גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כשהתחתנתי, אמרתי לאשתי: נשקיע בעסק במקום לקנות בית"

רני צים הקים עם אחיו עדי את רשת כמעט חינם כשהיה בן 24, וכשמכר אותה היו לה 37 סניפים, מחזור שנתי של 1.3 מיליארד שקל ורווח תפעולי של 46 מיליון שקל ■ ראיון

רני צים / צילום: ענבל מרמרי
רני צים / צילום: ענבל מרמרי

"כל הזמן רציתי להיות עצמאי. מגיל קטן אמרתי לעצמי: 'רני, אתה לא תהיה פקיד בנק או עובד ממשלה. בער בי משהו. אני יזם באופי שלי, ותמיד אהבתי ביזנס".

 - לא רצית להיות תלוי בבוס, במישהו אחר?

"כן, האמנתי שאדע לעשות כסף לעצמי בעצמי".

 - איך ההורים הגיבו?

"אבא שלי אמר לי: 'איך שתסדר את המיטה שלך, ככה תישן עליה'".

רני צים לא בזבז זמן. בגיל 24, פחות או יותר בזמן שהפך בפעם הראשונה לאבא, הקים עם אחיו עדי צים את רשת הדיסקאונט כמעט חינם, שבמועד מכירתה למתחרה יינות ביתן הפעילה 37 סניפים, גלגלה מחזור שנתי של 1.3 מיליארד שקל והרוויחה תפעולית 46 מיליון שקל (3.4% מהמחזור).

"כשאני ואשתי רצינו לקנות את הבית הראשון שלנו, אמרתי לה: 'בואי נשקיע בעסק במקום לקנות בית. בית לא יביא לנו עסק, אבל עסק יביא לנו בית'", מספר צים. "עשיתי הכול מהר, אני עובד בקצב מאוד מהיר".

 - למה מכרתם את רשת כמעט חינם?

"לכל אחד מבני המשפחה היה חזון אחר לגבי הרשת. אני כיוונתי גבוה ורחוק, וזה לא הסתדר מול עדי ושאר בני המשפחה. זה היה עסק משפחתי, ולא רציתי לתסכל אף אחד. כאחד שכיוון גבוה ורחוק, לא רציתי לקחת אחריות על כל המשפחה במקרה שזה לא יצליח".

 - מכרת בעצב?

"לא, ממש לא. בנינו עסק מאפס ועשינו אקזיט נהדר. בעשור האחרון אף אחד לא עשה אקזיט בשוק הקמעונאות, ואנחנו עשינו את האקזיט הכי גדול. מכרנו עסק מצוין, ואין לי Hard Feelling. שיהיה בהצלחה ליינות ביתן".

 - למה קמעונאים בישראל תמיד מתקשים לפרגן האחד לשני?

"אני מאוד מפרגן לשוק. יינות ביתן עשו מהלך מדהים, כי אחרי רכישת כמעט חינם הם רכשו את מגה וקיבעו את עצמם כמספר 2 חזק בשוק לשנים הקרובות. כל אחד רוצה להיות הכי טוב, וקשה לפרגן כשאתה בתוך השוק הזה. עכשיו אני מחוצה לו, אז קל לי יותר לפרגן".

 - אהבת להיות קמעונאי?

"כן, ואולי זו הסיבה שחזרתי לשוק הזה דרך רכישת אופיס דיפו. עכשיו קמעונאות זה תחביב. אני מתרכז בנדל"ן מניב".

בנקודה זו מדגיש צים כי עבר את השלב שבו הוא מחפש לעשות כסף. "אני נהנה מעשייה. זה מה שמניע אותי. לא הכסף מניע אותי. אני איש שבע. אני כבר מזמן בשלב שבו אני מחפש את הנשמה בכל עסק שלי. את אופיס דיפו קניתי לא כדי להרוויח עוד 10 מיליון שקל אלא כדי שהחברה הזו תצליח בשוק הישראלי, כי אין סיבה שלא תצליח. שוק הקמעונאות בארץ זה ג'ונגל, אז מה זה אופיס דיפו? בדיחה לעומת השוק כולו.

"אחרי שמכרתי את כמעט חינם, לא עבדתי במשך חצי שנה והבנתי שצריך לעבוד וליצור איזון בחיים. עד המכירה היו לי 3 טלפונים: פרטי, עסקי בישראל ועסקי מחוץ לישראל. יום אחרי המכירה נותר לי רק הפרטי והייתי מקבל שיחה פעם ביומיים. התחלתי להשתגע, להרגיש לא חשוב".

כשצים מדבר על אופיס דיפו, הוא נהיה מאוד אמוציונלי. את השליטה ברשת רכש לפני כשנתיים כשקנה את מניות שותפו, רונן לוי, בקבוצת ריטייל 3000 שהחזיקה במניות אופיס דיפו. "זו רשת שאין לה קונספט מתחרה בישראל, וכשהיא קרסה קמו במקומה רשתות קטנות יותר. האתגר הכי גדול בהבראת הרשת היה עודף של שטחים גדולים וניהול רדוד. לא היה יבוא. הרשת שירתה את הספקים שלה, שהיו רק מקומיים, ולא את בעלי המניות. קנו ביוקר ומכרו ביוקר.

"כשקניתי את הרשת, קיבלתי גופה. עכשיו, לעומת זאת, 40% מהמחזור של הרשת זה מיבוא, וזו המהפכה. אנחנו קונים בזול ומוכרים בזול. אופיס דיפו הפסידה 30 מיליון שקל בשנה הראשונה אחרי שרכשתי אותה. עכשיו זו חברה מאוד רווחית".

צים השקיע בסך-הכול 40 מיליון שקל, כולל הזרמות אחרי רכישת השליטה בה, ועכשיו הוא מצהיר: "אם הייתי רוצה למכור את הרשת היום, בקלות הייתי מקבל 150-200 מיליון שקל. יש קונים! הקמעונאות חוזרת, והשנים הבאות יהיו שנות הקמעונאות".

 - איך בדיוק? יותר ויותר אנשים קונים באינטרנט, וחלקם באתרים סינים שמציעים מחירים זולים.

"כשאת קונה באתר סיני, אין לך חווית קנייה. את לא נוגעת במוצר, ואת מקבלת אותו אחרי כמה שבועות, ואין לך ביטחון שמה שתקבלי זה מה שהזמנת".

 - אני בספק אם הורים לילדים בגיל בית ספר, שצריכים באופן שוטף לקנות הרבה כלי כתיבה, זקוקים לחוויית קנייה כזו.

"אולי, אבל לגבי סוגיית המחיר - אופיס דיפו לא יקרה היום. לפני שאני רכשתי את הרשת, האסטרטגיה שלה הייתה: זה מאמריקה, אז אפשר למכור ביוקר. כשאני רכשתי אותה, הכנסתי את הדי.אן.איי של כמעט חינם: למכור הרבה ולהרוויח קצת".

כדי להסביר למה הוא מתכוון, צים יוצא לרגע מחדרו כדי להביא עותק מהירחון של אופיס דיפו. "הבאנו חצי מיליון ספינרים מסין, ואנחנו מוכרים אחד ב-9.9 שקל לעומת 60-70 שקל אצל אחרים, כשאין במלאי או 30-40 שקל כשיש במלאי. כל הסיפור של מקורי או לא מקורי זה קשקוש אחד גדול. ספינר אחד עלה לי 6-7 שקלים, אז אני יכול למכור אותו ב-9.9. למה החזירות הזו?! אנחנו מוכרים הרבה, ובזול. השוק לא מבין שהרווח הוא בכמויות ולא במחיר פר יחידה. קמעונאות זה משחק של מסות. כשאפשר לייצר ולמכור במסות, אפשר למכור בזול".

השנה ניסה צים לרכוש את תנופורט מכונסי נכסי אליעזר פישמן אך הפסיד לאנשי העסקים ירון אדיב וכידן דהרי שרכשו אותה תמורת 160 מיליון שקל. לצים יש בטן מלאה על תהליך המכירה. מאוד מלאה. "עשו לנו תרגיל מאוד לא יפה. כשהחלה ההתמחרות, שאלתי את עו"ד רונן מטרי, אחד הנאמנים לנכסי פישמן מטעם בנק לאומי, כמה הוא רוצה עבור תנופורט. מטרי אמר לי שקיבל הצעות שבין 27-40 מיליון שקל, ושאם אביא 80 מיליון שקל, החברה שלי. בהקשר של ההתנהלות שלי מולו, אגיד שיש בעלי בסטות בשוק הכרמל שיש להם יותר כבוד מכונסים במדינת ישראל.

"בעולם העסקים, כשחותמים על עסקה, אז זה אומר שהעסקה סגורה. הבאתי ערבות בנקאית כדי לרכוש את תנופורט תמורת 80 מיליון שקל, זכיתי בהתמחרות, ובחצות של אותו היום חתמנו על הסכם לרכישת מניות החברה. היה לנו הסכם חתום. אחרי יומיים מטרי מתקשר אליי ואומר לי שקיבל הצעה של 85 מיליון שקל. לא הבנתי, הרי חתמנו על הסכם. כשהבנתי שהוא לא איתי, הסכמתי לתת 85 מיליון שקל, ואז מדובר היה על 69% מהמניות ולא על 100%.

"כשהגענו לבית המשפט, וזה היה אחרי 3 חודשים שכבר נכנסתי לחברה והתחלתי לעבוד, השופט איתן אורנשטיין החזיק ביד הערכת שווי ל-100% מהמניות לפיה תנופורט שווה 120 מיליון שקל ואמר: אני לא מוכן שרק 69% מההון יימכרו, וצריך ללכת על התמחרות על ה-100% (וזאת בעקבות דרישתו של המנהל המיוחד לנכסי פישמן, עו"ד יוסי בנקל, ט.צ) . ולפתע, הכונסים שלפני רגע היו אתי, מסכימים עם השופט. הצהרתי שאני מוכן להשלים ל-120 מיליון שקל. ואז הכונסים, שהם סוחרי סוסים, ביקשו מהשופט ללכת להתמחרות. אחרי שבועיים נקבעה ההתמחרות, ובאתי עם כל הכסף לעסקה.

"אני הייתי עם הרבה אגו והרבה אמוציות, וההתמחרות מול אדיה ודהרי התנהלה כך שכל אחד העלה במיליון שקל. כשהגעתי ל-159 מיליון שקל, קמתי ופרשתי. נגעלתי מההתנהלות של הכונסים. זו בושה למדינת ישראל. אני צריך לקבל ארגז של מתנות מבנק לאומי. הרי ההצעה הראשונית הייתה 40 מיליון שקל, ואת ה-160 מיליון שקל הוא קיבל בגללי. זה היה הזוי!".

כשהתאושש מההפסד הצורב, חזר צים להתמקד בפעילות הנדל"ן המניב שלו, בעיקר מרכזי קניות בערי פריפריה. "הבנתי שאין קניונים בפריפריה, ולכן אין תחרות בפריפריה. גם אוכלוסיות חלשות צריכות לקנות בגדים, לאכול, לשתות קפה בערב כשבא לה. אני הולך על ערים של מעל 50 אלף תושבים, שיושבות על צירים מרכזים. והקונספט שלנו הוא בסיסי, כלומר יש בקניון רשת שיווק, בנק, דואר וחנויות אופנה בסיסיות.

"אדם במרכז ואדם בפריפריה, אלה אותם אנשים עם אותם הרגלי צריכה, רק שבמרכז יש יותר הכנסה פנויה. בפריפריה, אנשים משקיעים בבית, בילדים וכדומה, ולא בבילויים ובחופשות. ולכן הם צרכנים גדולים, עד כמה שזה נשמע לך מוזר. הפדיונות של מרכזי הקניות שלי עולים בכל שנה, אנחנו מאוכלסים ב-100%, ואת חלק מהמרכזים אנחנו מרחיבים".

צים טוען כי יש עדיין הרבה ערים שאין בהן מספיק מרכזי מסחר. "יש עודף באשדוד, באר-שבע וחיפה, אבל בבת ים לדוגמה חסר. אולי ברמה מדינתית יש בועת מרכזי קניונים, אבל לא נקודתית. בעיניי, הבאנו את תל-אביב לפריפריה. מרכזי קניות עובדים, ועובדים מצוין. זו עובדה".

 - לאחרונה פורסם שאתה שוקל להנפיק את פעילות מרכזי הקניות.

"אנחנו בודקים את זה".

תגובת הכונסים מטעם בנק לאומי לנכסי אליעזר פישמן: "רני צים השתתף בהליך מכר בפיקוח בית משפט שכלליו היו ברורים לו מראש, ולפיהם על-מנת לזכות, על הצעתו לעמוד בשני תנאים: להיות הגבוהה ביותר ולהיות מאושרת על-ידי בית המשפט. הכונסים הגישו את הצעתו של צים (לרכישת 69% מהמניות) לאישור בית המשפט בצירוף המלצה לאשרה, אך בית המשפט העדיף שיבוצע סיבוב נוסף, והפעם בניסיון חדש למכירת 100% מהמניות של תנופורט, תוך מתן הסמכה חדשה ומתאימה לכונסים למטרה זאת.

"בסיבוב ההתמחרות השני, הצעתו של צים לא הייתה הגבוהה ביותר, והייתה הצעה טובה ממנה, שאושרה לבסוף על-ידי בית המשפט. הכונסים פעלו כל העת על-פי דין בהוגנות, ובשקיפות ומילאו את תפקידם לפעול להשאת התמורה. גם אם ניתן להבין את אכזבתו של צים מאובדן ההזדמנות העסקית, לא ניתן לקבל את טענותיו, שיש בהן משום אי-כיבוד כללי ההליך ואי-כיבוד החלטות בית המשפט".

"תכתבי: אני בקשר מצוין עם עדי. לא טוב. מצוין!"

לפני כשנה נקלעה משפחת צים למשבר. עדי צים, אחיו של רני ושותפו להקמת רשת כמעט חינם, נעצר ונחקר בחשד לביצוע עבירות מירמה, מס והלבנת הון לכאורה בהיקף של מעל 200 מיליון שקל. צים היה חשוד בכך שסייע, באמצעות החברה הציבורית אס.אר.אקורד שבשליטתו, לבניית תשתית למירמה נגד רשויות המס, הביטוח הלאומי ומשרד הכלכלה, שכללה דיווחים כוזבים למדינה, ניפוח עסקאות והפקת חשבוניות כוזבות. זאת, לפי החשד, על-מנת לקבל הטבות והחזרים שאינם מגיעים לחברות ולחשודים המעורבים במירמה.

שנה עברה, ולפי דוחות אס.אר לרבעון הראשון של השנה, חקירת משטרת ישראל ורשויות המס לא הסתיימה. אס.אר היא חברת ניכיון צ'קים, ולפני כ-10 ימים הודיעה כי קיבלה אישור להמשיך לעסוק במתן אשראי.

 - אתה בקשר טוב עם עדי?

"מצוין אפילו. תכתבי: אני בקשר מצוין עם עדי. לא טוב. מצוין!"

 - אני מניחה שעברה עליו תקופה קשה.

"נכון, אבל הוא יצא ממנה מחוזק, ואני מאמין שזה ייגמר כלא היה".

 - היית איתו באותם רגעים?

"כן ועד היום אני איתו. עכשיו הוא שוב על הגל, והוא בסדר גמור".

 - איך ההורים קיבלו את מה שקרה?

"כל המשפחה הייתה בשוק. אנחנו לא משפחה של עבריינים, ואנחנו לא יודעים מה זה משטרה. אנחנו המשפחה הכי מרובעת שיכולה להיות. וזה קשור למכירת רשת כמעט חינם: לא רצינו שיהיה דם רע בתוך המשפחה. אם תסתכלי על משפחות אליטה בישראל, כולן שסועות וקרועות בגלל כסף. בשביל מה הייתי צריך את זה? אנחנו אנשים פשוטים, ותמיד היינו. אנחנו מסתכלים בגובה העיניים, לא שחצנים. לפחות לא אני. השם שלי יותר יקר לי מכל העסקים שלי".

 - במה אתם שונים?

"כשמדובר על עסקים, אני יותר משוגע בחזון שלי קדימה. כשמדובר על התנהלות אישית, אני יותר מתון והוא יותר אימפולסיבי".

רני צים

■ מי אני: רני צים (41.5, מדגיש את החצי) הוא יזם קמעונאות ונדל"ן. צים החל את דרכו כשהקים, יחד עם אחיו עדי, את רשת השיווק כמעט חינם כשהיה בן 24. אחרי שהרשת מיצבה עצמה כאחת המובילות מבין רשתות הדיסקאונט בישראל, בחרה המשפחה למכור אותה למתחרה יינות ביתן. אחרי המכירה בחר צים להתמקד בנדל"ן מניב והקים חברת החזקות על שמו שמתמקדת בהקמת מרכזי קניות בפריפריה. לקמעונאות חזר דרך רכישת אופיס דיפו שהייתה על סף פשיטת-רגל. אחרי תהליך הבראה חזרה אופיס דיפו להרוויח, והיא מקור גאווה לא קטן עבור צים (ראו עץ החזקות).

■ איפה גדלתי: אביו יליד עיראק, ואמו צברית, אבל הוריה ילידי סוריה. ההורים נפגשו בשכונת התקווה. אביו היה נהג משאית, ואמו עקרת-בית. יש לו שתי אחיות ואח, והוא השלישי, אחרי עדי שגדול ממנו ב-5 שנים. אחותו הגדולה מנהלת סניף של אופיס דיפו, ואחותו הקטנה עובדת ביחב"ל. בילדותו גדל בפתח-תקווה, ובחיידק הקמעונאות נדבק אחרי שהוריו פתחו מכולת. "אני ועדי עבדנו בה במהלך החופשים". בצבא שירת בבית הדפוס הצבאי בתל-השומר.

■ המשפחה שלי: נשוי ללילך 19 שנה, ולזוג 4 ילדים: טל, הבן הבכור (18), מאי בת 13, שון בן 9 ואמה בת חצי שנה. "הכרנו דרך אבא שלה, קונדיטור שממנו קניתי סחורה למינימרקט שלי". כשהיה בן 23 התחתנו, אחרי שנה הפך לאבא. לילך עקרת-בית, והמשפחה מתגוררת בכפר מעש.

■ שווי הון: את רשת כמעט חינם מכרה משפחת צים לרשת יינות ביתן לפני כ-4 שנים תמורת 350 מיליון שקל. כמעט חינם הייתה ציבורית - נסחרה תחת צים שיווק - ובעקבות המיזוג נמחקה מהמסחר בשוק המקומי. לכל אחד משני האחים היו 37% מהון המניות, כך שכל אחד מהשניים נפגש באקזיט זה עם 130 מיליון שקל, ברוטו לפני מס ולא כולל דיבידנדים שהחברה חילקה במהלך שנות פעילותה.

רני צים

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן