גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיוחד: מנכ"לים במשק מסכמים את השנה הראשונה בתפקיד

עד כמה שונה הייתה השנה, מהם הכלים והניסיון שהם הביאו מהתפקיד הקודם, ועם מה היו צריכים ללמוד להתמודד?

חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן
חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן

"השנה הבנתי את חשיבות ההון האנושי"

רו"ח חזי עובדיה, מונה השנה למנכ"ל קבוצת ISS ישראל

- מה עושה החברה שבראשה אתה עומד?

"אנחנו חלק מ-ISS העולמית, ומספקים שירותי הסעדה, ניקיון, אחזקה וקייטרינג תעופתי ללקוחות בשוק הפרטי והמוסדי".

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"בתפקידי הקודם שימשתי כסמנכ"ל הכספים של הקבוצה, וקודם לכן מילאתי מגוון תפקידי ניהול כספים בכירים בחברות רב לאומיות באנגליה ובישראל".

- איך אתה מסכם את השנה שהייתה?

"אני מרגיש שמאז שנכנסתי לתפקיד, זו תקופה מלאת עשייה, שינויים חיוביים ושיפור. זה בית הספר הכי טוב שלמדתי בו. בהיותי רואה חשבון בהשכלתי ומהניסיון שצברתי עד כה, יש לי יכולת לנתח מידע ולראות את התמונה הכוללת. זה עוזר לי בבקבלת החלטות בצורה רציונלית יותר. אני נמצא לא מעט בשטח, מבקר לקוחות ומקבל מהם רשמים, גם חיוביים וגם דברים שצריך לשפר.

"אני מגדיר עצמי כאדם של אנשים, שמחובר מאוד לשטח. עכשיו יותר מבכל תפקיד אחר, אני מבין שההון האנושי של החברה הוא המשאב העיקרי. לכן החלטתי להקצות משאבים רבים יותר מבעבר לטיפוח ולפיתוח עובדי החברה. למדתי שחשוב לדבר עם העובדים, להקשיב להם וליזום חיבורים לטובת גיבוש חברתי".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"להמשיך להתפתח ולגדול, הן בהיבט האישי והן בהיבט של החברה - להוביל ולפתח אותה כחברת שירותים מובילה. אני מאחל לעצמי להמשיך בפיתוח המשאב האנושי ולדאוג לרווחת העובדים. זה המפתח להצלחה".

חזי עובדיה / צילום: אייל פרידמן

"להוביל מתוקף האישיות ולא מתוקף הסמכות"

ליליה נחמן, מונתה השנה למנכ"לית רשת התיווך אנגלו סכסון

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"הגעתי מארגון בית אקשטיין שנותן שירות לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, שם כיהנתי כמנכ"לית במשך שנתיים, מתוך תשע שנים בהן עבדתי בארגון בתפקידים שונים. עדינה חכם שמינכ"לה את אנגלו סכסון, שיתפה ברצון שלה לפרוש, וחברה משותפת עשתה בינינו חיבור".

- איך את מסכמת את השנה הראשונה?

"עוד לא סיכמתי שנה שלמה, אבל אחרי שהבנתי מה התפקיד ונפגשתי עם עדינה חכם, זו היתה אהבה ממבט ראשון, כמעט ללא קשר לניסיון בתחום. למרות שאני לא מגיעה מעולם הנדל"ן והשיווק, אני מגיעה מעולם הניהול ומעולם של אנשים ולכך נזקקה הרשת. היו לי פרפרים בבטן מהעובדה שאני הולכת להיכנס לתחום שהוא זר לי, ושונה ממה שהכרתי. למרות הפרפרים אני מקבלת תמיכה בלתי רגילה. אני מביאה 30 שנות ניסיון בניהול אנשים שונים ומשתנים. בסופו של יום, גם הזכיינים ברשת הם אנשים שמנהלים אנשים, ודווקא מהמקום הזה, היה לנו חיבור.

"עברתי חפיפה, נפגשתי עם כ-50 זכיינים שמנהלים כ-80 סניפים בארץ, ונפגשתי כמעט עם כל המתווכים. כ-500 במספר. אני עדיין בתהליך של למידה, ממש מרצפת הייצור. אני מקפידה ללכת לכנסים ולומדת את הענף גם מעיתונות וספרים מקצועיים. מבחינתי מדובר באתגר גדול, מפני שאחרי שנים של ניהול בתפקידים שונים, זו הפעם הראשונה שאני ממנכ"לת ארגון שלא מתקיימים בו יחסי עובד-מעסיק עם הזכיינים, והצורך הוא להוביל את הרשת בין היתר, מתוקף האישיות ולא מתוקף הסמכות".

- מה תאחלי לעצמך לשנה הבאה?

"גיליתי ברשת אנשים מעולים ואיכותיים ששברו לי סטיגמות אחרי ששנים חשבתי שתחום התיווך הוא לא תחום מושך.

"גיליתי אנשים שמייצגים אמינות ויושרה וזה מה שמשדר הארגון. אני מאחלת, ואין לי ספק שנצליח, לייצר שינוי בתפיסה של עולם התיווך. זו עבודה שכבר התחילו לעשות אותה וכולי תקווה להמשיך ולקדם את זה.

"הרשת שלנו היא רשת עם "מורשת". יש פה אנשים שהם בני-מייסדים, זכיינים ותיקים ויועצים המועסקים למעלה מ-20 שנה, אני לא בטוחה שיש את זה ברשתות אחרות. אני מאחלת לעצמי להמשיך להוביל את החברה למחוזות עמוקים ורחבים ולהמשיך ולייצר את השינוי בתדמית של הענף בכלל".

ליליה נחמן/ צילום: אלה פאוסט

"הפכתי לשכיר לאחר למעלה מ-25 שנה של עצמאות"

ירון רוקמן, מונה השנה למנכ"ל אשטרום נכסים 

- איך ומהיכן הגעת לתפקיד?

"יש לי ניסיון של קרוב ל-30 שנה בשוק הפרטי. התחלתי את דרכי העסקית אחרי הלימודים באוניברסיטה, בשוק ההון בתחום של ניהול כספים ובנקאות. הייתה לי הזדמנות לעבוד כשכיר במספר גופים מובילים בתחומם ותחת מנהלים מוכשרים שסייעו לי בעיצוב דרכי המקצועית. לאחר מספר שנים, התחלתי ביחד עם שותפים נוספים להקים את ספירה שוקי הון בתחום הייעוץ הכלכלי, ליווי וייעוץ התחום המימון בפרויקטים בנדל"ן ובבנקאות להשקעות. זכיתי לעבוד עם כמה גופים עסקיים בהם גם קבוצת אשטרום.

"ב-15 השנים האחרונות התמקדנו בייזום עסקאות בתחום הנדל"ן בארץ ובחו"ל כיזמים ומשקיעים. במהלך השנה קיבלתי הצעה להצטרף לקבוצת אשטרום כמנכ"ל אשטרום נכסים ולהפוך לשכיר לאחר למעלה מ-25 שנה של עצמאות, ואני שמח מאוד על ההחלטה שעשיתי, ונהנה מאוד מעבודה עם הצוות הגדול שמקיף אותי".

- איך אתה מסכם את השנה?

"זה תפקיד מעניין שמשלב חשיבה ניהולית ויזמות בשוק מקומי ועולמי דינמי, שיוצר הזדמנויות ואתגרים. זו הייתה שנה מלאה בעשייה ויצירה. השנה גם לא הייתה קלה במובן זה שנפרדנו מאנשים שאהבנו והלכו לעולמם. אחד מהם הוא מוטי סלע שהיה מנכ"ל אשטרום נכסים לפניי, ולי באופן אישי הוא היה חבר קרוב ואהוב שאף היה שותפי לפני שנים. איש יקר ומיוחד, מלא שמחת חיים, חכם ובעל ידע וניסיון שהיה אהוב ומוערך על-ידי כל מי שהכיר אותו שלאורך השנים הרבות שעבדנו ביחד והכרנו למדנו זה מזה רבות.

"במישור העסקי מקצועי זאת הייתה שנה של מימוש תכנית עבודה והקמה של שני פרויקטים חדשים של מרכזים מסחריים, הראשון בכניסה לאום אל-פחם והשני בירכא, שאני מאמין שיביאו לפיתוח ושגשוג כלכלי באזור, ויספקו מקור עבודה לעשרות ואולי מאות עובדים. הם יהוו מפגש וחווית קניות ובילוי לאוכלוסייה מעורבת ערבית ויהודית".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"בריאות טובה, כי זה בסיס חשוב לחיים טובים. אני מאחל לעצמי שאצדיק את האמון שקיבלתי מאלה שבחרו בי לתפקיד.

"בנוגע לחברה, אני מאחל לנו שנשכיל להשביח את הנכסים הטובים. שנפעל בתחרות בריאה ובכבוד הדדי למתחרים שלנו, תוך עבודה עם שותפים ראויים ונכונים כפי שהיה בעבר, ואני מאמין שימשיך בעתיד".

ירון רוקמן / צילום: ישראל הדרי

"הודות לניסיון שלי ושל הצוות הייתה לנו שנה מצוינת"

דניאל לבנטל, מונה השנה למנכ"ל מישורים השקעות נדל"ן

- איך הגעת לתפקיד?

"אני רואה חשבון בהכשרתי ובעל תואר שני במשפטים. כיהנתי כסמנכ"ל כספים ומשנה למנכ"ל בחברות בתחום ההשקעות הפיננסיות ובתחום הנדל"ן. בתפקידי האחרון שימשתי כמשנה למנכ"ל של קבוצת הנדל"ן בסט בנייה בע"מ".

- איזה ניסיון הבאת לתפקיד?

"יש לי ניסיון ניהולי רב מהתפקידים הבכירים בהם כיהנתי בעבר וכן ניסיון פיננסי רב, ספציפית בתחום הנדל"ן. הבאתי גם היכרות עם שוק ההון והמערכת הבנקאית בארץ ובחו"ל, כל אלה תרמו להובלת המשך התפתחות החברה באסטרטגיה ובמדיניות שהתוותה והחלה כבר".

- איך אתה מסכם את השנה שהייתה?

"כניסה של מנכ"ל חדש לחברה בהרבה מקרים מאופיינת בהאטת תהליכים, בחינות של אסטרטגיות והתאמות לסגנון העבודה ותפיסת העולם של המנכ"ל הנכנס.

"במקרה שלנו, לאור הניסיון הספציפי הרלוונטי שהבאתי איתי, הצוות המצוין הקיים בחברה והסינרגיה שבעבודתנו המשותפת, הייתה לנו שנה מצוינת, שנה של תנופה, שנה של עשייה מרובה. מתחילת השנה ועד היום, החברה רכשה ארבעה נכסים חדשים לפורטפוליו הנכסים המניבים שלה ובכך חיזקה את בסיס פעילות הליבה שלה ומנגד, החברה מימשה שני נכסים שנרכשו בעבר ולהערכת החברה מיצו את הפוטנציאל שלהם. בשוק הישראלי מצאנו הזדמנויות השקעה מצוינות, וגם בשוק האמריקאי אנחנו רואים הזדמנויות יפות, כאשר במקביל שיפרנו את תוצאות הנכסים אשר רכשנו בארה"ב במהלך שנת 2016".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"להמשיך להוביל את החברה להצלחות, למצוא ולנצל הזדמנויות השקעה מעניינות, להמשיך לצמוח ולהתפתח והכל בזהירות ראויה ובהתאם ליכולות התזרים של החברה".

דניאל לבנטל / צילום: אייל פרידמן

"להתמודד עם נושאים כמו כוח-האדם וביורוקרטיה משפטית"

אורי פדרמן, מונה השנה למנכ"ל לנדוור

- איך הגעת לתפקיד?

"אני פעיל בחברה המשפחתית שלנו ברמות שונות כבר 10 שנים. במהלכן הייתי מעורב בעסקים נוספים שבבעלותנו וגם ניהלתי במשך שנתיים מיזם מסחר מקוון שהקמתי ביחד עם שותף".

- איך אתה מסכם את השנה?

"היא הייתה מאוד מאתגרת ומחשלת. חווינו קשיים גדולים בנושאי תקינה ויבוא וזה היה משהו שמאוד הכביד על ההתפתחות של חלק מהעסק. מצד שני, זה גרם לנו להיות מפוקסים יותר ובמידה מסוימת אפילו טובים יותר. היו לנו המון הישגים משמעותיים הן בנושא שיפור וייעול המערכת בכל המחלקות, והן בנושאים שיווקיים שכוללים שיתופי פעולה אסטרטגיים שלוקחים אותנו למקומות שהחברה אף פעם לא הייתה בהם. בנוסף, אנחנו עובדים על פיתוח של מספר מוצרים חדשים שיפתחו לנו הזדמנויות משמעותיות שלא היינו בהן בעבר. הדבר הכי חשוב שהפנמתי חזק יותר השנה הוא להקפיד להקיף את עצמך באנשים טובים. אני תמיד אומר בכל מפגש בחברה שלא משנה מה סוג העסק, האנשים זה מה שעושה אותו. לכן אנחנו חייבים את האנשים הטובים ביותר אצלנו. לשמחתי הצוות היום מוכיח את זה, ויש לנו אנשים ברמה גבוהה".

- מה הקשיים העיקריים שנתקלת בהם השנה?

"לי באופן אישי הכי קשה נושא כוח-האדם וביורוקרטיה משפטית. אני איש של אנשים, ולצערי יש פעמים שכמה שאתה משקיע בעובדים ומנסה שיהיה להם הכי טוב, והם לא מעריכים את זה. לעתים זה אפילו צובט ברמה האישית. ביורוקרטיה משפטית זה גם משהו שאני לא ממש אוהב להתעסק איתו, אבל כל מי שמנהל פעילות משמעותית היום חייב להיות מאוד ערני לדבר הזה, כי אחרת זה מתנקם בך".

- מה האתגרים הכי גדולים שלמדת להתמודד איתם?

"יש אתגרים אדירים שנובעים הן מהאחריות הגדולה של ניהול חברה "משפחתית" שבה 60 עובדים, והן מהצורך לחשוב איך להמשיך לגדול בשווקים מאוד תחרותיים. כמנכ"ל בחברה שכזו אתה לעתים משמש גם כמנהל שיווק, מנהל כוח-אדם, משפטן, חצי פסיכולוג, אחראי על חדשנות וכמובן תפעול של כל העסק יחד על-מנת שימשיך להתקדם קדימה. במקרה שלנו האתגר נובע גם בגלל המותג הזה שנקרא 'לנדוור', שבקרוב מאוד יחגוג 100 שנה. הזכות להיות חלק ממנו, והצורך להמשיך ולמנף אותו למקומות חדשים הוא כמובן אתגר ענק, אבל גם אחריות גדולה".

- ובארוחת החג המשפחתית תדברו על החברה?

"אמנם בהגדרה החברה היא משפחתית, מה שיוצר קונוטציה לכך שכל המשפחה עובדת יחד, אבל ביומיום אני עובד בעיקר עם אחי יוני, שמשמש כסמנכ"ל.

"לשמחתי אנחנו מסתדרים מצוין ואני סומך עליו ב-100%. המבחן לדעתי זה שגם אם הוא לא היה אחי, הייתי רוצה להיות שותף שלו. בארוחות המשפחתיות אנחנו מן הסתם מדברים לפעמים גם על עסקים, אבל לא רק".

- מה תאחל לעצמך לשנה הבאה?

"קודם כל בריאות, שזה הכי חשוב. מעבר לזה אני מאחל להמשיך לקום בבוקר עם חיוך ולעשות דברים שאני נהנה מהם. כמו שאני מכיר את עצמי, אם לא הייתי נהנה מזה לא הייתי עושה עבודה טובה וכנראה שגם לא מצליח להתמיד לאורך זמן. חג שמח לכולם!". 

אורי פדרמן/ צילום: שוקה כהן

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?