גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"סטטיק ובן אל הם סוג של מיצג קונספטואלי בעיקר לילדים"

פעמיים בשבוע קובי אפללו מקבל את ההודעה הבאה: "מיליון צפיות ביוטיוב ב-6,800 שקל, מבצע ל-24 שעות". עכשיו אתם מבינים למה הוא מתוסכל? ראיון

קובי אפללו / צילום: כפיר זיו
קובי אפללו / צילום: כפיר זיו

קובי אפללו, זמר של לב ועומק רגשי, חש חסר אונים. הן אל מול נהיית הציבור אחרי צלופנים מרשרשים של עטיפה על חשבון התוכן, והן אחר חוסר סבלנות וסובלנות כלפי הכול - שאחד מתוצרי הלוואי שלהם הוא ה"טודו בום". וזה לא שיש לו משהו נגד השילוש הקדוש: סטטיק, בן אל וג'ורדי. כשהוא מוריד את רף הציפיות והסטנדרטים שלו, הוא אפילו מצליח ליהנות מבועות הפופ המקפיץ שהם משווקים, אבל השיטפון הכללי, שסוחף את הקהל למחוזות הנוצץ והרדוד, גורם לו קושי אמיתי. בעיקר עכשיו, כשהוא אב טרי לתינוקת, שבעוד כמה שנים תיכלל בקהל היעד של מקליקי הטרנד האופנתי הבא.

"העולם נמצא עכשיו בהפקה ולא בתוכן", הוא אומר כשאנחנו יושבים לקפה של שישי בצהריים, במרכז מסחרי בצפון תל אביב, שבו נפגשנו לפני ארבע שנים, כשהיה עוד רווק חסר דאגות. "סטטיק ובן אל הם סוג של מיצג קונספטואלי שמופנה בעיקר לילדים, ואתה לא מצפה מבני שבע-שמונה לחפש משמעות בטקסטים. אין לי בעיה איתם, באמת. הבעיה היא כשזה רק זה, ובגלל שאנחנו מדינה קטנה, כשיש אופנה היא משתלטת על הכול. לא כמו באמריקה, שם יש את האמנים הגדולים עם הקו האמנותי שלהם, ושלא מיישרים קו".

- מהצד השני יש את ההפקות לילדים של הדג נחש, עלמה זוהר ועוד, אז לא כולם נסחפים.

"אין מה להשוות את העוצמות שלהם. זה לא 'הכבש השישה עשר' שכולם ידעו בעל-פה - הסטטיק ובן אל של התקופה שלי. אבל זה גם עניין של חינוך. יש הורים שרוצים שהילדים שלהם ישאבו מהמוזיקה אוצר מילים, וכן, מבחינת ערכים ומוסריות, אני מעדיף את הכבש ה-16 על הטודו בום. אבל אנחנו עושים עוול לסטטיק ובן אל, כי הקהל שלהם הם לא רק ילדים בני שבע-שמונה. אני מכיר הרבה אנשים שרוצים שהם יופיעו בחתונה שלהם.

"אני מדבר על זה שאנחנו נמצאים בהלך רוח שאין בו שאר רוח. אי אפשר להילחם בתופעה הזאת. זה כמו לצאת נגד מישהי שיש לה עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם, כי היא חושפת חזה וישבן וככה מקבלת תשומת לב ואהבה. השאלה היא בעבור מה אתה מקבל אותם, ולצערי בעולם של היום זה לא חשוב".

- ואולי הם פיצחו את הנוסחה לייצור להיטים?

"והיא פשוטה יחסית: עושים הפקת פופ, קופי פייסט של מה שקורה בחו"ל, סאונדים מוכרים מביונסה, סיה, ג'סטין ביבר וקניה ווסט, קונים צפיות ביוטיוב, מגיעים למיליון צפיות, עושים רעש והופכים לאייטם בתקשורת".

- קונים צפיות ביוטיוב?

"בואי אני אראה לך הודעה שאני מקבל לפחות פעמיים בשבוע: 'מיליון צפיות ב-6,800 שקל, מבצע ל-24 שעות, אפשרות לתשלום באשראי'. אם אני הייתי מוביל דעת קהל, איש תקשורת, הייתי סופר הקלקות לחיפוש הופעות של שלמה ארצי, פוליקר, עידן רייכל, עדן בן זקן. זה המדד, ולא מיליון צפיות ביוטיוב".

- גם אתה יכול לשחק את המשחק הזה.

"לא מסוגל. אני נאמן למה שמרגש אותי ואני לא מתייפייף עכשיו. זאת האמת. אם אני כותב או מפיק שיר שלא בא לי לשמוע אחר כך, זה עושה לי רע. גם כשאני כותב לאחרים אני לא מסוגל לזייף".

- לאמנים כמוך יש סיכוי מול אמני נוסחה?

"אתה פשוט לא ניגש לתחרות הזו. אני טיפוס שמכבד את מנת חלקו של כל אדם. למדתי עם השנים שאין טעם להסתכל כל הזמן על הדשא של השכן, כי ככל שאתה מתבגר, אתה יותר תכליתי. זה שלו וזהו".

- וככל שאתה מתבגר, יש גם אחריות למשפחה. ואז האמנות לא מדברת, אלא מנהל הבנק שלך.

"אחריות גדולה. בגלל שפרצתי בגיל 30, תמיד כשהרווחתי כסף, ריחף מעל זה פחד הזמניות, וידעתי שבכל חודש אני צריך להיות עם האצבע על הדופק. זה אומר להתנהל נכון, לא לקנות רכבי יוקרה, לא לשלם שכירות מטורפת במגדלי יוקרה, זה עניין של בגרות. היו אמני נוער שפוצצו את הכסף שהרוויחו על נסיעות לתאילנד במחלקה ראשונה, רכבים במיליון שקל, והיום גרים אצל ההורים".

- מעבר לבגרות, יש לך ניסיון עסקי מהעבודה בחברת ההסעות של אבא שלך.

"להרבה אמנים אין מושג עסקי. זה משהו שחייבים ללמוד ולא להתנהל איכשהו. כשנכנסתי לעסקי המוזיקה, ישבתי ולמדתי מה זה אקו"ם, הופעות, הפקה, עמלות, דוחות חודשיים, הוצאות מוכרות בעולם הבידור, ואיך משיגים יציבות. למשל שבחודש שאתה מרוויח יותר, אתה חוסך יותר. ואם באוגוסט הרווחת הרבה, זה לא אומר שבספטמבר זה יהיה אותו דבר".

- למדת באוניברסיטה מינהל עסקים, נכון?

"שנה וחצי, עזבתי באמצע. בית הספר הכי גדול בחיים שלי היה אבא, שחוץ מחברת ההסעות עוסק גם בענף הרכב ובנדל"ן. למדתי ממנו התנהלות כלכלית, לחשב הוצאות מול הכנסות, איך להגיע לרווח, מהם ערוצי ההכנסה, לחקור וללמוד כל הזמן. אמנים לא מבינים שהמקצוע שלנו הוא עסק. זה כמו שלא תפתח מסעדה בלי שתדע מה זה ספקים".

- ואז מתעוררים ומגלים שדפקו אותם.

"הנה, זה היתרון של לפרוץ מאוחר ושל אבא שאני מקשיב לו".

- והחסרונות של פריצה מאוחרת?

"אני לא רואה כאלה, באמת. גם האופרציה שלי רזה. את שני האלבומים האחרונים השקעתי בעצמי, אבל ההחלטה מתקבלת אד הוק".

- היא תלויה במצבך הכלכלי?

"לא. היא תלויה בשת"פ, בעסקה, במערך השיווק שמציעים לי. לחברת תקליטים יש כלים טובים יותר להפיץ אלבום. בשוטף יש לי יחצנית ומנהל הפקה על הפיירול. מה אמן צריך יותר מזה? יש לי חברת בוקינג מצוינת, כספית. אין לי נהג, כי בכל הזדמנות שאני יכול, אני על האופניים החשמליים".

- עברו שנתיים מאז "מראות". מה הלאה?

"הוא עשה עבודה טובה, יש רפרטואר גדול של שירים ואני לוקח את הזמן. יש אלבום מוכן ואני כל הזמן מוציא שירים, משתתף בפרויקטים, נמצא בשטח. הפרנסה היא בעיקר מהופעות".

- אתה יוצא לסיבוב קיץ, מתחיל באמפי שוני.

"אנחנו מקבצים שירים שלא ביצענו הרבה זמן ומפיקים אותם קצת אחרת. סיבוב קיץ, מטבעו, הוא יותר קצבי, מרים".

- תשיר בו גם את "מהזריחה עד השקיעה" מהפרויקט של שמוליק נויפלד?

"אני מכיר אותו המון זמן, והוא מוכשר בצורה בלתי רגילה. זה שיר אישי ששמוליק והבן שלו הלחינו, ומאיר גולדברג ובנו כתבו את המילים. כשאני לוקח שיר של מישהו אחר, אני מאמין בו. זה קרה עם 'מכתב לאחי' שהצליח. השיר הזה הוא לקראת אלבום, אבל האלבום לא הכרחי יותר.

"את יודעת שברכבים ב-2017 כבר אין נגן CD? זה נורא חבל לי, כי אלבום הוא כמו להכיר את המשפחה ושיר הוא אינדיבידואל. אנחנו חיים בהפרעת קשב. אצלנו הכול נורא תזזיתי, רוצים את הפאנץ', את התוצאות ולא את הדרך, את הכמות".

- וגם השלטון לא מקל על ההקצנה.

"את יודעת למה אני מתרחק מפוליטיקה? כי אנחנו בסוג של מבוי סתום. יהורם גאון אמר בתוכנית שלו ברדיו, כולם מדברים על שתי מדינות לשני עמים, אבל שמישהו יסביר לי איך זה ישים, כשתושבי גוש קטיף עוד גרים בקרוואנים, איך נטפל בחצי מיליון איש? מה הפתרון? אין פתרון. כשהוצאתי את השיר 'אני לא רק', הייתי בטוח שידבר לכולם, כי הוא קורא לאנשים להסתכל בקנקן. בוא שב רגע, תכיר אותי. לא הייתה סבלנות להקשיב לו".

- תגיד, מה האבהות עשתה לך?

"היא הפכה אותי לשחקן משנה בחיי וזו המתנה הגדולה ביותר שיכולתי לקבל. לאמן זה קריטי, כי ההתעסקות בעצמך נורא מעייפת, מעיקה, ופתאום יש לך שליחות גדולה יותר, פרופורציה. תמיד רציתי שהשירים שלי יהיו יותר גדולים ממני, להיות במקום של מוזיקאי ולא של סלב".

אישי: 40, נשוי 1, מתגורר בגבעתיים

אקטואלי: משיק את סיבוב הופעות הקיץ שלו ב-6.7 בזאפה אמפי שוני. הופעה שבה יארח את קרולינה

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר