גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שיתוף-הפעולה בין קשת לרשת יחלחל מעבר לחברת החדשות"

רגע לפני פיצול ערוץ 2, בערוץ 10 יוצאים במהלך אחרון בניסיון למזער את הפגיעה שתיגרם להם מההפעלה המשותפת של חדשות 2 ע"י קשת ורשת - ופונים לרשות ההגבלים בטענה לפגיעה בתחרות

יוסי ורשבסקי / צילום: גיא קרן
יוסי ורשבסקי / צילום: גיא קרן

ספק אם בשלהי 2010, כשהסוגיה של פיצול ערוץ 2 החלה לעלות על סדר יומה של הכנסת, ויחד עמה גם ההצעה שהתקבלה לבסוף, להתיר לזכייניות רשת וקשת להמשיך להפעיל את חברת החדשות של ערוץ 2 במשותף, היו רבים שהבינו לעומק את מלוא המשמעויות של המהלך הזה. אפשר לשער שרבים עוד יותר נטו להניח, במידה לא מועטה של צדק, כי כמו שקורה בדרך כלל עם החלטות עתידיות בתחום התקשורת, עד לרגע האמת התמונה תתהפך ותשתנה עוד פעמים רבות (ואכן, החוק שהיה אמור לצאת לפועל ב-2015 נדחה לבסוף בשנתיים).

אבל יוסי ורשבסקי, מי שכיהן באותה תקופה כמנכ"ל ערוץ 10 ומכהן בתפקיד גם כיום לאחר שחזר אליו ב-2014 לקדנציה שנייה, התריע כבר אז במכתב חריף לשר התקשורת באותם ימים, משה כחלון. "מתן האפשרות לחדשות 2 לספק בדרך כלשהי חדשות לשני ערוצים של בעלי רישיון תהפוך אותה למונופול עיתונאי בעוצמה שלא הייתה כמוה בישראל", כתב ורשבסקי. הוא הגדיר את הרעיון, שאז כאמור עדיין לא נקבע בחוק, כ"הרה אסון לחדשות 10, לפלורליזם בשוק הדעות ולחופש העיתונות".

ורשבסקי הוסיף עוד כי "העצמת כוחה של חדשות 2 (באמצעות שידור גם בקשת וגם ברשת, י"כ), ולו לפרק זמן קצוב, הינה מכת מוות עיתונאית לכל חברת חדשות שתנסה להתחרות בה... הענקת כוח כמעט בלתי מוגבל לחברת חדשות אחת מייצרת מונופול. לא מונופול מסחרי מפחיד, אלא חמור ממנו בהרבה - מונופול על ידיעות ודעות".

אגב, באותו מכתב ורשבסקי הציע פתרון שלפיו הזכיינית שתמכור את חלקה בחדשות 2 תוכל, אם לא תרצה להקים חברת חדשות עצמאית, לקבל שירותי חדשות מחדשות 10.

המכתב של ורשבסקי לא הועיל. בראשית 2011 אושר החוק שהעביר את שוק הטלוויזיה מזיכיונות לרישיונות, שבמסגרתו הוחלט על ביטול אפיקים 10 ו-22. החוק גם העניק לקשת ולרשת אפשרות להמשיך להפעיל את חדשות 2 יחד במשך 3 שנים, ואף שכניסתו לתוקף נדחתה בסופו של דבר בשנתיים, כעת הוא עומד ממש בפתח.

בעוד מעט יותר מחודשיים ייצא לדרכו המהלך הדרמטי של פיצול ערוץ 2, ויחד איתו יתחיל עידן חדש גם בזירת החדשות: כל התוכניות שמפיקה חדשות 2, 3.5 שעות ביום (לגבי "תוכנית חיסכון", ראו בהמשך), ישודרו במקביל גם בערוץ של קשת וגם בערוץ של רשת. אלה צפויים להיות לא רק שני הערוצים הנצפים בישראל, אלא גם על-פי כל הערכות להגיע לסך צפייה משותף שיהיה גדול יותר מזה שהם משיגים כיום באפיק 22 הבודד. ורשבסקי עצמו אמר בראשית השנה בכנס של ערוץ 10 כי על-פי הערכות הערוץ, אחרי הפיצול תגדיל חדשות 2 את כוחה ב-20%.

תיאום בנוכחות עורך דין?

בערוץ 10 לא רק מתריעים זה תקופה על הסכנה בהמשך קיומה של חדשות 2 כגוף משותף. לאחרונה החליטו שם לפנות במכתב בעניין לממונה על ההגבלים, עו"ד מיכל הלפרין. במכתב, שהגיע לידי "גלובס", מועלות שורה של בעיות הנובעות מהמשך שיתוף-הפעולה בין שני גופים שאמורים להתחרות זה בזה. בערוץ תובעים מרשות ההגבלים לפעול בעניין ו"לעשות שימוש בכלים המצויים בידיה על-פי חוק, על-מנת לצמצם את הפגיעה בתחרות".

"שני ערוצים שאמורים להיות המתחרים העיקריים האחד של השני, יידרשו לקיים שולחן עגול, שבו יתאמו באופן יומיומי חלק נכבד וחשוב משידוריהם, באופן שיוביל לכך שהתחרות ביניהם תיפגע באופן מובהק. מצב זה אינו רצוי ומעורר חשש תחרותי כבד", נכתב בפנייה.

המכתב מונה שורה של בעיות שיש להן נגיעה לצד התפעולי והניהולי, אך גם, לטענת הערוץ, להיבטים בעלי משמעות דרמטית מבחינת הגבלים עסקיים. כך, למשל, בכל הנוגע לנושא של תיאום רצועות השידור. קשת ורשת צפויות כאמור לשדר מדי יום 3.5 שעות משותפות בשעות הפריים-טיים או הפרה-פריים (בין חמש לשמונה), ואלה יצריכו אותן לתאם כל העת את זמני תחילת וסיום השידור, זמני היציאה לפרסומות, מה לעשות במהלך אירועים חריגים ולא מתוכננים ועוד.

"ניהול רצועות משותפות וחופפות מחייב גיבוש אסטרטגיית שידור אחידה", נכתב. "לכך נוגעת השלכה כבירה, שלילית ופוגענית על התחרות שכן מדובר בתיאום מתמשך ואינטנסיבי בין שתי מתחרות, בנוגע להסדרים הפרקטיים היומיומיים ביותר".

בערוץ גם מתריעים כי "שיתוף-הפעולה והתיאום צפויים לחלחל גם אל מעבר לגבולות זמן שידורה של חברת החדשות וזאת, בין היתר, מאחר שהתוכן הספציפי שמשודר משפיע גם על מה שמשודר לפניו ועל מה שמשודר אחריו". כלומר, במקרה שבו מהדורת החדשות למשל מתארכת בשל אירוע דרמטי, שתי החברות יצטרכו לתאם גם נושאים הקשורים לתוכניות הפריים-טיים שלהן, המשודרות בהמשך, ומתחרות זו בזו.

יתרה מכך, השידור המשותף יחייב את רשת וקשת להגיע לתיאום גם בכל הנוגע לתחום הפרסום, שהוא מרכז פעילותם העסקית והבסיס לקיומם של הערוצים המסחריים. גם אם מבודדים את התיאום הזה רק לזמן האוויר של התוכניות המשותפות, מדובר על-פי הערוץ בשליש מזמן הפרסום היומי (ראו אינפו) הכולל כעשר הפסקות פרסומות ביום. "יידרש תיאום משמעותי ביותר במקטע הפרסומות... שמהווה את לב התחרות", נכתב בפנייה לרשות ההגבלים. "בין היתר יידרש תיאום של מספר הברייקים בתוכנית ואורכם (פרמטרים המשתנים מדי יום) וזאת בהתאם לביקוש באותו מועד. המשמעות: תיאום יומי של היקף מכירת הפרסומות בתוכניות חברת החדשות".

נושא פיננסי אחר שמוזכר במכתב נוגע לכך ששיתוף-הפעולה בין שתי החברות חוסך להן עשרות מיליוני שקלים בשנה וזאת בשל כך שלפחות ב-3 השנים הללו נחסך מהן הצורך להקים חברת חדשות עצמאית. בערוץ 10 כותבים כי להערכתם מדובר בחיסכון של 150 מיליון שקל לכל אחת מהחברות על פני 3 שנים, ככל הנראה על בסיס החישוב שהתקציב השנתי של חברת החדשות עומד על 100 מיליון שקל בשנה (בפועל התקציב כיום מעט נמוך יותר).

בערוץ לא מתעלמים מכך שהפעילות המשותפת של חברת החדשות שלגביה הם מתריעים במילים חריפות היא בסופו של דבר פועל יוצא של מה שנקבע בחוק של הכנסת, אך מציינים כי "אף אם הותר לרשת וקשת על-פי חוק הרשות השנייה להחזיק בחברת החדשות - עדיין עליהן לבוא בפני הרשות הנכבדה או בפני בית הדין להגבלים עסקיים, ולהסדיר את אופן התנהלותן בחברת החדשות בהתאם לחוק".

במכתב לא מצוינים הצעדים הספציפיים שבאמצעותם מצפים בערוץ שהפעילות תוסדר, אך ניתן להעריך כי הם היו מעוניינים למשל שכל פעילות תיאום בין שתי הזכייניות תיעשה בנוכחות עורך דין מטעם רשות ההגבלים, ובצעדים נוספים שיגבירו את הפיקוח על פעילות התיאום ההכרחית הנובעת מהמצב החוקי הקיים.

מרשת, קשת וחברת החדשות לא נמסרה תגובה. מרשות ההגבלים העסקיים נמסר כי הנושא עדיין מצוי בבדיקתה. 

החששות שמעלה ערוץ 10 בפנייתו

■ תיאום אסטרטגי של זמני השידור והיציאה לפרסומות ולמבזקים מיוחדים. 

■ חלחול לתחומים אחרים, שכן "התוכן הספציפי שמשודר משפיע גם על מה שמשודר לפניו ועל מה שמשודר אחריו". 

■ תיאום גם בכל הנוגע לפרסום, כמו מועדי יציאה לפרסומות ומשכן. 

■ ההפעלה המשותפת חוסכת לכל אחת מהזכייניות כ-150 מיליון שקל ב-3 שנים. 

ערוץ 10 נגד "תוכנית חיסכון"

בניגוד ליתר התוכניות שמפיקה חברת החדשות לשתי הזכייניות - שימשיכו להיות משודרות בשני ערוצים במקביל גם לאחר הפיצול - "תוכנית חיסכון", בהגשת קרן מרציאנו, נמצאת במעמד שונה. התוכנית, שעלתה לאוויר ב-2008, הוגדרה על-ידי הזכייניות מסיבות רגולטוריות כתוכנית תעודה, ולכן החוק שמאפשר לחברת החדשות להמשיך לשדר תוכניות חדשותיות לא חל עליה.

למרות זאת, שתי זכייניות ערוץ 2 כבר פנו לרשות ההגבלים בבקשה להכיר גם בתוכנית זאת כתוכנית חדשותית, כך שיוכלו לשדר אותה גם לאחר הפיצול. ל"גלובס" נודע כי ברשות פנו לצורך ההכרעה בסוגיה לרשות השנייה. עוד נודע כי ברשות השנייה מגבים את בקשתן של קשת ורשת והמליצו לרשות ההגבלים להיענות לה. ברשות השנייה רואים ב"תוכנית חיסכון" תוכנית חשובה שאם לא תופק על-ידי חברת החדשות לא תופק כלל וסבורים כי האינטרס הציבורי הוא להמשיך את שידורה.

עמדת הרשות השנייה ניתנה למרות פנייה ספציפית של ערוץ 10 בנושא. בערוץ טענו בפנייתם כי הבקשה להמשיך לשדר את "תוכנית חיסכון" סותרת את הוראות החוק, ו"יתרה מכך, אף חותרת תחת תכלית המעבר לשידור ברישיונות", שהיא "הגדלת מגוון והיצע התכנים בשידורי הטלוויזיה המסחרית בישראל ועידוד התחרות בה". בפנייה מצוין עוד כי אם הבקשה תיענה בחיוב היא תפגע קשות בתחרות ולכן פנה הערוץ בסוגיה גם לרשות ההגבלים.

קשת ורשת מחפשות פתרונות

גם ללא הבעייתיות שמוזכרת בפנייה של ערוץ 10, אין ספק שההפעלה של חדשות 2 במודל משותף על-ידי שני ערוצים שאמורים להיות מתחרים קשים וישירים במשך שאר שעות היממה, מעוררת שאלות רבות.

איך למשל אמורות להתנהל שתי תוכניות בוקר מתחרות, המשודרות זו מול זו, שאמורות לצאת בתיאום מושלם כמה פעמים בכל יום למבזק חדשות שמעבירה חברת החדשות המשותפת? וכמובן, כיצד יוחלט אם אירוע חדשות מסוים מצדיק פריצה ללוח המשדרים הרגיל וביטול התוכניות המתוכננות כשלכל אחת מהזכייניות עשוי להיות אינטרס מנוגד בכל ערב נתון - למשל במקרה שבו אחת מהן קבעה לאותו יום גמר גדול של ריאליטי מושקע, בעוד האחרת שיבצה מולו משדר בעלות נמוכה. גם אסטרטגיית מכירת הפרסום של שתי הזכייניות שונה בעניין.

כפי שנחשף ב"גלובס" כדי להגיע לפתרונות והסכמות בסוגיה, הוקמה בעבר ועדה בראשותה של תמי רווה, יו"ר דירקטוריון חדשות 2, ובהשתתפות נציגים של שתי הזכייניות. הוועדה כבר קיימה לא מעט דיונים בסוגיה, ואחת האפשרויות שנבחנו בה היא שבמקרה שבו רק זכיינית אחת מעוניינת בפריצה לשידור חברת החדשות, המשדר יופק רק עבורה ותוגדר נוסחה שלפיה תיערך בסופו של דבר ההתחשבנות הכספית בין הזכייניות. עם זאת, סביר להניח, שלפחות חלק גדול מהסוגיות, יופנו להכרעתו של מנכ"ל חדשות 2, אבי וייס.

שליש מזמן הפרסום

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי