גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי הסדר החוב הגדול: קבוצת אלון יוצאת להנפקה

חברת ההחזקות תנסה לגייס בהנפקת המניות לפחות 120 מיליון שקל לפי שווי מינימלי של 200 מיליון שקל אחרי הכסף ■ בעלי המניות הקיימים, שרגא בירן וארגוני הקניות של הקיבוצים, יישארו לאחר ההנפקה עם החזקה של 13.7% בלבד ממניות קבוצת אלון

שרגא בירן / צילום: איל יצהר
שרגא בירן / צילום: איל יצהר

הנפקת קבוצת אלון בבורסה בת"א יוצאת לדרך. פחות מחמישה חודשים לאחר השלמת הסדר החוב בחברה, מתקרבת החברה לביצוע אחד השלבים המרכזיים בו - גיוס של לפחות 120 מיליון שקל בהנפקת מניות לציבור לפי שווי מינימלי של 200 מיליון שקל אחרי הכסף.

אמש פרסמה קבוצת אלון תשקיף להנפקת מניות חדשות לציבור בבורסה, שיהוו לאחר ההנפקה כ-60% מהון המניות של החברה. בנוסף, כחלק מהסדר החוב שהושלם כאמור השנה, יקבלו מחזיקי האג"ח של החברה כ-25% ממניותיה לאחר ההנפקה. כך, שבעלי המניות הקיימים, קרי שרגא בירן וארגוני הקניות של הקיבוצים, יישארו עם החזקה של 13.7% בלבד מהחברה. את היתרה - 1.3% מהמניות - יקבלו המנכ"ל אבי גפן והיו"ר שוקי אורן.

את ההנפקה תוביל חברת דיסקונט חיתום בראשות צחי סולטן, כאשר המטרה היא להתחיל בפגישות עם משקיעים מוסדיים (רוד שואו) עוד לפני ראש השנה כדי להשלים את ההנפקה לפני יום כיפור. יש לציין כי הסדר החוב של קבוצת אלון קובע שאם החברה לא תשלים גיוס של לפחות 120 מיליון שקל עד ל-1 באוקטובר, תועבר הבעלות המלאה בחברה לידי מחזיקי האג"ח.

קבוצת אלון היא חברת החזקות שספגה טלטלות רבות בשנים האחרונות בעקבות מינוף גבוה ושחיקה בערך נכסיה.

בין השאר, נאלצה הקבוצה להתמודד עם קריסת החברה הנכדה מגה קמעונאות, שהובילה את קבוצת אלון לאבד את השליטה בה ובחברת רבוע כחול נדל"ן.

קבוצת אלון בונה על הגז

מתשקיף החברה עולה כי לאחר השלמת הסדר החוב, עמדה בסוף יוני יתרת החוב למחזיקי האג"ח על 1.5 מיליארד שקל. בנוסף לכך נותרו לקבוצת אלון חובות של 30 מיליון שקל לבנק הפועלים ושל 103 מיליון שקל למס הכנסה.

את החובות הללו אמורים לשרת ארבע נכסים מרכזיים, אחד שיוחזק לטווח ארוך, אחד לטווח של כשנתיים ועוד שני נכסים נוספים המיועדים למימוש בחודשים הקרובים. יש לציין, כי כל מכירה של נכס תשמש לפירעון מוקדם של חוב למחזיקי האג"ח.

לדעת המנכ"ל גפן, בצירוף המזומנים בקופה ותמורת ההנפקה, יעמוד השווי הכלכלי של נכסי קבוצת אלון על כ-2 מיליארד שקל, וזאת לעומת היקף התחייבויות של כ-1.6 מיליארד שקל. כתוצאה מכך, השווי הכלכלי הנקי של נכסי החברה (NAV) יעמוד על כ-400 מיליון שקל.

הנכס שקבוצת אלון מתכננת להמשיך ולהחזיק בטווח הארוך הוא 79.6% ממניות חברת אלון חיפושי גז, שמחזיקה ב-4% ממאגר תמר. אלון גז נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-840 מיליון שקל, כך ששווי ההחזקה של קבוצת אלון בה מסתכם בכ-670 מיליון שקל. עם זאת, לדעת בכירי החברה מגלם שווי זה דיסקאונט מהותי ביחס לערך האמיתי הגלום בהחזקה של 4% מתמר.

"עסקאות קודמות שבוצעו לאחרונה עם הראל ותמר פטרוליום, מצביעות על כך שהשווי הכלכלי של החזקת קבוצת אלון (בשרשור) במאגר תמר עומד על למעלה מ-900 מיליון שקל", מדגישה החברה. כך למשל, העסקה שעשתה נובל עם הראל, שיקפה שווי של 123 מיליון דולר לכל 1% במאגר, בעוד שהנפקת תמר פטרוליום שיקפה שווי נמוך יותר של כ-110 מיליון דולר לכל 1% במאגר.

הנכס אותו מעוניינת קבוצת אלון להחזיק לטווח של כשנתיים, הוא 6 מיליון מניות של חברת בתי הזיקוק האמריקאית דלק US (כ-7.4% מהחברה) בעלות שווי שוק של 154 מיליון דולר (540 מיליון שקל). למחזיקי האג"ח קמה לאחרונה הזכות לדרוש מימוש מיידי של החזקה זו, אולם באסיפה שהתקיימה החליטו המחזיקים שלא לפעול למימוש המניות עד קבלת החלטה אחרת בנושא, שתגיע כנראה אם תירשם שחיקה מהירה במחירי מניית דלק US.

שני הנכסים הנוספים שמחזיקה קבוצת אלון ושמיועדים למכירה בחודשים הקרובים, הם 8% ממניות רשת תחנות התדלוק דור אלון ו-56.8% ממניות חברת ישראל קנדה ניהול כבישים מהירים, שמחזיקה ב-51% ממניות החברה שמפעילה ומתחזקת את כביש 6 ואת מנהרות הכרמל.

במסגרת התשקיף, פרסמה קבוצת אלון גם תזרים חזוי לשנתיים הקרובות, ועל פיו היא צופה לקבל עד סוף 2017 תמורה נטו של כ-196 מיליון שקל ממכירת החזקותיה בישראל קנדה ובדור אלון. בהנחה שמניות דור אלון יימכרו במחיר השוק שלהן (כ-70 מיליון שקל), הרי שעל ההחזקה בישראל קנדה מצפה קבוצת אלון לקבל כ-126 מיליון שקל, המשקף שווי חברה של 222 מיליון שקל.

על פי התשקיף, סיימה ישראל קנדה את 2016 עם רווח נקי של 42 מיליון שקל, כאשר במחצית הראשונה של 2017 גדל הרווח הנקי שלה ב-9% ל-24 מיליון שקל.

בנוגע להחזקה בדור אלון, מציינת קבוצת אלון כי מוקדם יותר השנה הוגשה כנגדה תביעה בנושא מצידה של החברה הבת לשעבר, אלון רבוע כחול, שנמצאת כיום בעלות מוטי בן משה. לפי התשקיף, טען בן משה כי אותן מניות נמכרו מרבוע כחול לקבוצת אלון בעסקה שלא אושרה כדין, ולכן תבע את קבוצת אלון בדרישה שהן יוחזרו לרבוע כחול בתמורה לאותו הסכום ששולם עבורן בעבר - 50 מיליון שקל.

זאת כאשר שווי המניות כיום עומד כאמור על 70 מיליון שקל. קבוצת אלון התנגדה ובדיון בביהמ"ש שהתקיים בחודש יולי נקבע כי הנושא יעבור לגישור בפני השופט בדימוס בועז אוקון.

ההוריקן עזר לדלק US

את קבוצת אלון מובילים, כאמור, המנכ"ל אבי גפן והיו"ר שוקי אורון, שמונו לתפקידם בחודשים האחרונים. מהתשקיף עולה כי שכרו הקבוע של גפן עומד 85 אלף שקל (ברוטו), בעוד שאורן זוכה לדמי ניהול חודשיים של 30 אלף שקל הצמודים למדד המחירים לצרכן. עם זאת, בקבוצת אלון מדגישים כי כל עוד ימשיך גפן לכהן במקביל גם בתפקיד יו"ר החברה הבת אלון גז, הרי שהיא תישא בחלק מעלות שכרו באמצעות גז דמי ניהול חודשיים של 25 אלף שקל שתשלם לקבוצת אלון.

לדעת גפן, קיים פוטנציאל השבחה מהותי בשנתיים הקרובות בדלק US, לאחר שזו השלימה לפני כחודשיים את רכישת מלוא הבעלות בחברת אלון USA בעסקת מניות.

החברה הממוזגת מפעילה ארבעה בתי זיקוק בטקסס, לואיזיאנה וארקנסו, ומחזיקה בעוד שלושה בתי זיקוק בקליפורניה שפעילותם הופסקה ב-2012. שני בתי הזיקוק שלה בטקסס ממוקמים הרחק ממימי מפרץ מקסיקו - אחד בעיר טיילר והשני בעיר ביג ספרינג, ולכן לא נפגעו כלל מסופת ההוריקן הארווי שפקדה את האזור בחודש שעבר.

לדברי גפן, שגם משמש כדירקטור בדלק US, ההוריקן עזר לחברה מאוד. "בארה"ב נפגעו בערך 17% מכושר הייצור של זיקוק הדלק. באזור של יוסטון ובאזור העיר קורפוס קריסטי נסגרו בסופה כל בתי הזיקוק - חלקם מהגדולים ביותר בארה"ב. גם הצנרת נסגרה ואחר כך כמובן לוקח כמה ימים להפעיל מחדש את כל המערך הזה. אצל דלק US שום דבר לא נפגע ויש מלאי לשבעה ימים גם אם היה קורה משהו.

"בעקבות הסופה המחירים עלו לכ-28 דולר לחבית בנזין ולכ-24 דולר לסולר, לעומת 11 דולר לחבית בימים רגילים. זה המון. ככה שהיה גם חוסר בכושר זיקוק וגם חוסר בתזקיקים, בעוד שדלק US עבדה בתפוקה מלאה בכל בתי הזיקוק שלה. וזה אמור להתבטא בתוצאות גם של אוגוסט וגם של תחילת ספטמבר, עד שהמצב יחזור לשגרה. אבל הרבעון השלישי אמור בגלל זה לבלוט מאוד לטובה".

"בדלק US אני רואה את המנוע ואת מה שמעניין משקיעים לקנות מניות בהנפקת קבוצת אלון. והסיפור פה זה המינוף שקבוצת אלון מעניקה על ההשקעה בדלק US, כי אם המשקיעים בהנפקה קונים 60% בקבוצת אלון ב-120 מיליון שקל, שהם 35 מיליון דולר, אז הם מקבלים חשיפה ל-6 מיליון מניות דלק US שבידי החברה שנסחרות סביב 25 דולר למניה, כלומר שווי של כ-150 מיליון דולר.

במסגרת הזימון לאסיפות בעלי המניות שזומנו לאשר את המיזוג בין דלק US לאלון US, פרסמו שתי החברות את תחזית ה-EBITDA של כל אחת מהן בנפרד לחמש השנים הקרובות, וזה בלי להתייחס ליתרונות המיזוג ביניהן.

לפי אותן תחזיות, כל אחת מהן אמורה ב-2019 לרשום EBITDA של 350-400 מיליון דולר, כאשר המיזוג ביניהן אמור לייצר עוד 100 מיליון דולר בשנה מסינרגיה ביניהן. כך שהגענו ל-EBITDA של 900 מיליון דולר בשנה לחברה הממוזגת.

גפן מצפה לזינוק במניית דלק US

בנוסף, יש את המהלכים שיזם עוזי ימין, יו"ר ומנכ"ל דלק US, להעביר לחברה הבת דלק לוג'יסטיקס את פעילות מסופי החלוקה של אלון USA.

גפן: "נכון. רמות המכפילים על ה-EBITDA שמקבל תחום הזיקוק בארה"ב עומד על בערך 4-5, בעוד שהמכפילים על ה-EBITDA בתחום הלוגיסטיקה הם בערך 9-10. ככה, שאותו EBITDA של הפעילות הלוגיסטית של אלון USA, שנמצא כרגע תחת חברת הזיקוק ומקבל מכפיל של 4-5, יקבל מכפיל כפול כשהוא יירד לשותפות דלק לוג'יסטיקס".

"ככה שלהבנתי, אחרי שכל מהלכי המיזוג יושלמו, נראה מהם תוספת של כ-1 מיליארד דולר לשווי של דלק US  (שנסחרת כיום לפי שווי של כ-2.1 מיליארד דולר, ע"כ). סיום התהליך אמור להיות באמצע 2018, ולכן כשאני אומר שתוך שנה וחצי עד שנתיים המניה של דלק US יכולה להיסחר סביב 40 דולר ואפילו יותר מזה, זה מבוסס על יעילות, סינרגיה, תוספת ל-EBITDA ושינויי המכפילים.

"במונחי מניה, מדובר על תוספת של 11-12 דולר למניה (לעומת כ-25 דולר כיום, ע"כ), ואז מצבה של קבוצת אלון כבעלת מניות הוא אחר, וזה מה שאני גם אומר למחזיקי האג"ח.

"בעצם כל הפוטנציאל הולך למי שיקנה מניות בהנפקה, כי אם בעוד שנה וחצי נמכור את מניות דלק US במחיר של 40 דולר למניה, נקבל עליהן 240 מיליון דולר, שהם 950 מיליון שקל מתוך חוב של 1.6 מיליארד שקל.

"זה יביא לפירעון מרבית החוב ויהפוך את אלון לחברה רגילה מבחינת רמת החוב שלה. זאת הסיבה לאופטימיות שלי, שאם זה יקרה, הרי שהמשקיעים החדשים יוכלו להרוויח כאן הרבה מאוד כסף".

- ואיך תסגרו את הדיסקאונט באלון גז?

"יש כל מיני אפשרויות. אפשר למשל למכור עוד 10% מאלון גז כדי שהמניה שלה תיכנס למדדים המובילים בבורסה. רק כדי להבין, כיום אלון גז נסחרת בשווי של 840 מיליון שקל כשהיא מחלקת דיבידנד של 100 מיליון שקל בשנה. אז תחשוב על תשואת הדיבידנד בשווי הנוכחי".

- אבל אין רצון למכור את ההחזקה כולה?

"אין רצון. נישאר עם מניות אלון גז ונפעל עם מה שיש. נוכל לעשות כל מיני דברים בתחום האנרגיה, כמו למשל להגדיל את ההחזקה שלנו במאגר תמר. יש לי כל מיני רעיונות בנושא, אפילו לנסות למזג את אלון גז עם תמר פטרוליום".

קבוצת אלון

קבוצת אלון

עוד כתבות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש