גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההיסטוריה והכסף מאחורי גמר ליגת האלופות

כיצד הוזמנה ריאל מדריד להשתתף במפעל, מדוע תקבל יובנטוס יותר כסף מריאל גם אם תפסיד לה בגמר בקרדיף (21:45), ומה גובה הבונוסים שמשלמים לשחקנים על זכייה?

דיבאלה ורונאלדו / צילומים: רויטרס
דיבאלה ורונאלדו / צילומים: רויטרס

היסטוריה. 61 שנים עברו מהגמר הראשון של גביע אירופה. כל כך הרבה שינויים, שדרוגים, מיתוגים, ובעיקר כסף שהחל לזרום למשתתפות, ודבר אחד בלבד נותר כשהיה - ריאל מדריד שהופיעה בגמר הראשון ב-1955 בפארק דה פראנס (נגד סטאד ריים) תופיע בו גם בשבת בקרדיף (מול יובנטוס). איך קרה שריאל, שלא הייתה המועדון הטוב והמעוטר בספרד עד אותה שנה, דווקא היא הוזמנה מבין כל המועדונים בספרד למפעל החדש?

ויותר חשוב - האם ריאל מדריד הפכה למועדון הכדורגל הגדול בעולם (כן, מועדון הכדורגל הגדול בעולם. במונחים ספורטיביים: 11 זכיות בגביע אירופה לאלופות, ארבע יותר ממילאן שמדורגת שנייה בטבלת הזכיות; וגם מבחינה כלכלית: בעידן שבו נכנס הכסף הגדול לכדורגל, מובילה ריאל את טבלת המועדונים המכניסים בעולם עם 11 הופעות בפסגת הדירוג ב-12 העונות האחרונות) רק בזכות הפנייה להצטרף למפעל? על השאלה הזאת, לפחות, מנסה לענות מחקר של בורחה גרסיה-גרסיה מאוניברסיטת לוגבורו, ראמון יופיז גואיג מאוניברסיטת ולנסיה וכתב העיתון אס, אגוסטין מרטין.

נחזור 6 עשורים לאחור. בדצמבר 1954 יצא "דיילי מייל" הבריטי בכותרת המפורסמת "וולבס אלופת העולם!". וולבס, אלופת אנגליה אז, סיימה סדרת משחקי ידידות - כולל 10-0 מול נבחרת מכבי ישראל - עם ניצחון על הונבד ההונגרית. הונבד לא הייתה סתם קבוצה: בהרכבה שיחקו 6 משחקני נבחרת הפלא ההונגרית של פרנץ פושקש, שרק חודשים לפני כן נוצחו בגמר גביע העולם על ידי מערב גרמניה.

העורך של עיתון הספורט הצרפתי "ל'אקיפ", גבריאל האנוט, שגיחך כבר לפני כן על הפסטיבל של האנגלים - כתב למחרת המשחק, שוב, שהגיע הזמן לייסד תחרות ספורט בין 12-14 מועדוני הכדורגל הטובים ביבשת. "ל'אקיפ" החל לדחוף באובססיביות את הרעיון ונטל על עצמו את האחריות לפגוש את הקבוצות הטובות ביבשת ולהציע להן להצטרף ליוזמה. קרלוס פארדו, כתב העיתון בספרד, נפגש עם ראשי ברצלונה והציע להם להגיע על תקן הנציגה הספרדית. ברצלונה ויתרה ואמרה שאם כבר היא מעדיפה להחיות מחדש את אליפות קטלוניה, טורניר ששוחק עד מלחמת האזרחים בספרד.

ספרד הייתה תחת שלטונו של גנרליסימו פרנקו ותחת בידוד בינלאומי. אבל ב"ל'אקיפ" המשיכו לחפש מועמדים. כשפארדו העלה את הרעיון בשיחת טלפון לראשי ריאל מדריד, הוא קיבל תשובה נלהבת - אנשי ריאל ביקשו מהעיתונאי לטוס מיד לפגישה עם נשיא המועדון, סנטיאגו ברנבאו.

ריאל לא הייתה קבוצה גדולה אז בספרד. כשעלה על השולחן הרעיון של התחרות האירופית, ריאל בדיוק סיימה 20 שנים יבשות וזכתה בתואר השני בסך הכול שלה. לברצלונה היו 6 אליפויות, לאתלטיקו בילבאו 5, לאתלטיקו מדריד 4 ו-ולנסיה 3. אבל מכל הקבוצות הללו, הטלפון הגיע דווקא לסנטיאגו ברנבאו.

ברנבאו, שמונה לנשיא ריאל ב-1944, הוביל שינוי במועדון. ב-1947 השלים פרויקט גרנדיוזי של בניית אצטדיון (שבהמשך נקרא "אצטדיון סנטיאגו ברנבאו") כדורגל נדיר של 120,000 מקומות, שלבנייתו הייתה משמעות מכרעת להצלחות של ריאל. הקבוצה זכתה בכל חמש המהדורות הראשונות של המפעל החדש, כשהיא משחקת בבית 17 פעמים ומנצחת בכל המשחקים בסנטיאגו ברנבאו בהפרש שני שערים לפחות (למעט משחק אחד שהסתיים על חודו של שער). בהמשך הביא למועדון את כוכב העל הארגנטיני אלפרדו די סטפאנו, כשהוא חוטף אותו מידיה של ברצלונה.

לממשלה הספרדית היה אינטרס גדול לעזור לריאל. פרנקו הביא את ספרד לבידוד בינלאומי, שרק החל אט-אט להיפתח עם הסכם סחר והסכם צבאי שנחתם עם ארה"ב. מועדון כדורגל חזק שיתחרה בבמה האירופית החדשה ויארח קבוצות מהיבשת היה פוטנציאל למפגן כוח מרהיב. מדריד הפכה מהר מאוד למוקד של הפעילות האדמיניסטרטיבית - הדיונים על הפורמט של המפעל וההסכמים שנחתמו עם הקבוצות המשתתפות נעשו בבירה הספרדית.

העיתונאי הספרדי פרנסיסקו סרסדו כתב 20 שנה מאוחר יותר: "ללא ספק, שלושת האירועים הגדולים בתקופה שבין 1950 ל-1960 היו חתימת הקונקורדט עם הוותיקן, חתימת ההסכם עם ארה"ב וחמש הזכיות (של ריאל) בגביע אירופה. אפשר להגיד שהאפיפיור פיוס ה-11, אייזנהאואר, וסנטיאגו ברנבאו הובילו את ספרד להיות חברה מלאה בקהילה הבינלאומית".

כסף. אחת הטענות נגד ליגת האלופות היא הפיכתה למועדון סגור שמאפשר לקבוצות הגדולות לפתוח פערים כלכליים בלתי מחיקים על פני הקבוצות האחרות ביבשת. מאז הגמר המפתיע לפני 14 שנים בין מונאקו לפורטו, לא הצליחה להשתחל אפילו פעם אחת קבוצה שאיננה בין 20 עשירות היבשת למשחק הגמר. גם הגמר של השנה לא שונה - ריאל מדריד מדורגת במקום השלישי בין הקבוצות העשירות באירופה (הכנסה של 620 מיליון אירו), יובנטוס במקום העשירי (341 מיליון אירו).

לאורך השנים הכספים המחולקים הלכו וגדלו והמעגל נהיה מעגל שמזין את עצמו: כסף גדול יותר לקבוצות העשירות, שמשתמשות בו לקנות שחקנים יקרים וטובים יותר, שמאפשרים להן להמשיך ולהגיע לשלבים הגבוהים של המפעל. יובנטוס, בין שתזכה ובין שלא, תקבל השנה מאופ"א יותר מ-100 מיליון אירו עבור השתתפות בליגת האלופות. ריאל, בין שתזכה ובין שלא, תקבל הרבה פחות. איך זה קורה? באופן פרדוקסלי, שיטת חלוקת הכספים מיטיבה עם קבוצות כמו יובנטוס שדומיננטיות מאוד בארצן, ומקטינה את סכומי הפרסים למדינות ששולחות כמה נציגות חזקות במקביל למפעל - למשל ספרד (עם נציגות חזקה מאוד בשנים האחרונות של ריאל, ברצלונה ואתלטיקו).

השיטה עובדת כך: מתוך סך הכספים (1.26 מיליארד אירו) שמבטיחה אופ"א למשתתפות ליגת האלופות, 60% הולכים לחלוקה על פי הישגים במגרש ו-40% לחלוקה על-פי זכויות שידור ודירוג בליגה המקומית. ב-60% הראשונים אין הפליה - מה שהקבוצה צברה וככל שהתקדמה בשלבים, לא משנה אם קוראים לה ריאל, מונאקו או פרטיזן בלגרד, הולך לכיס שלה.

החלק המהותי יותר, זה שיוצר את הפערים בין הקבוצות, הם אותם 40% הנוספים (קצת יותר מחצי מיליארד אירו): על פי השיטה של אופ"א, הכסף הזה מחולק בין הקבוצות בשני אופנים - מחצית מהסכום מחולק על פי הדירוג של הקבוצה בליגה המקומית בעונה שעברה (האלופה מקבלת יותר, והסכום הולך ויורד עד לקבוצה שסיימה במקום הנמוך ביותר). החצי הנוסף ניתן לקבוצות ביחס לכסף שמתקבל מהמדינות שלהן מהסכמי טלוויזיה. האנגליות והאיטלקיות מביאות יותר? הן יקבלו יותר.

למה יובנטוס נהנית יותר ותיהנה גם העונה? ככל שקבוצה דומיננטית יותר במדינה שלה, כך היא מנכסת לעצמה יותר אחוזים מהכסף שמחולק למדינה. יובנטוס נהנית ארבע פעמים - קודם כול מהעובדה שהשוק האיטלקי של שידורי הצ'מפיונס ליג הוא חזק ונכנס ממנו הרבה כסף; פעם שנייה בזכות העובדה שבכסף הזה מאיטליה חלקו רק שתי קבוצות - יובנטוס ונאפולי - אחרי שהנציגה השלישית רומא הודחה בפלייאוף; פעם שלישית אחרי שהפכה לנציגה איטלקית יחידה משלב רבע הגמר בעקבות ההדחה של נאפולי בשמינית. ופעם נוספת בזכות העובדה שהיא מקבלת את מרב הסכום המחולק לזוכה באליפות בעונה שלפני כן.

לא שצריך לרחם על הכסף ועל חשבון הבנק של ריאל מדריד, אבל הספרדיות נאלצות "לסבול" בשנים האחרונות בגלל העובדה שהן שולחות שלוש נציגות חזקות מאוד עד לשלבים המאוחרים של המפעל - ריאל, אתלטיקו וברצלונה. העונה העפילו כל ארבע הנציגות הספרדיות לשלב הנוק-אאוט. עד כמה זה משמעותי? עבור יובנטוס מהווה הנתח של ליגת האלופות, בעונה כמו זו, כ-30% מהתקציב הכולל של המועדון. אצל ריאל זה כמעט כסף קטן - בקושי 15%.

בונוסים. הבעיה היא שלהצלחה יש גם מחיר כבד. בעונת הטראבל של 2014/15 שילמה ברצלונה כ-50 מיליון אירו בונוסים לשחקנים עבור הישגים. מדובר כ-10% מתקציב המועדון באותה שנה. בתכנון השנתי רק חלק מהבונוסים מובאים בחשבון כהוצאות מתוכננות, וכל היתר נכנס להוצאות כבדות ולא מתוכננות. באופן לא מפתיע - אצל קבוצות כמו ריאל מדריד וברצלונה אפשר לראות בבירור בדוחות הכספיים שעונות שמסתיימות עם הרבה תארים הן עונות פחות מוצלחות פיננסית.

הבונוסים לשחקנים נהיו כבדים עד כדי שקבוצות החלו לבטח את עצמן בגין זכייה בתארים. כך לפחות תיפול ההוצאה על חברת הביטוח. עם הדומיננטיות של כמה מהקבוצות בשנים האחרונות, העלו חברות הביטוח את הפרמיה לקבוצות כמו ריאל מדריד או ברצלונה לרמה כזאת שחסר טעם לבטח את התארים.

הקבוצות פנו לאפיק פיצוי אחר: התשלומים שמחלקת אופ"א גדלו משמעותית, ובנוסף כל הסכם מסחרי שנחתם היום מהווה מעין תוכנית ביטוח בכך שהוא כולל מרכיבי בונוס גבוהים מאוד עבור זכייה בתארים (וגם קנסות כבדים אם הקבוצה לא מעפילה למפעל אירופי, נושרת מוקדם וכו').

בשנה שעברה שילמה ריאל 32 מיליון אירו בונוסים לשחקנים - 700 אלף אירו לכל שחקן עבור זכייה בצ'מפיונס ליג, ועוד 100 אלף אירו בגין הניצחון בליגה על ברצלונה. העונה, מפרסם המארקה, אם ריאל תנצח בשבת בקארדיף את יובנטוס, יקבל כל שחקן 1.5 מיליון אירו בעבור הזכייה בדאבל (אליפות ליגת אלופות), הישג שלא רשמה מאז 1958. בסך הכול ישלם המועדון "קנס" של 80 מיליון אירו עבור ההצלחות שלו עצמו.

עוד כתבות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים