גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהלי הקניונים על המסלול: מי הגיע לתצוגת האופנה של רנואר?

וגם: משלחת מישראל זכתה במקום הראשון בהאקתון בינלאומי לפתרונות בתחום הספנות

כבוד באירופה: עוד יש מפרש לבן באופק

משלחת מישראל זכתה במקום הראשון בהאקתון בינלאומי לפתרונות בתחום הספנות

עוגן הרם: מתברר שלישראל יש במה להתגאות גם בכל הקשור בשילוב של ספנות והיי-טק. לפני כחודש סיפרנו כאן על מיזם The Dock, המבקש למצב את ישראל כמובילת חדשנות טכנולוגית לנמלים ולספנות חכמה, ועל אירוע ההשקה של אקסלרטור לתחום הימי, והנה השבוע התברר שאכן הספינה שטה.

מייסדי המיזם - היזם ניר גרצמן וחנן כרמלי, נשיא ומנכ"ל משותף בחברת קליקסופטוור ולשעבר סגן המדען הראשי, מדווחים כי בהאקתון World Port Hackathon שנערך בסוף השבוע האחרון בנמל רוטרדם שבהולנד, זכה הצוות הישראלי במקום הראשון.

המיזם הוא שהעניק את המימון לחברי הצוות הישראלי, יחד עם סטארט-אפ ניישן סנטרל שבראשות פרופ' יוג'ין קנדל.

בראש הצוות, המורכב מסטודנטים בטכניון עמד אורי יוסלביץ, כאשר באירוע עצמו לקחו חלק נציגי נמלים שונים ברחבי העולם, כמו גם בכירים מחברות טכנולוגיה בהן SAP ו-IBM.

הצוות הישראלי גרף למעשה שני פרסים - את המקום הראשון הכולל (פרס בסך 1,500 אירו), ואת הפרס לפתרון החכם ביותר (בסך 1,000 אירו).

הפתרון אותו פיתח הצוות במהלך היומיים שהוקצו לו, ביקש לאפשר חיזוי ותכנון משטר העומקים בכניסה לנמלים, בעיה מוכרת בעולם הספנות אשר גורמת לא אחת למקרים בהם ספינות מטען גדולות נתקעות בנמלים מובילים בעולם.

הצוות הישראלי על הבמה / צילום: Garmt Nieuwsma

כבוד מאירופה: המשלחת השווייצרית

סופי בלום, סמנכ"לית פרוקטר אנד גמבל באירופה והמזה"ת, מתגאה באקו-סיסטם הישראלי

ועוד בענייני גאווה ישראלית - אתמול (ב') התקיים במשרדי פרוקטר אנד גמבל ישראל מפגש עם משלחת מהנדסים וסטארט-אפיסטים שהגיעו היישר משווייץ.

למעשה, חברי המשלחת הגיעו ארצה כפרס, זאת לאחר שזכו בתחרות ליזמים צעירים (שגילם מתחת ל-25), אותה ערך מטה תאגיד מוצרי הצריכה היושב בז'נבה.

למעשה, מי שיזמה את התחרות והביקור בארץ, הייתה סופי בלום, סמנכ"לית השיווק של פרוקטר אנד גמבל באירופה, אפריקה, הודו והמזרח התיכון, כאשר היוזמה נולדה במהלך כהונתה של בלום כמנכ"לית החברה בישראל.

במהלך ביקורם בארץ יבקרו המהנדסים בהם עומר באווה, טיבו פסקל וארתור גאי, גם בפסטיבל החדשנות DLD שנפתח היום, שם ייפגשו עם נציגי קרנות, וסטארט-אפים מקומיים. אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל, שימש במהלך האירוח כמנטור. הוא הצהיר כי "טבעי לנו שנרצה להתחבר לפיתוחים המתקדמים ביותר בעולמות תוכן רבים".

הצוות הישראלי על הבמה / צילום: Garmt Nieuwsma

הבית של השחקנים

בשבוע שעבר הגיע אל משרדי מכבי תל-אביב ברחוב הירקון, מרצ'לו אינצ'ליני, מנכ"ל פרנצ'י נדל"ן. אינצ'ליני נפגש עם אלי דריקס, מנכ"ל מכבי תל-אביב בכדורסל, וחתם עמו על המשך החסות לעונת 2017/8, בהיקף של כ-500 אלף שקל.

כמו בשנים עברו, גם הפעם הצהיר אינצ'יליני כי הוא ישמש גם כיועץ הנדל"ן של מנהלי ושחקני הקבוצה.

עוד הוא סיפר, כי מדי פעם הוא עורך סיורים מודרכים לשחקנים הזרים, במסגרתם הוא לוקח אותם לאזורי ביקוש בעיר. לדבריו קיימת תכנית לבניית בניין דירות באזור תל-אביב, עבור שחקנים אלה. בניין זה, כך דווח, ימותג בסמלי הקבוצה "כמו בניינים בקבוצות צמרת באירופה".

אלי דריקס ומרצ’לו אינצ’ליני / צילום: מורג ביטן

מנהלי הקניונים מככבים על המסלול

גם תצוגת האופנה של רנואר היוותה הזדמנות למינגלינג עסקי - וגברי בעיקר

סוף עונה מבשר בכל פעם מחדש על שיאה של עונה אחרת - עונת תצוגות האופנה והשקת הקולקציות. אלה, כתמיד, מהוות הזדמנות לתצוגה חשובה לא פחות של מינגלינג עסקי. אתמול היה זה תורה של רשת רנואר.

בעלי החברה, יוסי ברוש ואלי ברקוביץ, סרג' דרעי, המנכ"ל ומישל תמיר, סמנכ"ל השיווק, הציגו בהאנגר 11 בנמל תל-אביב, את הקולקציה לסתיו ולחורף. בין היתר התגאו שם בפתיחת חנות הדגל בקניון עזריאלי תל-אביב. לא נצפו: ארנון תורן, המשנה למנכ"ל קבוצת עזריאלי, ודנה עזריאלי היו"רית (כפי שפורסמנו אתמול ב"גלובס", הם גם לא הגיעו באופן אולי הפגנתי מעט יותר לתצוגה של קסטרו השבוע), אולם נרשמה תצוגה לנציגי הקבוצה.

במגיעים להתעדכן: משה רוזנבלום, מנכ"ל קבוצת מליסרון; אורי אבל, סמנכ"ל שיווק ומנהל תחום מתחמי קניות בחברת מבנה; שמואל בן משה, מנכ"ל אל-רוב ישראל; פאר נדיר, יועץ לשטחי מסחר; דלית וניצן לביא, מנכ"ל סופר-פארם; דני לוזון, המשנה למנכ"ל; הניה נור, מבעלי פרסום נור; ערן אמציה, סמנכ"ל שיווק ותפעול ביג ישראל; ניצן אריאל, מנכ"ל קניון עיר ימים; אופיר אורן, מנכ"ל קניון עזריאלי תל-אביב; עופר שביט, מנכ"ל קניון עזריאלי חיפה; אריה שיבר, סמנכ"ל הכספים של רשת רנואר ואחרים. כמה טוב לדעת שבתחום האופנה לשני המינים, יש נוכחות גברית כה בולטת.

דני לוזון, סרג’ דרעי ואלי ברקוביץ / צילומים: אלירן אביטל

עוד כתבות

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד החלטת הממשלה לקדם את הליך פיטוריה, וקבעה כי מדובר במהלך בלתי־חוקי בעליל

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות