גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרנות הנאמנות ממשיכות את המגמה החיובית בגיוסים

מתחילת השנה גדלו נכסי קרנות הנאמנות ב-6% לכ-227 מיליארד שקל, בעוד שנכסי תעודות הסל קטנו ביותר מ-2% לכ-94 מיליארד שקל ■ אלטשולר שחם ואקסלנס בולטים בפדיונות

הבורסה בת"א, בורסת ת"א / צילום: תמר מצפי
הבורסה בת"א, בורסת ת"א / צילום: תמר מצפי

בחודש מאי 2017 רשמו קרנות הנאמנות גיוסים של כ-2.5 מיליארד שקל, כך שבסיכומו נוהלו על-ידי הקרנות בישראל נכסים בשווי כולל של כ-227 מיליארד שקל - כ-13 מיליארד שקל יותר מאשר שווי הנכסים שנוהלו על-ידי קרנות הנאמנות המקומיות בסוף 2016. הגידול האמור בנכסים, בשיעור של כ-6.1%, נרשם בחמשת החודשים הראשונים של השנה הודות לגיוסים שרשם הענף בכל אחד מחודשי השנה, עד כה, וגם הודות לתשואות חיוביות שנרשמו ברמת השוק. גורם בשוק קרנות הנאמנות מספר כי בסיכום כולל המשקיעים בקרנות נהנו במאי מתשואה ממוצעת חיובית של 0.9% בממוצע, כך שמתחילת השנה מדובר בתשואה ממוצעת של כ-3.2% למשקיעים בקרנות הנאמנות.

הגידול לא מאפיין באותה המידה את שלל אפיקי ההשקעה. כך, קרנות מניות בארץ והקרנות הגמישות, שרשמו קיטון קל בהיקף הנכסים במנוהל באמצעותן בחודש מאי, מהוות כ-9.8% מהשוק כולו, וזאת לעומת נתח שוק של כ-8.1% בסוף 2016 - גידול של כמעט 5 מיליארד שקל בהיקף הנכסים בקרנות אלה. לצד קרנות אלה, קרנות מניות חו"ל מנהלות כיום נכסים בהיקף שמהווה כ-5.2% משוק קרנות הנאמנות, לעומת נתח שוק של כ-4.9% בסוף 2016, ואחר גידול של כ-1.4 מיליארד שקל בנכסים המנוהלים באמצעותן.

מנגד, קרנות אג"ח בארץ שקליות מחזיקות עתה בנתח של כ-8% משוק הקרנות, לעומת 9.5% בסוף 2016, כשהיקף הנכסים המנוהל באמצעותן הצטמק בתקופה זו בכ-2.2 מיליארד שקל. קרנות אג"ח בארץ מדינה ירדו מנתח של כ-14.9% משוק הקרנות בסוף 2016 לנתח של כ-12.5%, בצל קיטון בנכסים בהיקף של כ-3.4 מיליארד שקל, בעוד שקרנות אג"ח בארץ - חברות והמרה מהוות כ-16.1% מהשוק לעומת שיעור של כ-15.3% שהיה בסוף 2016. היקף הנכסים המנוהלים בקרנות אג"ח בארץ - חברות והמרה גדל מתחילת השנה בכ-3.8 מיליארד שקל.

לצד קרנות אלה ישנן קרנות אג"ח בארץ כללי, שמנהלות כיום נכסים בשווי של כ-84.1 מיליארד שקל ומהוות כ-37% משוק הקרנות - 12.1 מיליארד שקל יותר מאשר היה בהן בסוף 2016, אז הן היוו כ-33.7% משוק הקרנות. כמו-כן, קרנות אג"ח חו"ל מהוות כ-3.4% משוק הקרנות המקומי, לעומת נתח של כ-4.1% בסוף 2016 , בצל ירידה של כ-1.2 מיליארד שקל בכספים המנוהלים באמצעותן.

עוד נציין כי הקרנות הכספיות מנהלות כיום נכסים בשווי של כ-16.5 מיליארד שקל בסך הכל, לאחר ירידה של כ-2.4 מיליארד שקל בשווי הנכסים שבהן מתחילת השנה. מדובר בהמשך מגמה ברורה על-פני תקופה של הצטמקות אפיק זה, שבשיאו נוהלו בו נכסים גדולים בהרבה. כך, בנובמבר 2014 נוהלו בקרנות הכספיות כ-54 מיליארד שקל, מתוך שוק קרנות נאמנות שהסתכם אז בכ-271 מיליארד שקל. כך או כך, בסוף מאי 2017 נוהלו בקרנות הכספיות נכסים שהיוו כ-7.3% משוק הקרנות כולו, לעומת כ-8.8% בסוף 2016.

בשוק מסבירים כי "חודש מאי הסתיים בעליות שערים במדדי המניות המקומיים והגלובליים. בנוסף לזאת, האג"ח הקונצרניות והאג"ח ממשלתיות סיכמו אף הן את החודש במגמה חיובית, כך ש"בעקבות המגמה החיובית המתמשכת בשווקים, קצב הגיוסים בקרנות המסורתיות עולה לרמתו הגבוהה ביותר מתחילת השנה ומסתכם בכ-2.9 מיליארד שקל", כש"הקטגוריות המגייסות ביותר היו אג"ח כללי וקרנות מנייתיות". עוד גורם אומר כי "מגמת יציאת הכספים מהאפיקים הסולידיים בתעשייה המשיכה להיחלש ואפיקים אלה פדו סכומים נמוכים בלבד" תוך שהוא מפרט ש"שלושת האפיקים הסולידיים המסורתיים: אג"ח מדינה, אג"ח שקליות ואג"ח חו"ל, פדו יחדיו פחות מ-900 מיליון שקל, לעומת קצב חודשי של כ-1.6 מיליארד שקל בחודשים ינואר עד אפריל השנה".

אנליסט גייס 2.4 מיליארד שקל השנה

בצמרת המגייסים השנה ממשיכים לאחוז שני בתי השקעות: מור וילין לפידות, שגייסו מתחילת השנה כ-3.2 מיליארד שקל ו-3.1 מיליארד שקל, בהתאמה. עוד נציין לחיוב את אנליסט, שגייס מתחילת השנה כ-2.4 מיליארד שקל, את רוטשילד שגייסו מתחילת השנה כ-958 מיליון שקל ובחודש מאי חצו לראשונה את רף ה-3 מיליארד שקל נכסים מנוהלים, ואת אילים שגייס 914 מיליון שקל באותה התקופה.

לצד אלה נציין עוד שני גופים שבעבר היו מאריות השוק ושעד כה השנה יכולים לשוב ולהציג קבלות, במיוחד בקרנות המסורתיות המנוהלות על-ידם: מגדל שוקי הון, שהקרנות המסורתיות שלו גייסו מתחילת השנה יותר מ-1.4 מיליארד שקל; ואי.בי.אי, שהקרנות המסורתיות שלו גייסו מתחילת השנה כ-910 מיליון שקל. עוד במגייסים סיגמא, פורסט - שרק לאחרונה יצא לדרך עצמאית, איילון ומיטב דש. מנגד, ישנם מספר גופים שממשיכים לסבול מתוצאות שמביאות את יועצי הבנקים להוביל את הציבור החוצה מהקרנות שלהם: אלטשולר שחם, אקסלנס, הראל פיא ואלומות.

מתעודות הסל נפדו 5 מיליארד שקל

איגוד תעודות הסל בלשכת המסחר מסר כי "בחודש מאי 2017 נפדו כ-380 מיליון שקל משוק תעודות הסל", כך ש"מתחילת השנה נפדו כ-5.1 מיליארד שקל מהענף", שמנהל כיום נכסים בשווי מצרפי של קצת פחות מ-94 מיליארד שקל.

מהיכן באו הפדיונות בתעודות הסל? בחודש מאי נפדו בתעודות סל על מדדי מניות בארץ כ-280 מיליון שקל, כשמנגד בתעודות סל על מדדי מניות בחו"ל היו גיוסים בסך 436 מיליון שקל. מתחילת השנה קטן שווי הנכסים המנוהל על-ידי תעודות הסל המקומיות בכ-2.3% לכ-94 מיליארד שקל. יחד עם זאת, לדברי רונן סולומון, מנהל תחום פיננסים ושוק ההון באיגוד לשכות המסחר, "היקף הנכסים המנוהל על-ידי ארבעת מנפיקי תעודות הסל בישראל גדל במהלך חודש מאי, לעומת כ-93.3 מיליארד שקל שנוהלו בסוף חודש אפריל 2017, בעיקר לאור עליות השערים בבורסות העולם, ובכללם גם בבורסת תל-אביב".

לסיום, מתחילת השנה פדו כל ארבע חברות ניהול תעודות הסל, כששלוש הגדולות: תכלית של מיטב דש, קסם של אקסלנס, ופסגות סל, פדו כ-1.6-1.7 מיליארד שקל כל אחת, בעוד שהראל סל פדתה "רק" 200 מיליון שקל. אגב, במאי בלבד הייתה רק הראל סל בצד המגייס, בעוד ששלוש מתחרותיה הגדולות ממנה רשמו פדיונות.

הגיוסים והפדיונות בשוק קרנות הנאמנות מאי 2017

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

מצלמה של עין שלישית / צילום: עין שלישית

לראשונה: משרד הביטחון אישר מכירת מניות בחברה ביטחונית לקבוצה אמירתית

לגלובס נודע כי אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני אישר את העסקה לפיה קונגלומרט EDGE מאבו דאבי ישקיע כ־10 מיליון דולר תמורת 30% ממניות עין שלישית, ויהפוך לבעל המניות הגדול בה ● המטרה: שילוב המערכות הישראליות במוצרי הקבוצה ומכירתן בשווקים גלובליים

פרופילים מזויפים ואזהרות מנוכלים. ההונאות ברשת לא מפסיקות להשתכלל

המהלך של רשות ניירות ערך למאבק בתופעת ההונאות הפיננסיות ברשת

הונאות ההשקעה תפסו תאוצה בשנה האחרונה, כאשר מתחזים לשמות כמו אמיר ירון וגילעד אלטשולר שטפו את הרשתות ● לגלובס נודע כי רשות ני"ע בדרך לקידום חקיקה שתקנה לה סמכות להסיר תכנים כוזבים ● החשש: המהלך עלול להיתקע עם הכניסה לשנת בחירות

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

"ביזוי הכנסת , מחטף", דרמה בוועדת הבריאות: הדיון פוצץ אחרי שמשרד הבריאות הודה שעקף את הוועדה

נציג משרד הבריאות הודה בדיון כי המשרד ושר הבריאות "כבר חתמו" על שינוי התקנות בנושא הוצאת טיפולים בתחום התפתחות הילד וסיוע לנשים יולדות מפוליסת ביטוחי השב"ן, וזאת בניגוד להחלטה קודמת ● בתגובה, זעמו חברי הכנסת וקראו "מחטף" וגם "חוסר שקיפות, ביזוי הכנסת וניצול ציני"

תחנת טוטו / צילום: שלומי יוסף

הציבור שילם, הטוטו גזר קופון: שנת שיא למועצה להסדר ההימורים

בטוטו רשמו בשנת 2025 עלייה של כ-5% ברווח והכנסותיו הסתכמו ביותר מ-4 מיליארד שקל ● ההערכה היא שבשנה הבאה השיא יישבר פעם נוספת, הודות למונדיאל שייערך בקיץ

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

עו''ד עמית בכר וח''כ יריב לוין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לשכת עוה"ד לבג"ץ: לוין מחרים אותנו במינוי נאמנים בהליכי חדלות פירעון

לאחרונה גילו בלשכה עורכי הדין, כי שר המשפטים יריב לוין, פרסם את שמות החברים בוועדות מבלי לכלול בהן את נציגי הלשכה וכי הוועדות אמנם מתכנסות בלעדיהם ● זאת, כך טוענים בלשכה, למרות שראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, העביר ללוין את שמותיהם של שני נציגי הלשכה לוועדות, ובניגוד לחוק

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

גורם בבית הלבן: טראמפ נוטה להורות על תקיפה באיראן

בכירים ישראלים מעריכים: הפנייה האיראנית לאמריקנים - הונאה כדי למנוע תקיפה ● דוברת הבית הלבן: טראמפ לא חושש להפעיל כוח צבאי באיראן אבל מעדיף דיפלומטיה  ● דובר צה"ל: "צה"ל ערוך בהגנה ונמצא בכוננות לתרחישי הפתעה במידה ויידרש ● שר ההגנה האיראני מאיים: "כל מדינה שתאפשר מתקפה נגדנו או תספק בסיסים לאויב לביצוע מתקפה תהיה מטרה לגיטימית" ● דיווח בלבנון על אופנוע שהותקף מהאוויר באזור צור ● עדכונים שוטפים

שי אהרונוביץ' ואסף רפפורט / צילום: יוסי זמיר, איל יצהר

האקזיט הישראלי הגדול בהיסטוריה: מחלוקת על מיליארדים בין רשות המסים לוויז

קרוב לשנה לאישור עסקת הענק, לגלובס נודע כי מחלוקת בין רשות המסים לוויז באשר לתשלום המס על הקניין הרוחני של האחרונה מערימה קשיים ● בעוד שוויז טוענת שהקניין הרוחני שלה ממוקם בארה"ב, ועל כן תשלום המס עליו בישראל הוא מופחת, הרשות סבורה ההפך ● על הפרק: כמה מיליארדי דולרים

מושגים לאזרחות מיודעת. מענק איזון / צילום: Shutterstock

הממשלה רוצה לשנות את הקצאת הכספים לרשויות המקומיות. מה המשמעות?

אחרי שנים של מענקים לרשויות המקומיות, כעת הממשלה מתכננת רפורמה • מה עומד מאחורי המענקים האלה, ואיזה שינוי אמור להתבצע? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

פרשת רונאל פישר: לאחר עשור של דיונים, גזר הדין יינתן השבוע

הפרקליטות דורשת 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה, סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי מגיעה להכרעה

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

275 מיליון דולר: חוזה חדש לאלביט במדינה באזור אסיה-פסיפיק

אלביט תספק חליפות לוחמה אלקטרונית מתקדמות להגנה עצמית אווירית, כולל מערכת דירקם נגד טילים מבוססת אינפרה-אדום ● בנוסף תספק החברה מערכת הגנה על מטוסים קטנים ובינוניים, כולל מסוקים

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

מאלברטה לת"א: חברת הקידוחים הקנדית של קבוצת דלק מגיעה לבורסה

חצי שנה אחרי שהקבוצה של יצחק תשובה הפכה לבעלת המניות הגדולה בה, מקדמת חברת הנפט והגז אינפליי מהלך לגיוס חוב ורישום מניותיה בבורסה בת"א, במקביל לבורסת בטורונטו ● הערכות: היקף גיוס האג"ח צפוי לעמוד על כ-300 מיליון שקל

הפגנות הרפתנים בשבוע שעבר / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

פיצוי של מיליוני שקלים: האוצר מציע לרפתנים לפדות מכסות חלב

ע"פ הודעת משרד האוצר, רפתנים שיהיו מעוניינים למכור את מכסות החלב שלהם יקבלו מיליוני שקלים כפיצוי ● זאת, כדי לאפשר להם להסתגל לשינויים המבניים בענף בעקבות הרפורמה במשק החלב ● בינתיים, הקולות החריפים מהקואליציה מתגברים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

7.3 מיליארד שקל ''היטלים חלוטים'' נצברו בקרן העושר מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז / צילום: Shutterstock

הכנסות "קרן העושר" ממיסוי רווחי יתר: 8.8 מיליארד שקל

עד ה-31 לדצמבר 2025 נצברו בקרן לאזרחי ישראל, המוכרת כ"קרן העושר", סך של כ-8.8 מיליארד שקל מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז ● שותפויות הגז המקומיות משלמות מספר סוגי מסים למדינה על הכנסותיהן והפקת הגז: תמלוגים, מס חברות, ומס רווחי היתר ממשאבי טבע ("מס ששינסקי") ● רשות המיסים מעבירה את כספי ההיטלים הנגבים לחשכ"ל, שמעבירם לקרן לאזרחי ישראל אחת לרבעון

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

חותמים על העסקה. מימין: ארי קלמן, מנכ''ל מנורה, רוני נתנזון, מייסד מנורה ERN, וערן גריפל, יו''ר מנורה מבטחים / צילום: עידן שיסטר

עם 460 מיליון שקל בכיס: רוני נתנזון נפרד מהחברה שהקים לפני 25 שנה

מנורה חתמה על הסכם לרכישת יתרת המניות בחברת האשראי החוץ בנקאי ERN תמורת 230 מיליון שקל ● נתנזון, היו"ר והמייסד משלים אקזיט מוצלח