גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נקבע התמחור בהצעת המכר של פורטיסימו בקורנית דיגיטל

התמורה המיידית - 88 מיליון דולר ■ בנק דיסקונט, מהמשקיעים המרכזיים בפורטיסימו, צפוי ליהנות מהכנסות של כ-60 מיליון שקל ברבעון השני, לאחר הכנסות דומות ברבעון הראשון

יובל כהן / צילום: איל יצהר
יובל כהן / צילום: איל יצהר

מכירת המניות של קורנית דיגיטל על ידי קרן ההשקעות פורטיסימו תתבצע במחיר של 20.6 דולר למניה - כך נקבע אתמול (ג') בתמחור ההנפקה. המחיר נמוך ב-7% ממחיר המניה עם סיום המסחר שלשום. בתגובה, מניית קורנית איבדה אתמול 8.1% מערכה, והיא נסחרה היום במחיר של 20.35 דולר, המשקף לחברה שווי של 682 מיליון דולר. למרות הירידה במניה אתמול, היא עדיין רושמת תשואה חיובית של 60.8% מתחילת 2017.

קורנית מייצרת ומשווקת מערכות דפוס דיגיטליות תעשייתיות לצורך הדפסה על בדים ופריטי לבוש. פורטיסימו היא בעלת המניות הגדולה בקורנית. בסך הכל תמכור פורטיסימו 4.25 מיליון מניות קורנית - כך שהתמורה שהיא תקבל תגיע לכ-87.6 מיליון דולר. נוסף על כך, לחתמים בהנפקה - ברקליס וסיטיגרופ - ניתנה האפשרות לרכוש מפורטיסימו מניות נוספות, כך שהתמורה הכוללת עשויה לעלות לכ-101 מיליון דולר.

אם תמומש האופציה, פורטיסימו, שמוביל המנכ"ל יובל כהן, תרד להחזקה של 11% בקורנית, לעומת 26.3% קודם לכן. נכון להיום אין בקורנית עוד בעל מניות גדול אחר או גופים מוסדיים שהם בעלי עניין בה.

מימוש מוצלח שני לפורטיסימו

עבור פורטיסימו, זהו מימוש מוצלח שני בקורנית השנה. בינואר האחרון, קצת אחרי שהמניה זינקה בעשרות אחוזים על רקע הסכם שיתוף פעולה שחתמה קורנית עם ענקית המסחר אמזון, פורטיסימו מכרה מניות ב-94 מיליון דולר. המחיר אז נקבע על 16.5 דולר למניה, ובמקביל מנכ"ל החברה, גבי זליגסון, מכר מניות ב-1.5 מיליון דולר. לצד הצעת המכר בינואר, קורנית הנפיקה מניות חדשות וגייסה 38 מיליון דולר.

פורטיסימו נכנסה להשקעה בקורנית ב-2011, כשרכשה את השליטה בה בהשקעה של 16 מיליון דולר בלבד, לפי שווי של כ-23 מיליון דולר. לפני ההנפקה הראשונית של קורנית בנאסד"ק, באפריל 2015, פורטיסימו החזיקה בכ-70% מהחברה. ההנפקה בוצעה במחיר של 10 דולר למניה, כך שמאז ההנפקה מניית קורנית עלתה בכ-104%.

המרוויח הגדול מהמימוש: דיסקונט

אחד המרוויחים המרכזיים מהמימוש הנוסף של קרן פורטיסימו בקורנית הוא בנק דיסקונט - משקיע מרכזי בקרן. בהנחה שאכן יושלם המימוש בהיקף האמור, הרי שדיסקונט צפוי ליהנות כתוצאה מכן מהכנסות בסדר גודל של כ-60 מיליון שקל (בכפוף להיקף המימוש הסופי), בדומה לסכום שרשם בדוחות הרבעון הראשון בעקבות המימוש הקודם של פורטיסימו ביצרנית מכונות ההדפסה.

המימושים בשוק ההון תורמים השנה לרווח לא מבוטל לתוצאות הבנק, המנוהל על ידי לילך אשר טופילסקי. מתוצאות הרבעון הראשון שפרסם הבנק בתחילת השבוע, עלה כי דיסקונט קפיטל - זרוע ההשקעות של הבנק - רשמה הכנסות של 75 מיליון שקל ממימוש השקעות, בראשן מקרן פורטיסימו, וכן 10 מיליון שקל ממימוש השקעה של קרן פימי בחברת נובולוג.

בהנחה שהמימוש הנוסף של פורטיסימו יושלם לפני סוף יוני, הרי שברבעון השני תיהנה דיסקונט קפיטל, המנוהלת על ידי הילה חימי, מרווח של 60 מיליון שקל, וכן רווח של 12 מיליון שקל ממימוש שנרשם בקרן נוספת.

גם ברבעון השלישי קיים צפי לרווח נוסף, הפעם מההשקעה באורמת. דיסקונט הוא אחד המשקיעים המרכזיים בקרן פימי, שחתמה באחרונה על הסכם למכירת השליטה באורמת לחברת ההשקעות היפנית אוריקס. מימוש זה, שכנראה יושלם ברבעון השלישי - צפוי להניב רווח לפני מס של 50 מיליון שקל לבנק.

בסך הכל צובר דיסקונט הכנסות ממימוש השקעות של קרוב ל-200 מיליון שקל ב-2017, וזאת כשעוד לא עברה מחצית השנה. מדובר בסכום לא מבוטל לבנק, שרווחיו ב-2016 הסתכמו ב-905 מיליון שקל. הרווחים מההשקעות מהווים רוח גבית לשיפור בתוצאות שמציג הבנק מפעילות הליבה שלו, ודוחפים את צמיחת רווחיו עוד קדימה.

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

צבא ארה"ב הזהיר, איראן נבהלה? "לא נתמרן בהורמוז"

באיראן מכחישים את התוכניות לקיים תמרונים צבאיים של משמרות המהפכה במצרי הורמוז ● צה"ל תקף כלים הנדסיים של חיזבאללה בדרום לבנון ● חמאס מגנה את המשך התקיפות של צה"ל ברצועה וטוען כי ישראל נושאת באחריות לאי-הגעה לפתרון בסוגיית המחבלים שנצורים ברפיח ● עדכונים שוטפים

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

נכס יוקרתי בסביון / צילום: מרים חג'ג'

"תמחור שמרני": 17.5 מיליון שקל עבור נכס יוקרתי בסביון

הנכס כולל שני מבנים עם רמת גימור גבוהה הכוללת חיפוי של אבן ירושלמית ייחודית ● "הרוכשים הם תושבי חוץ - מה שמדגיש את המשך העניין הבינלאומי בנכסי פרימיום בישראל, גם בתקופה שבה הפעילות בשוק מצומצמת", אמר המתווך ● וכמה זה יקר ביחס להרצליה פיתוח?

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו"ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

מוחמד ספורי / איור: גיל ג'יבלי

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך ביהמ"ש העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

פחות משהובטח: הממשלה אישרה תוכנית תמיכה בקריית שמונה

הבוקר התכנסה הממשלה בעיר וקיבלה החלטה לשיקום וצמיחה דמוגרפית בקריית שמונה, ואולם הארנק הדיגיטלי שהובטח לתושבים יתקבל כמענק חד-פעמי ● מאידך, תושבים חדשים, אם יגיעו לעיר, יזכו למענק חודשי של כ-2,000 שקל למשך שנה וחצי

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

השבוע. לנצח את הפחד עבור מעסיק / צילום: באדיבות נטפליקס Skyscraper Live

איך סיכון חיים הפך לפורמט

השבוע נטפליקס שידרה אתגר אקסטרים: המטפס אלכס הונולד טיפס בלייב וללא אמצעי הגנה על מגדל טאייפי 101 שבטיוואן ● הקהל צפה מרותק, אבל מהקריינות ומהספונסרים עבר מסר אחר - לא מדובר בתיעוד של הישג, אלא הפקה שממירה סיכון לפורמט ● בעידן שבו AI יכולה לייצר כל פעלול בצורה מושלמת, נטפליקס מהמרת על הדבר היחיד שעדיין לא ניתן לשכפול: האפשרות לאסון מול המצלמה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הביטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, ושערו מול הדולר עומד על 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

רחוב רבי עקיבא בבני ברק / צילום: Shutterstock

גן ילדים בבני ברק שביהמ"ש הורה לפנותו ממשיך לפעול ונאבק נגד תשלום שכירות

כמה שופטים קבעו בשורה של החלטות כי על הגן שהוקם על חלק מגג שבבעלות פרטית להתפנות, ובינתיים לשלם דמי שכירות - אך החברות המפעילות את הגן סירבו להתפנות ● מפעילי הגן: "מדובר בהחלטות טכניות, אנחנו פועלים בהתאם לפסקי הדין"

דני בריקמן / צילום: בן יצחקי

הוא שירת 11 שנה ביחידה מסווגת וסירב להפוך לאל"מ. היום יש לו חברת סייבר

בגיל 8 הוא כבר שיווק מוצרי תוכנה, את הבגרות במתמטיקה סיים בכיתה י', ובצבא הוא שירת 11 שנה - אך סירב להמשיך לאל"מ ● חברת הסייבר שהקים עם השחרור מכניסה היום עשרות מיליוני דולרים, אבל הוא בכלל חולם להקים בית ספר למוזיקה: "רוצה להוריד את המחסומים" ● שיחה קצרה עם דני בריקמן, מנכ"ל Oasis Security

עקב אכילס של חמינאי שעשוי להוביל אותו להפסד מול ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ההבדלים הגדולים בין טראמפ לחמינאי, איך מתמודדים צעירי עזה עם המשבר הכלכלי ברצועה, והארגונים העשירים שרוצים להשפיע על בחירות האמצע בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם