גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוטר שחקר את החשד לשחיתות בראשל"צ היה בניגוד עניינים

סנ"צ ירון ארם שפיקד על היחידה שחקרה חשד לשחיתות, לא דיווח למפקדיו שהוא בניגוד עניינים ■ עם זאת, הוא לא יועמד לדין פלילי ■ הפרקליטות: הוא יטופל במישור המשמעתי

ראש אגף חקירות ומודיעין במרחב ירקון, סנ"צ ירון ארם, היה במצב של ניגוד עניינים כאשר התנהלה ביחידה שתחת פיקודו בלהב 433 חקירה בחשד לשחיתות בענייני תכנון ובנייה בעיריית ראשון-לציון, בעוד הוא נמצא בקשר עם גופי התכנון של העירייה בפרויקט פרטי על קרקע שלו בעיר. בשבוע שעבר הודיעה הפרקליטות כי סנ"צ ארם לא יועמד לדין פלילי אלא יטופל במישור משמעתי.

סנ"צ ארם היה ראש מפלג חקירות זרוע מקרקעין ביאל"כ (יחידה ארצית לחקירות כלכליות בלהב 433) וכיהן כנציג המשטרה בוועדות התכנון. הוא היה מפקדו הישיר של רפ"ק ערן מלכה בתקופה שבה התרחשה הפרשה שבגינה הוגש כתב האישום נגד מלכה, רונאל פישר, רות דוד ואחרים. 

כך נעלמה פרשת הקרקעות בראשון-לציון מכתב האישום נגד רונאל פישר 

החקירה החלה בעקבות תלונתו של יהושע לובינסקי, שייצג קבוצת חקלאים בעלי קרקע בראשון-לציון, על שחיתות בעירייה. החקלאים טענו כי הם נפגעים מפעולותיו של עו"ד רועי בר, היועץ המשפטי החיצוני לוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, ויוצגו על-ידי פישר בלי שידעו על "תעשיית המסחר במידע" של פישר ומלכה.

כאשר מלכה נחקר, הוא אמר בין היתר כי "במסגרת החקירה הזו עלה חשד שעו"ד בר משתמש בעו"ד זיו כספי, כדי שהוא יהיה בפרונט של כל מיני עסקאות שאסור לרועי בר להיות בהן, והמתלונן לובינסקי הסב את תשומת-לבנו לעובדה שירון ארם, כך שמע, בקשר עם זיו כספי הזה. ביררתי את העניין עם ירון ארם, שאמר לי שהוא בעיצומה של עסקת קומבינציה בנחלת יהודה, והוא משתמש בשירותיו של עו"ד זיו כספי, ובהגינותו ביקש ממני לא להיות מעודכן בתיק הזה בגלל הקשר שלו לזיו כספי, וכך היה".

סנ"צ ארם העיד כי בעקבות מסמך ראשוני של מלכה, "עלה כי משרד עו"ד מקרקעין גדול אשר מייצג אותי, יכול ומעורב בתיק הזה. מהרגע הזה הודעתי לערן שימדר אותי מנבכי התיק... ויעדכן אותי בדברים העקרוניים כמו מעצר וחיפושים. אני לא זוכר אם עדכנתי את הממונים עליי".

ארם, בעדותו, כינה את לובינסקי "טרחן בלתי נלאה וחסר סבלנות, מציק ומקלקל". הוא סיפר כי אמר למלכה, שהיה בדרכו לפגוש את לובינסקי, "שיעמיד אותו במקום, שלא יהיו פרסומים בתקשורת, ושלובינסקי ידע מה הסטטוס שלו בתיק". ארם ולובינסקי, יש לציין, לא נפגשו מעולם.

בעתירה שהגיש לבג"ץ טען לובינסקי, כי "עסקת קומבינציה זו בוצעה באמצעות היתר אשר נחתם בימיה הסמויים של החקירה לטובת נכסי משפחתו של סנ"צ ירון ארם בנחלת יהודה - ראשון-לציון. ההיתר נחתם על-ידי יעדי החקירה (ראש העירייה דוב צור ורועי בר - מ"ל). עוד יצוין כי עו"ד זיו כספי ייצג במועד החקירה הסמויה, בעסקאות עם עיריית ראשון-לציון, הן את מפקד החקירה החוקרת, סנ"צ ירון ארם, והן את הבלדר להצעת השוחד, ארז מוסצ'ו" (החשד בשוחד לא הבשיל לכדי סעיף אישום - מ"ל).

הערר שהגיש לובינסקי בנושא סנ"צ ארם נדחה על-ידי פרקליטות המדינה, שקבעה בהחלטתה כי "בחומר החקירה אין ראיה למעורבות פסולה של ארם בחקירת תלונות לובינסקי, או לקשר בין סנ"צ ארם לבין עו"ד רועי בר, ונראה כי הליקוי היחידי בהתנהלותו של סנ"צ ארם היה בכך שהוא לא דיווח גם למפקדיו על ניגוד העניינים שבו היה מצוי. במצב דברים זה, נראה כי לא מתקיימים יסודות עבירת הפרת האמונים הדורשים 'פן מחמיר נוסף' מלבד עצם קיומו של ניגוד העניינים, והחלטת מח"ש להעביר את הטיפול לבחינה באפיק המשמעתי היא החלטה נכונה בנסיבות העניין".

מהמשטרה נמסר: "מדובר בתלונה שהועברה למשטרה ממח"ש בשנת 2015 לבחינה משמעתית, ואולם, בעקבות ערר שהגיש המתלונן על החלטת מח"ש, הועבר החומר להחלטת מחלקת עררים בפרקליטות המדינה בערר, ובהתאם לכך הוקפא גם הטיפול המשמעתי בתיק, כמתחייב וכמקובל במקרים של ערר. היום התקבלה במשטרה החלטת פרקליטות המדינה הדוחה את הערר, בקובעה כי בחומר החקירה אין ראיה למעורבות פסולה של סנ"צ ארם בחקירת תלונות העורר או לקשר בין סנ"צ ארם לבין עו"ד בר. עניין הדיווח ייבחן עתה באפיק המשמעתי".

מהמחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, נמסר: "סנ"צ ארם נחשד בהפרת חובת דיווח שהיא עבירה משמעתית, לכן התיק הועבר לטיפול משמעתי. לאחר שהמתלונן הגיש ערר, עוכב הטיפול בהליך המשמעתי עד לסיום הליכי הערר בפרקליטות המדינה. באחרונה התקבלה החלטה הדוחה את הערר. בעקבות כך יימשך הטיפול במחלקת המשמעת של משטרת ישראל".

פישר קיבל 20 אלף שקל

סנ"צ ארם היה קשור לפרשה אחרת בראשון-לציון - חקירה בחשד לכרייה בלתי חוקית של חול, שהתנהלה נגד ארז מוסצ'ו, בעלי מסעדת סוהו, יזם נדל"ן בולט בעיר וחבר של ראש העירייה דוב צור. עו"ד פישר, שייצג את מוסצ'ו מול רשות המסים, ייצג אותו גם בפרשת כריית החול. פרשת החול נחקרה ביאל"כ במפלג חקירות זרוע מקרקעין שבראשה עמד ארם. בעדותו סיפר ארם, ש"התיק לא הגיע לשום מקום, לא הגיע לבשלות ראייתית. ערן מלכה לא ניהל את התיק אלא רפ"ק אוהד טל. התיק כאמור נסגר".

מוסצ'ו סיפר בעדותו במח"ש כי תמורת הטיפול של פישר בתיק החשד לכריית החול הוא נדרש לשלם 20 אלף שקל, והסביר: "שילמתי לו בפעם אחת 20 אלף שקל לאחר שהוא התחיל את הטיפול בתיק, דרך ע' (עדת המדינה ומזכירתם של פישר ודוד - מ"ל), במסעדה, במזומן במטבע ישראלי". חוקרי מח"ש לא איתרו ראיה לתשלום זה בספריו של רונאל פישר.

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: מוכנים למו"מ עם איראן ביום שישי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

ישראל קנדה מייעדת את החברה הממוזגת לת"א 35. זה לא יהיה קל

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית