גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיוחד: מנכ"לים במשק מסכמים את השנה הראשונה בתפקיד

עד כמה שונה הייתה השנה, מהם הכלים והניסיון שהם הביאו מהתפקיד הקודם, ועם מה היו צריכים ללמוד להתמודד?

חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן
חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן

"השנה הבנתי את חשיבות ההון האנושי"

רו"ח חזי עובדיה, מונה השנה למנכ"ל קבוצת ISS ישראל

- מה עושה החברה שבראשה אתה עומד?

"אנחנו חלק מ-ISS העולמית, ומספקים שירותי הסעדה, ניקיון, אחזקה וקייטרינג תעופתי ללקוחות בשוק הפרטי והמוסדי".

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"בתפקידי הקודם שימשתי כסמנכ"ל הכספים של הקבוצה, וקודם לכן מילאתי מגוון תפקידי ניהול כספים בכירים בחברות רב לאומיות באנגליה ובישראל".

- איך אתה מסכם את השנה שהייתה?

"אני מרגיש שמאז שנכנסתי לתפקיד, זו תקופה מלאת עשייה, שינויים חיוביים ושיפור. זה בית הספר הכי טוב שלמדתי בו. בהיותי רואה חשבון בהשכלתי ומהניסיון שצברתי עד כה, יש לי יכולת לנתח מידע ולראות את התמונה הכוללת. זה עוזר לי בבקבלת החלטות בצורה רציונלית יותר. אני נמצא לא מעט בשטח, מבקר לקוחות ומקבל מהם רשמים, גם חיוביים וגם דברים שצריך לשפר.

"אני מגדיר עצמי כאדם של אנשים, שמחובר מאוד לשטח. עכשיו יותר מבכל תפקיד אחר, אני מבין שההון האנושי של החברה הוא המשאב העיקרי. לכן החלטתי להקצות משאבים רבים יותר מבעבר לטיפוח ולפיתוח עובדי החברה. למדתי שחשוב לדבר עם העובדים, להקשיב להם וליזום חיבורים לטובת גיבוש חברתי".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"להמשיך להתפתח ולגדול, הן בהיבט האישי והן בהיבט של החברה - להוביל ולפתח אותה כחברת שירותים מובילה. אני מאחל לעצמי להמשיך בפיתוח המשאב האנושי ולדאוג לרווחת העובדים. זה המפתח להצלחה".

חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן

"להוביל מתוקף האישיות ולא מתוקף הסמכות"

ליליה נחמן, מונתה השנה למנכ"לית רשת התיווך אנגלו סכסון

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"הגעתי מארגון בית אקשטיין שנותן שירות לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, שם כיהנתי כמנכ"לית במשך שנתיים, מתוך תשע שנים בהן עבדתי בארגון בתפקידים שונים. עדינה חכם שמינכ"לה את אנגלו סכסון, שיתפה ברצון שלה לפרוש, וחברה משותפת עשתה בינינו חיבור".

- איך את מסכמת את השנה הראשונה?

"עוד לא סיכמתי שנה שלמה, אבל אחרי שהבנתי מה התפקיד ונפגשתי עם עדינה חכם, זו היתה אהבה ממבט ראשון, כמעט ללא קשר לניסיון בתחום. למרות שאני לא מגיעה מעולם הנדל"ן והשיווק, אני מגיעה מעולם הניהול ומעולם של אנשים ולכך נזקקה הרשת. היו לי פרפרים בבטן מהעובדה שאני הולכת להיכנס לתחום שהוא זר לי, ושונה ממה שהכרתי. למרות הפרפרים אני מקבלת תמיכה בלתי רגילה. אני מביאה 30 שנות ניסיון בניהול אנשים שונים ומשתנים. בסופו של יום, גם הזכיינים ברשת הם אנשים שמנהלים אנשים, ודווקא מהמקום הזה, היה לנו חיבור.

"עברתי חפיפה, נפגשתי עם כ-50 זכיינים שמנהלים כ-80 סניפים בארץ, ונפגשתי כמעט עם כל המתווכים. כ-500 במספר. אני עדיין בתהליך של למידה, ממש מרצפת הייצור. אני מקפידה ללכת לכנסים ולומדת את הענף גם מעיתונות וספרים מקצועיים. מבחינתי מדובר באתגר גדול, מפני שאחרי שנים של ניהול בתפקידים שונים, זו הפעם הראשונה שאני ממנכ"לת ארגון שלא מתקיימים בו יחסי עובד-מעסיק עם הזכיינים, והצורך הוא להוביל את הרשת בין היתר, מתוקף האישיות ולא מתוקף הסמכות".

- מה תאחלי לעצמך לשנה הבאה?

"גיליתי ברשת אנשים מעולים ואיכותיים ששברו לי סטיגמות אחרי ששנים חשבתי שתחום התיווך הוא לא תחום מושך.

"גיליתי אנשים שמייצגים אמינות ויושרה וזה מה שמשדר הארגון. אני מאחלת, ואין לי ספק שנצליח, לייצר שינוי בתפיסה של עולם התיווך. זו עבודה שכבר התחילו לעשות אותה וכולי תקווה להמשיך ולקדם את זה.

"הרשת שלנו היא רשת עם "מורשת". יש פה אנשים שהם בני-מייסדים, זכיינים ותיקים ויועצים המועסקים למעלה מ-20 שנה, אני לא בטוחה שיש את זה ברשתות אחרות. אני מאחלת לעצמי להמשיך להוביל את החברה למחוזות עמוקים ורחבים ולהמשיך ולייצר את השינוי בתדמית של הענף בכלל".

ליליה נחמן/ צילום: אלה פאוסט

"הפכתי לשכיר לאחר למעלה מ-25 שנה של עצמאות"

ירון רוקמן, מונה השנה למנכ"ל אשטרום נכסים 

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"יש לי ניסיון של קרוב ל-30 שנה בשוק הפרטי. התחלתי את דרכי העסקית אחרי הלימודים באוניברסיטה, בשוק ההון בתחום של ניהול כספים ובנקאות. הייתה לי הזדמנות לעבוד כשכיר במספר גופים מובילים בתחומם ותחת מנהלים מוכשרים שסייעו לי בעיצוב דרכי המקצועית. לאחר מספר שנים, התחלתי ביחד עם שותפים נוספים להקים את ספירה שוקי הון בתחום הייעוץ הכלכלי, ליווי וייעוץ התחום המימון בפרויקטים בנדל"ן ובבנקאות להשקעות. זכיתי לעבוד עם כמה גופים עסקיים בהם גם קבוצת אשטרום.

"ב-15 השנים האחרונות התמקדנו בייזום עסקאות בתחום הנדל"ן בארץ ובחו"ל כיזמים ומשקיעים. במהלך השנה קיבלתי הצעה להצטרף לקבוצת אשטרום כמנכ"ל אשטרום נכסים ולהפוך לשכיר לאחר למעלה מ-25 שנה של עצמאות, ואני שמח מאוד על ההחלטה שעשיתי, ונהנה מאוד מעבודה עם הצוות הגדול שמקיף אותי".

- איך אתה מסכם את השנה?

"זה תפקיד מעניין שמשלב חשיבה ניהולית ויזמות בשוק מקומי ועולמי דינמי, שיוצר הזדמנויות ואתגרים. זו הייתה שנה מלאה בעשייה ויצירה. השנה גם לא הייתה קלה במובן זה שנפרדנו מאנשים שאהבנו והלכו לעולמם. אחד מהם הוא מוטי סלע שהיה מנכ"ל אשטרום נכסים לפניי, ולי באופן אישי הוא היה חבר קרוב ואהוב שאף היה שותפי לפני שנים. איש יקר ומיוחד, מלא שמחת חיים, חכם ובעל ידע וניסיון שהיה אהוב ומוערך על-ידי כל מי שהכיר אותו שלאורך השנים הרבות שעבדנו ביחד והכרנו למדנו זה מזה רבות.

"במישור העסקי מקצועי זאת הייתה שנה של מימוש תכנית עבודה והקמה של שני פרויקטים חדשים של מרכזים מסחריים, הראשון בכניסה לאום אל-פחם והשני בירכא, שאני מאמין שיביאו לפיתוח ושגשוג כלכלי באזור, ויספקו מקור עבודה לעשרות ואולי מאות עובדים. הם יהוו מפגש וחווית קניות ובילוי לאוכלוסייה מעורבת ערבית ויהודית".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"בריאות טובה, כי זה בסיס חשוב לחיים טובים. אני מאחל לעצמי שאצדיק את האמון שקיבלתי מאלה שבחרו בי לתפקיד.

"בנוגע לחברה, אני מאחל לנו שנשכיל להשביח את הנכסים הטובים. שנפעל בתחרות בריאה ובכבוד הדדי למתחרים שלנו, תוך עבודה עם שותפים ראויים ונכונים כפי שהיה בעבר, ואני מאמין שימשיך בעתיד".

ירון רוקמן / צילום: ישראל הדרי

"הודות לניסיון שלי ושל הצוות הייתה לנו שנה מצוינת"

דניאל לבנטל, מונה השנה למנכ"ל מישורים השקעות נדל"ן

- איך הגעת לתפקיד?

"אני רואה חשבון בהכשרתי ובעל תואר שני במשפטים. כיהנתי כסמנכ"ל כספים ומשנה למנכ"ל בחברות בתחום ההשקעות הפיננסיות ובתחום הנדל"ן. בתפקידי האחרון שימשתי כמשנה למנכ"ל של קבוצת הנדל"ן בסט בנייה בע"מ".

- איזה ניסיון הבאת לתפקיד?

"יש לי ניסיון ניהולי רב מהתפקידים הבכירים בהם כיהנתי בעבר וכן ניסיון פיננסי רב, ספציפית בתחום הנדל"ן. הבאתי גם היכרות עם שוק ההון והמערכת הבנקאית בארץ ובחו"ל, כל אלה תרמו להובלת המשך התפתחות החברה באסטרטגיה ובמדיניות שהתוותה והחלה כבר".

- איך אתה מסכם את השנה שהייתה?

"כניסה של מנכ"ל חדש לחברה בהרבה מקרים מאופיינת בהאטת תהליכים, בחינות של אסטרטגיות והתאמות לסגנון העבודה ותפיסת העולם של המנכ"ל הנכנס.

"במקרה שלנו, לאור הניסיון הספציפי הרלוונטי שהבאתי איתי, הצוות המצוין הקיים בחברה והסינרגיה שבעבודתנו המשותפת, הייתה לנו שנה מצוינת, שנה של תנופה, שנה של עשייה מרובה. מתחילת השנה ועד היום, החברה רכשה ארבעה נכסים חדשים לפורטפוליו הנכסים המניבים שלה ובכך חיזקה את בסיס פעילות הליבה שלה ומנגד, החברה מימשה שני נכסים שנרכשו בעבר ולהערכת החברה מיצו את הפוטנציאל שלהם. בשוק הישראלי מצאנו הזדמנויות השקעה מצוינות, וגם בשוק האמריקאי אנחנו רואים הזדמנויות יפות, כאשר במקביל שיפרנו את תוצאות הנכסים אשר רכשנו בארה"ב במהלך שנת 2016".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"להמשיך להוביל את החברה להצלחות, למצוא ולנצל הזדמנויות השקעה מעניינות, להמשיך לצמוח ולהתפתח והכל בזהירות ראויה ובהתאם ליכולות התזרים של החברה".

דניאל לבנטל / צילום: אייל פרידמן

"להתמודד עם נושאים כמו כוח-האדם וביורוקרטיה משפטית"

אורי פדרמן, מונה השנה למנכ"ל לנדוור

- איך הגעת לתפקיד?

"אני פעיל בחברה המשפחתית שלנו ברמות שונות כבר 10 שנים. במהלכן הייתי מעורב בעסקים נוספים שבבעלותנו וגם ניהלתי במשך שנתיים מיזם מסחר מקוון שהקמתי ביחד עם שותף".

- איך אתה מסכם את השנה?

"היא הייתה מאוד מאתגרת ומחשלת. חווינו קשיים גדולים בנושאי תקינה ויבוא וזה היה משהו שמאוד הכביד על ההתפתחות של חלק מהעסק. מצד שני, זה גרם לנו להיות מפוקסים יותר ובמידה מסוימת אפילו טובים יותר. היו לנו המון הישגים משמעותיים הן בנושא שיפור וייעול המערכת בכל המחלקות, והן בנושאים שיווקיים שכוללים שיתופי פעולה אסטרטגיים שלוקחים אותנו למקומות שהחברה אף פעם לא הייתה בהם. בנוסף, אנחנו עובדים על פיתוח של מספר מוצרים חדשים שיפתחו לנו הזדמנויות משמעותיות שלא היינו בהן בעבר. הדבר הכי חשוב שהפנמתי חזק יותר השנה הוא להקפיד להקיף את עצמך באנשים טובים. אני תמיד אומר בכל מפגש בחברה שלא משנה מה סוג העסק, האנשים זה מה שעושה אותו. לכן אנחנו חייבים את האנשים הטובים ביותר אצלנו. לשמחתי הצוות היום מוכיח את זה, ויש לנו אנשים ברמה גבוהה".

- מה הקשיים העיקריים שנתקלת בהם השנה?

"לי באופן אישי הכי קשה נושא כוח-האדם וביורוקרטיה משפטית. אני איש של אנשים, ולצערי יש פעמים שכמה שאתה משקיע בעובדים ומנסה שיהיה להם הכי טוב, והם לא מעריכים את זה. לעתים זה אפילו צובט ברמה האישית. ביורוקרטיה משפטית זה גם משהו שאני לא ממש אוהב להתעסק איתו, אבל כל מי שמנהל פעילות משמעותית היום חייב להיות מאוד ערני לדבר הזה, כי אחרת זה מתנקם בך".

- מה האתגרים הכי גדולים שלמדת להתמודד איתם?

"יש אתגרים אדירים שנובעים הן מהאחריות הגדולה של ניהול חברה "משפחתית" שבה 60 עובדים, והן מהצורך לחשוב איך להמשיך לגדול בשווקים מאוד תחרותיים. כמנכ"ל בחברה שכזו אתה לעתים משמש גם כמנהל שיווק, מנהל כוח-אדם, משפטן, חצי פסיכולוג, אחראי על חדשנות וכמובן תפעול של כל העסק יחד על-מנת שימשיך להתקדם קדימה. במקרה שלנו האתגר נובע גם בגלל המותג הזה שנקרא 'לנדוור', שבקרוב מאוד יחגוג 100 שנה. הזכות להיות חלק ממנו, והצורך להמשיך ולמנף אותו למקומות חדשים הוא כמובן אתגר ענק, אבל גם אחריות גדולה".

- ובארוחת החג המשפחתית תדברו על החברה?

"אמנם בהגדרה החברה היא משפחתית, מה שיוצר קונוטציה לכך שכל המשפחה עובדת יחד, אבל ביומיום אני עובד בעיקר עם אחי יוני, שמשמש כסמנכ"ל.

"לשמחתי אנחנו מסתדרים מצוין ואני סומך עליו ב-100%. המבחן לדעתי זה שגם אם הוא לא היה אחי, הייתי רוצה להיות שותף שלו. בארוחות המשפחתיות אנחנו מן הסתם מדברים לפעמים גם על עסקים, אבל לא רק".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"קודם כל בריאות, שזה הכי חשוב. מעבר לזה אני מאחל להמשיך לקום בבוקר עם חיוך ולעשות דברים שאני נהנה מהם. כמו שאני מכיר את עצמי, אם לא הייתי נהנה מזה לא הייתי עושה עבודה טובה וכנראה שגם לא מצליח להתמיד לאורך זמן. חג שמח לכולם!". 

אורי פדרמן/ צילום: שוקה כהן

עוד כתבות

מייסדי Guidde, דן סחר ויואב ענב / צילום: Moses Pini Siluk

המניה יורדת? מאנדיי משקיעה בחברה ישראלית שמאמנת סוכני AI על פעולות אנושיות

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי הצטרפה כמשקיעה במסגרת סיבוב בן 50 מיליון דולר שמגייס הסטארט-אפ הישראלי Guidde בהובלת קרן הצמיחה האמריקאית PSG ● מדובר במהלך מסקרן עבור מאנדיי, שספגה ירידה של קרוב למחצית ממחיר המניה שלה מאז תחילת השנה בשל החשש מאפקט הבינה המלאכותית

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי על פי ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

מבצעים לעמיתי חבר ולמילואימניקים: חלק מההטבות אפשר להשיג גם בשוק החופשי

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

שמן זית / צילום: דרור מרמור

מהפך: המוצר שמחירו צנח ב-35% והסיבות

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים ל-2 החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא ועמית גל את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה אל על דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנת 2025, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגבירה את התחרות בשמיים והקטינה את נתח השוק של אל על

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● חברת httpool המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

הביקור הגדול הבא בישראל: מה מחפש האיש העשיר בעולם בארץ?

אילון מאסק צפוי להשתתף בחודש הבא בכנס "תחבורה חכמה" של משרד התחבורה ואף לנאום בו ● לא הרבה ידוע על תוכן ביקורו של מאסק, אך סביר להניח שהביקור ינוצל לפגישות מדיניות, כלכליות ופוליטיות עם מגוון גורמים

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

מערכות הארופ ומיני הרפי של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת; ירידות במניות הבנקים והנדל"ן

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.7% ● מניות האופנה נחלשו, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים