גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מזור: מדטרוניק תשקיע 40 מ' ד'; החברות מתקדמות בהסכם

מזור מדווחת: נחסוך 13 מיליון דולר בעקבות העברת מערך השיווק למדטרוניק ■ הערכות - בשנה הראשונה יימכרו כ-80 מערכות MazorX, שיניבו הכנסות למזור של כחצי מיליון דולר למערכת

המנכ"ל אורי הדומי. השכר לא עודכן שנתיים / צילום: איל יצהר
המנכ"ל אורי הדומי. השכר לא עודכן שנתיים / צילום: איל יצהר

חברת מזור רובוטיקה  הישראלית וענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, הודיעו על מעבר לשלב השני בהסכם השיווק המשותף ביניהן, כחצי שנה לפני המועד האחרון שבו היה על מדטרוניק  לקבל החלטה בעניין. הקדמת מועד חתימת ההסכם פירושה שמכירות מערכות MazorX, מערכות רובוטיות לניתוחי עמוד שדרה, שסביבן נסוב ההסכם, התקדמו על פי המתוכנן ומעבר לכך בשלב הראשון של ההסכם, שמגיע כעת לסיומו.

מזור עולה כעת כ-8% במסחר בתל אביב, עליה אשר מביאה את שווי החברה מעל ל-3.8 מיליארד שקל (כ-1.08 מיליארד דולר). מתחילת השנה עלתה מניית מזור 83% (כולל העליות היום, ומיום חתימת במאי 2016, עלתה המניה 280%.

עם המעבר לשלב השני של ההסכם, מדטרוניק תשקיע 40 מיליון דולר נוספים במזור, אשר יביאו את הסך הכולל של ההשקעה במסגרת ההסכם לסכום של 72 מיליון דולר בתוך פחות משנה. השקעת 40 מיליון הדולרים תבוצע לפי מחיר השוק. כיוון שמניית מזור עלתה כאמור כמעט 4 מאז נחתם ההסכם, כך עלה גם ההיקף הכספי של ההשקעה שאותה היה על מדטרוניק לבצע כדי לעבור לשלב השני של שיתוף הפעולה.

עם המעבר לשלב השני ניתנה למדטרוניק גם אופציה נוספת, להשקעה של עוד 53 מיליון דולר בפרמיה של 15% על המחיר בו בוצעה ההשקעה של 40 מיליון הדולרים. אם אופציה זו תמומש, תגיע ההשקעה של מדטרוניק במזור לסכום של כ125 מיליון דולר, והיא תחזיק 15% במזור.

על פי השלב השני של ההסכם, מדטרוניק תהפוך למשווקת הבלעדית של מוצר MazorX והרכיבים המתכלים של המוצר, וכל אנשי המכירות והשירות של המוצר המועסקים כעת על ידי מזור, יעברו לעבוד במדטרוניק. זאת לעומת החלוקה מאז חתימת ההסכם ועד היום, במסגרתה שימשה מדטרוניק כ"פותחת דלתות" עבור המוצר אך המכירה בוצעה בפועל על ידי מזור. עם זאת גם תחת ההסכם החדש, מזור היא שנותנת את השירות עבור המוצרים.

כיום המחיר הרשמי של מערכת MazorX הוא כ-1.1 מיליאד דולר, ואם נניח כי לא כל המערכות נמכרות במחיר הרשמי, וכן אם נניח חלוקה אופיינית בשוק של הסכמי ההפצה של ציוד רפואי קפיטלי, הרי שניתן להכניס הכנסה של כחצי מיליון דולר פר מערכת עבור מזור. ההסכם מדבר על "מאות מערכות בארבע שנים", כך שאם נניח כמאה מערכות בשנה, מדובר בהכנסה של 50 מיליון דולר מהמערכות, וסכום דומה שיגיע ממכירת שירות ומתכלים (שכבר היום מהווים כחצי מהכנסות החברה) מקרבים את מזור להכנסות של 100 מיליון דולר בשנה בשיא ההסכם.

את הסכום המשוער הזה ניתן להשוות להכנסות של כ-50 מיליון דולר לשנה אותם הייתה אמורה מזור להשיג עד סוף השנה על פי הערכות האנליסטים, לו ההסכם היה נשאר בשלב הראשון, והכנסות בפועל של 36.4 מיליון דולר בשנת 2016, שרק בסופה הושקה מערכת MazorX.

גידול זה בהכנסות לצד חיסכון של 13 מיליון דולר בעלויות השיווק בעקבות מעבר השיווק למדטרוניק, עשויים להעביר את מדטרוניק לרווחיות בשנים הקרובות, כתלות בהשקעות שלה במיזמים חדשים.
ההסכם החדש עדיין מאפשר למזור לשווק עצמאית את המערכת הותיקה שלה רנסאנס, אשר נמכרת היום בעיקר מחוץ לארה"ב. כמו כן מתכננת מזור לפתח מוצרים נוספים, הן בתחום עמוד השדרה יחד עם מדטרוניק, והן מחוץ לתחום עמוד השדרה כאשר על פיתוחים אלה אין למדטרוניק בלעדיות.

בשיחה עם "גלובס" אמר היום מנכ"ל מזור, אורי הדומי: "הקדמת המעבר לשלב השני של ההסכם התרחשה לאחר שמדטרוניק התפעלו מן היכולות שלנו גם בהקשר המחקרי וגם בהקשר של הטכנולוגיה והחזון העסקי של החברה. התוצאות העסקיות של השלב הראשון של ההסכם תמכו בכך, כאשר רוב יעדי ההסכם הושגו מוקדם מן המצופה.

"בהסכם הזה שתי החברות לא בחרו באופציה הפשוטה של רכישה או הסכם הפצה בלבד, אלא בחרנו ממש לחיות יחד ולשתף פעולה. מדטרוניק ראו את מזור על כל גווניה, ולכן ההסכם הוא תעודת כבוד לפיתוח בישראל".

הדומי ציין עוד כי מזור תוכל להשתמש בכספי ההשקעה של מדטרוניק הן ליצור מערכי מכירה למערכת הרנסאנס (שאינה כלולה בהסכם) בטריטוריות גיאוגרפיות חדשות והן כדי לפתח מערכות בתחומים חדשים (לא עמוד השדרה), אשר סביבן ניתן יהיה לחתום גם על הסכמי שיתוף פעולה עם חברות נוספות. הדומי לא מגלה היום לאילו תחומים נוספים יפותחו מערכות, אך ייתכן והדבר ייחשף בקרוב. "כבר הוכחנו שאנחנו יודעים לפתח גם מתחת לרדאר", הוא אומר.

- אם כך נראה שאתם לא מתכננים להימכר למדטרוניק בקרוב. 

"אם תהיה הצעה טובה לבעלי המניות הרי שבעלי המניות יצטכו לקבל החלטה, אך אנחנו לא נערכים להימכר אלא לבנייה של חברה משמעותית ותעשייה בישראל".

הדומי מציין כי "אני נפגש עם מדטרוניק כבר 15 שנים. בתחילת הדרך הם היו סקפטיים לגבי המוצר והחזון העסקי שלנו, והיום הם הפכו את מזור לליבה של הפעילות שלהם בתחום הרובוטיקה לעמוד השדרה".

בעלות העניין הגדולות במזור, מלבד מדטרוניק, הן קרן אורקל האמריקאית וז'ק שולר המקושר לקרן (16% יחד) ומגדל (5.9%), שני גורמים המלווים את מזור כבר שנים רבות והשקיעו לפי שוויים נמוכים פי כמה מן הנוכחיים.

עוד כתבות

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ

ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"