גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבחן לעידן חדש בעמידר: פרשת הגר שרן תועבר למשטרה?

החשד נגד מזכירת עמידר: רישום כוזב והפרת אמונים כדי לקבל חסינות מפיטורים ■ הגר שרן: "טענות החברה מבוססות על עובדות לא נכונות"

התקופה הנוכחית, שבה מסיימים את כהונתם יו"ר עמידר וכמה מהדירקטורים בחברה (ראו בהמשך), מסמנת הזדמנות להתחלה חדשה ולביעור השחיתות בחברת הדיור הגדולה - אבל כלל לא בטוח ששני השרים האחראים עליה, שר האוצר משה כחלון ושר השיכון והבינוי יואב גלנט, יעשו את הדבר הנכון. שניהם אמנם מתחרים על הקרדיט לשיפור מצב הדיור הציבורי, אבל כל אחד מהם רואה את עתידו הפוליטי בכיוון אחר, ועמידר תמיד היתה זירה לסידורי עבודה לאישים פוליטיים ולסתם מקורבים.

מבחן עיקרי לפרצופה של עמידר בעתיד הוא האופן שבו ינהגו בהגר שרן, מזכירת החברה. הגר שרן היא אשתו של דוד שרן, בן חסותו של השר יובל שטייניץ ומי שהיה מנהל לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו וכיום הוא מזכיר קצא"א. בני הזוג הם דמויות בולטות בליכוד. שרן הובאה לעמידר לתפקיד עוזרת היו"ר הקודם ירון קליין, וקודמה על ידי היו"ר היוצא לקס במהירות לתפקיד מזכירת החברה.

המקרה של שרן מעלה חשד לפלילים, וזו תמציתו: דירקטוריון עמידר החליט, שמנכ"ל החברה לא יוכל לנהל לבדו הליכי פיטורים נגד שלושה בכירים בחברה המוגדרים כ"שומרי סף": מבקר הפנים, יועץ משפטי וסמנכ"ל כספים.

שרן קיבלה את טיוטת פרוטוקל ישיבת הדירקטוריון, הכולל את שמות שלושת שומרי הסף ה"חסינים" מפני פיטורי מנכ"ל. היא העבירה את פרוטוקול הדירקטוריון ליו"ר לקס, לצורך חתימתו והפיכתו לרשמי ומחייב, אבל עם תוספת משמעותית לפרוטוקול: שמה ותפקידה של שרן הוסף לרשימת שלושת המוחרגים מסמכות הפיטורים של המנכ"ל. כשהתגלה הדבר, נשכר משרד החקירות "ויצמן יער", שמצא כי הפרוטוקול שונה על פי הוראה והנחייה של הגר שרן. היא זומנה לשימוע אצל המנכ"ל ראובן קפלן לקראת פיטורים.

פרשה טרייה נוספת בעמידר, בתחום המינהל התקין, היא זו הקשורה באיתן נייזברג, שהיה הסמנכ"ל לפיתוח עסקי בחברה. הוא זומן לשימוע אצל המנכ"ל ראובן קפלן, בנימוק של חוסר שביעות רצון מתפקודו המקצועי, כולל בנושא המכרזים, וחוסר מהימנות.

במסמכי השימוע נאמר, כי למרות התראה של המנכ"ל קפלן, נייזברג הציג התקשרות עם חברה לליווי תוכנית אסטרטגית כאילו מדובר בהתקשרות שולית של 25 אלף שקל הראויה לפטור ממכרז, אבל עד מהרה ביקש להגדיל את ההתקשרות ל-200 אלף שקל. הוא התקשר עם משרד עו"ד ללא הליך תחרותי, בניגוד להוראת המנכ"ל, ועניין זה נכנס לטיוטת דו"ח מבקר המדינה כהערה חמורה. בעניינו של ספק מסוים חרג נייזברג מתקרת ההתקשרות המותרת בפטור ממכרז.

נייזברג טען למניעים זרים ואישיים בכוונה לפטר אותו, בין השאר משום שהוא סיכל את נסיונו של המנכ"ל "לתפור מכרז" לטובת חברו, וכדי לפנות את התפקיד למנכ"ל חברת פרזות גלעד בר אדון. נייזברג, כך עולה ממסמך שבידי "גלובס", אמר כי אם תסתיים העסקתו בעמידר הוא "ייקח" איתו את מנכ"ל החברה. האשמותיו נדחו והוא פוטר לפני שבועיים.

ועדת השימוע, במסגרת דחיית טענותיו של נייזברג על "קושי גורף" הטבוע במכרזי החברה, כתבה: "החברה סיימה גם בעבר הקרוב מאוד את העסקתם של עובדים בכירים על רקע כשלים בתחום המכרזים בדיוק, כך שטענה זו, אף היא, חסרת בסיס במציאות. אם לא די בכך, הרי שטיוטת דוח מבקר המדינה שיצא בחודשים האחרונים, ייחסה אף היא למינהל שתחת ניהולך כשלים חמורים בתחום זה, כך שהיתממותך בנושא זה אינה ברורה".

בפרשת נייזברג יש זווית מיוחדת. בשלב מסויים הוא דחף יוזמה עסקית של השכרת משרדים בבאר שבע. הוא ציין שישנם מציעים פוטנציאליים לעניין, ונקב בשם של רשת מלונות דן. היוזמה לא התממשה. רשת מלונות דן קשורה לעמידר בעסקה מהותית אחרת: הדירקטוריון בראשות לקס החליט להשכיר ללא מכרז את בית המשרדים של עמידר ברחוב שאול המלך בתל-אביב לחברת מלונות דן בשליטת מיקי ועמי פדרמן. שר השיכון גלנט הופתע והודיע כי הורה לבדוק את העסקה. עדיין אין ממצאים.

במקרים של שרן ונייזברג מזדקרת גם בעיית הדירקטורים הפוליטיים. הדירקטור צביקה סלוצקי, המגובה על ידי סגן שר השיכון ז'קי לוי (ליכוד), דרש להתייעץ עם סגן השר לוי בעניינו של נייזברג. סלוצקי גם יצא להגנתה של הגר שרן במילים חריפות והביע תמיהה על המניעים למהלך. מנהל רשות החברות, אורי יוגב, הודיע בתגובה לסלוצקי, כי הוא שוקל לזמן אותו לשימוע לפני פיטוריו מתפקיד דירקטור בעמידר.

משמעות שינוי הפרוטוקול על ידי שרן נבדקה על ידי משרד עו"ד ראב"ד נגריזו בנקל ושות'. לפי חוות הדעת שכתב עו"ד יורם ראב"ד, לכאורה "מתקיים היסוד העובדתי של עבירת רישום כוזב במסמכי תאגיד". כמו כן מדובר לכאורה בעבירה של מרמה והפרת אמונים, ובדו"ח מצוין כי התקיים גם היסוד הנפשי של העבירות. במישור יחסי העבודה המעשה יכול להיחשב כ"הפרת אמונים חמורה" המאפשרת פיטורים מיידיים ומצדיקה שלילת פיצויי פיטורים.

שרן יצאה לחופשת מחלה ארוכה. עו"ד נעמה זר-כבוד ממשרד גדעון פישר המייצגת את שרן, מסרה: "טענות החברה מבוססות על עובדות לא נכונות, בלשון המעטה. אין מדובר בפרוטוקול של ישיבה כפי שפורסם בתקשורת באופן מגמתי ומטעה, אלא בטיוטה של טיוטה, שנערכה והועברה לעיונו והערותיו של יו"ר החברה היוצא בלבד, על פי הנוהל אותו הוא הנהיג. אנו בטוחים כי בסופו של ההליך יתברר שמרשתנו, עובדת מצטיינת ומסורה, הינה דוברת אמת וכי לא היה כל פסול במעשיה".

המנכ"ל ראובן קפלן מסר בתגובה: "עמידר פועלת למען מנהל תקין ובאמצעים הנדרשים".

בלי יו"ר מכהן

יו"ר עמידר היוצא, איש הבית היהודי יצחק לקס, שמונה על ידי אורי אריאל כשזה היה שר השיכון, סיים באמצע יולי את תפקידו אחרי 3 שנות קדנציה. כשנכנס לתפקיד, הוא עמד בראש מסע טיהור וחילופי אישים בצמרת החברה וצמצום בכוח האדם. מנגד, עמידר עמדה במרכז חקירות ופרסומים על הטבות ויוזמות להטבות למקורבי סיעת הבית היהודי.

בשבועות אלה מסיימים את תפקידיהם עוד דירקטורים המזוהים עם תקופת לקס: מונא בח*ית, שמעון הייבלום, הדר בן משה, הילה אורן, ישי רובין ובהמשך גם רות אלון. התקן בדירקטוריון הוא 10 חברים מהציבור ושני נציגי עובדים. צפוי כמובן מאבק על זהות הדירקטורים החדשים בין כחלון לגלנט. אם לא ימונו דירקטורים חדשים, בקרוב לא יהיה הרכב מחייב בדירקטוריון.

חמור מכך: כרגע החברה מתפקדת ללא יו"ר, בהיעדר הסכמה בין גלנט לכחלון. שם שהוזכר כמועמד ליו"ר הוא איתמר ברטוב, דירקטור שהיה סמנכ"ל רגולציה ושירות בסלקום ובאל-על ונחשב מועמד של גלנט. ספק אם כחלון יאשר מינוי הנחשב מקורב לגלנט.

המשימה העיקרית של עמידר היא כמובן לתחזק כראוי את דירות הזכאים ולהילחם על הגדלת ההיצע של דירות חדשות לכ-3,000 המשפחות הזכאיות שממתינות לפעמים 10 שנים, אבל לא פחות מזה - להתנתק מתדמית השחיתות והפוליטיזציה שדבקה בחבה בשנים האחרונות. שאלות נוספות גדולות שאינן פתורות הן: האם עמידר כשירה לאחריות למהלכים פיננסיים משמעותיים כמו הרעיון לאג"ח למימון רכישת דירות, או השאלה אם ראוי שעמידר תיקח על עצמה יזמויות, כמו למשל פרויקטים של תמ"א 38?

המבקר הפנימי של החברה, מנחם מרום, מצוי תחת צו הגנה של מבקר המדינה כחושף שחיתות, בעיקר בתחום המכרזים. זה מדבר בעד עצמו. מבקר המדינה מסר לאחרונה לעמידר טיוטה של דו"ח, העוסק בין השאר בחריגות חשודות ובכשלים חמורים בתחום המכרזים בשנים האחרונות, לרבות אלה שנסקרו בסדרת כתבות ב"גלובס" בסוף 2016 על מכרזים שניהל קצין הביטחון של החברה, אבי בטיטו. התמיהה שהובעה בתחילת הכתבה, האם אפשר להתחיל עידן חדש בעמידר עם פחות שחיתות ופחות פוליטיזציה וטובות הנאה למקורבים, קשורה לשאלה פשוטה: האם לאור חומרת הדו"ח על הגר שרן, עמידר תסגור את הפרשה בפנים, בשקט, או תפנה למשטרה?

40,000 דירות בניהול עמידר

חלקו של הדיור ציבורי במדינות המערביות נע בין 5% ל-10% מסך כל הדירות, עם יוצאים מהכלל כמו הולנד, בה 30% מהדירות נחשבות לדיור ציבורי. הנתון בישראל הוא 2% בלבד בדיור הציבורי מסך כל הדירות. כדי להגיע לנתון של 5% מהדירות, יש להוסיף עוד 60-70 אלף דירות לדיור הציבורי. כ-3,000 משפחות זכאים ממתינות לדיור ציבורי.

בשנתיים האחרונות, בהובלת שר השיכון יואב גלנט, נרכשו כ-700 דירות. הכוונה היא לרכוש בהמשך 5% מהדירות בפרויקטים של מחיר למשתכן, על ידי הקטנה מסוימת של הסבסוד הממשלתי, ובעמידר מדברים על רכישות ראשונות כבר במכרזים הקרובים של מחיר למשתכן.

הקבינט החברתי כלכלי אישר את הצעת שר האוצר משה כחלון לגייס מיליארד ש"ח לטובת רכישה של כ-1,000 דירות למלאי הדיור הציבורי. על פי המתווה שיובא לאישור שרי הקבינט החברתי כלכלי, תגייס חברת עמידר הון מהגופים המוסדיים ומהבנקים באמצעות הנפקת אג"ח. החזר ההלוואה שימומן מתקציב המדינה ייפרס על פני 10 שנים. סכום זה מצטרף להכנסות מחוק המכר המיועדות לרכישת דירות, בהיקף של מיליארד ש"ח בשנת 2017.

מתוך סה"כ כ-60 אלף דירות בדיור הציבורי בישראל, חברת עמידר מנהלת כ-40 אלף יחידות דיור בכל רחבי הארץ (ראו טבלה), ובנוסף כ-2,800 יחידות שנכללות בדיור מוגן.

עוד כתבות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו