גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורכי הדין ורואי החשבון מחוללים גל תנועות בשוק המשרדים

עוד ועוד פירמות גדולות של משרדי עורכי דין ורואי חשבון צפויות לעזוב בניינים קיימים לטובת מגדלי משרדים חדשים ■ ומה יהיה עם השטחים המפונים? אקירוב כבר מתכנן להסב את בית אסיה למלון

עזריאלי שרונה. רבים עדיין מעדיפים שכירות / צילום: איל יצהר
עזריאלי שרונה. רבים עדיין מעדיפים שכירות / צילום: איל יצהר

בשבוע שעבר חשף "גלובס" כי משרד עורכי הדין גורניצקי מנהל מגעים עם החברות ויתניה ודלק מוטורס לרכישת משרדים בשטח 8,000 מ"ר במגדל דלק מוטורס שמקימות החברות ברחוב לה גרדיה פינת החרש בדרום תל-אביב.

מחיר העסקה מוערך ב-10,500 שקל למ"ר ברמת מעטפת, ועומד על 84 מיליון שקל לרכישת השטחים. לדברי גורם המעורה בעסקה, עם ההשקעה בעבודות הגמר ורכישת חניות, צפויה העסקה להסתכם בלמעלה מ-100 מיליון שקל. משרד גורניצקי יושב כיום בכמה קומות, בבניין ישן בשדרות רוטשילד 45 במרכז העסקים של תל-אביב.

המגמה של פירמות גדולות של משרדי עורכי דין ורואי חשבון, שמפנות שטחים בבניינים קיימים לטובת שטחים במגדלים חדשים, הולכת ומתעצמת. רק לאחרונה דווח כי משרד הרצוג פוקס נאמן צפוי לעזוב את משכנתו הוותיק בבית אסיה, למרות מיקומו מול בית המשפט בתל-אביב, ולעבור לשטח בן 15 אלף מ"ר ששכר בתחילת השנה במגדל משרדים שמקימה חברת רובינשטיין במתחם יצחק שדה. משרד פישר בכר חן וול אוריון צפוי לעזוב את מגדל דניאל פריש, לטובת מגדל משרדים חדש (עזריאלי טאון) שמקימה קבוצת עזריאלי בציר בגין, על חורבות המגרש של קופ"ח כללית, שם הוא שכר 10,000 מ"ר. באותו מגדל שכרה פירמת רואי החשבון קסלמן קסלמן PWC לא פחות מ-16 אלף מ"ר ב-12 קומות, והיא צפויה לעזוב את בניין המשרדים ברחוב המרד, הסמוך לחוף הים.

המגמה ברורה: פירמות גדולות מבקשות לסיים שכירות בבניינים ישנים (גם כאלה שנהנים עדיין ממיתוג טוב וממיקום מצוין, וש"התיישנו" לא מזמן), לא פעם לטובת שטחים חדשים שנרכשו על-ידן. שתי העסקאות הראשונות שבישרו על המגמה היו רכישת 21 קומות (מתוך 50 קומות) במגדל המשרדים מידטאון שמקימות החברות קנדה ישראל, אלקטרה ויורוקום נדל"ן, בציר בגין בתל-אביב. את הקומות רכשה בשנת 2014 פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג תמורת 342 מיליון שקל, והיא צפויה לעזוב את משרדיה ברחוב עמינדב בעיר. העסקה כללה גם 500 חניות.

עסקת רכישה נוספת ביצע משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון, שעזב לפני שנתיים את מגדל נצבא בפינת הרחובות יצחק שדה המסגר בתל-אביב, ועבר לפרויקט CU ברמת-החי"ל, לאחר שהצטרף לקבוצת רכישה שאירגנו תדהר וסופרין לרכישת המגרש מחברת סמלת תמורת 150 מיליון שקל.

"אבא שלי שהוא איש נדל"ן והוא תמיד אמר שבמשפחת כורש לא שילמו שכירות אף פעם", מספר עו"ד אלדד כורש, שותף מנהל במשרד עמית פולק מטלון ושות', כיצד שכנע את שותפיו לרכוש משרדים ולא שוב לשכור.

"ישבנו במגדל נצבא, הבנו שהולך להיות כאוס גדול בעקבות עבודות הרכבת הקלה, וההחלטה הייתה לברוח מהבלגן. בסופו של דבר, שבוע לפני שהרסו את גשר בית מעריב עברנו למשרדים החדשים, והיינו הדייר הראשון בבניין. הלוקיישן הוא כזה שלהגיע לחברת הראל ברמת-גן או לחברת מגדל בפתח-תקווה, יותר קל מרמת-החי"ל מאשר ממרכז תל-אביב".

כורש מציין כי השיקולים היו גם כלכליים: "הפערים במחירים היו משמעותיים, כשרכשנו את המשרדים ברמת-החי"ל, המחיר היה סביב 9,000 שקל למ"ר ברמת מעטפת לעומת 13 אלף שקל למ"ר במרכז העיר. היום המחיר כבר 15 אלף שקל למ"ר ברמת-החי"ל ו-17 אלף שקל למ"ר במרכז העיר. המחיר היה כזה שאיפשר לנו לקנות גם 100 חניות, מה שמקל על אורחים שמגיעים אלינו ולא קיים במרכז העיר, וגם איפשר לנו לקחת שטח גדול של שלוש קומות שלמות ו-3,300 מ"ר, שיאפשר התרחבות עתידית, וגם להקים עבור עצמנו חדר כושר לעובדים, מרפסת גג עם בר, וגם לזרוק את כל הריהוט הישן ולקנות חדש. שיקול נוסף היה הזכות שהבניין יישא את השם שלנו, שמקבל נראות מציר ראול ולנברג. לפני חצי שנה לקחנו עוד רבע קומה, ואנחנו במשא-ומתן לקנות עוד שטח בבניין צמוד. כשקנינו הייתה קומה ורבע מיותרת שחשבנו שנשכיר אותה, אולם ככל שעבר הזמן, כמות השטחים שחשבנו להשכיר הלכה ופחתה. כשעברנו למשרדים החדשים היו לנו 12 חדרים מיותרים, היום אין לנו מ"ר אחד פנוי, מאחר שגדלנו מאוד.

"להבדיל מהרבה משרדים אחרים, את העסקה עשינו בדרך של הקמת חברה בבעלות כל השותפים במשרד: גם שותפי אקוויטי וגם שותפי רווחים, שרכשה את המשרדים ולמעשה לעורכי הדין יש היום נכס מניב עם דייר מצוין.

"לגבי הצפת שטחים שמדברים עליה, גם אם יש עלייה או ירידה, זה לא מעניין. אני משכיר משרדים שקניתי לעסק שלי. במגדל נצבא שילמתי 13 שנה שכירות. אם הייתי קונה את הנכס, כבר הייתי הבעלים שלו היום. אבל כשעזבתי את נצבא לא רק שלא קיבלתי שקל, גם הייתי צריך להשקיע כסף כדי לסייד ולסדר את הנכס כדי להחזיר אותו לנצבא. מי ששוכר מעזריאלי שוכר להרבה שנים, ובסכום הזה עדיף לקנות".

לדברי ג'קי מוקמל מנכ"ל מאן נכסים, "בגלל היקפי הבנייה הגדולים, גופים כמו משרדי עורכי דין ורואי חשבון מנסים למצוא הזדמנויות ולקבץ את כל המשרד במקום אחד בתנאים הטובים שיש היום. פירמות כאלה מחפשות לשכור שטחים משמעותיים להשכרה מיזמים פרטיים שמחזיקים במגדלים בבעלות אחת, ולא מקבוצות רכישה שבעלים רבים מחזיקים בשטחים להשכרה. קשה לקבל שטחים גדולים שמחזיקים בהם הרבה בעלים קטנים, ולהגיע להסכמות של חוזה אחיד.

"לעומת זאת, כשמדובר ברכישה יש פירמות שביצעו עסקאות בקבוצת רכישה, ואז הן הופכות את הרכישה לנכס מניב, כפי שעשו ארנסט אנד יאנג ועמית פולק מטלון. בעצם, במקום לחלק דיבידנד, נותנים אופציה לכל השותפים לקנות את הנכס של עצמם על-מנת שיספק להם תשואה עתידית.

"המסקנה היא שהכסף של הפירמות הגדולות מחפש אפיקי השקעה. רוב החברות רואות את הנכס הישן כאלטרנטיבה לא טובה מול נכס חדש שמתאים לצרכים העכשוויים והעתידיים שלהן. השטחים שיתפנו בבניינים הישנים יעמדו להשכרה, מה שצריך להזכיר לנו שכשמתבצעות עסקאות גדולות במשרדים חדשים, זה לא שההיצע קטן, כי החברות שנכנסות למגדלים החדשים מפנות שטחים ישנים שנכנסים לשוק כהיצע. המשרדים בבניינים האלה יצטרכו לעבור שדרוג והתאמה למשהו חדש, אף במסגרת של שינוי תב"ע (תוכנית בניין עיר)".

מנגד, סבור יורם בלומנטל, שותף בחברת אינטר ישראל יועצי נדל"ן, שביצע את העסקה במסגרתה שכר משרד הרצוג פוקס נאמן משרדים במגדל רובינשטיין שנמצא בבנייה, כי עסקאות הרכישה אינן מצביעות על מגמה: "נכון שיש משרדים גדולים שהחליטו לרכוש שטחים, אך מנגד גם פירמת קסלמן קסלמן PWC וגם משרד פישר בכר חן וול אוריון, ששכרו שטחים גדולים בפרויקט עזריאלי טאון, יעברו דווקא מבעלות לשכירות, מאחר שהם יושבים היום בשטחים בבעלותם.

"כשפירמה גדולה רוכשת שטחים, זו בדרך-כלל עסקה של שותפות גדולה. זה מצב מורכב. הרבה פעמים הגידול במספר השותפים הוא לא אורגני אלא כתוצאה ממיזוגים של משרדים קטנים יותר, ואז נשאלת השאלה מי מהשותפים יהיה חלק מהעסקה וזה עלול ליצור מתיחות. שכירות, לעומת זאת, בטח במגדלים שנבנים היום, מאפשרת המון דינמיקה, ואלה פירמות שהצרכים שלהן משתנים מעת לעת".

לגבי השטחים המפונים בבניינים הישנים, סבור בלומנטל כי אלה יאלצו לבצע שדרוגים, אך היתרון הבולט שלהם הוא המיקום. "בית אסיה למשל, שאותו צפוי לעזוב משרד הרצוג פוקס נאמן, הוקם ב-1976, החליף כמה ידיים ונמצא היום בבעלות אלפרד אקירוב, שיוזם תב"ע חדשה למלונאות בתוספת 14 קומות. מיקום הבניין מעולה וניתן בפעולת שורש להפוך אותו למצוין. אנחנו רואים שבתי המשפט הולכים והופכים שיקול פחות משמעותי בהעדפות הנדל"ניות של משרדי עורכי דין".

הצפה בשוק? מאן נכסים: השכירות בשוק המשרדים המשיכה לטפס ברבעון שני

למרות סיום בנייתם של לא מעט מגדלים בלב אזור הביקוש של גוש דן, מחירי השכירות עדיין מטפסים לרמות שיא. סקר שוק שערכה חברת "מאן נכסים" בסיום הרבעון השני 2017 מציג המשך עליות מחירים קלות בשוק המשרדים, לצד עלייה בתפוסת המשרדים ברמת-גן (אזור הבורסה) ובתל-אביב.

לפי הסקירה, אזור הבורסה ברמת-גן ממשיך בצמצום הפער מול המגדלים בתל-אביב, בעיקר נוכח העבודות לפתיחת יציאה נוספת מתחנת הרכבת והעבודות המתקדמות על הרכבת הקלה באזור. ג'קי מוקמל, מנכ"ל מאן נכסים, מנביאי הזעם הבולטים בשנים האחרונות בכל הנוגע להצפת השוק בשטחי משרדים, מציין שברבעון השני נרשמה ירידה בתפוסת המשרדים בהרצליה ל-90% בממוצע, לעומת 92% ברבעון הראשון. מנגד, אומר מוקמל, נרשמה עלייה בתפוסה באזור הבורסה ברמת-גן ל-92%, לעומת 89% ברבעון הראשון. ובאופן מעט מפתיע, מי שמובילה בסקירה במבחן התפוסה היא קיסריה, עם תפוסה ממוצעת של 96% של שטחי המשרדים.

בכל הנוגע לענף המסחר, למרות התחרות הגואה והגידול בהיקף המכירות ברשת האינטרנט, מדגישים במאן נכסים כי הקבוצות המובילות בתחום האופנה ממשיכות במגמת התרחבות. לדברי מוקמל, רכישת רשת WHOLE FOODS על-ידי אמזון מעידה על אמונתה במסחר במרכזי הערים.

במקביל, שטחי התעשייה והלוגיסטיקה ממשיכים להיות לוהטים והמחירים ממשיכים להאמיר, "לאור הצורך הגובר במרכזי הפצה מודרניים". במאן מציינים כי מכיוון ששוק זה מאופיין בעסקאות לטווח ארוך, עליית המחירים באה לידי ביטוי בעיקר במחירי הקרקע לאורך צירי תנועה מרכזיים. שכר דירה חודשי ממוצע בענף הלוגיסטיקה והאחסנה בתל-אביב עומד על 52 שקל למ"ר, ברמת-גן ובהרצליה המחיר ממוצע הוא 50 שקל למ"ר, בחיפה 37 שקל למ"ר וירושלים 36 שקל למ"ר. בענף התעשייה המחירים דומים: שכר דירה חודשי ממוצע בתל-אביב עומד על 53 שקל למ"ר, ברמת-גן 52 שקל למ"ר, בהרצליה 50 שקל למ"ר ובירושלים, חיפה ופתח-תקווה 40 שקל למ"ר.

עוברים דירה עסקאות אחרונות של משרדי עו"ד ורו"ח

מחיר למ"ר (רבעון שני, 2017)

עוד כתבות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

דיווח: גורם מודיעיני הבהיר שאיראן לא תגיב

דיווחים על תקיפה ישראלית באזור איספהאן באיראן ● מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; בורסות אירופה נצבעו אדום

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ועבר לירידות ● ירידות בבורסות אירופה

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית