גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאות חשבונות ישראלים בגרמניה על הכוונת ברשות המסים

אחרי הבנקים בשווייץ ו"מסמכי פנמה", הגיעה לרשות רשימה של מאות חשבונות של ישראלים בבנקים גרמניים עם מאות מיליוני אירו - חלקם כנראה עם כספים מתקופת השואה ■ גילוי מרצון – כל מה שצריך לדעת

עו"ד רו"ח משה אשר / צילום: איל יצהר
עו"ד רו"ח משה אשר / צילום: איל יצהר

מחזיקים חשבון בנק בגרמניה? התכוננו לדפיקה בדלת מרשות המסים. ל"גלובס" נודע, כי במסגרת מלחמתה בהון השחור השיגה לאחרונה רשות המסים רשימה הכוללת פרטים בנוגע למאות חשבונות בנק של ישראלים בבנקים בגרמניה. כעת מעבדת את הרשות המידע על-מנת לאתר את בעלי החשבונות שלא דיווחו על הכספים ועל הכנסותיהם מהחשבונות.

עוד נודע ל"גלובס" כי רשימת הישראלים שהתקבלה, כוללת מידע אישי, דפי ומספרי חשבון, היקף הכספים שמחזיק כל בעל חשבון ופרטים נוספים. ברשימה נכללים חשבונות בהיקפים כספיים שונים, החל ממאות מיליוני אירו ועד חשבונות "קטנים" לכאורה של מיליוני אירו בודדים. על בסיס היקפים אלה ניתן להניח, כי הרשימה תחשוף שמות של כמה מאנשי העסקים הבולטים והעשירים במשק. בנוסף, בחלק מהחשבונות ייתכן שמדובר בכספי ירושות ובכספים שהתקבלו מהרשויות בגרמניה כרנטה או פיצוי בגין השואה.

רשות המסים בוחנת בימים אלה את החומרים המצויים ב"רשימה הגרמנית", על-מנת לאתר מעלימי מס. בשלב הראשון תבחן הרשות ותמיין את החומר, ותשווה אותו לדיווחים של אותם ישראלים לרשויות המס ולמידע המצוי במאגריה. בתהליך מיון המסמכים יזוהו אלה מבין הלקוחות שבהתנהלותם השוטפת מול הרשות כללו דווח על החשבונות בגרמניה, וכן אלה שדווחו על קיום החשבון במסגרת הליך הגילוי מרצון שאפשרה הרשות עד סוף שנת 2016 (הליך הצהרה וולנטרית על נכסים לא-מדווחים, ללא הליך פלילי).

עצם החזקת חשבון בנק בחו"ל, אינו מהווה עבירת מס או עבירה בכלל, אך קיימת חובת דיווח על החזקה כזאת, ולא כל הישראלים הפועלים בחו"ל, מקיימים אותה. לפי החוק, אזרח ישראלי רשאי לנהל חשבון בנק בחו"ל, אך עליו לדווח לרשות המסים על קיום החשבון ועל ההכנסות שהופקו בו, בהן מריבית, מדיבידנד ומרווחי הון.

חילופי מידע

"הרשימה הגרמנית" מצטרפת לשלל רשימות של ישראלים המנהלים חשבונות בנק בחו"ל, עליהן הצליחה רשות המסים לשים את ידה בשנים האחרונות. הידועה בהן היא רשימת לקוחות בנק UBS-שווייץ, שחשיפתה הביאה לחקירתם של עשרות לקוחות לא-מדווחים, ולהגשת מספר כתבי אישום בפרשה. רשימות נוספות שהתקבלו בידי הרשות הן רשימת החשבונות הסודיים בבנק HSBC-שווייץ ומסמכי פנמה.

הרשימות הפתיעו רבים בשל זהותם של הלקוחות. בין היתר התברר, כי מחזיקי חשבונות סודיים בחו"ל אינם רק אנשי עסקים אמידים אלא גם שכירים.

"הרשימה הגרמנית" הושגה במסגרת שיתוף פעולה וחילופי מידע בין רשות המסים בישראל לרשויות בגרמניה. מדובר בהמשך המדיניות המוצהרת של מנהל רשות המסים, משה אשר, שלפיה במסגרת מאבק הרשות בהון השחור מאתרת הרשות רשימות של ישראלים המחזיקים כספים לא-מדווחים בחו"ל, הן באמצעות השגת רשימות "לא רשמיות", המודלפות על-די עובדים באותם בנקים בחו"ל, והן במסגרת חילופי המידע הרשמיים עם המדינות.

מנהל רשות המסים אמר לאחרונה כי "הרשות עוסקת הרבה מאוד באיסוף מידע על כסף ישראלי בעולם, באמצעות הרשימות שמגיעות אלינו... התחלנו בהחלפת מידע עם ארה"ב, והחל מהשנה הבאה נחליף מידע עם למעלה מ-90 מדינות. העולם נסגר, זו המגמה. נגיע אל כולם".

במקביל, פועלת הרשות בחודשים האחרונים לחידוש נוהל גילוי מרצון המאפשר לנישום ל"הלבין" הון שחור, תוך תשלום מס, אך מבלי שחרב הפלילים מונחת על הצוואר.

במסגרת הנוהל שהסתיים ב-31 בדצמבר 2016, נחשפו כ-25 מיליארד שקל בכ-7,400 בקשות לגילוי מרצון, וגביית המס בגינו עומדת על כ-3 מיליארד שקל. מאז פקיעת הנוהל, לא עומדת למעלימי הכספים האפשרות להצהיר על הונם ללא חשש מהדין הפלילי, ועל כן בעלי החשבונות ב"רשימה הגרמנית" שלא דיווחו על הכנסותיהם חשופים גם למעצר ולהליך פלילי.

מרשות המסים נמסר: "בהמשך למאמצים לקבל רשימות של ישראלים המחזיקים חשבונות בנק וכספים בחו"ל, בהן רשימת UBS, HSBC ומסמכי פנמה, פעלה הרשות להשיג גם רשימה בנקאית מגרמניה. הרשימה אכן בידינו, והטיפול בה יחל בחודשים הקרובים".

מסמכי פנמה: מידע על 1,500 חברות של ישראלים במקלטי מס

פרשה מפורסמת נוספת שנחשפה במסגרת מלחמתה של רשות המסים בהון הישראלי השחור, היא פרשת "מסמכי פנמה", שהובילה אף היא למעצרם של ישראלים החשודים בהעלמת הכנסות בהיקף מיליוני שקלים. "מסמכי פנמה" הם אוסף של 11.5 מיליון מסמכים חסויים של חברת עורכי-דין מפנמה, שהודלפו בידי אלמוני ומכילים מידע על יותר מ-200 אלף חברות מכל העולם, ועל בעלי מניותיהן, וכן ראיות לפעילות פיננסית ענפה של פוליטיקאים מרחבי העולם.

ברשות המסים ממשיכים כל העת לבחון את רשימת השמות של הישראלים הנמנים ב"מסמכי פנמה", כדי לאתר כאלה שלא דיווחו על הכנסותיהם. הרשות אף הרחיבה את פעילותה נגד חברות לא-מדווחות שפתחו ישראלים במקלטי מס. בין היתר, פשטו חוקרי מס הכנסה על משרדיהן של חברות בארץ המספקות שירותי הקמת חברות "אוף-שור" לישראלים, וכן על משרדי עורכי-דין המעניקים שירותי פתיחת חברות בחו"ל ומלווים לקוחות בהליך. בעקבות זאת, מחזיקה הרשות במידע מקיף על ישראלים שפתחו כ-1,500 חברות בפנמה ובמקלטי מס נוספים.

העצורים הראשונים בפרשה היו אנשי העסקים חיים טולדנו מתל-אביב וסער פילוסוף מחיפה, שנעצרו לפני ראש השנה אשתקד על-ידי רשות המסים, בחשד להעלמת הכנסות בהיקף מיליוני שקלים, שמקורן בחברות הרשומות במקלטי מס בחו"ל. זאת, במסגרת חקירה המכונה "עיר מקלט", המתנהלת בפקיד שומה-חקירות-מרכז ברשות המסים בעקבות חשיפת "מסמכי פנמה".

רשימת HSBC-שווייץ: 8,000 ישראלים שהחזיקו במצטבר 10 מיליארד דולר

רשימה נוספת המספקת לרשות המסים חשודים בהעלמת מס הושגה במסגרת פרשת החשבונות הסודיים בבנק HSBC-שווייץ.

חקירת הפרשה החלה בעקבות מידע שהגיע ליחידה למיסוי בינלאומי ברשות המסים, ובמסגרתו הועברה לרשות באוגוסט אשתקד רשימה של יותר 8,000 ישראלים שהחזיקו חשבונות בבנק השווייצרי HSBC הון מצטבר של כ-10 מיליארד דולר. חשבון הבנק הגדול ביותר שהחזיק ישראלי בבנק השווייצרי, היה בהיקף של 1.5 מיליארד דולר.

בין היתר נחשף, כי בין בעלי החשבונות של הבנק בשווייץ נמנים גם יו"ר בנק הפועלים לשעבר, יאיר סרוסי, ואיש העסקים בני שטיינמץ ואחיו דניאל שטיינמץ. חלק מבעלי החשבונות דיווחו עליהם ועל ההכנסות הנובעות מהכספים בתוכם כחוק, בהם חלק מאנשי העסקים הבכירים ששמם עלה במסגרת הרשימה. אולם, אחרים - כפי שהתברר לרשות - לא פעלו באופן דומה.

זמן קצר לאחר חשיפת הרשימה של הבנק, בוצע גל המעצרים הראשון בפרשה, במסגרתו נעצרו ארבעה אחים יהלומנים בחשד להחזקת חשבונות בנק בסכומים של עשרות מיליוני שקלים. בהמשך, בנובמבר אשתקד, נעצר יהלומן נוסף בפרשה, לאחר שרשות הסמים חשפה חשבונות שלו בבנק השווייצרי בהיקף של למעלה מ-16 מיליון שקל. חלק מהחשבונות היו בבעלותו הבלעדית וחלקם בבעלות משותפת עם ילדיו ורעייתו. 

רשימת UBS-שווייץ: פגישות במלון פאר בתל-אביב להשגת לקוחות לבנק

פרשת בנק "UBS-שווייץ" שהתפוצצה ביוני 2014 הובילה למעצרים של עשרות ישראלים החשודים בהעלמת מס, באמצעות החזקת חשבונות סודיים בבנק השווייצרי. לידי רשות המסים הגיעו רשימות חשבונות של לקוחות ישראלים של בנק UBS-שווייץ, לגביהם קיים חשד שלא דווחו כחוק. הודות לרשימה כבר הוגשו מספר כתבי אישום.

העצור הראשון בפרשה היה רוני אליאס, יועץ השקעות בבנק UBS השווייצרי, שנעצר בסיומה של פגישה עם לקוחות שנערכה במלון פאר בתל-אביב, שהתנהלה תחת עינם הפקוחה של חוקרי רשות המסים. אליאס נהג לגייס לקוחות עבור הבנק השווייצרי בישראל, באופן דיסקרטי וללא תיעוד. בחיפושים שנערכו בחדר המלון של אליאס נמצאו רשימות של מאות ישראלים המחזיקים בחשבונות בנק בלתי-מדווחים בשווייץ, שהוא היה אחראי ישירות על הטיפול בהם.

ביוני 2016 הוגש כתב אישום ראשון בפרשה, בחשד כי בעלי "קליניקה און" לשעבר העלימו הכנסות ביותר מ-763 מיליון שקל, בין היתר באמצעות חברות-קש בפנמה ובאיי הבתולה ומלביני כספים בבתי קזינו ברומניה. ביולי האחרון הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לשמונה חשודים בשבעה תיקים, כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בגין העלמת הכנסות פיננסיות מהשקעותיהם בבנק השווייצרי. בין החשודים: אנשי עסקים, עו"ד ושכירים, הנחשדים בהעלמת הכנסות פיננסיות בגובה הנע בין מאות אלפי שקלים ועד כ-5 מיליון שקל.

העולם נסגר: מקלטי המס החדשים - דובאי, שנחאי וסינגפור

בשם המאבק בהון השחור התעצמה בשנים האחרונות המגמה לשיתוף-פעולה גלובלי ולהעברת מידע בין המדינות. בין היתר, נכנס לתוקפו גם הסכם ה-FATCA, שבמסגרתו החלה רשות המסים להעביר מידע למקבילתה האמריקאית (IRS) על נכסים פיננסיים של אזרחים בעלי זיקה לארה"ב; ובתמורה - לקבל מידע על ישראלים בעלי חשבונות בארה"ב. בנוסף, עתידה הרשות לקבל מידע ממדינות רבות נוספות במסגרת הסכם ה-CRS - שיזם ארגון ה-OECD, הקובע חילופי מידע אוטומטיים בנוגע לחשבונות פיננסיים של תושבים זרים באירופה.

אולם, נכון להיום, רוב הרשימות המדוברות שנבחנות על-ידי הרשות אינן רשימות רשמיות המועברות ממדינות אחרות לידי רשות המסים. מדובר בעיקר בפרטים ורשימות שמודלפות על-ידי גורמים לא- רשמיים. התוצאה של קבלת המידע: הכספים הלא-מדווחים ברחבי העולם, מחפשים "בתים" חדשים - מקלטי מס חדשים.

לדברי עו"ד ליאור נוימן, ראש תחום מסים במשרד ש. הורוביץ, "בעבר הוסתרו עיקר הכספים של ישראלים בחשבונות בנק בשווייץ וחלקם בחשבונות בנק במזרח הרחוק, בהונג-קונג ובסינגפור. היום המערכת הבנקאית בשווייץ מתייגת אנשים לפי המדינות שאליהן הם שייכים ובעצם לוחצת עליהם לדווח על הכספים שלהם במדינות המוצא, כדי לא להיות חשופה לסנקציות כמי שמשמשת מקלט מס. חלק מהבנקים הגדולים כבר סגרו חשבונות לישראלים וללקוחות זרים נוספים. הבנקים הקטנים מפעילים לחץ על אנשים לסגור את החשבון ולקחת את הכסף, או להעביר לידיהם אישור שהם עשו גילוי מרצון במדינות המוצא, או שמלכתחילה הכסף דווח לצרכי תשלום מס כדין". לאן העבירו כל הישראלים את הכסף שהיה בשווייץ?

עו"ד נוימן: "חלק גדול מהאנשים האלה נכנסו להליך של גילוי מרצון שהסתיים בדצמבר 2016. אני עצמי טיפלתי בלקוחות שדיווחו על 3 מיליארד שקל שהחזיקו בחשבונות בחו"ל. אלפי משפחות שלא כולן חייבות במס על הכסף הזה, כיוון שמקורו בירושות או מקורות אחרים. אחרים עזבו את הארץ, או הציגו מצג, בפני הבנק בחו"ל, כאילו הם תושבי מדינה אחרת, ואז המדינה שבה יש להם חשבון בנק, כבר לא תעביר עליהם מידע לישראל. למשל, מי שפתח חשבון באמצעות פספורט רוסי או אחר, לא יועבר בגינו מידע לישראל".

מקלטים נוספים לכסף הישראלי השחור נמצאו במקומות פחות ידידותיים לישראל. לדברי עו"ד נוימן, "ישראלים שלא יכלו להיכנס להליך גילוי מרצון, מצאו דרכים להעביר כספים או להחזיק אותם במקומות שעדיין ניתן להחזיק, למשל דובאי, הונג קונג וכמה מקלטי מס בקריביים. אני לא ממליץ על החזקת כספים שם, אבל הם עדיין לא מעבירים מידע לישראל".

לדברי עו"ד אורי גולדמן, המתמחה באיסור הלבנת הון ועבירות כלכליות, "בעקבות פריצת החיסיון הבנקאי בשווייץ, ניתן לצפות בתזוזה של מאות מיליוני דולרים למדינות בהן הרגולציה עדין לא הגיעה: למשל סינגפור, בליז, סין (שנחאי, שנזן); הונג קונג, ולבנקים במקלטי מס ("אוף שור") שייקח עוד זמן עד שהרגולציה תגיע אליהן, בהם איי הבתולה הבריטיים, ג'רסי, לוקסמבורג, סיישל ועוד.

"אלא שמעבירי הכספים צריכים לדעת שבמדינות פחות מפותחות, הסיכון לקרן גדל, ושבכל מקרה, חלק מהמדינות הללו, במוקדם או במאוחר, יצטרפו למדינות הנאורות והמשתפות מידע.לאט-לאט העולם נסגר ל'הזזת' כספים".

הרשימות השחורות

עוד כתבות

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק, והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל

העיצומים יתמקדו בתוכנית הטילים והכטב"מים האיראנית • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • שר החוץ האיראני נחת בניו יורק • מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • עדכונים שוטפים 

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה