גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אודיוקודס רוצה לעדכן את שכרו החודשי של אדלרסברג ל-110 א' ש'

וגם: מי הגיע להשקת מתחם ההסעדה "מרקדו" בקניון עזריאלי ראשונים, בהשתתפות מנכ"ל קבוצת קניוני עזריאלי ארנון תורן?

שבתאי אדלרסברג / צילום: תמר מצפי
שבתאי אדלרסברג / צילום: תמר מצפי

אודיוקודס רוצה לעדכן את שכרו החודשי של אדלרסברג ל-110 אלף שקל

בחברה מציינים כי תנאי העסקתו של המייסד והמנכ"ל לא עודכנו מאז 2009

חברת ציוד התקשורת אודיוקודס מבקשת להעלות את שכרו של מייסד ומנכ"ל החברה, שבתאי אדלרסברג. באסיפת בעלי המניות שתתכנס במשרדי החברה באיירפורט סיטי ב-12 בספטמבר, יהיה זה אחד הנושאים שעל הפרק.

בחברה מציינים כי הסכם ההעסקה הנוכחי של אדלרסברג נחתם ב-2009, ושכרו לא עודכן מאז. כעת מבקשים באודיוקודס להעלות את שכרו החודשי מ-100 אלף שקל ל-110 אלף שקל.

במקביל מבקשת החברה לאשר לאדלרסברג הקצאה שנתית של 60 אלף אופציות, שיוקצו לו ב-4 מנות רבעוניות, וזאת במקום הקצאה שתהיה בהיקף של 0.3% מהון המניות של אודיוקודס (כ-90 אלף אופציות, נכון למועד האישור הקודם). עוד יקבל אדלרסברג, בכפוף לאישור האסיפה, הקצאה שנתית של 60 אלף מניות חסומות, במקום 0.1% מההון (כ-30 אלף).

אדלרסברג זכאי כיום גם לסכום של 2% מהרווח הנקי השנתי Non-GAAP ו-0.5% מהגידול בהכנסות ביחס לשנה קודמת; בעלי המניות יתבקשו לאשר העלאה מ-0.5% ל-1%. ב-2016 הסתכמה עלות שכרו של אדלרסברג בכ-963 אלף דולר, מתוכם כ-208 אלף דולר תגמול מבוסס-הון. אודיוקודס, המספקת פתרונות VoIP, נסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב בשווי 216 מיליון דולר אחרי עלייה של 60% במניה בשנה האחרונה.

שבתאי אדלרסברג / צילום: תמר מצפי

ברדוור רוצים להעניק למנכ"ל, רועי זיסאפל, עד 800 אלף אופציות בשווי עד 1.5 מיליון דולר לשנה

באסיפת בעלי המניות של חברת הטכנולוגיה רדוור, שתתכנס ב-19 בספטמבר במשרדי החברה בתל-אביב, תעלה להצבעה הצעת החברה להעניק למנכ"ל, רועי זיסאפל, עד 800 אלף אופציות. האופציות שיוקצו יהיו במחיר מימוש ששווה למחיר המניה של רדוור ביום האסיפה, כאשר 400 אלף מתוכן יבשילו אחרי שנתיים; 200 אלף יבשילו אחרי שלוש שנים ועוד 200 אלף - אחרי ארבע שנים.

ברדוור מדגישים ששווי האופציות (לפי מודל בלאק-שולס) לא יעלה על 1.5 מיליון דולר לשנה, ואם יהיה גבוה מכך, מספר האופציות יקטן. במחיר המניה הנוכחי של רדוור, שווי האופציות הוא כ-1 מיליון דולר לשנה. עלות שכרו של זיסאפל ב-2016 הייתה 551 אלף דולר, מתוכם 397 אלף דולר כשכר בסיס.

לאישור ההצעה נדרש רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי עניין אישי בהצעה, וכן שהמתנגדים להצעה לא יהיו מעל 2% מהמצביעים. בין בעלי העניין האישי נמצאים רועי זיסאפל עצמו שמחזיק ב-6.2% ממניות רדוור, כמו גם הוריו, נאווה ויהודה זיסאפל, שמחזיקים ב-7% ו-6.3% מהמניות, בהתאמה. במקביל יתבקשו בעלי המניות לאשר את הארכת כהונתו של יהודה זיסאפל כיו"ר החברה, לתקופה של 3 שנים נוספות.

רדוור מספקת פתרונות לזמינות, ביצועים גבוהים ואבטחת רשתות תקשורת ארגוניות, מרכזי מחשוב ואפליקציות, והיא נסחרת בנאסד"ק בשווי 759 מיליון דולר.

 רועי זיסאפל / צילום: תמר מצפי

הכינו חליפות (הצלה)

מי ספגה את השראתה מהטיטניק?

אמש (ג') הושק בקניון עזריאלי ראשונים שבראשון-לציון מתחם הסעדה חדש, תחת המותג "מרקדו", בהשקעה של כ-10 מיליון שקל.

בין דוכני המתחם ניתן היה למצוא גם את מסעדת "בר דגים", שבפתיחתה הושקעו 1.6 מיליון שקל, והיא תוכננה על-ידי המעצבת ליטל פוגל, שעשתה זאת בהשראת לא אחרת מאשר - ספינת הטיטניק. לא נמסר אם ה"דרס קוד" של המסעדה כולל חליפות הצלה.

במשיקים ובטועמים: יובל בורנשטיין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי; ארנון תורן, מנכ"ל קבוצת קניוני עזריאלי; אופיר אורן, מנכ"ל עזריאלי תל-אביב; עדי קרום, מנכ"ל עזריאלי ראשונים; צביקה רוזנטל, מנכ"ל קניון עזריאלי רמלה; משה גולברי, מבעלי רשת גולברי ומנכ"ל סקארה; אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים; אדם פולצ'ק, מנכ"ל חברת הפרסום ליאו ברנט; ואחרים.

השקת מתחם מרקאדו בקניון ראשונים/ צילום: לנס הפקות

כבר יש לכם תוכניות לגיל 110?

בבאר-שבע הונחה אבן-הפינה למרכז חדשנות שיתמקד בזיקנה ובגיל השלישי

בשבוע שעבר הונחה בבאר-שבע, בירת הנגב, אבן-הפינה למעבדת החדשנות המוקדשת לגיל השלישי.

המעבדה תושק רשמית בסוף השנה במרכז לחדשנות דיגיטלית (CDI) בפארק ההיי-טק בעיר, בסמוך לאוניברסיטת בן-גוריון, ועל פי התכנון וההבטחה היא תהווה "פלטפורמה לפיתוח ולמחקר יישומי, לסימולציה אינטגרטיבית ולהדגמה של פתרונות ותהליכים חדשניים במטרה לשפר את איכות החיים של אוכלוסיית הגיל השלישי וליצור סביבה תומכת כוללת במעגלי החיים של אוכלוסייה זו".

אבן-הפינה הונחה באירוע שהתקיים במעמד פרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה; רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר-שבע; זיו אופק, המנכ"ל המייסד של המרכז; אופיר בן אבי, סמנכ"ל התפעול ובועז גור לביא, סמנכ"ל הכספים.

אופק קרא ואמר כי "המעבדה מזמינה יזמים, חברות הזנק, אנשי תעשייה והיי-טק, חוקרים וסטודנטים, מוסדות ממשלתיים, מלכ"רים, ארגוני בריאות, רווחה וחינוך ומומחים מעולמות תוכן שונים להם קשר ישיר או עקיף לאוכלוסיית הגיל השלישי לחבור יחד ולשתף פעולה בשמירה על איכות החיים של הורינו, סבינו וסבתותינו".

עוד צוין כי נכון להיום אוכלוסיית הגיל השלישי (בני 65 ומעלה) מהווה 8.5% מכלל אוכלוסיית העולם, כאשר בישראל מדובר ב-10%, בעוד הצפי הוא עלייה ל-14% ב-5 שנים הקרובות.

על-פי ההערכות בשנת 2023 צפויים לחיות בעולם יותר אנשים בני 65 ומעלה, מאשר בני עד גיל 40. מי שנולד היום צפוי לחיות (בממוצע) עד גיל 91, ואילו אחד מעשרה יגיע לגיל 110.

ואם אתם חפצים בחדשות צרכניות - לקראת השקת המרכז הופץ כי כבר בשנת 2011 נמכרו ביפן יותר חיתולים למבוגרים מאשר חיתולים לתינוקות.

 אופק כרמי בן אבי דנילוביץ  וגור לביא/ צילום:רונן מארס המרכז לחדשנות דיגיטלית

יריד בעתיד

מה הקשר בין חיל האוויר לבין תל-אביב בשנת 2025?

בשבוע שעבר ניסו בחברת מרכז הירידים תל-אביב לענות על השאלה לאן פניהם מועדות בשנת 2025. לשם כך, ערכה החברה אירוע "שולחנות עגולים" בנושא "תפקיד מרכז הירידים בשנת 2025". האירוע היה נדבך נוסף בתהליך אסטרטגי אותו מוביל המרכז בסיוע חברת הייעוץ TASC, לגיבוש חזון עדכני. את המפגש הוביל תמיר דיין, מנכ"ל מרכז הירידים, ובאורחים נצפו רון חולדאי, ראש עיריית תל-אביב-יפו; אסף זמיר, סגן ראש העירייה; חוה בר שי גלס, יו"רית דירקטוריון מרכז הירידים; ירון קליין, מנכ"ל אתרים; איתן שוורץ, מנכ"ל מנהלת עיר עולם; עובד קונה, מנכ"ל גני יהושע; מוטי כהן, מנכ"ל אוניברסיטת תל-אביב; אלי זיו, מנכ"ל התאחדות המלונות ואחרים.

חולדאי ציין במהלך הערב כי "לצערי, במדינת ישראל כיום לא עובדים עם תוכניות ארוכות באף תחום. כשהיינו בחיל אוויר אמרנו כי חייבים להגדיר יעדים מדויקים ועל פיהם לפעול. כך גם צריך לנהוג בתחומים האזרחיים - לבנות אסטרטגיה, להגדיר יעדים וליישם אותם באופן אופרטיבי". 

חוה בר שי גלס ועובד קונה/ צילום:אביב חופי

עוד כתבות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה