גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העסקה שתשלש שווי אמיליה: תרכוש מעודד פלר את כימוביל

אמיליה תמזג לתוכה את החברה שעוסקת באספקת שירותים, חומרי גלם וכימיקלים, בעסקת מניות ענקית ■ חברת הייעוץ אנטרופי ממליצה לאשר את המיזוג

עסקת הענק שמקדם איש העסקים עודד פלר בחברת אמיליה פיתוח  הציבורית שבשליטתו מתקרבת לכדי הכרעה. פלר, שמחזיק ב-84% ממניות אמיליה, מבקש למזג לתוכה את קבוצת כימוביל הפרטית הנמצאת בבעלותו המלאה בעסקת החלפת מניות, שתיצור חברה ממוזגת בעלת שווי הוגן של כ-750 מיליון שקל ושווי שוק של כ-650 מיליון שקל.

ביום שלישי הקרוב יתבקשו בעלי המניות של אמיליה פיתוח מקרב הציבור להצביע בעד אישור עסקת בעלי העניין, והם צפויים לעשות זאת לאחר שאתמול קיבלה העסקה תמיכה מחברת אנטרופי המעניקה שירותי ייעוץ לגופים מוסדיים. לדעת אנטרופי, תנאי העסקה הוגנים וסבירים לאחר שהתגבשו בהליך בלתי תלוי ובסיוע יועצים חיוניים.

קבוצת בעלי מניות המיעוט באמיליה פיתוח כוללת שלושה גופים מוסדיים (הראל, פסגות ומיטב דש) שמחזיקים יחדיו בכ-8% ממניות החברה (כמחצית מהחזקות המיעוט). יתר המניות מוחזקות ברובן בידי משקיעים פרטיים, שמניסיון עבר אינם נוהגים להצביע באסיפות הכלליות של אמיליה, כך שתמיכת מוסדיים אלו תאפשר כנראה את ביצוע העסקה.

אמיליה פיתוח היא חברת החזקות בעלת חמישה נכסים מרכזיים: 100% ממניות חברת אמיליה קוסמטיקס (לשעבר קרליין); כ-58% ממניות מנדלסון תשתיות ותעשיות (בשווי שוק של 154 מיליון שקל); כ-15% ממניות מקסימה, יצרנית גזים לתעשייה ולרפואה (בעלות שווי שוק של כ-40 מיליון שקל); 25% ממניות חברת חומרי הגלם פלציב שבשליטת קיבוץ עין הנצי"ב; וכ-7% ממניות קרן ההשקעות טנא המשקיעה בחברות קיבוציות - השקעה שבעבר הניבה רווחים שמנים לאמיליה ממימושי השקעות בחברות אבן קיסר ו-SCR המפתחת מערכות לניהול רפתות.

לאמיליה הון עצמי של 205 מיליון שקל והיא נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-220 מיליון שקל. הערכת השווי שערכה חברת PWC לקראת עסקת המיזוג, לפי שיטת היוון תזרימי מזומנים עתידיים (DCF), העניקה לאמיליה פיתוח שווי הוגן של 252 מיליון שקל, בשעה שכימוביל הוערכה בשווי של 503 מיליון שקל.

פלר יחזיק לא יותר מ-87%

כימוביל הפרטית, שנרכשה בידי פלר ב-1997, היא חברה שפעילותה מתפרסת כיום על מגוון תחומים של אספקת שירותים, חומרי גלם וכימיקלים לענפי התעשייה. אלו כוללים ייצור ויבוא של חומרי גלם וכימיקלים, מתן שירותי הובלה ואחסון, שירותי ייעוץ בטיפול במים, שירותי מעבדה, פיקוח על מוצרי מזון וטיפול בפסולת תעשייתית ורפואית.

את שנת 2016 סיימה כימוביל עם עלייה של 2% בהכנסות ל-454 מיליון שקל, ועם צמיחה של 24% ברווח לפני מס ל-26 מיליון שקל. בשנה האחרונה ובזו שלפניה ייצרה כימוביל רווח EBITDA (רווח בנטרול ריבית מס והפחתות) של כ-46 מיליון שקל, והיא מציגה הון עצמי של כ-277 מיליון שקל.

עסקת המיזוג שתעלה לאישור באסיפה הכללית מורכבת במקצת: אמיליה פיתוח תרכוש מעודד פלר את מלוא מניותיו בחברה הפרטית ע. פלר אחזקות, שדרכה החזיק עד כה הן באמיליה הציבורית והן בכימוביל הפרטית. בתמורה לרכישה, תקצה אמיליה לפלר מניות חדשות של עצמה שיהוו 94.6% ממניותיה, כאשר כל מניות השליטה הקודמות יהפכו למניות אוצר (מניות רדומות).

אלא, שמיד לאחר ההקצאה יבוצע שלב נוסף בעסקה, במסגרתו ימכור עודד פלר כ-4.9% מהמניות החדשות (כ-1.18 מיליון מניות) שקיבל במסגרת הצעת מכר לציבור, כשבמקביל תבצע החברה הנפקה של לפחות עוד כ-883 אלף מניות חדשות לציבור. כך, שלאחר סיום המהלך יעמוד שיעור ההחזקה של פלר על לא יותר מ-87% מהמניות. תמורת ההנפקה תשמש בהמשך לדיבידנד שיחולק לכלל בעלי המניות של אמיליה פיתוח.

האנליסטים באנטרופי בחנו את מתווה העסקה, את הערכות השווי ואת מערך ההסכמים הנוכחיים שבין כימוביל לפלר, והמליצו כאמור לאשרה. בנוגע למבנה העסקה, מדגישים באנטרופי כי מניתוח רגישות שביצעו עלה שקיימת רגישות נמוכה לשינויים בתמורת הרכישה, עקב שיעור ההחזקה הגבוה של פלר בשתי החברות.

משמעות הדבר היא שלבעלי המניות מקרב הציבור לא תיגרם פגיעה מהותית גם אם החברה הנרכשת הוערכה ביתר והחברה הרוכשת הוערכה בחסר. בנוסף לכך, השווי ההוגן של אמיליה פיתוח יגדל פי 3.5 לאחר השלמת המיזוג, ושווי החזקות הציבור במניה יגדל פי 2.8, מצב שאמור להוביל לעלייה בהיקפי המסחר במניה בבורסה.

עוד מציינים באנטרופי לחיוב את העובדה שהעסקה מבוצעת במניות ולא במזומן, כך שאינה מדללת את יתרות המזומנים של אמיליה ואינה מגדילה את נטל החוב. יותר מכך, העסקה אף תביא להגדלת ההון העצמי של אמיליה פי 2.3 ל-466 מיליון שקל, וכן להקטנת שיעור המינוף שלה מ-73% ל-64%.

אנטרופי: ייחסכו הוצאות שכר

עסקת המיזוג כוללת עדכון של מדיניות התגמול של אמיליה פיתוח ושל תנאי השכר של בכירים בחברה. פלר למשל, יעזוב את תפקיד היו"ר ויעבור לכהן כמנכ"ל במשרה מלאה.

שינוי זה היה אמור להעלות את שכרו החודשי ל-180 אלף שקל, אולם בעקבות שיחות שקיימו נציגי אמיליה עם אנשי אנטרופי, הוסכם כי השכר החודשי של פלר יעמוד על 150 אלף שקל. בנוסף הובילו השיחות לעדכון כלפי מעלה של היעדים המאפשרים הענקת בונוס שנתי למנכ"ל, כך שלדעת אנטרופי נחסכו הוצאות שכר של 600-800 אלף שקל בשנה.

יש להדגיש כי באסיפת בעלי המניות יועלו להצבעה סעיפים נוספים, ובהם מינוי דירקטורים חדשים לאמיליה. באנטרופי ממליצים לתמוך בכל הדירקטורים המוצעים, למעט במועמדותו של עירן טאוס, מאחר שהוא מכהן כמנכ"ל כימוביל.

לדברי אנטרופי, "אנחנו מסתייגים ממינויו של נושא משרה כפוף מנכ"ל לתפקיד דירקטור, לנוכח הפוטנציאל לניגודי עניינים העשוי לנבוע מכפל כהונה כאמור, בשל תפקידו כמפקח מחד במסגרת תפקידו כדירקטור, ומאידך היותו מפוקח על ידי הדירקטוריון לאור היותו נושא משרה בחברה".

כימוביל

פעילות: ייצור והובלה של חומרי גלם וכימיקלים ואספקת שירותים לענפי התעשייה

מיקום: מפרץ חיפה

מנכ"ל: עירן טאוס

הון עצמי: 277 מיליון שקל

הכנסות ב-2016: 454 מיליון שקל (עלייה של 2%)

רווח לפני מס ב-2016: 26 מיליון שקל (צמיחה של 24%)

שווי הוגן בעסקה: 503 מיליון שקל (לפי PWC)

אמיליה

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק