גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אסתטיקה רפואית: ישראל והשוק שמגלגל 6 מיליארד דולר

לומינרה רק בת חמש וכבר רושמת הכנסות של עשרות מיליוני שקלים מהזרקה תת-עורית להחלקה ומילוי עור הפנים, והיא חלק מהדור הבא של שוק האסתטיקה הרפואית הישראלי

ד"ר ליאת גולדשייד זימרי / צילום: איל יצהר
ד"ר ליאת גולדשייד זימרי / צילום: איל יצהר

בשנים האחרונות, שלוש חברות האסתטיקה הרפואית המובילות בישראל החליפו בעלות ועברו לידיים זרות. אלמה לייזרס, לומניס וסינרון נמכרו כולן, ואמנם הותירו פעילות בישראל - אך בבעלות חיצונית.

בינתיים מתחיל להתפתח הדור הבא של חברות האסתטיקה הרפואית: חברות כמו Venus Concept, סינויה (Synoia), פרפאקשן ואנדימד כבר החלו לכבוש את הבמה. עתה הגיע הזמן להכיר גם את לומינרה.

הכל הלך מהר עבור החברה הצעירה, כך מספרת המנכ"לית דר ליאת גולדשייד זמירי. "תוך חמש שנים צמחנו לחברה של 30 מוצרים ו-80 עובדים. המפעל שלנו אינו עומד בקצב הצמיחה שלנו". הכנסות החברה כבר עומדות על עשרות מיליוני שקלים, ועשויות להגיע גם לעשרות מיליוני דולרים השנה או בשנה הבאה.

לומינרה מתמחה במוצרים להזרקה תת-עורית לשם החלקה ומילוי של עור הפנים. רוב המוצרים של החברה הם גרסאות גנריות של מוצרי אסתטיקה רפואית קיימים, אולם בימים אלה משיקה החברה מוצר אינובטיבי ראשון.

גולדשייד זמירי מספרת על הדרך המהירה שבה החברה התפתחה. "התחלנו עם מוצר אחד, גרסה גנרית לחומר מילוי הקמטים קלציום הידרוקסיפאטיט". שוק החומרים למילוי הקמטים התחלק אז ומתחלק עד היום לשני חלקים - 90% מהשוק הוא החומצה ההילורונית, שנותנת נפח ורכות. 10% היו הקלציום הידרוקסיפאטיט, חומר מילוי שפועל על ידי עידוד ייצור קולגן מתחת לעור.

"בעוד בתחום החומצה ההילורונית היו אז בשוק מוצרים רבים, הרי שבתחום הקלציום הידרוקסיפאטיט היה רק מוצר אחד, ואנחנו החלטנו להציע גרסה גנרית שלו, במחיר אטרקטיבי".

החברה פיתחה את המוצר, קריסטליס שמו, והעבירה אותו תהליך רישוי במסלול של תכשיר רפואי. התהליך ארך כחצי שנה, והסתיים ב-2013. לאחר האישור, ביקשה החברה לשווק את המוצר בישראל תחילה, ונתקלה בתגובות של רופאים שחשבו שאם המוצר הוא מקומי ועוד זול יותר - הרי שבהכרח הוא נחות. לא זו הייתה הגישה בחו"ל, בעיקר באירופה, שם העריכו דווקא את העובדה כי המוצר מגיע מישראל.

השיווק בוצע דרך סוכנים, כאשר היום נמכרים מוצרי החברה בכ-30 מדינות. בקרוב תפעל לומינרה להקים מערכי הפצה עצמאיים במספר מדינות באירופה.

"קריסטליס היה מוצר איכותי עם יתרון מחיר משמעותי, כשני שליש מן המחיר שבו נמכר המתחרה, ועוד פרגנו לרופאים קצת יותר חומר בכל מזרק לעומת המתחרים. במדינות מסוימות, יותר רגישות-מחיר, הכניסה שלנו לשוק כמעט העלימה את המוצר המקורי".

שוק שמגלגל 6 מיליארד דולר

על רקע ההצלחה החליטה החברה שהיא יכולה לפעול גם בשוק התחרותי יותר, ולייצר את הגרסה שלה לחומצה הילורונית. "באמצעות טכנולוגיה ייחודית שלנו הצלחנו לייצר חומצה הילורונית גנרית איכותית וזולה". כך השיקה לומינרה סדרה של מוצרים מתחום החומצה ההילורונית, ולאחריהם גם טיפולי מזותרפיה (הזרקה על בסיס צמחי).

שוק טיפולי האסתטיקה הרפואית להרמה והחלקה של עור הפנים, נחלק לטיפולים ניתוחיים - סקטור שצומח רק פי 2 בעשור האחרון; ותחום הטיפולים הזעיר פולשניים, ובעיקר הזריקות - שצמח פי 10 בעשור האחרון. שוק זה מגלגל כ-6 מיליארד דולר, ונחלק בערך שווה בשווה בין זריקות בוטוקס (בעיקר לטיפול באזור העיניים והמצח) לבין זריקות החומצה ההילורונית והקלציום הידרוקסיפאטיט (כל אזור הפנים שמתחת לעיניים).

המוצר האינובטיבי אותו משיקה החברה עכשיו, "הרמוניקה", הוא שילוב של חומצה הילורונית עם קלציום הידרוקסיפאטיט. "תשעה אנשי פיתוח עבדו רק על המוצר הזה. הפיתוח האינטנסיבי היה דרוש משום שאנחנו לא רק מערבבים בין שני המוצרים. חומצה הילורונית מורכבת משרשראות של סוכרים אשר כדי שיחזיקו מעמד בתוך הגוף, יש לחבר ביניהן לצורה שנראית כמעין סולם. הקלציום הידרוקסיפאטיט נראה כמעין עיגולים מצולבים בתוך הסולם. כך, כאשר מזריקים את המוצר המשולב, הוא אינו נפרד בתוך הגוף וזה נותן יתרונות אדירים - גם נפח ולחות וגם עידוד של צמיחת קולגן. הוא מחזיק מעמד יותר זמן, ועם זאת אינו כה עמיד עד שלא ניתן לתקן אם עושים טעות. הוא גם פחות כואב".

מוצר זה ימכר במחירי פרימיום יחסית ליתר המוצרים של החברה, אך עדיין יהיה תחרותי מול מוצרים קיימים בשוק. המוצר כבר נמכר בארץ ואמור להימכר באירופה החל מעוד מספר חודשים. "אנחנו מתחילים כעת ברישום מול ה-FDA, אך זה מוצר שאיננו גנרי, ואנחנו מעריכים כי יידרשו לנו כשנתיים לאישור", אומרת גולדשייד זמירי.

ההתפתחות המהירה של לומינרה השפיעה על התרבות הארגונית שלה. "אנחנו חברה עם שדרה של מנהלים שזה להם התפקיד הראשון בחברה ורובם צעירים בני 30 ואפילו בסוף שנות ה-20", היא אומרת. "אני הגעתי עם דוקטורט בתחום הסרטן בכלל. חלק ממנהלי החברה הגיעו לכאן לעשות פרויקט פיתוח במהלך הלימודים ונשארו והתקדמו". כ-50% מעובדי החברה הן נשים.

"אנחנו מאוד ממוקדים פיתוח"

"לומינרה עדיין צריכה להתפתח מבחינת מבנה ותרבות ארגונית באופן שידביק את הצמיחה וההצלחה", אומרת גולדשייד זמירי. "אנחנו היום עדיין מאוד ממוקדים פיתוח, וחייבים להדביק את הקצב מבחינת פעילות השיווק".

- עד היום השקיעה החברה במו"פ מספר מיליוני דולרים, ובשיווק - פחות, אך הסכום עולה.

לומינרה שייכת לקבוצת חברת Tree of life, שהינה כוח עולה בתעשיית הביומד הישראלית. הכל התחיל מרשת בתי המרקחת המצליחה "מעיין החיים" בבעלות משפחת סגל, ממנה התפתח כמפעל להכנות רוקחיות שמספק תרופות לרשתות פארם, קופות חולים ובתי חולים. "עץ החיים" שהוקמה לפני כ-15 שנה, היא חברה לייצור של תרופות ללא מרשם וכן מוצרים רפואיים כמו פלסטרים, תכשירים דוחי כינים וכדומה. המוצרים נמכרים תחת המותג של עץ החיים וגם תחת מותגים פרטיים, למשל המותג לייף של סופרפארם.

ד"ר דדי סגל, בן למשפחת סגל וגם חוקר במכון ויצמן הקים את הקבוצה יחד עם ד"ר ערן גולדברג, שפגש במכון. חברה משמעותית נוספת בקבוצה היא פנאקסיה, שהחלה במתן שירותי פיתוח בתחום המכשור הרפואי, והתפתחה לתחום הקנאביס. לפני כשנה הודיעה החברה על חתימת הסכם עם חברת הפצת קנאביס מובילה בארה"ב, להקמת מפעל לקנאביס רפואי בניו מקסיקו. המפעל הוקם ופועל והטיפול המבוסס על קנאביס בשאיפה (ללא עישון) כבר החל להימכר.

סגל: "אני תעשיין ישראלי, וגם כשהחברה תהיה הגדולה בשוק, לא נמכור. תוך חמש שנים נהיה בין חמש חברות האסתטיקה הרפואית המובילות בעולם".

החברה מפתחת מוצרים נוספים לתחום הרפואה האסתטית, למשל חוטים ייעודיים להרמת פנים זעיר פולשנית ועידוד של יצירת קולגן. כמו כן החברה בוחנת הסבה של המוצרים שלה לתחום האסתטיקה הגברית והאסתטיקה הווגינלית.

"למשל עיצוב שפתיים, הוספת לחות בעיקר לאחר המנופאוזה. קיים גם תחום של חיזוק נקודת הג'י, אבל אנחנו פחות מכוונים לשם. זה שוק קטן אבל מעט חברות בלבד פועלות בו, ולכן כדאי להכניס בו רגל", אומרת גולדשייד זמירי.

- איך התמודדת עם המעבר מחקר הסרטן לתחזוקת עור הפנים?

"הבנתי כבר תוך כדי הדוקטורט שהאקדמיה זה פחות אני, ועשיתי MBA באוניברסיטת תל אביב. הפריע לי בתחילת הדרך שאני לא מצילה את העולם, אבל העבודה מאוד מעניינת, גם מדעית וגם שיווקית, ואין לי שום חרטות על ההגשמה העצמית ובניית תעשיית בישראל. אני לא מאמינה שהגענו תוך חמש שנים מהמקום שהתחלנו לאיפה שאנחנו היום. אני מסתכלת אחורה ואומרת 'זה לא יכול להיות', וזה עוד לפני הפריצה".

לומינרה

שנת הקמה: 2012

תחום פעילות: אסתטיקה רפואית

מנכ"ל: ליאת גולדשייד זמירי

גיוסי הון עד כה: השקעת סיד של כמה מיליוני דולרים מקבוצת פנאקסיה

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל