גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יש חיים אחרי טבע: ארז ויגודמן ממשיך הלאה עם יצחק סוארי

וגם: מה הקשר בין ליאורה עופר לבין בר רפאלי?

יצחק סוארי וארז ויגודמן / צילום: יוסי כהן
יצחק סוארי וארז ויגודמן / צילום: יוסי כהן

ארז ויגודמן ממשיך הלאה עם יצחק סוארי

מנכ"ל טבע לשעבר מצטרף אל ועדת ההשקעות של קבוצת אלייד ודירקטוריון צ'מפיון מוטורס

כחצי שנה חלפה מאז נאלץ ארז ויגודמן לפרוש מתפקידו כמנכ"ל טבע, וכעת נראה כי הוא ממשיך הלאה ומנתב את דרכו לקראת התפקיד הבא. בינתיים חבר ויגודמן באחרונה אל מקורבו פרופ' יצחק סוארי, יו"ר קבוצת האחזקות אלייד, והצטרף אל ועדת ההשקעות של הקבוצה ואל דירקטוריון יבואנית הרכב צ'מפיון מוטורס, בה היא מחזיקה בין היתר.

תפקידים אלה הם ללא שכר, אולם ל"גלובס" נודע כי ויגודמן ממשיך ומקבל הצעות שונות לתפקידים רשמיים יותר בארץ ובחו"ל, והוא בוחן את כולן.

את טבע נזכיר, עזב ויגודמן בנסיבות לא מחמיאות "כהחלטה משותפת", זאת על רקע שורה של כישלונות ניהוליים ואי שביעות רצון מתמשכת של שוק ההון מביצועי החברה. בסיומה של קדנציה בת שלוש שנים שדווקא נפתחה באופטימיות, הוא הודח מתפקיד המנכ"ל, כאשר אובדן האמון של שוק ההון בחברה בא לידי ביטוי בצניחה של 40% במניית טבע בשנה האחרונה לכהונתו.

בטבע, לעומת ויגודמן, עדיין לא התאוששו, ואת מקומו עדיין ממלא פרופ' יצחק פטרבורג, המוגדר כמנכ"ל זמני עד מינויו של מחליף רשמי. מתחילת השנה נחלשה מניית טבע בכ-15% ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-117 מיליארד שקל.

את קבוצת אלייד אליה הצטרף ויגודמן, ייסד איל ההון אהרון גוטווירט בראשית שנות השישים, ומלבד יבואנית הרכב צ'מפיון מוטורס, היא מחזיקה גם כיבואנית מוצרי החשמל והאלקטרוניקה ניופאן, ברשת א.ל.מ, ב-19% מקבוצת אשטרום, ב-45% מחברת השילוח UPS ישראל ועוד.

יצחק סוארי וארז ויגודמן / צילום: יוסי כהן

הדברים (והדבורים) החשובים באמת

מנכ"לית עמותת ITWorks ייצגה את ישראל באו"ם

יפעת ברון-גולדברג, מנכ"לית עמותת ITWorks הפועלת לגיוון תעסוקתי, ייצגה בימים האחרונים את ישראל באו"ם.

ברון-גולדברג הגיעה בסוף השבוע לבנייני האו"ם בניו-יורק כנציגה הרשמית של ישראל בכנס נקסוס גלובל, המחבר בין דורות שונים של הפילנתרופיה העולמית ובין יזמים חברתיים ברחבי העולם, התרים אחר פתרונות לבעיות ומשברים עולמיים חשובים ברמה החברתית.

עוד השתתפו בכנס - מייקלה אולמר, ילדה בת 11, שסיפרה על המיזם הפרטי שלה - דוכן לממכר לימונדה שנרקחה לפי מתכון משפחתי עתיק, שרווחיו הוקדשו להצלת אוכלסיית הדבורים הנכחדת. לאחרונה נודע כי רשת Whole foods מעוניינת לרכוש את המיזם בעסקה ששוויה 11 מיליון דולר.

ברון-גולדברג מצידה, קידמה את נושא שילובם של עובדים הממוצבים בשולי החברה.

יפעת ברון-גולדברג / צילום:  תמונה פרטית

על הקשר שבין ליאורה עופר לבין בר רפאלי

אל צומת בילו הגיעו ביום חמישי האחרון ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות; אבי לוי, מנכ"ל קבוצת מליסרון, משה רוזנבלום, מנכ"ל קבוצת קניוני עופר; ניצן ישראלי, מנכ"ל רשת אורבניקה; אורן בר גיל, סמנכ"ל השיווק של קבוצת הודיס ומוזמנים נוסף מענף הקמעונאות.

המטרה: גזירת הסרט באירוע פתיחת הרחוב החדש ע"ש איש העסקים יולי עופר ז"ל, אביה של ליאורה עופר, במתחם בילו סנטר בקריית עקרון.

מנחם מעודי, מנכ"ל בילו סנטר, הכריז באירוע כי אחרי שיולי עופר ומשפחתו רכשו ביולי 2006 את המתחם, היום הוחלט "להפתיע את משפחת עופר ולקרוא לרחוב הראשי של המתחם על שם יולי ז"ל".

באותה ההזדמנות בירך מעודי גם את רשת אורבניקה על השקת הסניף החדש במתחם, מה שזימן למקום גם את הדוגמנית בר רפאלי, המחזיקה ב-2% ממניות הרשת.

מנחם מעודי, ליאורה עופר ומשה רוזנבלום / צילום: אסף לב

על הקשר שבין כבלים, מכוניות, איטליה ואמנות

פתאום המונח "אולם תצוגה" מקבל משמעות אחרת

מתברר שיש קשר בין אמנות לבין עולם הרכב, ובמקרה הספציפי הזה הוא רלוונטי במידה זו או אחרת לאיטליה ואפילו לכבלים.

בכירי יבואנית הרכב קבוצת סמל"ת בהם מיכאל לוי, יו"ר הקבוצה; אורי להב המנכ"ל ועומר לוי, המשנה למנכ"ל, הגיעו בשבוע שעבר לתערוכה של האמנית הרב-תחומית אריאלה ורטייהמר, רעייתו של איש העסקים איתן ורטייהמר, שמוקמה באולם התצוגה החדש של אלפא רומיאו בהרצליה פיתוח. במקום נערך במקרה או שלא במקרה, גם אירוע ימי המכירות המוקדמות של אלפא רומיאו סטלביו. שמה של התערוכה של ורטהיימר הוא - "כבלים - החופש להשתחרר", ומי שיצא לו להיתקע עם רכבו, אולי יעניק עכשיו לשם הזה משמעות מעט אחרת. כך או כך, התערוכה היא סדרת עבודות בהשראת הביאנלה ונציה באיטליה ונמל יפו, בה מוצגות עבודות אומנות מוארות בטכניקות רחבות ומעורבות העוסקות בנבכי הנפש. עוד הגיעו להתרשם ולפרגן לאמנות: ניר בן שלמה, סמנכ"ל חטיבת FCA בקבוצת סמל"ת, ואיציק צאיג, מנכ"ל אוסם, ורעייתו סינתיה.

עומר לוי, מיכאל לוי, אריאלה ורטהיימר ואיתן ורטהיימר / צילומים: רונן טופלברג

עוד כתבות

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

ינון קרייז, מנכ''ל ויו''ר ענקית הצעצועים מאטל, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל ענקית הצעצועים מאטל: "התחלנו להסתכל על אנשים שקונים את המוצרים שלנו כמעריצים ולא כצרכנים"

ינון קרייז, מנכ"ל ויו"ר ענקית הצעצועים מאטל, השתתף בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● הוא התייחס להצטרפותו לחברה ב-2018, לאחר שהתחלפו 3 מנכ"לים ברציפות, דיבר על השינוי האסטרטגי שהביא לחברה ועל הצלחת הסרט "ברבי" ● "מאטל מתוארת בתסריט כחברה הכי גרועה בקורפורייט האמריקאי, והתפקיד שלי כמנכ"ל החברה מגולם כשוביניסט - וזה עבד"

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר