גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחת גינדי מעמידה למכירה 50% מקניון TLV בת"א

מתנהל משא ומתן למכירת חלקן של גינדי השקעות (25%) ושל משה ויגאל גינדי (25%) בקניון לפי שווי של 2.15 מיליארד שקל ■ רבוע כחול נדל"ן: "לא ידוע לנו על רצון למכור, יש לנו זכות סירוב"

חצי שנה לאחר פתיחת קניון האופנה גינדי TLV במתחם השוק הסיטונאי בתל-אביב, ל"גלובס" נודע כי חברת גינדי השקעות (25%) ומשה ויגאל גינדי (25%), מנהלים מגעים למכירת חלקם בקניון לפי שווי של 2.15 מיליארד שקל.

בחברת הרבוע כחול נדל"ן, השותפה 50% בפרויקט, מסרו כי "לא ידוע לנו על רצון למכור את חלקם של השותפים, אך ככל והדבר יתברר כנכון, לרבוע כחול נדל"ן מוקנית זכות סירוב שבכוונתה לממש". בעל השליטה באלון רבוע כחול הוא מוטי בן-משה.

קניון האופנה נפתח בחודש מארס האחרון, במקביל לטופס אכלוס שקיבל פרויקט המגורים הצמוד לקניון ושכולל למעלה מ-700 דירות. יזמיות הפרויקט, הכולל גם את חלק המגורים וגם את חלק הקניון, רבוע כחול נדל"ן (50%), גינדי השקעות (25%) ומשה ויגאל גינדי (25%) דיווחו כי בקניון בלבד הכולל 33 אלף מ"ר, הושקעו 1.5 מיליארד שקל. הקניון עומד כיום על תפוסה של 87%, והוא כולל תמהיל של רשתות אופנה פופולריות לצד רשתות אופנה יוקרתיות.

לאחרונה פורסמה הערכת שווי שערכו השמאים עדינה גרינברג ורונן כץ לקניון, שצורפה לדוחות הרבעוניים לבורסה של גינדי השקעות, לפיה שווי הקניון עומד על 1.813 מיליארד שקל. כמו כן, מאז פתיחת הקניון נשמעה ביקורת על תפוסת מבקרים דלה בו, שמקורה בין היתר בנגישות לא נוחה, ובהערכת השווי של BDO אף הוזכרו האיומים הרלוונטיים לכל הקניונים במטרופולין תל-אביב הכוללים הצפה בשטחי מסחר, ועליה ברכישות באתרי האינטרנט.

יחד עם זאת, ההערכות בשוק הן כי שווי הקניון, המשקף כיום תקופת הרצה, דווקא צפוי לעלות בטווח הקצר יחסית עם אכלוסו המלא והוספת מקומות הסעדה בתחומו, ובטווח הארוך יותר עם סיום העבודות ופתיחת הקו של הרכבת הקלה. על רקע הערכות אלה, נראה כי גינדי השקעות, שקופתה משוועת למזומנים, דורשת מחיר המשקף את עליית השווי הצפויה ולא את שוויו הנוכחי. את המשא ומתן למכירת חלקן של גינדי השקעות ומשה ויגאל גינדי, מנהל מנכ"ל ובעלי גינדי השקעות, מנור גינדי.

ד"ר רינה דגני, ראש מכון גיאוקרטוגרפיה, שערכה חוות דעת כלכלית לקניון עבור גינדי השקעות, אמרה בשיחה עם "גלובס" כי "אחוז גבוה מתושבי תל-אביב שאמורים היו להגיע לקניון, לא הגיעו, בעיקר בגלל תפיסה מחשבתית שהגישה לקניון אינה נוחה, ומרבית המבקרים בו הגיעו מחוץ לעיר. מבקרים אלה ציינו בשלושת החודשים האחרונים, כי הגישה לקניון נוחה וכוללת גם חניון חינם, וכי הם ישובו לקניון פעם נוספת. כלומר, מצאנו שמי שטרם ביקר בקניון, חושש להגיע אליו, אך מי שכן ביקר בקניון הביע דעה חיובית עליו ורצון לשוב לבקר בו".

דגני הוסיפה כי בקרוב יאוכלסו הדירות במגדלי המגורים שהוקמו, מה שיגדיל את כמות המבקרים בקניון, ובהמשך גם חלקו השני של הפרויקט שיגיע בסך הכל 2000 יחידות דיור. "זאת בנוסף למגדלי מגורים שצפויים לקום במתחם רשות השידור ובמתחם כנרית, שכולם ממוקמים במרחק הליכה מהקניון וצפויה להתגורר בהם אוכלוסיה אמידה. בנוסף לכך, באזור ממשיכים לקום מגדלי משרדים כמו מגדלי הארבעה של קבוצת חג'ג', ולהגדיל את הנתון של חצי מיליון מועסקים שמגיעים יום יום לתל-אביב".

לדברי דגני, האנשים שעובדים בסביבה לאוו דווקא קונים, אבל אוכלים ורוכשים מתנות למשרדים, פיתרון שמתחם שרונה לא מציע. "בנוסף, בעוד מספר שנים כשיסתיימו העבודות להקמת הרכבת הקלה, תהייה פריחה של האזור כולו, והקניון יהיה לא פחות טוב מעזריאלי שנהנה היום מאוכלוסייה שמגיעה מתחנת רכבת השלום, אז, צפויים הפידיונות בקניון לגדול משמעותית".

האג"ח התאוששו

במקביל, סדרת האג"ח של גינדי השקעות (ד'), שהיקפה כ-110 מיליון שקל, ריכזה עניין רב במהלך חודש יולי האחרון ורשמה ירידות שערים חדות במחזורי מסחר גדולים בעקבות עליית חששות המשקיעים מיכולת החברה להתמודד עם החזר החוב, שמועד הפידיון שלו הוא בעוד כמשנה (תחילת יולי 2018).

מאז הצליחה החברה להרגיע את החששות בחלקם, בין היתר כשמשפחת גינדי התחייבה לבצע הזרמת בעלים במקרה הצורך, והתשואה על האג"ח ירדה משיא של יותר מ-9% לרמתה הנוכחית כ-6.5%.

לפני שבוע וחצי, כחלק מדוחותיה הכספיים, עדכנה גינדי על הזרמה של 25 מיליון שקל ממשפחת גינדי לחברה, בדרך של הלוואת בעלים הצפויה להגדיל את ההון העצמי שלה (שעמד בסוף הרבעון השני על כ-6 מיליון שקל בלבד) ואשר תיפרע לאחר פירעון מלוא סכום האג"ח וההתחייבויות הבנקאיות שלה.

עוד בדוחות הציגה גינדי ירידה של כ-40 מיליון שקל (כ-2%) בשוויו של הקניון ל-1.81 מיליארד שקל, לעומת השווי ברבעון הראשון של השנה שעמד על 1.85 מיליארד שקל, וזאת ככל הנראה על רקע החולשה בפעילות השוטפת בו.

בדוחות עדכנה גינדי כי עד סוף חודש יוני נחתמו הסכמי שכירות לכ-27.6 אלף מ"ר וזכרונות דברים לכ-300 מ"ר נוספים, המהווים יחד כ-87% מכלל שטחי המסחר לשיווק - דומה לשיעור התפוסה הממוצע בקניון ברבעון השני של השנה (86%) שכולל בסך הכול כ-32 אלף מ"ר.

עוד עלה מהדוחות כי דמי השכירות הממוצעים למ"ר בחוזים שנחתמו במהלך הרבעון השני ירדו ב-6 שקלים ל-355 שקל לחודש, לעומת ממוצע של 361 שקל לחודש ברבעון הראשון. עוד בדוחות הנהלה החברה מעריכה כי "בהתחשב בבטוחות שהחברה יכולה להעמיד בדרך של שיעבוד נכסיה", ו"בהסתמך על דיונים שהחברה מקיימת עם גורמים מממנים", גינדי תוכל (יחד עם הזרמת בעלי השליטה) "לגייס, בסבירות גבוהה, מקורות מימון חלופיים שישמשו לפירעון מלוא התחייבויותיה במועדן".

מגינדי השקעות נמסר: "במידה ויהיה לנו מה לדווח, נעשה זאת כנדרש".

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר