גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניצחון: מועצת רו"ח תעניק פקטור משמעותי לסטודנטים

יו"ר מועצת רו"ח, עו"ד אמי פלמור, מסרה כי רמת הקושי בבחינה בחשבונאות פיננסית במועד יולי לא נועדה לחסום את שערי המקצוע ■ "אביא לאישור המועצה נוהלי בקרת איכות חדשים בנוגע לבחינות"

אמי פלמור / צילום:  תמר מצפי
אמי פלמור / צילום: תמר מצפי

אש וגופרית הומטרו על מועצת רואי-החשבון שהתכנסה שלשום (ב') לדיון מיוחד בבחינת המועצה בחשבונאות פיננסית מתקדמת ממועד יולי האחרון. בישיבה הודתה יו"ר המועצה ומנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, כי נפלו פגמים בבחינה, וכי המועצה דואגת לתיקון המעוות. המועצה הבהירה כי בתהליך בדיקת המבחנים - היא תדאג לשמור על שיעור מעבר שלא יהיה שונה משמעותית מהממוצעים במועדים הקודמים, שנעו בין כ-65% לכ-80%.

שיעור דומה של מעבר יישמר, הבהירה פלמור, גם אם לשם כך יידרשו התאמות מצד המועצה של מנגנון בדיקת הבחינה, שנחשבה לקשה במיוחד. "אנחנו קשובים לקולות שהביאו בפנינו הנבחנים ומתייחסים ברצינות לטענות שעלו בדיון", מסרה פלמור בהודעה לעיתונות לאחר הדיון, "ובמידת הצורך נבצע התאמות במנגנון הבדיקה, כדי להבטיח ששיעור המעבר לא יהיה שונה באופן מהותי משיעור המעבר בבחינות קודמות".

מאבקם של הסטודנטים הנבחנים הוליד גם פירות ארוכי טווח עבור הנבחנים העתידיים: לאחר שבא-כוחם של הסטונדטים, עו"ד אילן בומבך, הפנה את תשומת לב המועצה לכך שצריך להיות נוהל ספציפי לבדיקת הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת - הודיעה פלמור בדיון כי נוהלים חדשים של בקרת איכות על בחינות המועצה, יובאו לאישור המועצה כבר בישיבתה הקרובה, במטרה לשפר ולהסדיר את תהליך בקרת האיכות של הבחינות. "אני סבורה כי השיח עם הנבחנים מהווה הזדמנות להפקת לקחים ולמידה מצדנו" מסרה פלמור בהודעתה, "ולכן אני מתכוונת להביא באופן מיידי נוהלי בקרת איכות חדשים לאישור המועצה".

פלמור הבהירה כי בניגוד לטענת הסטודנטים, רמת הקושי של הבחינה לא נועדה להקשות במכוון את הכניסה בשערי המקצוע כדי למנוע את הצפתו. "כגוף ציבורי-ממשלתי האחראי על הסדרת המקצוע, למועצת רו"ח יש מטרה אחת ויחידה - להבטיח כי רוה"ח, המהווים שומרי סף קריטיים במשק ובשוק ההון הישראלי, יהיו אנשים מקצועיים וראויים. אין ולא הייתה כל כוונה להקשות במכוון את רף הכניסה בשערי המקצוע, והטענות בעניין זה משוללות יסוד נוכח המחסור במתמחים בעת הנוכחית", הדגישה פלמור.

35 עמ' ב-7 שעות

מחאה של סטונדטים לחשבונאות נגד רמת בחינות ההסמכה היא נדירה. לרוב, טענות נגד קושי של בחינות הסמכה עולות בבחינות לשכת עורכי-הדין. מבחני ההסמכה בראיית-חשבון נחשבים למתישים במיוחד. במשך חודשים ארוכים הנבחנים משננים חומר לימוד מקיף ביותר הכולל סעיפי חוק ונוסחאות מורכבות. בסיום התקופה המייגעת, הסטודנטים נבחנים בשתי בחינות הסמכה סופיות: בחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת, הנחשבת לקשה יותר ובחינה ב"ביקורת חשבונות".

בחינת המועצה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד יולי הובילה את הסטודנטים לחשבונאות שנבחנו בה, למאבק בשבועות האחרונים, בו הועלו טענות על קושי בלתי-סביר של השאלות בבחינה. הדיון במועצה, האחראית על בחינות ההסמכה לצורך קבלת רישיון רו"ח, זומן בעקבות טענות נגדה שהעלו באחרונה באופן מאורגן כ-900 סטודנטים לחשבונאות, לפיהן הצלחה בבחינת המועצה בחשבונאות פיננסית הייתה משימה בלתי-אפשרית.

סטודנטים רבים טענו כי מדובר בניסיון מכוון להכשיל אחוז גבוה מהנבחנים כדי למנוע את הצפת המקצוע. הסטודנטים טענו כי אורך הבחינה היה פי שניים מהרגיל (35 עמודים, לעומת ממוצע של 18 עמודים בבחינות בשנים האחרונות), אך משך הזמן לפתירתו נותר כ-7 שעות, כפי שהיה תמיד. עוד נטען כי חלק מהשאלות בבחינה היו עמומות.

בנוסף פירט בדיון נציג הנבחנים, עו"ד בומבך, יחד עם עו"ד שגיא רם ממשרדו, פגמים נוספים בבחינה, כמו שאלות שלא נכללו בסילבוס הבחינה וברשימת המיקוד; שינויים במבנה הבחינה ללא הודעה מוקדמת; "פונט" זעיר ומכשיל בו נכתבה הבחינה ללא כל מרווחים בין השורות; ופגיעה בנבחנים עם ליקויי למידה וקשיי שפה. עו"ד בומבך גם ביקש בדיון לקבל לידיו פרוטוקולים ותרשומות המוכיחות כי המועצה ונושאי תפקידים בה פעלו בהתאם לנוהלי המועצה בנוגע לבחינות ההסמכה. עו"ד בומבך הזכיר כי גם ב-2009 היה שינוי מהותי בבחינה, אולם אחוזי המעבר עמדו על 87%, ווציין כי גם בבחינה המדוברת, שיעור המעבר צריך להיות זהה.

שינוי בזהות

גם מרצים לראיית חשבון, שהצטרפו למאבק הסטודנטים ונכחו בדיון, חיזקו בדיון את טענות הסטודנטים. רו"ח אבי דגן, מרצה בכיר לחשבונאות, ציין כי 7 השעות שניתנו לפתרון הבחינה אינן מספיקות, והוא כמרצה בכיר עם ניסיון רב בתחום נזקק ל-12.5 שעות. מרצה נוסף, רו"ח רוני אלרואי, ציין כי כותבי הבחינה ומרכז הבחינה התרשלו, כיוון שבפועל הבחינה לא בדקה יכולת חשיבה, כפי שתוכנן.

חברי המועצה הקשיבו בדיון גם לחוויותיהם של מספר נבחנים. כל נציג שטח את החוויה האישית שלו מהבחינה ותיאר את העוול שנגרם לו ולחבריו. הנבחנים הדגישו את ההכנה המקדימה לבחינה, המצריכה זמן רב ועלויות גבוהות ביותר.

מועצת רו"ח הציגה בדיון עמדה, לפיה השינוי במתכונת הבחינה הוא בבחינת שינוי בזהות ולא במהות. פלמור התייחסה לכניסתו של פרופ' חיים אסייג לתפקיד "מרכז הבחינה", שפעל כדי שהבחינה תבחן יכולת ניתוח וחשיבה לעומק, ולא רק שינון - ולפיכך, לדבריה, שונה סגנון השאלות. עם זאת, הבהירה פלמור כי אין כוונה לסגור את שערי המקצוע. היא הדגישה כי ההיפך הוא הנכון, בפרט בהתחשב במחסור הנוכחי במתמחים בראיית-חשבון.

בדיון במועצת רו"ח, נכחו גם נשיא לשכת רו"ח, יזהר קנה; נשיא לשכת רו"ח לשעבר, עופר מנירב, המכהן כחבר מועצה; ראש רשות המסים, משה אשר, המכהן גם הוא כחבר מועצה; יו"ר הוועדה המייעצת למועצה לנושא בחינות, פרופ' יורם עדן; מרכז הבחינה בחשבונאות פיננסית, פרופ' חיים אסיאג; הרפרנטים של הבחינה בחשבונאות, פרופ' אריה גנס ורו"ח אמיר סוראיה; וכן יו"ר ועדת בקרת האיכות לבחינה, רו"ח דב ספיר.

סטונדטים לאחר הדיון במועצת רו"ח מבהירים: "נדרוש מענה כולל גם עבור מי שייכשל"

ד' - אחד הסטודנטים שארגן את מחאת הסטודנטים לחשבונאות נגד רמת הקושי של בחינת המועצה בחשבונאות פיננסית במועד יולי, ונכח בדיון של מועצת רו"ח בנושא - אומר ל"גלובס" כי גם אם אחוז המעבר בבחינה יהיה בסופו של דבר גבוה - זה לא בהכרח יענה על כל ציפיות הסטודנטים, כיוון שהם דורשים מענה כולל, גם עבור אלו שייכשלו.

ד' מציין כי מהדיון עלה כי יש רוחות שנושבות בכיוונים מנוגדים ו"לא בטוח שמה שייקבע, יספק אותנו וימנע מאיתנו להגיש עתירה". לדברי ד', הוא זיהה בדיון מאבק כוחות בין יו"ר המועצה ומנכ"לית משרד המשפטים, עו"ד אמי פלמור, שנכונה לעזור לסטודנטים, לדעתו, אל מול הצד של אנשי המועצה, "ששם אין הכרה בטעות, למרות שהם אלו שאחראים על הבחינה". בעניין זה מסרה יו"ר המועצה, עו"ד אמי פלמור, כי היא "רואה בחומרה את האופן שבו נעשתה ההיערכות לבחינה, כפי שהיא באה לידי ביטוי מתלונות הנבחנים. חילוקי הדעות במועצה בעניין זה יוכרעו בדיוני המועצה, כמקובל".

בניגוד לעמדת המועצה, לפיה מטרת השינוי בנוסח הבחינה הייתה למשוך אנשים חושבים למקצוע ראיית-החשבון, ד' משוכנע שמי שכתב את הבחינה היה מעוניין להקשות על צעירים להיכנס למקצוע. "ההתנהלות הייתה פשוט קלוקלת, והיא נחשפה בדיון במועצה", הוא אומר. בכך מתייחס ד' לעובדה שהמועצה הודיעה בדיון שתגבש נוהלי בקרת איכות שיפרטו כיצד לבדוק את הבחינה - במקום להסתפק בנוהל הקיים שרק קובע מהי בקרת איכות ומי מבצעה.

ד' מציין כי הסטודנטים דורשים הקלות גם עבור הנבחנים שבסופו של דבר לא יעברו את הבחינה. "מזעור נזקים זה נחמד, אבל אנחנו דורשים שהמועצה תיקח אחריות ותתחשב בנבחנים, כך שלא רק שאחוזי המעבר יהיו כמו בשנים האחרונות כולן, אלא שבנוסף יינתן מענה כולל גם לאלו שלא יעברו". הסטודנטים דורשים לאפשר לנכשלים במועד יולי לגשת למועד הקרוב בחורף ולא להמתין כנדרש למועד האביב הבא. עניין זה חשוב לסטודנטים במיוחד, נוכח העובדה שנוהלי תקינה חדשים לבחינות צפויים להיכנס לתוקף ב-1 בינואר הקרוב, והם ישנו דרמטית את החומר הנדרש לבחינה.

לפיכך, טוענים הסטודנטים כי הנבחנים שיקבלו מתחת ל-31 (הציון שלא מאפשר גישה לבחינה במועד הקרוב) במועד יולי - הם ייאלצו להיבחן על החומר החדש. בנוסף, דורשים הסטודנטים, כי הנכשלים בבחינה לא ייאלצו לשלם שוב אגרה (771 שקל) עבור הבחינה במועד הנוסף אליו ייגשו.

ממוצע כולל

עוד מוחה ד' על כך שהנתונים שבהודעה לעיתונות של המועצה אודות הדיון, כוללים רק את אחוזי המעבר של מועדי האביב האחרונים, "בלי להזכיר את מועדי החורף. בחורף האחרון שקדם לנו, הציון היה גבוה בהרבה". ד' מבהיר כי הסטודנטים דורשים שהמועצה תתחשב בכלל הציונים בבחינות המועצה בחשבונאות פיננסית של השנים האחרונות, בבואה להחליט מה יהיה אחוז הנכשלים במועד יולי האחרון.

לדברי הסטודנט ד', "אם לא יינתן פתרון אמיתי לבעיה המורכבת גם מאחוזי המעבר וגם מפתרון לאלו שלא עברו - ניאלץ לעתור". ד' מוסיף כי חלק מהסטודנטים שנבחנו במועד יולי, חתומים על התמחות (סטז') שמתחילה בכל מקרה עוד לפני מועד הבחינה הבא בדצמבר, ולדבריו גם בכך יש להתחשב בעת הבדיקה.

באשר לחוויותיו בבחינה עצמה מספר ד' כי: "עברנו התעללות פיזית ונפשית של 9 שעות, וכולנו ישר הבנו שזה לא תקין ושהייתה פה מטרה להכשיל - בגלל זה לא חיכינו לציון, אלא מיד התאגדנו כדי לאסוף כסף לשכירת שירותיו של עו"ד אילן בומבך. מה שהצלחנו לעשות - התאגדות של כל-כך הרבה סטודנטים, ששמו כסף בלי להכיר אחד את השני ובלי לעכל עדיין מה בעצם קרה בבחינה - מעידה על העומס יוצא-הדופן שהיה בבחינה".

עוד כתבות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

ירידות קלות בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-11%

הנאסד"ק יורד ב-0.1% ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם