילת ● אירועים ומינויים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המרוץ ל"יהלום" של אלומיי: כולם רוצים לרכוש נתח מתחנת הכוח דוראד

האם רכישת השליטה בחברת האנרגיה אלומיי ע"י נופר מסתבכת? ריבוי הגופים שלוטשים עיניים לנכס המרכזי של החברה יוצרים איומים על השלמת העסקה - מהליך משפטי ועד פירעון מיידי של האג"ח שהנפיקה ● ועל מה דובר בפגישה שהייתה השבוע בין עופר ינאי לעמוס לוזון

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

מתחם הבורסה ברמת גן / צילום: תמר מצפי

העלאות הארנונה ב־2026: לאילו רשויות אושרה העלאה, והיכן נדחו הבקשות

תעריף הארנונה יעלה ב־2026 בכ־1.6% - אך לרשויות רבות אושרה העלאה גבוהה הרבה יותר, לעומת אחרות שבקשותיהן נדחו ● במתחם הדולפינריום בת"א התעריף יעלה ביותר מ־100%, ומנגד, באזור הבורסה ברמת גן לא אושר שינוי ● גלובס בדק את המצב בכמה ערים גדולות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי-טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026