גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כשמגיעים לשווי שלנו, פוגשים מתעניינים חדשים לגמרי"

יניב אריאלי, סמנכ"ל הכספים של סיוה, וגדעון ורטהייזר, המנכ"ל, סוקרים את השינוי המשמעותי שעברה החברה בשנים האחרונות, את ההתרחבות בתוך שוק הסלולר ואת השווקים החדשים שבהם מיושמת הטכנולוגיה של החברה

יניב אריאלי (מימין) וגדעון ורטהייזר / צילום: איל יצהר
יניב אריאלי (מימין) וגדעון ורטהייזר / צילום: איל יצהר

אם הייתה לנו במשרד ויטרינה עם כל מיני סוגים של מכשירי טלפון; היום כל העסק שלנו השתנה לגמרי. המוצרים שכוללים את הטכנולוגיה שלנו הם לא רק טלפונים, אלא שווקים חדשים לגמרי - מרחפנים ועד מכשירי שמיעה", כך מסכם יניב אריאלי, סמנכ"ל הכספים של חברת סיוה , המספקת טכנולוגיות לתכנון שבבים, את השינוי המשמעותי שעברה החברה בשנים האחרונות.

"מ-2010 התחלנו תהליך של גיוון", מוסיף המנכ"ל, גדעון ורטהייזר. "הסלולר הוא שוק עצום, והיה ברור שאנחנו צריכים להיות שם, אז התחלנו להתרחב בכמה וקטורים בתוך השוק. אנחנו כבר 'יושבים' במכשיר הקצה, וראינו הזדמנות בכך שנלך גם לקצה השני, תחנת הבסיס. זה שוק שונה לגמרי, עם חסמי כניסה מאוד גבוהים.

"אלמנט אחר באסטרטגיה היה שוק ה-IoT - האינטרנט של הדברים. יש בו שלושה מרכיבים: חיבוריות לאינטרנט; אלמנט של עיבוד, CPU, שדרכו 'מדברים' עם המוצרים; וסנסורים, שהם מצלמה או מיקרופון למשל. אנחנו מתמקדים בראשון ובשלישי. זו טכנולוגיה שלא הייתה לנו, אבל באמצעות פיתוחים עצמיים ורכישה, הצלחנו להגדיל את ההכנסות מרישיונות בתחום הזה, מ-7 מיליון דולר ברבעון לפני שנתיים ל-9.5 מיליון דולר היום. זה נובע מכך שאנחנו היום בשוק הרבה יותר גדול, עם מגוון רחב של מוצרים, שחושף אותנו להרבה יותר לקוחות".

סיוה נסחרת בנאסד"ק, ואחרי זינוק של 37.6% במחיר המניה מתחילת השנה, שווי השוק שלה מתקרב למיליארד דולר.

- העלייה במניה אומרת שהשוק מבין היום יותר את הסיפור של סיוה?

ורטהייזר: "אני חושב שכן. בעבר, עולם האינטרנט של הדברים - לא היה די ברור מה זה אומר, אבל ככל שעובר הזמן אנשים התחילו לראות מוצרים שמחוברים לאינטרנט ולהבין, ופתאום מצאו אותנו כחברה שמתמחה בתחום הזה".

אריאלי: "לפני שנתיים דיברנו על כוונה להיכנס לשווקים האלה, והיום המוצרים כבר בשוק. זה עשה את ההבנה, כי יש הבדל בין להראות מצגת עם תוכניות לעתיד לבין להראות מוצר שקיים בשוק".

סיוה מספקת טכנולוגיות שנמצאות בתוך השבב, ואינה מייצרת את השבב עצמו. ההכנסות שלה מתחלקות להכנסות מרישיונות שהיא מוכרת, ומתמלוגים שהיא מקבלת כשהמוצר הסופי עם השבב בתוכו נמכר בשוק.

"במשך שנים ההכנסות מרישוי היו סביב 20 מיליון דולר, חלקן הגדול מעולם הסלולר, שהשתדרג בכל פעם מדור 3 לדור 4 וכדומה. זה היה הסיפור הישן של סיוה", אומר אריאלי.

"מ-2014 צמחנו ב-50% בהכנסות מרישוי, וחלק ענק מזה מגיע מהמוצרים החדשים (ב-2016 ההכנסות מרישוי היו 31.9 מיליון דולר, ש'ח'ו). עולם הסלולר משתדרג אמנם לדור 5, אבל אין בו הרבה דברים חדשים. מעבר לזה, ההכנסות מתמלוגים התחילו סוף-סוף להשתפר, צמחנו ל-40 מיליון דולר, ובשנה שעברה זה עדיין 90% מהסלולר". אריאלי מוסיף שהעלייה בהכנסות מרישוי עוד לא באה לידי ביטוי בעלייה בתמלוגים (כי המוצרים טרם הגיעו לשוק), ולדבריו, "אנחנו רוצים להכפיל את התמלוגים בעתיד לרמות של 60 מיליון דולר".

"כמו שמובילאיי עושה בכביש"

היום אפשר למצוא טכנולוגיה של סיוה בתוך רחפנים, כחלק ממערכת שמונעת מהרחפן התנגשויות תוך כדי תעופה. "כמו מה שמובילאיי עושה על הכביש", אומר אריאלי.

- אתם נמצאים גם בשוק החם של הרכב האוטונומי.

ורטהייזר: "יש בשוק הזה שני שלבים: ADAS - שבו מצלמות ברכב מתריעות לנהג כשעלול לקרות משהו, זה שלב שקורה היום. שלב שני זה נהיגה אוטונומית, שדורשת מרכיבי אינטליגנציה מלאכותית עם הרבה מצלמות ורדארים, זה מתקדם אבל יש עוד הרבה אבני דרך. אנחנו מתאימים את עצמנו בקווי המוצר בהתאם לטרנדים האלה. ב-ADAS יש לנו לקוחות גדולים.

"בתחום הנהיגה האוטונומית, המרכיב המרכזי שיגרום לעסק לרוץ זה אינטליגנציה מלאכותית ולמידה עמוקה (deep learning). הטכנולוגיות הנדרשות שונות לגמרי מהראייה הממוחשבת ה'קלאסית'. אנחנו מציעים היום פתרון deep learning שלם. בעוד שמה שחברת Nvidia מציעה קושר לשבבים שלה, אנחנו פונים לכל העולם. ברבעון הקודם הודענו שיצרן מכוניות גדול מאוד החליט לבדוק את הפתרון שלנו".

לדבריו, סיוה לוקחת את הידע ב-deep learning ומרחיבה אותו לשווקים נוספים, לדוגמה מציאות רבודה ו-Virtual Reality. "זה לא שוק ספציפי. אנחנו נותנים מוצרים שאפשר להתאים לסלולר, למצלמות אבטחה, ובעתיד גם לשוק הרפואי - לגילוי גידולים בגוף באמצעות אותה טכנולוגיה. אנחנו המכנה המשותף של כל אלה, ומכיוון שאנחנו לא מתחרים באף יצרן שבבים או מכשירים, זה גורם להרבה עניין".

שימוש אחר שלדבריו קשור לאינטליגנציה מלאכותית, הוא מיקרופונים. "מוצרים כמו אמזון-אקו או סירי צריכים להבין מה שאת אומרת. הם צריכים לזהות את המילה בכל תנאי - רעש, מרחק, מבטא - ואנחנו מספקים מעבד ואלגוריתמיקה שעוזרים לכך", הוא אומר. "נוסף על כך, מרחיבים את השימוש לא רק לזיהוי דיבור. לדוגמה, אם מכונה מתקלקלת במפעל, אפשר אולי לזהות לפי הצליל הספציפי שהיא עושה קודם - זיהוי sound ולא רק voice".

בינתיים, בשוק הסלולר סיוה נכנסה לתחום תחנות הבסיס, והיא עובדת עם שניים מארבעת השחקנים הגדולים. שבב לתחנת בסיס עולה מעל 100 דולר, כי מדובר בשבב מורכב שאמור לסייע בתמיכה של אלפי שיחות והעברות דאטה במקביל. עם תמלוגים של 1% מדובר על דולר לכל שבב שיימכר, גבוה משמעותית מהממוצע היום בסיוה, כ-4-6 סנטים לשבב.

"הכמויות יותר קטנות אבל רמת הוודאות יותר גדולה", אומר אריאלי. להערכתו מ-0 הכנסות מתמלוגים היום, ההכנסות יגדלו ל-10-20 מיליון דולר ב-2018.

- נראה שהמניה "ברחה" לאנליסטים, ומחיר היעד הממוצע שלהם למניה דומה למחיר השוק, למרות שרובם ממליצים על "קנייה".

אריאלי: "אני מעריך שאנליסטים יחכו לתוצאות הרבעון השני, ואז יחליטו אם קובעים את מחיר היעד הבא, או שיחליטו - וזו גם אפשרות - שזה עבר את הגבול הסביר וימליצו 'החזק'. מה שכן, כשמגיעים לשווי שאנחנו נמצאים, אנחנו פוגשים מתעניינים חדשים לגמרי, חברות השקעה ענקיות. בשווי של חצי מיליארד דולר זו אוכלוסייה אחרת של משקיעים, לעומת מיליארד דולר. זה גם יוצר באזז שלפעמים הוא חזק יותר מהמלצות אנליסטים".

- יש מוסדיים ישראלים שמחזיקים במניה?

אריאלי: "פחות ממה שצריך להיות. לדעתי, חשוב שיהיו אנשי טכנולוגיה ומהנדסים ב-buy side כדי שתהיה יותר הבנה טכנולוגית, כמקובל בעולם".

- ברבעון הראשון הוצאות המו"פ שלכם צמחו בכ-25%. למה?

אריאלי: "אמרנו שהשנה הוצאות המו"פ יגדלו יותר מהרגיל, בכ-5 מיליון דולר. שליש מהגידול נובע מכך, שאני לא יודע מה קרה השנה ברשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי, ש'ח'ו), אבל חתכו בתמיכה להרבה חברות חדשניות. סיוה צמחה בעבר גם בזכות תמיכת המדען, והיום יש לנו 200 מהנדסים ואנחנו מחזירים את הכסף. רוב הגידול במו"פ נובע מהשקעה בפיתוחים החדשים של סאונד ותמונה".

- יש לכם 164 מיליון דולר בקופה, מה השימוש הצפוי בכסף?

ורטהייזר: "אנחנו מסתכלים על דברים שיחזקו אותנו ב-sensing ובקישוריות - רכישות אפשריות של חברות שיש להן יכולת היתכנות עם טכנולוגיה מוכחת; לא נלך על דברים ספקולטיביים וחברות שמספרות סיפורי סבתא. לא שמנו לעצמנו יעד בזמן, אבל אנחנו נפגשים עם הרבה חברות. עולם ה-IoT הוא אינסופי במגוון המוצרים שלו, ואנחנו מסתכלים על תחומים חדשים, כמו קישוריות רכב-לרכב (V2V) ורפואה".

סיוה

עיסוק: מפתחת ומספקת טכנולוגיות לתכנון שבבים

מיקום: הרצליה

מנכ"ל: גדעון ורטהייזר

מספר עובדים: 270

הכנסות רבעון 1: 21.3 מיליון דולר

רווח נקי Non-GAAP: 6.3 מיליון דולר

שווי שוק: 995 מיליון דולר

בעלי מניות בולטים: בלקרוק 11%, Vanguard 8.5%, Rima Senvest 7.3%, AWM Investment 5.2%

סיוה

עוד כתבות

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

ירידות בוול סטריט; טבע מזנקת ב-10%, בשיא של חמש שנים

נאסד"ק יורד ב-0.2% ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל ● האם טסלה הטעתה את המשקיעים? המניה יורדת ב-4% ● רדיט מזנקת ב-10%, ליפט ב-5% ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

המייסד של החברה בעלת הצמיחה המהירה בעולם מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

בטירה הצרפתית מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים ● בעבר הטירה הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית, אותה הם מכרו למלך מרוקו - חסן השני ● כעת היא צפויה לעמוד למכירה פומבית ועשויה אף להפוך לאחד הנכסים היקרים שנמכרו אי פעם

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

עיריית תל אביב / צילום: שלומי יוסף

קיצוץ של חצי מיליארד שקל: עיריית תל אביב בדרך לייקר שירותים משמעותיים לציבור

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה?

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק שגם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על-מנת לפעול

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק