גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ביטלו לי הופעה כי איש אחד לא הסכים לשמוע שירת אישה"

קורין אלאל על ההתבגרות כרוקרית ישראלית, בלי ביטחונות ובלי פנסיה: "זה מאוד קשה, אין מה להגיד. לא חשבתי שאחיה עד גיל 60, אז גם לא חשבתי על כסף" ■ ראיון ל"ליידי גלובס"

חברה מסלובניה ביקשה ממני לשלוח לה קישורים להאזנה למוזיקה ישראלית. היא לא מכירה כלום ולא יודעת עברית. מה תשלח? מה מייצג את המוזיקה הישראלית ויקסום גם למי שלא מכיר את השפה והתרבות? שלחתי את הלינק ל"עטור מצחך" בהקלטה המפורסמת עם קורין אלאל ויהודית רביץ. החברה נמסה. "כל-כך יפה", היא החמיאה, "ואיזה קול נפלא יש לזמר, קול של איש טוב, וכמה יפה שרות שתי הזמרות, זה קסום. ממש", כך אמרה.

כשאני מספר לקורין אלאל היא מחייכת, ודוק מכסה את עיניה. "לאריק באמת היה קול של איש טוב. הוא גם היה איש טוב. קשה לפעמים להאמין שהוא איננו". הרבה זמן עבר מאז שאיינשטיין, רביץ ואלאל שרו את 'עטור מצחך'. 40 שנה, למעשה. היום היא כבר בת 62.

בזמן הזה הספיקה להפוך לזמרת ומלחינה של נכסי צאן ברזל של היצירה העברית, השתתפה ב'האח הגדול', התחתנה עם בת זוגה רותי, שאיתה היא מגדלת שני בנים, הוציאה 12 תקליטים ועכשיו יוצא ה-13, 'אחד האדם', ששמו ועצם קיומו קשורים בעקיפין לזמן שבילתה ב'בית האח הגדול' ב-2009. "לא היה מה לעשות שם בערב, אז קראתי בתנ"ך, וכשחזרתי הביתה המשכתי. התחלתי להתעניין ביהדות. משם הגיע התקליט הקודם שלי, שהיה הלחנה של מגילת קהלת בשלמותה.

"בקהלת כתוב לחיות את החיים כאחד האדם. מבחינתי, זו רוח השיר, האלבום והחיים שלי - להיות כאחד האדם, לא להרגיש שאני מעל מישהו ולא להרגיש שאני מתחת למישהו. 'קהלת' זו העבודה הכי גדולה שעשיתי בחיי, ואחריה אמרתי 'די, אין לי סיבה לעשות עכשיו עוד תקליט. מה יש לי להגיד?', הייתי רגועה, כאילו הוכחתי לעצמי משהו".

אז מה השתנה?

"אני לומדת מוזיקה אלקטרונית באופן מאוד רציני ומתקדמת בתחום. הקורסים עולים כסף, ולא היה לי נעים שייתנו לי אותם בחינם, אז הגענו לשיתוף-פעולה. הבאתי להם שירים שהלחנתי ואינם מוקלטים, והתלמידים הפיקו אותם. ממש אהבתי את התוצאה ואחד מהשירים היה 'אחד האדם'. כששמעתי אותו בעיבוד שלהם הכול התחבר, והבנתי איך אני רוצה שהאלבום החדש שלי יישמע".

את מוציאה אלבום שהפקת במימון המונים, הדסטארט שעשית באינטרנט. זה יוצא דופן.

"פעם היה מסך בין האמן לקהל, עד רמה שהיה אסור לצלם בהופעה והיה מרחק שחברות התקליטים שמרו עליו בין האמן לקהל. היה אסור לי לתת את הקול שלי להקלטה אחרת בלי אישור, וגם לא תמונה שלי. אתה מצטנף בתוך עצמך, אתה לא יכול לפגוש אמנים אחרים, אין שיתופי-פעולה ואם יש, אז זה מסובך וכרוך באישור. זה הוביל אותי לוותר על שיתופי-פעולה רבים. מאז שאני עצמאית, זו החלטה שלי. באו אליי מפיק וזמר שלא הכרתי עם שיר מקסים בצרפתית ואמרתי 'יאללה, עכשיו'. הלכתי לאולפן, שמתי פלייבק, שרתי איתו וזהו".

את אומרת שאנחנו מפסידים הרבה מאוד בגלל התיווך של חברות הענק.

"נכון. בסוף מי שנפגע זה הקהל. מהלך כמו שעשיתי פותח את כל החיים, זה מוריד את המחיצות מול הקהל, וההדסטארט זה ההמשך של זה. את מי שאוהב אותי אני אוהבת בחזרה, ומי שלא - לא. מי שרוצה לשמוע אותי ורוצה שאני אעשה מוזיקה, משלם מראש על היצירה, סכום קטן, ויודע שהוא עזר לאמנית שהוא אוהב לעשות מוזיקה שהוא ייהנה ממנה".

היה לך קשה, מבחינת אגו וחשיפה, לקדם את עצמך ככה?

"לא היה לי קשה בגלל שהבנתי שזה פתח היציאה של האמנים היום מהמצב הקשה שנכנסו אליו. זה נראה לי נורא יפה ונכון".

לא חששת ש...

"שלא יקנו?"

לא שלא יקנו, כי לא לקנות יכלו תמיד, זה, אני מניח, חשש שחיים איתו.

"כל החיים. 40 שנה".

לא על זה אני מדבר, אלא על החשש שיגידו 'היא פתטית, אין לה כסף, זמרת במעמדה מבקשת נדבות כדי להוציא אלבום'.

"זאת לא בושה שאין כסף. עולה המון להוציא אלבום, לפחות 90 אלף שקל. לא הרגשתי בושה כלל, להיפך, הרגשתי שזו אפשרות חדשה שהעולם נותן, ושאם אתה לא משתמש בה, אז אתה קורא לא נכון את המפה. לאנשים רבים יש תחושה שזה מביך עבורם, וזה ממש חבל. כשאתה עושה פרויקט כזה, מי שאוהב אותך נהנה לדעת שהוא חלק ושאת הפרויקט הזה אפשר היה להשיג רק ככה. זה הפתרון היום, אין פתרון אחר. מה, אני אלך לקחת הלוואה מהבנק? אנחנו בקושי חיים".

זה מפחיד להתבגר במוזיקה בישראל, בלי ביטחונות, בלי פנסיה?

"מאוד קשה. אין מה להגיד".

חשבת שתהיי במצב הזה בגיל 60?

"לא חשבתי שאני אחיה עד גיל 60. לא חשבתי שאחיה עד גיל 40 אפילו (צוחקת). ממש לא חשבתי אז שאני אגיע לגיל הזה ושתהיה לי משפחה, אז גם לא חשבתי על כסף".

ועכשיו?

"זה מאוד מפחיד, אבל עושים הדסטארט ולא לוקחים הלוואה, יש לי מספיק תשלומים אחרים. מנצלים את מה שיש".

אז חברות תקליטים ייעלמו?

"לא יודעת אם הן ייעלמו, אבל הרדיו מתפוצץ ולא מצליח לשדר שירים של כל מי שהוא רוצה. חברות תקליטים יכולות להמשיך עם האמנים שלהן, לקחת פה ושם, אבל מי ישמע את כולם ויבחר? זה כמו ים חדש, ולא מוכרים כמו פעם, אז אני לא יודעת עד מתי זה ימשיך להשתלם להן.

"אנשים לא לומדים היום מוזיקה, לא כמו שאנחנו למדנו, בצורה רצינית. דווקא רחוק מתל-אביב, בערים קטנות בפריפריה, יש חינוך מוזיקלי מאוד רציני. אני מסתובבת הרבה בבתי ספר למוזיקה כמרצה, והאיכויות גבוהות. רבים שואלים אותי אם כדאי להם להמשיך בזה אז אני תמיד עונה שמוזיקה זו שפה, וברגע שאתה יודע שפה אתה יכול לדבר ולתקשר בה, גם אם זה לא בהכרח יהיה המקצוע או הפרנסה שלך בעתיד, כי זה באמת קשה. אבל יהיה לך עוד ערוץ להבין דברים, לשדר ולעבד עם עצמך דברים כמו רגשות שהמוזיקה מכילה".

הפרנסה מגיעה מההופעות?

"כן, ומלעבוד כמפיקה עבור אנשים אחרים, שזה בכלל הכי כיף. היה לי חלום להתבגר כשיש לי אולפן ולעשות מיקסים, כי לא תמיד אני אוכל להופיע, זה הופך להיות קשה עם הגיל. למדתי כל החיים סאונד, ובארבע השנים האחרונות אני עושה את זה ונורא נהנית. זה לבנות את כל השיר ולבשל אותו".

איך זה שונה מחוויית ההלחנה?

"הלחנה זה יותר קשה, כי זה או שיוצא או שלא, וזהו. אבל במיקסים אתה יוצר את העולם של הבן אדם. אתה בונה משהו סביב האמן שמתאים לאישיות שלו, לדרך שבה הוא שר, לאיך שהוא כותב, ועושה את הפיניש בעצמך. מגיעים אליי הרבה זמרים שרוצים להקליט ולעשות מיקס. החל מוותיקים וכלה בחבר'ה צעירים שפרצו באיזו תוכנית ריאליטי".

כמו בית שבונים מהגג

בוגרי ריאליטי נפלטים בקצב לפלייליסט של גלגלצ. התחלופה גבוהה, והם לרגע נוגעים בשמים ואז מתאדים. "זו חוויה מטורפת לחבר'ה צעירים. הם מקבלים בבת-אחת את כל החבילה - אולפן, נגנים, מפיק, טלוויזיה, כל מה שחברת תקליטים פעם הייתה נותנת. הבעיה היא שלא תמיד אחרי שזה נגמר הם בכלל יודעים מה הם רוצים. כשאני נפגשת איתם אני רואה שהבן אדם פשוט רוצה להיות מפורסם. הוא לא יודע על מה הוא רוצה לדבר, על מה הוא רוצה לכתוב, כי זה לא מגיע מהבסיס. זה כמו בית שבונים ישירות מהגג. אני כל הזמן מחפשת אצלם איזה רעב. אם אין, אז אני לא נכנסת לזה. חייבים להיות רעבים כדי להתקדם ולא להישאר במקום. לקח לי עד גיל 28 להבין מה אני רוצה להגיד ולהוציא אלבום ראשון. זה משהו שדורש זמן, אי-אפשר שמישהו פשוט יבוא ויגיד לך 'תעשה ככה וככה'".

את חושבת שזה מקרי, או שההשטחה הזאת מכוונת? מאמנים שלא יודעים מה הם רוצים להגיד, שהם כלי ריק, הפוליטיקאים לא צריכים להיזהר.

"כן, יש בזה משהו. אין ספק שזה כיוון מסוים שאליו המדינה שלנו הולכת. אתה יודע, אני מרגישה את הבעיה בעיקר בקטע של ההדרה. הקהל הולך ונעשה דתי, הולך ונעשה קשה להם לשמוע אישה שרה. לא מזמן ביטלו לי הופעה כי היה דתי אחד בקהל שלא הסכים לשמוע שירת אישה. אחד. ובגללו ביטלו לכל השאר. זה משהו שלא היה פעם, ואני חושבת שהוא הולך ומתגבר היום ומקבל רוח גבית מהשלטון. זה היה ממש מבאס ועצוב. עם זה היה לי מאוד קשה".

המשכת הלאה, בלי שום תרעומת?

"זה ציער אותי מאוד, כי הייתי רוצה לחיות בעולם פתוח שבו כולם יכולים לשמוע את כולם. אבל אני לא יכולה לעמוד מול בן אדם שמאמין במשהו ולהגיד לו שהוא מאמין במשהו לא נכון, רק כי אני מאמינה במשהו אחר. זו האמונה שלו, זו הדת שלו, אני חייבת לכבד את זה. ואם הקבוצה שהזמינה את ההופעה החליטה שהיא רוצה להתחשב ברגשות הדתיים שלו - זכותם. הם הזמינו את ההופעה".

את מצפה לסולידריות בקטע כזה מתעשיית המוזיקה, שזמרים אחרים יגידו שהם לא עובדים עם גוף שמדיר נשים?

"מה פתאום (היא מגחכת בחוסר אמון), 'סולידריות'... איזה... שמע, עכשיו זו תקופת הדתיים בשלטון. וזה שלטון אחר ויש להם כוח שלא היה להם פעם. כל מה שיש לי לעשות זה להתקפל ולחכות שזה יעבור.

את חושבת שיש בישראל מלחמת תרבות?

"אני לא אדישה לכיוון שאליו המדינה הולכת ואני לא עיוורת, אבל אני לא יכולה לעמוד מול הדבר הזה, לא יכולה להגיד למישהו שאוהב מוזיקה מסוימת או תרבות מסוימת שהוא טועה ושזה לא טוב. אפילו אם אני חושבת ומרגישה אחרת. וגם יש הרבה צדק במה שהם אומרים. שמעתי את מירי רגב מדברת כמה פעמים ואני מאמינה שהיא מדברת מהלב שלה, אני מאמינה שהיא מדברת מכאב על תרבות שבאמת השתיקו ולא השמיעו ברדיו. אז עכשיו זה הזמן שלהם".

"סטרייטית במחשבה"

זה יכול להיות כל-כך מאכזב לפגוש אנשים שאתה מכיר ואוהב את היצירה שלהם. במקרה של אלאל, אי-אפשר היה לדמיין משהו יותר מקסים. הבית הכל-כך ביתי במושב גנות, שאת דלתו פותח ילד יחף, שני כלבים מזנקים עליי בכניסה ורותי ניגשת לשאול אם אני רוצה לשתות משהו. מסביב בלגן מחמם לב של צעצועים, בגדים, כלבים, חתולים, גיטרות ודפים עם שירים. ממש ככה, אני חושב לעצמי, ייראה הבית של אחותי הקטנה ובת זוגה עוד 20-30 שנה. מפליא שאלאל, הכל-כך נינוחה בתוך הדבר הזה, בכלל לא רצתה ולא תכננה משפחה.

למה לא רצית משפחה?

"כשגדלתי לא הייתה לי דוגמה טובה בבית. לא היה לי כיף לראות את המשפחה שלי ולא רציתי שתהיה לי משפחה כזאת. לא ידעתי שאפשר אחרת. היה קשה בבית. לא היה... כיף. זו החוויה שלי ממשפחה" (משתתקת).

עליתם לארץ כשהיית בת 8. מה קרה שם?

"כשעלינו מתוניס, המשפחה שלי הסתירה את זה ממני עד הרגע האחרון, מתוך פחד שאולי אספר משהו לאיזו חברה ושזה יקלקל את התוכנית. משהו בתחושה הזאת שלא סמכו עליי נשאר אצלי והציק לי המון המון שנים. כשנעשיתי אמא הבטחתי לעצמי שלעולם לא אתן לילדים שלי תחושה שאני לא סומכת עליהם. אני תמיד סומכת, אני תמיד פותחת, אני תמיד מעלה הכול על השולחן, ואז - מה שיהיה יהיה. נתמודד".

איך נראו החיים שלכם כשניסיתם להיקלט?

"אבא שלי לא היה בבית הרבה, אמא שלי הייתה בודדה. אבא שלי לא אדם קל ויש שם עניין ביטחוני שאני לא ממש יכולה לדבר עליו, שבגללו גם היינו צריכים לעזוב את את תוניס ככה, במהירות ובסודיות".

ביטחוני?

"סוד צבאי שמור היטב. לא מדברת על זה. הוא מתעצבן עליי".

והשינוי ברצון למשפחה משלך בא מרותי?

"כן. היא הייתה נשואה שבע שנים לפני שנפגשנו ואז התגרשה. היא סיפרה לי שבעלה לא רצה ילדים ושזו אחת הסיבות שהם התגרשו. כל-כך נדהמתי מזה".

אבל למה נדהמת? הרי גם את לא רצית.

"נכון. אבל זה שגבר שהוא הבעל שלה אמר לה שהוא לא רוצה... אתם כבר זוג, אתם גבר ואישה, איך זה שאתה לא רוצה? זה פגע בי נורא בשבילה. היה לי מוזר. אני סטרייטית כזאת במחשבה. אז התגובה שלי, המיידית והאוטומטית, הייתה פשוט - בואי נעשה ביחד משפחה".

יש לי כותרת. קורין אלאל: "אני סטרייטית".

"ופולנייה (מתפקעת מצחוק). אולי זה יהיה טרנד חדש עכשיו. לחזור לארון בגיל 60".

בשלב הזה פורץ לחדר ילד ומתפנק בזרועותיה. כשהוא מפנה את הגב אני שואל אותה בלחש - האם ידעת שבקהילת הגייז בתל-אביב המושג 'יש לי כרטיסים לקורין' משמעותו שורות קוקאין? "וואו, זה מעולה. איזה קטע חמוד. גדול. אין לי כרטיסים לקורין", היא צוחקת.

בתור אייקון של מוזיקה יש משהו מסרס בציפיות ממך? נובלס אובליז' שכזה?

"מבחינת הקהילה ההומו-לסבית אני כבר לא ממש הולכת לאירועים ומצעדים. פעם הייתי, אבל אני מרגישה בשנים האחרונות שאני כבר לא צריכה את זה. חשוב שיהיו מצעדים, כי יש אחרים שזה חשוב להם".

פוחדת להזדקן כסוג של פתטית ברוקנרול?

"אני לא חושבת. אם יש לי אנרגיה לעמוד על הבמה ולהיות בכל הכוח שם, אז כל הכבוד לי. אם אני מצליחה להתרגש באותו רגע, זה מה שחשוב. ברגע שאעלה לבמה ולא אתרגש, לא יעניין אותי להופיע יותר".

מה את יודעת היום, ממרומי גיל 60, שלא ידעת בצעירותך?

"יש תובנה אחת מאוד חזקה שהגעתי אליה בגיל 50. הבנתי שתמיד הייתי סוג של פרויקטורית, מתמקדת בדבר אחד ועושה רק אותו. אם אני עובדת על תקליט, אני עושה רק את זה, וזהו. פתאום הבנתי שאני יודעת ויכולה לעשות עוד הרבה דברים, ושככה אני צריכה לחיות ולהתרחב. זה הביא אותי ללימודי הסאונד, ללימודי כתיבה, לעיסוק במוזיקה אלקטרונית, להפקה ולעוד דברים".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר