גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נסגר מכרז "דירה להשכיר" ורשות מקרקעי ישראל בירושלים

המכרז, זו זכתה אשטרום, מאפשר בניית 338 דירות להשכרה ארוכת-טווח ב-3 בנייני מגורים ועוד 112 דירות בבניין נוסף, אותן הזוכה יוכל למכור בשוק החופשי ללא מגבלה

מכרז דירה להשכיר בירושלים אשטרום / קרדיט הדמיה: 3Ddesign
מכרז דירה להשכיר בירושלים אשטרום / קרדיט הדמיה: 3Ddesign

נסגר המכרז שפרסמה החברה הממשלתית "דירה להשכיר" יחד עם רשות מקרקעי ישראל בירושלים. מדובר במכרז שנסגר להגשת הצעות בתחילת השבוע והיום (ה') הוכרזה ההצעה הזוכה. המכרז מאפשר בניית 338 דירות להשכרה ארוכת-טווח ב-3 בנייני מגורים ועוד 112 דירות בבניין נוסף אותן הזוכה יוכל למכור בשוק החופשי ללא מגבלה. במכרז זכתה חברת אשטרום שהציעה 176.6 מיליון שקל.

הצעתה של אשטרום גברה על הצעות אחרות שהגישו חברות אחרות בהן חברת דונה, אפריקה ישראל, שפיר הנדסה, אזורים, אביב יחד עם סלע קפיטל, שיכון ובינוי ושותפות בין חברת מנרב לקרן הריט מגוריט.

נציין כי 112 הדירות למכירה במסגרת הפרויקט מאוחדות בבניין אחד שכולו למכירה ולא מדובר במכירה במסגרת מחיר למשתכן או דירות מוזלות אלא מכירה של כל הדירות לציבור הרחב במחירי שוק חופשי. עוד נציין כי עובדה זו הופכת את הזכייה במכרז אטרקטיבית משום שכמעט כל מכרזי המדינה משווקים במתכונת מחיר למשתכן ומלאי המגרשים לפרויקטים "רגילים" מצומצם מאוד בשוק. באוצר ובדירה להשכיר התייחסו היום לסוגייה זו ומסרו כי "בתיאום עם מטה הדיור במשרד האוצר, ובמטרה לאפשר ביצוע פרויקט שייתן מענה לביקוש השכירות וישמור מחיר מוזל עבור השוכרים, הוחלט כי בניין אחד מתוך ארבעת בנייני הפרויקט, יצא למכירה מיידית".

המגרש שיצא למכרז ממוקם במתחם הדסה בירושלים, בשכונת קריית היובל, בין הרחובות הנרייטה סאלד, יעקב טהון וצ'ילה, ובסמוך ל"גן המפלצת" (גן רבינוביץ'). את התוכנית תכנן האדריכל יגאל לוי. ארבעת בנייני המגורים שייבנו בפרויקט יהיו בני 18 קומות ויכללו גם 6,000 מ"ר למסחר ותעסוקה. עוד ייבנו בפרויקט: מרתפי חניה, שטחי מסחר, ושטחים ירוקים. נציין כי לזוכה במכרז גם מספר מטלות נוספות כמו פיתוח שטח ציבורי גדול במתחם ופיתוח מגרש חניה סמוך.

בדומה לכלל הפרויקטים של דירה להשכיר, רבע מהדירות המיועדות להשכרה ארוכת-טווח יהיו דירות המיועדות לזכאים בהן שכר דירה מפוקח הנמוך בכ-20% ממחיר השוק. דירות אלו ישווקו בהגרלה בעוד הדירות הנוספות יוצעו לשכירות בשוק החופשי לכלל הציבור. את הדירות מתחייבת הזוכה במכרז להשכיר ולנהל במשך 20 שנה, לאחר מכן תוכל למכור הדירות. עוד נציין כי היזם יהיה רשאי למכור את שטחי המסחר והתעסוקה כנכס מניב בתום תקופת ההקמה ולאחר אכלוס.

דירה להשכיר מיוצגת במכרז הדסה הקטנה בידי עורכות הדין סיוון אטיאס ונטלי פירשט ממשרד מ.פירון ושות'.

"תוצאות המכרז מוכיחות את הצורך הציבורי בהיצע גדול של דירות לשכירות ארוכת-טווח", כך אמר היום שר האוצר משה כחלון לאחר פרסום תוצאות המכרז, "לצד תכנית "מחיר למשתכן", פיתוח שוק מוסדי להשכרה ארוכת-טווח הוא חלק בלתי נפרד מפתרון משבר הדיור. אנו מתכוונים להמשיך ולהקצות קרקעות בכדי להגדיל את היצע יח"ד להשכרה ארוכת-טווח בכל רחבי הארץ. פרויקטים מהסוג הזה מייצרים אלטרנטיבה עבור הזוגות הצעירים שלא מעוניינים או לא יכולים לרכוש דירה".

מנכ"ל דירה להשכיר, עוזי לוי, אמר היום כי "השתתפות טובי היזמים בהליך המכרז בהדסה הקטנה בירושלים, מעידה על הבעת אמון של יזמים בפרויקטים של דיור להשכרה ובכלל זה בתכנית ׳דירה להשכיר בהדסה'. מדובר בכלי נוסף בידי משרד האוצר ומטה הדיור הממשלתי, כדי להגדיל את היצע הפתרונות לדיור ולהוזלת המחירים". 

רמי נוסבאום, יו"ר אשטרום, מסר לאחר פרסום תוצאות המכרז כי "אנו שמחים על הזכייה בפרויקט הדיור להשכרה בקריית יובל שבירושלים. פרויקט דיור זה לטווח הארוך מצטרף ל-3 פרויקטים נוספים, בהן זכתה החברה בשנתיים האחרונות במתחם המשתלה בתל-אביב, מתחם הגדנ"ע ביפו ובחיפה. פעילותה הענפה של אשטרום בתחום ההשכרה לטווח ארוך ממחישה את הסינרגטיות ואת יכולות הקבוצה לתכנן, להקים ולממן, כמו גם לנהל את הנכסים ולהחזיק בהם לתקופה ארוכה".

ארגון נשות הדסה: תוצאות המכרז מוכיחות את שווי הקרקע האמיתי במתחם

במקביל לפרסום תוצאות המכרז, יש גם מי שלא חוגג את הזכייה או את היצע הדירות שיצאו לשוק. מדובר בארגון נשות הדסה שמנהל הליך משפטי מול המדינה בכל הנוגע לשווי הקרקעות שהעביר הארגון למדינה כחלק מהסכם ההבראה של בית החולים. זה תקופה ארוכה שארגון נשות הדסה טוען כי שווי הקרקע שהעביר הארגון למדינה גבוה יותר ממה שהעבירה המדינה בפועל וכעת, לאחר תום המכרז, המתייחס לחלק מאותה הקרקע, טוענים בארגון כי זו ההוכחה שהסכום שהועבר להם, שכולו מיועד להבראת בית החולים, נמוך מהשווי האמיתי. עם זאת, חשוב להדגיש שהמחלוקת המשפטית בין המדינה לארגון, שעדיין מתנהלת בבית המשפט, לא מאיימת נכון לעכשיו על המכרז שנסגר.

מארגון נשות הדסה נמסר היום לאחר פרסום תוצאות המכרז כי "ההצעה הזוכה שנבחרה על ידי המדינה בפרויקט הדסה הקטנה, חושפת סוף סוף את האמת, ומוכיחה כי טענות נשות הדסה היו מוצדקות, וכי הערכת השווי שביצעה המדינה בשעתו, כחלק מתוכנית ההבראה, הייתה שגויה. שוויים של הקרקעות והנכסים שנשות הדסה העבירו למדינה, גבוה בעשרות מונים מהסכום עליו הצהירה המדינה. המדינה פעלה בשעתו בניגוד להסכם ההבראה שנחתם בין ארגון נשות הדסה, המדינה ובית החולים, אשר קבע מפורשות, כי הערכת שווי הקרקעות והנכסים שעברו למדינה על ידי ארגון נשות הדסה תבוצע גם בהתאם לפוטנציאל העתידי של הקרקעות. בין הנכסים שהועברו למדינה בשנת 2014 נמצא גם פרויקט הדסה הקטנה בקרית יובל אשר תוכנן על ידי נשות הדסה והגיע לשלבי אישור תב"ע סופיים. המדינה העריכה נכס זה בסכום פעוט של כ-16.4 מיליון שקל בלבד, כאשר שוויה של קרקע זו, כפי שגם מתברר כעת, גבוה משמעותית. למרות טענות נשות הדסה בעניין זה, ועל אף דרישות חוזרות ונשנות מצד נשות הדסה לבצע את הערכת שווי הקרקעות על פי הקבוע בהסכם ההבראה, המדינה מתמהמהת, נוקטת בסחבת ולא עומדת בהתחייבויותיה על פי ההסכם. יודגש, כי מדובר בהפרש המסתכם בסכומי עתק המיועדים לבית החולים ואשר יסייעו באופן משמעותי ליציאה מהמשבר הכלכלי בו הוא מצוי".

כאמור, הטענות של ארגון נשות הדסה הן חלק מהליך משפטי שעדיין מתנהל בינו לבין המדינה בבית המשפט המחוזי בירושלים.

עוד כתבות

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

''הזמן הכי טוב לקנות''. פוסט על OST בקבוצת הנוכלים בוואטסאפ / צילום: צילום מסך

ההונאה הושלמה: מטא גררה רגליים, המניה הסינית קרסה - והמתחזים ברחו עם הכסף

קבוצות וואטסאפ "אקסקלוסיביות", הבטחות לתשואות חלומיות והתחזות לדמויות מפתח בשוק ההון: כך פעלה התרמית סביב מניית OST הסינית - שהתרסקה והשאירה אלפי משקיעים בעולם עם הפסדים כבדים ● איך תגנו על עצמכם בזמן שמטא מתקשה לבלום את התופעה?

אלי שגיב, מנכ''ל לוריאל ישראל / צילום: גדי סיארה

בהיקף של 100 מיליון אירו: לוריאל משיקה תוכנית עולמית בנושא חדשנות

קבוצת לוריאל משיקה תוכנית האצה עולמית לחדשנות בת-קיימא בהיקף של 100 מיליון אירו על פני חמש שנים ● האקזיטים של שלוש חברות הייטק הפכו לאחרונה לתרומה של 1.2 מיליון שקל לארגונים ועמותות, באמצעות קרן תמורה ● לאור הנזק שנגרם בבאר שבע מהטילים, ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד האמריקאי גייס תרומה של כ-10 מיליון שקל עבור שורת מיזמי חירום לסיוע לתושבים ● אירועים ומינויים

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ייפגשו בבית הלבן ביום שני הבא

דיווח: הנשיא טראמפ יחתום על הוראה שתקל את הסנקציות הכלכליות על סוריה ● דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט ז"ל, חושף: חמאס חקר את איציק בשבי בחשד שהוא טייס ● דובר צה"ל בהודעת פינוי לתושבי שכונות במרחב העיר עזה וג'באליה ● מקורות דיפלומטיים לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני: קהיר מאמינה כי סימני "פריצת דרך" במו"מ להפסקת האש בעזה "נראים באופק" ● 50 חטופים - 633 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים, מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

מארק צוקרברג מנכ''ל מטא / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

הבונוסים השמנים של צוקרברג: כך מנסה מטא למשוך את הטאלנטים מ־OpenAI

על רקע ביצועים מאכזבים של מודל ה־AI של מטא, Llama 4, מארק צוקרברג פותח את הארנק, עורך פגישות אישיות עם החוקרים המבריקים ביותר, ומציע, לפי פרסומים, בונוסים של עד 100 מיליון דולר ● בתוך המאבק האגרסיבי הזה, OpenAI מסרבת להרים ידיים

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

קרנות עם תשואה נאה אבל גם עם קץ' / צילום: Unsplash, kenny eliason

הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?

קרנות סל המבטיחות הכנסה שבועית או חודשית גבוהה באמצעות מסחר בחוזי אופציות על מניה בודדת, משכו אליהן 6.4 מיליארד דולר של השקעות השנה ● הכנסה קבועה בדרך-כלל מקושרת עם ביטחון, אך זה לא המקרה כאן, בעיקר לנוכח התנודתיות הגבוהה של נכסי הבסיס

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

הסימנים כבר תומכים בירידת ריבית המשכנתא, אז למה זה לא קורה בשטח?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

שיא חדש בגיוסי ההייטק, אבל עם כוכבית

ההייטק הישראלי מגייס מיליארדים - אבל הפער בין הדוחות עלול לחשוף גם תרגילים תדמיתיים: בין 2.7 ל-6 מיליארד דולר גויסו ברבעון, תלוי איך ואת מי סופרים ● הדומה בשני הדוחות - סייבר, AI ותוכנה ארגונית ממשיכים להוביל את המגמה

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא

לנדא דיגיטל פרינטינג הגישה אתמול בקשה לעיכוב הליכים בשל החלטת המשקיעים האירופאים להפסיק להזרים לה הון ולחדול מהענקת הלוואות ● מה הביא להתרסקות החברה המבטיחה, ובמה שונה הקריסה של לנדא דיגיטל פרינטינג מקריסת לוסיקס, חברת היהלומים הסינתטיים של בני לנדא?